Strona 6 z 28 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 27 28 >
Opcje tematu
#452581 - 27/01/2006 12:48 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

Meldunek: 25/11/2005

Minnesota - Nashville
Mimo sygnałów od starego progresowicza, że MIN będzie pierwszą drużyną w tym sezonie, która pociągnie serię meczy bez OT do minimum 20 meczy, delikatnie spróbuję...
Typ: X

No i "ten stary progresowicz" chyba sie niestyty nie mylił Minnesota powoli i nieubłaganie zbliża sie do serio 20 meczy bez X i pewnie ja osiągnie :/ szkoda ze ten "stary progresowicz" zawsze ma racje wtedy kiedy nie trzeba i to nie tylko w hazardzie

dzis Wildsi grają z CBL z i tego co ów "stary progresowicz" mi mówił o remis bedzie cięzko ale ma zamiar delikatnie spróbować :P

Do góry
Bonus: Unibet
#452582 - 27/01/2006 15:11 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Detroit - mission complete

Columbus - Minnesota
Skoro stary progresowicz mówi, że spróbuje, to ja też... delikatnie .

Do góry
#452583 - 28/01/2006 07:00 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Minnesota coraz bliżej tego OT, ale jednak wciąż daleko - myśl filozoficzna .

Boston - NY Islanders
Taki próg lubię. Co prawda słabi rywale i szanse nikłe, ale kursy w granicach 3.
Typ: 2

PS Unia Oświęcim - GKS Tychy 3-0 (Puzio, Klisiak, Wołkowicz)

Do góry
#452584 - 29/01/2006 08:17 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Boston - mission complete - konsekwencja, konsekwencja, konsekwencja...

Lecce - Inter
Lokalny rywal Interu wczoraj tylko zremisował, a więc jest okazja odskoczyć im na kilka punktów. Chłopcy Manciniego nie powinni zaprzepaścić takiej szansy.

Ascoli - Juventus
Wprawdzie Juventus przegrał w tygodniu z Romą 3-2, ale liga to nie puchar, a Ascoli to nie Roma. Nie wiem w jakim tam składzie grali, ale ktoś pisał na forum, że trochę w rezerwowym. Ten ktoś pisał też, że Ibram i Nedved mają już wrócić do składu, ale mniejsza z tym...

Den Haag - PSV
Z ciekawości zerkłem na tabelę holenderskiej i co widzę? PSV na 2. miejscu. Tak nie może być...

Chicago - Calgary
Stage 2

Do góry
#452585 - 29/01/2006 22:49 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Calgary - mision complete: dobry plan + konsekwencja =

Oj piłeczka dzisiaj elegancko wchodziła: PSV, Juventus, Inter i jeszcze skusiłem się na marne 1.35 Barcy.

