#4609446 - 18/04/2011 01:29
Re: wyniki.pl - nowa polska strona z wynikami na żywo
[Re: wyniki.pl]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Może akurat chłopakom się uda przebić  Jeszcze co mi się podoba na innych livescorach to pokazywanie strzelców bramek po najechaniu kursorem na wynik - http://livexscores.com/?p=0&sport=soccerTak, żeby nie trzeba było klikać za każdym razem i otwierać nowego okna. Co do kartek to może być zółta ikonka obok nazwy drużyny i w niej liczba kartek. To samo z czerwonymi.
|
Do góry
|
|
|
|
#4611024 - 18/04/2011 22:14
[Re: Conrad]
|
stranger
Meldunek: 14/04/2011
|
Oprócz kartek na głównej (nie wiem jak zmieścicie np. 9 żółtych obok drużyny jeśli będzie jakiś mecz hardcore...) tak abyśmy nie musieli klikać by je śledzić (dla Ondy czy mnie ukazująca się kartka na głównej byłaby równie ważna co standardowa zmiana wyniku), to odnośnie statsów przydałoby się tego trochę mieć. Ja lubię np. patrzeć na formę z ostatnich 5 meczów (coś co angielskie gazety często ukazywały w tabele ligowej), bo to daje od razu pewien obraz. Do tego używam soccerstand.com. No i skoro często gram over/under na gole (najczęściej 2,5 ale zdarzają się inne linie), to coś od tego. Bo samą średnią goli to można z tabeli wywnioskować. Dzięki Conrad za ciekawe sugestie, nie chcę zdradzać za dużo, licząc na miłe zaskoczenie gdy odpalimy ale myślę że Twoje sugestie znajdą odzwierciedlenie na portalu. Może akurat chłopakom się uda przebić  Jeszcze co mi się podoba na innych livescorach to pokazywanie strzelców bramek po najechaniu kursorem na wynik - http://livexscores.com/?p=0&sport=soccerTak, żeby nie trzeba było klikać za każdym razem i otwierać nowego okna. Co do kartek to może być zółta ikonka obok nazwy drużyny i w niej liczba kartek. To samo z czerwonymi. Ciekawe pomysł, jednak stawiamy na mniej tego typu "bajerów :P" ponieważ one niestety zabierają czas ładowania a wszyscy wiemy że jak portal się długo ładuję to staje się dość irytujący. Strzelców bramek oczywiście pokażemy ale w mniej wymagającej sprzętowo i "przepustowo" formie. Moim skromnym zdaniem nie ma sensu robic tego samego co juz jest na rynku - dotyczy live i oklepanych statystyk. Jesli robic, to cos czego jeszcze nie ma. Sam chcialem i chce cos takiego uruchomic, jednak totalny brak czasu mi uniemozliwia i chyba odpuszcze, bo brak wspolpracownikow z branzy  . Panowie, ruszcie glowami, jest masa pomyslow do zrobienia na ktore nikt jeszcze nie wpadl (oprocz mnie  ) Szanujcie te domene, bo jak zrobicie gniota, to straci ona swoj prestiz. Powodzenia Co masz na myśli przez oklepane statystyki ? Jeżeli są jakies statystki których Ci brakuje, a jesteśmy w stanie je policzyć to wal śmiało. Bardzo uważnie czytamy każdą Waszą uwagę i skrupulatnie stykamy ją z rzeczywistością czy się da. Na pewno uwagi dotyczące dźwięków dużo nam dały i szykujemy fajną formę ich prezentacji. Niestety pewnie nie uda się odpalić od razu ale do końca miesiąca lub początku przyszłego powinniśmy wdrożyć dźwięki. Pozdrawiam zespół wyniki.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#4611243 - 18/04/2011 23:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
W ogole to gdzie sa jakies wyniki, ja widze poki co wtyczke fejsbuka i logo.
Do autora - powtorze, ze jak zamierzacie robic to co juz jest, to kicha na maksa, bo nie macie prawa sie przebic bez wydania gory kasy na reklame. I mocna domena nie am tu nic do rzeczy. Oczywiscie sa statystyki jakich mi brakuje, ale nie publikuje juz pomyslow publicznie.
