#4580713 - 05/04/2011 03:54
Re: Charleston, Marbella - 4-10.04
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Benesova - Medina 2 @1,67 ladbrokes
Medina juz w USA pokazala, ze jest w dobrej formie, a teraz wraca na swoja ulubiona nawierzchnie, na dodatek do Hiszpanii. Dzieki tej dobrej formie, pokonala na betonie m.in. Vesnine czy Peer i powalczyla w IW z Sharapova. Na maczce w tym roku ma juz jeden polfinal, w Acapulco z Dulko. Benesova na maczce w tym sezonie dopiero pierwszy turniej, rok temu po podrozy z Miami do Marbelli odpadla w pierwszej rundzie z Halep. H2H 3-2 dla Hiszpanki, ogólnie typ pod bardzo dobrą dyspozycję Anabel, która na swoim terenie powinna być jeszcze mocniejsza.
|
Do góry
|
|
|
|
#4583785 - 06/04/2011 20:07
|
Spójnia Świdwin
Meldunek: 14/03/2008
|
A Szavay vs S Kuznetsova
W Marbelli spotkają się dwie doświadczone i znane zawodniczki rozgrywek kobiecych. Obie wygrały swoje pierwsze spotkania tutaj, lecz nie tak samo łatwo, a więc do rzeczy. Agnes grała ze Szwedką Larsson i ograła ją bardzo gładko 6-1 6-1, wygrywając od stanu *1-1 10 gemów pod rząd!! Niestety nie oglądałem meczu i nie wiem czy Agnes taka silna, czy rywalka pomagała jak tylko mogła, lecz patrząc na wynik oraz grę Kuzy to dla mnie faworytką tego spotkania jest Węgierka. Svietłana zagrała bardzo słabo z kwalifikantką Moną Bartel i wygrała w 3 setach 4-6 7-6 6-4, mimo tego,że w 2 jak i 3 secie przegrywała już 1-4 w gemach!! Niestety przeciwniczka nie była na tyle silna, aby odprawić Rosjankę do domu, chociaż ta popełniała ogromną ilość niewymuszonych błędów,zupełnie tak jakby nie chciała wygrać tego meczu, co przy grze z Szavay może oznaczać porażkę w dwóch setach. Agnes posiada dobry serwis i dobrze operuje FH. W deblu Agnes również gra i ograła w parze z Safiną Polski debel Jans/Rosolska 6-1 6-1 co pokazuje,że jest w formie. Dla mnie Szavay powinna w dwóch, ale bezpieczniej ML zagrać.
Szavay ML @1,83
|
Do góry
|
|
|
|
#4587841 - 08/04/2011 16:38
|
journeyman
Meldunek: 10/03/2011
|
Azarenka - Safina typ na dw : 2:0
Azarenka w zeszlym tygodniu wygrała niezwykle prestiżowy turniej w Miami, nie widać po niej zmęczenia, zarówno w ataku jak i w obronie jest dobra zawodniczką, ten drugi atut pomoże jej na cegle. Azarenka jest niezwykle inteligentnie grającą zawodniczką, myślę że dzisiaj będzie rozrzucać Safinę po narożnikach kortu. Oglądałem niemal całego seta meczu Safiny z Pironkova i oprócz silnego forehandu i serwisu przy pierwszym podaniu, to Safina nie może się niczym więcej pochwalić, praktycznie po kilku przebieżkach przestaje biegać do piłek, w których musiała by się bronić, co do jej nadwagi nie będę się zbytnio czepiał, kto ją widział ostatnimi czasy na kortach, będzie wiedział jak wygląda, pewne zwycięstwo Azarenki 2:0 dzisiaj...
typ konkursowy LAdbrokes
|
Do góry
|
|
|
|
#4589808 - 09/04/2011 17:43
|
journeyman
|
Peng - Vesnina typ: Vesnina
Zdziwiły i to bardzo mnie kursy na ten mecz, kto oglądał mecz Vesniny ze Stosur oraz Peng z Mirza faworytkę tego meczu powinien upatrywać w rosjance. Zagrała mecz ze Stosur na bardzo przywoitym poziomie, widać że dobrze się czuje na nawierzchni ceglanej. Peng w dwóch ostatnich meczach toczyła 3 setowe mecze, myślę że jest zmęczona po tych meczach, nie gra słabo ale napewno nie lepiej od Vesniny. Warto dodać że Vesnina posiada bardzo dobry serwis i co ważne nie popełnia znacząco dużo niewymuszzonych błędów, zastanawiałem się nad zagraniem 2:0 na Vesninę, ale wygrana jest wygraną nawet w 3 setach i dlatego zagram normalnie. Naprawdę Polecam...
|
Do góry
|
|
|
|
#4592577 - 10/04/2011 17:36
|
journeyman
|
Wozniacki - Vesnina typ: Vesnina +5.5 Finał turnieju w Charleston. Spotkają sie w nim Wozniacki, która nie zachwyca swoją grą na tej nawierzchni, cięzkie przeprawy z Zahlavova, Wickmayer i Jankovic. Ewidentnie nie leży Wozniackiej ta nawierzchnia, albo poprostu cięzko jej się przestawić. Vesnina natomiast gra bardzo dobrze, wygrana ze Stosur, wczoraj z Peng, Vesnina gra dobrze w ofensywie, dobry silny forehand. Bardzo dobry serwis i cięzko ją przełamać, jeśli Wozniackiej uda się przełamać raz w pierwszym i raz w drugim secie, to handicap i tak się pokrywa, myślę że ten mecz nie będzie jednostronnym pojedynkiem i Vesnina pokarze że nie przypadkiem dotarła do finału, jest to dla niej ogromna szansa, wygrać turniej, pokonując w nim numer 1 kobiecego tenisa. Nie ma nic do stracenia. Atrakcyjny handicap, polecam
|
Do góry
|
|
|
|
#4592763 - 10/04/2011 18:37
|
old hand
Meldunek: 30/01/2009
|
C Wozniacki - E Vesnina 2:0 (DW) 1.50 Ladbrokes Ja gram na 2-0 dla Karoliny. Niby narzekanie, że Karo tu gra przeciętnie itp. To prawda, że jej gra nie jest zabójcza, ale wiemy jak to z tymi zawodniczkami. Męczy, męczy, ale wygrywa. Nie potrafi wygrywać wielkich szlemów, ale te mniejsze turnieje łyka, dlatego właśnie jest numerem 1 WTA. W zeszłym roku w 14. tygodniu Wozniacka grała w turnieju w Ponte Vedra na clayu, który oczywiście wygrała, więc broni punktów. Nie oszukujmy się, Vesnina klasę niżej niż Karo. Zrobiła już tu finał, tyle starczy. H2H 4-1 dla Karoliny. Dla mnie 2-0 będzie. Caro 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|