Phoenix - Edmonton
Długa seria meczy u siebie PHX + 2 winy PHX z rzędu =>

Do góry
#452586 - 29/01/2006 22:59 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Korzystając z okazji, że skończyłem sesję nim ta się zdążyła zacząć i że mam teraz trochę wolnego, nadrobię zaległości prozyjsko-poetyckie.
Zacznę chyba od spotkania Unia Oświęcim - Cracovia. Podobnie jak we wcześniejszym opowiadaniu (o podobnym tytule) kilka słów o meczu... I to by było znowu na tyle, ponieważ wynik tego spotkania był sprawą drugoplanową . Na pierwszy wysunęła się trójka przyjaciół (Paula, Asia i Joseph), których wraz z JoeSakicem zaprosiliśmy na to spotkanie. Po tym co zobaczyliśmy w Krakowie, chcieliśmy ich uświadomić i pokazać jak wygląda lodowisko z prawdziwego zdarzenia. Wiele im mówiliśmy o obiekcie przy ul. Chemików 4, ale słuchać to jedno, a widzieć to drugie. Najpierw ujrzeli lodowisko z zewnątrz. Widok dużej, ogromnej hali, otoczonej parkingami (niby nic, a jednak) zamurował nasze Trio. W ich oczach można było dostrzec podziw, a zarazem strach i ciekawość przed tym, co może ich spotkać w środku. Ale zanim do tego doszło przy kasach wbudowanych w obiekt (niby nic, a jednak) spotkała ich miła niespodzianka:
- Ulgowy proszę.
- 6 zł.
- Ile?! 6 zł?!
- Tak.
Jedyne 6 złotych za widok jaki ich już spotkał i jaki mieli jeszcze zobaczyć. 6 zł za coś, gdzie w niektórych miejscach (a na pewno w jednym) płaci się ponad 20.
Wszyscy kupili bilety, więc mogliśmy wejść do środka. Stoisko z pamiątkami, sklepik z czymś do jedzenia, kilka schodów i oto przed oczami naszych bohaterów roztoczył się widok serca obiektu przy Chemików 4. Duża hala z trybunami wokół... Dla nas to były zwykłe trybuny, ale dla nich... Dla nich było to coś więcej. Oni widzieli tam loże, które otaczały całą taflę.
Teraz jednak musimy wrócić jeszcze do kwesti samego meczu. Poziomem on nie zachwycał, ale nie wiem czy Trio zdążyło zwrócić na to uwagę, gdyż cały czas byli pod wrażeniem tej budowli. Byli tak zafascynowani, że nawet nie zauważyli, że podczas około 2h pobytu na lodowisko nie zmarzli (niby nic, a jednak). W dobie mrozów, jakie w ostatnim czasie zawitały do Polski i wydarzeń m. in. w Sanoku temperatura na obiektach nabrała większego znaczenia.
Jeszcze jedno dosyć ciekawe zdarzenie, jakie miało miejsce.
Będąc na trybunach widzieliśmy kilku kibiców gości, którzy zajęli odpowiedni dla nich sektor. Trochę dziwiło nas ich zachowanie, ponieważ całe spotkanie, łącznie z przerwami spędzili w pozycji stojącej. Rozumiem, że stali podczas gry... wierni fani, utożsamianie się z zespołem itp., ale tego, że w przerwie sobie nie spoczęli na krzesełkach, które mieli za sobą??? Odpowiedzi na to pytanie udzielił mi Joseph, a brzmiała ona mniej więcej tak: "Oni nie wiedzą do czego one służą i nie są przyzwyczajeni do siedzenia". Odpwiedź ta, genialna w swojej prostocie była wystarczająca, a zarazem prawidłowa.
To by było chyba na tyle... Aaa jednak nie do końca. Po spotkaniu zaprosiliśmy ich jeszcze na mały posiłek. Mimo problemów z zamówieniem (Joe nie do końca dogadał się z Turkiem ) zjedliśmy najlepszy kebab w okolicy (słowo "okolica" pojmowane w znaczeniu granice Polski).
A zapach kebaba zapewne ciagnął się za naszymi gośćmi jeszcze długo...
Przedstawione wydarzenia są fikcyjne, a jakiekolwiek podobieństwo z rzeczywistymi postaciami i faktami jest przypadkowe .

PS Pozdrowienia dla bohaterów... fikcyjnych oczywiście .

Skoro mam jeszcze trochę czasu wystukam kilka słów o innej fikcyjnej postaci, a mianowicie o Chłopczyku .
Nasz skromny bohater po raz kolejny zawitał na siłownię. Tym razem został tam zaproszony przez Litwina (kolegę o litewskim pochodzeniu ). Na wstępie... pewnie myślicie, że go skroili na jakąś kaskę? I tu jesteście w błędzie. Dość, że nie wzięli od niego żadnych pieniędzy, to dali mu jeszcze "zegarek" z jakimś magnesowym chipem. Chip ten służył do otwieranie szafki w szatni. Wrażenia z siłowni? Całkiem dobre. Miłe, przytulne miejsce, no i Rysiu - firmowy kafarek tamtejszej siłowni . Spoko gość, można podejść i zapytać co i jak ćwiczyć, a on Ci zawsze wszystko wytłumaczy. Pobyt byłby w pełni udany, gdyby nie dwóch kolesi, którzy tam się pojawili. Jeden wszedł na przyrząd zaraz po Chłopczyku. Zmierzył go wzrokiem i chcąc pokazać swoją wyższość zamknął ciężar i wycisnął go kilka razy. Wiadomo, że nasz bohater podnosi na razie delikatne ciężary. W końcu to dopiero jego drugi, dobrowolny pobyt na siłce, ale jak mi ostatnio powiedział, ma się to zmienić . Do końca pobytu koleś co chwilę dziwnie patrzył na Chłopczyka, ale do czasu...
Widząc, że nasz bohater bierze się powoli do wyjścia, kolesie szybko czmychnęli do szatni chcąć ją opuścić przed jego nadejściem. Niestety (dla nich) nie udało im się to. Chłopczyk wszedł do szatni ze swoim kolegą i zapanowała tam napięta atmosfera. Gdy szatnię opuścił Litwin, Chłopczyk postanowił wyjaśnić sytuację z kolesiami. Nie wiem co się działo dalej. Trzeba by było oto spytać następnych klientów siłowni, którzy zapewne nieco sie zdziwili, gdy otwierali swoje szafki . Aby nie było tak do końca miło i przyjemnie przy wyjściu Chłopczyka skroili zarówno z 6 zł, jak i z chipowego zegarka.
Przedstawione wydarzenia są fikcyjne, a jakiekolwiek podobieństwo z rzeczywistymi postaciami i faktami jest przypadkowe .