Skupcie sie na czym nowym , tylko nowym, a nie badzcie setna kopia. Tyle moge wam napisac.
|
Do góry
|
|
|
|
#4611817 - 19/04/2011 04:11
[Re: donic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/06/2003
|
W ogole to gdzie sa jakies wyniki, ja widze poki co wtyczke fejsbuka i logo.
Do autora - powtorze, ze jak zamierzacie robic to co juz jest, to kicha na maksa, bo nie macie prawa sie przebic bez wydania gory kasy na reklame. I mocna domena nie am tu nic do rzeczy. Oczywiscie sa statystyki jakich mi brakuje, ale nie publikuje juz pomyslow publicznie.
Skupcie sie na czym nowym , tylko nowym, a nie badzcie setna kopia. Tyle moge wam napisac.
Zgadzam się. Sam kiedyś planowałem i daje gratis pomysła który mógł by znacznie przebić inne lajvy. Dość trudny do realizacji, ale możliwy. Ivona daje moduły dla stron www, działają po kliknięciu ale pewnie spokojnie dało by się zrobić, by po zdarzeniu sama zaczęła pierdo$#ć Strona podobna do flahscore.com jest prawie wszystko co trzeba, pokazane u którego buka można oglądać livestream z meczu, komunikaty dzwiękowe, składy i dokładne staty w większych ligach, kursy, kursy na żywo. Czego mi tam brakuje, to właśnie zółtych kartek, konieczna by była również ikonka z transmisjami tv online. Teraz często na końcówki ważnych meczów muszę wchodzić na rojadirecta.es i szukać tam konkretnego spotkania a tak dwa kliki z ulubionych spotkań i oglądam meczyk. No i brakuje wspomnianej Ivony  która by mówiła "Gol - Villareal 1 ZARAGOZA 0" czy "Koniec - Villa..." "Przerwa ..." wtedy jak mamy zagraną taśmę i czytając wiadomości o Kapicy wiemy kto strzeli gola bez zaglądania na live.
|
Do góry
|
|
|
|
#4611830 - 19/04/2011 04:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/06/2003
|
W związku z tym mam pytanie, uważacie że sygnał powinien być tylko na bramki ? czy na koniec połowy, meczu itp. też ?
Wszędzie gdzie to możliwe konieczne jest dawanie użytkownikowi wyboru i tu jest to bardzo potrzebne. Checkbox'y do ustawienia czy chcemy dźwięk przy Gool, HT, FT, Red Card, i jak by się dało do Yellow Card i Penalty (to by musiało być połączone z Bet365 bo na pewno na livebetting takie coś mają, i zdaje się że było by to do załatwienia) Z dźwiękami tak jak wspomniałem marzeniem jest Ivona która czytała by nazwę drużyny i zdarzenie, ale na początek by coś grało i buczało to też będzie ok.
|
Do góry
|
|
|
|
#4612098 - 19/04/2011 15:49
[Re: El_Darro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
W związku z tym mam pytanie, uważacie że sygnał powinien być tylko na bramki ? czy na koniec połowy, meczu itp. też ?
Wszędzie gdzie to możliwe konieczne jest dawanie użytkownikowi wyboru i tu jest to bardzo potrzebne. Checkbox'y do ustawienia czy chcemy dźwięk przy Gool, HT, FT, Red Card, i jak by się dało do Yellow Card i Penalty (to by musiało być połączone z Bet365 bo na pewno na livebetting takie coś mają, i zdaje się że było by to do załatwienia) Z dźwiękami tak jak wspomniałem marzeniem jest Ivona która czytała by nazwę drużyny i zdarzenie, ale na początek by coś grało i buczało to też będzie ok. Super, podoba mi się, miałbym taką stronę w ulubionych i wchodził regularnie.. Ivona świetny pomysł, żeby nie było totalnego zamieszania w weekend (pogubiłaby się dziewczyna..) to może być opcja, by czytała WYBRANE pozycje.. Mamy coraz szybszy net, mi by się podobało, gdybym miał możliwość włączenia np. 6 przekazów live w małych okienkach, ale na JEDNEJ stronie.. A może jest już gdzieś taka możliwość?
|
Do góry
|
|
|
|
#4612117 - 19/04/2011 16:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/02/2009
|
Dla mnie idealnym pomysłem było (na początek, później to można rozwijać) relacje live z boisk ekstraklasy pod kątem bukmacherki, nie takie typowe jak są wszędzie. Ale właśnie takie czy gra jest agresywna, czy są wiekszę szanse na karnego, gole, rożne itp.
