Ferrero - Ferrer 1-6 7-6 3-6

Gonzalez - Soderling 6-2 3-1 ret.

NHL is coming !!!
Dallas - ColoradoMógbym tutaj dużo pisać, ale nie chcę się wdawać w polemikę z Joe, który ma dzisiaj dzień pełen wrażeń i nie chcę, aby wyładowywał swoją - uwaga trudne słowo - frustrację na mnie

.
Jest to oczywiście progresja na... i tutaj nie będę bezczelny (chyba tak się pisze) win DAL, a nie loss COL.
Typ: 1
Detroit - Edmonton...*
Typ: awans Detroit
Ottawa - Tampa Bay...*
Typ: awans Ottawa*Jak wszyscy wiemy Detroit i Ottawa to zwycięscy swoich konferencji, a Detroit nawet więcej, bo zdobywcy Presidents' Trophy. Na początku sezony wydawało się, że to Senatorowie sięgnął po to trofeum, jednak w przekroju całego sezonu chłopcy z Detroit okazali się lepsi. Ich passa 20 meczy z rzędu, w których zdobywali min. 1 pkt., a zazwyczaj i tak były to 2 pkt. została przerwana dopiero w ostatnim meczu sezonu. Z której strony by na to nie popatrzeć, wydarzenie to robi ogromne wrażenie.
Ale tak jak wszyscy wiemy o tym co pisałem wyżej, tak samo musimy zdawać sobie sprawę z tego, że PO to PO (nie mylić z przysposobieniem obronnym

). Ta faza rozgrywek rządzi sie swoimi prawami i tutaj każdy może wygrać z każdym. Najlepszym tego przykładem są zeszłoroczne rozgrywki (i w tym momencie pojawia się wielu znawców hokeja, którzy chcąc mnie poprawić bałaganiom w temacie i piszą, że w zeszłym roku nie było rozgrywek o Puchar Stanley'a)... Najlepszym tego przykładem jest finał ostatniego rozgrywanego sezonu, w którym to zagrały Tampa Bay i Calgary. Przed rozgrywkami, jak i w ich trakcie nikt niespodziewał się takiego rozwoju sprawy.
W ostatnim czasie samo Detroit poczuło na własnej skórze co oznacza faza PO. 2 sezony temu (licząc tylko te które miały miejsce) pomimo zdobycia Presidents' Trophy (bodajże) odpadło w 1. rundzie z Anaheim i była to wielka niespodzianka... niestety równiez dla mnie.
Mam nadzieję, że w tym roku już taki scenariusz nie będzie miał miejsca i Czerwone Skrzydła spokojnie krok po kroku wyeliminuja Oilersów.
W Ottawę też wierzę. mimo małej zadyszki pod koniec sezonu swoja postawą zasłużyli na 1. miejsce na wschodzie. Martwi mnie jedynie fakt obsady bramki w ich sezonie. Emery to nie Hasek i tego chyba tłumaczyć nie trzeba.
Może dziwić fakt, że ruszam takie niskie kursy, ale mam na koncie bonusik więc postanowiłem go ulokować w tym długoterminowym (ale tylko 4 meczowym) zakładzie, żeby mieć cały czas jakieś emocje, które są bezcenne, bo za wszystko inne zapłacisz.. kasą od buka

.
PS Jakieś literówki czy błędy merytoryczne spowodowane są złym biometrem.