Do góry
#452587 - 30/01/2006 15:41 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Minnesota - Detroit
Tutaj nie ma co uzasadniać. Niektórzy patrzą po odległych statystykach, wyszukują wyników meczy tych drużyn z zeszłego wieku itp. Dla mnie to nie ma sensu, bo i tak to nic nie zmieni. Jak się zacznie grać próg na X, to albo się go cały czas gra albo się w pewnym momencie przerywa. A to czy w 1992 Mina zremisowała z Det czy nie, czy w ogóle istniały oba te zespoły, co to kogo...

Ottawa - Boston
Z reguły nie grywam tak niskich kursów, jakie są zazwyczaj proponowane w meczach z udziałem Senatorów. Ale jak tu nie skorzystać z tego co oni prezentują? W najgorszym wypadku staweczka będzie rosła szybciej niż zwykle.
Typ: 1

Utah - San Antonio (-5.5)
Co jakiś czas trzeba coś zagrać z NBA, bo może akurat dzisiaj jest ten dzień kiedy wejdzie. SAS po chwilowym kryzysie chyba łapnęli formę, do drużyny wrócił Ginobili... Jazda Ostrogi!!!

Do góry
#452588 - 30/01/2006 22:42 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

Quote:

Minnesota - Detroit
Tutaj nie ma co uzasadniać. Niektórzy patrzą po odległych statystykach, wyszukują wyników meczy tych drużyn z zeszłego wieku itp. Dla mnie to nie ma sensu, bo i tak to nic nie zmieni. Jak się zacznie grać próg na X, to albo się go cały czas gra albo się w pewnym momencie przerywa. A to czy w 1992 Mina zremisowała z Det czy nie, czy w ogóle istniały oba te zespoły, co to kogo...

Do góry
#452589 - 30/01/2006 22:53 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

a co mi tam pochawale sie swoją wiedzą NHL-owską no wiec jak wiadomo wszem i wobec klub Minnesota Wild dołączył do rozgrywek w sezonie 2000-2001 fakt ten utkwił mi w pamięci gdzysz ukochanej Lawinie przybył kolejny rywal w Northwest Diwision :P (całkiem nie potzrebnie z resztą, gdyż był przyczyną załamania nerwowego najwierniejszego fana Lawin po tej stronie Atlantyku kilka sezonów temu:)

Do góry
#452590 - 31/01/2006 00:18 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

PS to "gdzysz" to oczywiście literwóka gdyż znam poprawna pisownie

Do góry
#452591 - 31/01/2006 07:37 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

1. "gdysz"
2. Oj pamiętam to załamanie. Było to w sezonie 2002/03. Czułem się wtedy jak ściana żalu, a Ty byłeś moim jedynym klientem ;-).
3. Sypnęło dzisiaj dogrywkami, ale nie tam gdzie trzeba.
4. Cały czas powtarzam, że OTT z Emerym w bramce daleko nie zajadą.
5. Ostrogi zrobiły to co miały zrobić.

Phoenix - Vancouver
Nawet całkiem ładny kursik - stage 2.

Do góry
#452592 - 31/01/2006 18:46 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Zapomniałem o jeszcze jednym meczu. Czemu nic nie mówicie?

Colorado - Minnesota
Czy jest możliwe, aby Lawiny zremisowały 3 mecze z rzędu? Czemu nie .