|
Do góry
|
|
|
|
#4612161 - 19/04/2011 16:25
[Re: Synu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Dla mnie idealnym pomysłem było (na początek, później to można rozwijać) relacje live z boisk ekstraklasy pod kątem bukmacherki, nie takie typowe jak są wszędzie. Ale właśnie takie czy gra jest agresywna, czy są wiekszę szanse na karnego, gole, rożne itp. To chyba dość kosztowne na początku działalności (bo jednak należałoby mieć swojego człowieka na meczu) oraz IMO daje pole do manipulacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#4612252 - 19/04/2011 17:12
[Re: Goget]
|
stranger
|
Co do kartek to może być zółta ikonka obok nazwy drużyny i w niej liczba kartek. To samo z czerwonymi.
Rozwiązanie o którym pisał Goget i Conrad wzieliśmy sobie do serca oraz dodaliśmy jeszcze jeden mały gadżet  mam nadzieję że funkcjonalność się spodoba. W ogole to gdzie sa jakies wyniki, ja widze poki co wtyczke fejsbuka i logo.
Aby zrobić nowoczesny portal z wynikami na żywo, wyniki.pl też muszą posiadać podstawową funkcjonalność, koła na nowo nie odkryjemy. Jednak dzięki przyjaznemu interface-owi, nowym ciekawym funkcjonalnością oraz planom na rozwój jakie posiadamy, myślę że będziecie mile zaskoczeni. Jesteśmy jedyną w pełni Polską firmą nastawioną na nasz rodzinny rynek więc tu upatrujemy swoją przewagę nad innymi. Następnym dużym plusem to domena, nie będę tutaj może zdradzał naszych planów ale same słowo wyniki nie koniecznie musi się kojarzyć tylko ze sportem. Może akurat chłopakom się uda przebić a może to dziewczyny? Hahaha no ta lepsza część naszego zespołu odpowiadająca za dobry nastrój, zjawiskowe widoki i ciepłą kawę w 100% spełnia swoje zadania Zgadzam się. Sam kiedyś planowałem i daje gratis pomysła który mógł by znacznie przebić inne lajvy. Dość trudny do realizacji, ale możliwy. Ivona daje moduły dla stron www, działają po kliknięciu ale pewnie spokojnie dało by się zrobić, by po zdarzeniu sama zaczęła pierdo$#ć
Bardzo dobry pomysł, myśleliśmy o tym już wcześniej, jednak wchodzą tutaj w grę dźwięki które muszą się załadować od razu na stronę. Przy tak dużej liczbie drużyn może to bardzo spowolnić ładowanie się portalu szczególnie gdy będziemy używać zewnętrznych dźwięków typu Ivona. Mamy na to swój sposób który myślę że na pewno się wam spodoba, mam nadzieję że do końca miesiąca się wyrobimy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4612273 - 19/04/2011 17:27
[Re: wwwujek]
|
stranger
|
Dla mnie idealnym pomysłem było (na początek, później to można rozwijać) relacje live z boisk ekstraklasy pod kątem bukmacherki, nie takie typowe jak są wszędzie. Ale właśnie takie czy gra jest agresywna, czy są wiekszę szanse na karnego, gole, rożne itp. To chyba dość kosztowne na początku działalności (bo jednak należałoby mieć swojego człowieka na meczu) oraz IMO daje pole do manipulacji. Pomysł godny pochylenia się nad nim, zastanawialiśmy się nad relacjami Live z różnych eventów, w erze Iphonów, ogólnego dostępu do internetu jest do całkiem realizowalne. Jednak nie od razu Rzym zbudowano i skupiamy się nad samym silnikiem oraz podstawowymi funkcjonalnościami na razie. Oczywiście aby się rozwijać trzeba stawiać dwa kroki a nie jeden więc z biegiem czasu portal nabierać będzie różnych barw i postaci.