Do góry
#452593 - 01/02/2006 07:12 Re: TREWOR
futbolejro Offline
stranger

Meldunek: 29/12/2005
ciekawe ile osób juz popłynęło na tym OT:)
a dzisiaj są małe kursiki, czekam na typki bo nie weim co zagrać:P
ps. Chłopczyk z Litwinem nie powinni chodzić na siłownie bo się do czerwonej strzały nie zmieszczą po feriach:P

Do góry
#452594 - 01/02/2006 10:21 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

Quote:

Hehe a stary progresowicz mówił ze bedzie ponad 20 meczy bez X ostrzegał, ale wiara grała ostro i teraz płaci za błędy

jednak każda seria sie kiedyś kończy i w końcu padnie remis, tako rzecze Pan Progresor ( czy też X-man , jak kto woli

Do góry
#452595 - 01/02/2006 12:46 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Quote:

No z tego co czytałem to niektórzy już dostają białej gorączki. W temacie o NHL albo o progresji takich trzeba szukać, bo tu na razie nie warto. Chyba, że Joe? (pytanie retoryczne)

Quote:

ps. Chłopczyk z Litwinem nie powinni chodzić na siłownie bo się do czerwonej strzały nie zmieszczą po feriach:P

Właśnie trochę się tego obawiamy, ale jakby co to się jakąś furgonetkę skołuje .

Quote:

Hehe a stary progresowicz mówił ze bedzie ponad 20 meczy bez X ostrzegał, ale wiara grała ostro i teraz płaci za błędy

Wiem, wiem, że ostrzegał. Ja na razie jeszcze pociągnę, a jak dalej nic z tego nie będzie to po prostu odpuszczę i odbiję sobie na innych progach albo na jakiejś promocji .

Zagadaliście mnie i zapomniałbym o typach.

Phoenix - mission complete

New Jersey - Ottawa - stage 2
Mam nadzieję, że dojdzie do pojedynku dwóch najlepszych bramkarzy w historii NHL. I Joe w tym momencie podskoczyło ciśnienie . Wiem, wiem co chcesz napisać, więc nie musisz .

Calgary - Columbus - stage 1
Columbus odniosło 3 zwycięstwa z rzędu. To chyba jest wystarczająca - uwaga trudne słowo - rekomendacja tego typu, a w najgorszym przypadku progresji.

Jeszcze coś o chyba historycznym wydarzeniu. Kurs na Detroit z St. Louis w EXPie wynosi 1.35. Nawet nie ma gdzie tego włożyć

I już naprawdę na koniec 1-2 zdańka.
Zakończył się styczeń, a więc zrobiłem jego małe podsumowańko i co mi wyszło? W połowie dzięki udanym progom i singlom oraz w połowie dzięki promocjom, styczniowy zysk jest historycznym, ponieważ największym w mojej hazardowej karierze* .

*hazardowa kariera - nie mylić tego pojęcia z tym, że jestem hazardzistą, bo oni zawsze temu zaprzeczają, a ja... upsss, sami wiecie o co chodzi .

Do góry
#452596 - 01/02/2006 13:03 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

No z tego co czytałem to niektórzy już dostają białej gorączki. W temacie o NHL albo o progresji takich trzeba szukać, bo tu na razie nie warto. Chyba, że Joe? (pytanie retoryczne)

hehe Joe dostał cynk zza oceanu i wiedział zeby sie nie szarpać na remis Minnesoty takze narazie gorączka (biała mu nie grozi, bo gorączka złota przyjdzie za kilka meczy

New Jersey - Ottawa - stage 2
Mam nadzieję, że dojdzie do pojedynku dwóch najlepszych bramkarzy w historii NHL. I Joe w tym momencie podskoczyło ciśnienie . Wiem, wiem co chcesz napisać, więc nie musisz .

Ja wiem ze wiesz co chce na pisac ale mimo wszystko napisze bo moze sie tu znaleźć kilku mniej doświadczonych kibiców NHL, którzy nie będą wiedzieć ze najlepszy bramkarz w historii ligi zakończył swoją kariere 28.05.2003 I była to wielka strata dla światowego hokeja :] a w poscie mogłeś dodać że sa to 2 najlepsi grający bramkarze NHL i wszystko by było jasne :P

Do góry
#452597 - 02/02/2006 08:43 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Pittsburgh - Ottawa - stage 3
...

Edmonton - Columbus - stage 2
...

San Jose - Minnesota
...

Do góry
#452598 - 02/02/2006 21:52 Re: TREWOR
futbolejro Offline
stranger

coś czuję, że dzisiaj będzie ten remisik, a najpóźniej w następnym meczyku:)

Do góry
#452599 - 03/02/2006 06:06 Re: TREWOR
futbolejro Offline
stranger

ma się czasami tą czutkę:) szkoda, że tak rzadko;(

Do góry
#452600 - 03/02/2006 08:07 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

hehe no i tak jak przepowiedział X-man remisik prędzej czy później musiał wejśc w końcu każda seria sie kiedyś kończy:]

Do góry
Strona 6 z 28 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 27 28 >

Moderator:  rafal08