|
Do góry
|
|
|
|
#4612544 - 19/04/2011 20:08
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Przede wszystkim ta strona powinna nam dać dostęp do wyników, które regularnie dziś sprawdzamy (oraz innych, które np. LS nie ma jak siatka), plus wprowadzić rożne ułatwienia i bajery w celu lepszego używania strony i dostępu do interesujących nas informacji. Skupiać się na okręgówce? Naszej? Czy to nawet jest piłka nożna to co grają, skoro czasami nawet w Ekstraklasie zadaje sobie to samo pytanie?  Druga sprawa, ile można na to obstawić? 50 Euro? Dobrze mnie Goget poprawił aby z karteczkami dać po prostu cyfrę aby ukazać ile było a nie każdą kartkę osobno w szerokości niepotrzebnie wyświetlać. Musiałem być wtedy "zmęczony" aby wtedy nie przedstawić tego tak...
|
Do góry
|
|
|
|
#4612589 - 19/04/2011 20:47
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
|
Skupiać się na okręgówce? Naszej? Czy to nawet jest piłka nożna to co grają, skoro czasami nawet w Ekstraklasie zadaje sobie to samo pytanie?  Druga sprawa, ile można na to obstawić? 50 Euro? Nie bardzo masz pojecie o tym jak w malych miejscowosciach postrzegana jest druzyna pilkarska i ze mecze sa wydarzeniami. Kiedys mieszkalem w malym miasteczku, wiec wiem o czym pisze. Wejdz sobie na rozne fora nizszych lig. Bardzo czesto przejawiaja sie tam pytania "wie ktos jaki wynik"? Zmierzam do tego, ze na wyjazdy nie kazdy ma szanse jechac, ale meczami zyje pol miasta i cala wies. A obstawianie takich lig jest tu zupelnie nieistotne. Zatem jak zrobicie live nizszych lig, np 2 liga, 3 liga, 4 i 5, to macie bankowo sukces. I co wazne, da sie to zrobic 
|
Do góry
|
|
|
|
#4612617 - 19/04/2011 21:04
|
enthusiast
Meldunek: 05/01/2011
|
Większość podobnych serwisów z wynikami, typami, fora itp mocno stracą gdy nie będą mieli reklam z bannerów firm bukmacherskich a było (choć na razie jest) to najlepsze źródło zarobku.
|
Do góry
|
|
|
|
#4612620 - 19/04/2011 21:06
[Re: akagi]
|
Carpal Tunnel
|
Bankowo, to bzdury piszesz.
Twoja nostalgia za " korzeniami", wcale nie świadczy, że wszyscy "wielkomiejscy",
na żywo śledzą wynik 5 ligi, ze Swojej dawnej wsi.
Koszty i zaangażowanie środków, nie zakumuluje, poniesionych nakładów.
Chyba, że Ty polatasz po wsiach i telefonicznie, będziesz powiadamiał serwisantów. Bankowo, to jestes "wielkomiejski", ale niestety ze sloma w butach. Czuc "miasto".
|
Do góry
|
|
|
|
#4612641 - 19/04/2011 21:16
[Re: donic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2009
|
Bankowo, to jestes "wielkomiejski", ale niestety ze sloma w butach. Czuc "miasto".
Jeden też czuł. Wyobrażasz Sobie co było później... Czy nie za bardzo ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4612781 - 19/04/2011 22:03
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/02/2009
|
Dla mnie idealnym pomysłem było (na początek, później to można rozwijać) relacje live z boisk ekstraklasy pod kątem bukmacherki, nie takie typowe jak są wszędzie. Ale właśnie takie czy gra jest agresywna, czy są wiekszę szanse na karnego, gole, rożne itp. To chyba dość kosztowne na początku działalności (bo jednak należałoby mieć swojego człowieka na meczu) oraz IMO daje pole do manipulacji. Pomysł godny pochylenia się nad nim, zastanawialiśmy się nad relacjami Live z różnych eventów, w erze Iphonów, ogólnego dostępu do internetu jest do całkiem realizowalne. Jednak nie od razu Rzym zbudowano i skupiamy się nad samym silnikiem oraz podstawowymi funkcjonalnościami na razie. Oczywiście aby się rozwijać trzeba stawiać dwa kroki a nie jeden więc z biegiem czasu portal nabierać będzie różnych barw i postaci. Czy ja wiem czy taki kosztowny? Udaje nam się załatwić aredytację na mecze ekstraklasy i wysyłamy ludzi, wiadomo pojecie o bukmacherce musza miec, ale czasem sama akredytacja + ewentualne minimalne wynagrodzenie wystarczy. Także koszty żadne jak na sama ekstraklase na przykład.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|