#4797490 - 18/07/2011 14:57
Film, TV, seriale [30]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4798194 - 19/07/2011 01:50
Re: Film, TV, seriale [30]
[Re: Piostar]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4798238 - 19/07/2011 02:28
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Ostatnio mnie naszło na lekkie odmóżdżające komedyjki:
Hall Pass
Czyli o dwóch żonatych kumplach znudzonych swoimi małżeństwami. Ich głównym zajęciem jest wspominanie miłosnych podbojów z collegu, marzenie o ponętnych "dwudziestkach" i gapienie się na tyłki tychże gdy ich mijają na ulicy. Na skutek pewnych wydarzeń obaj dostają od swoich żon tydzień "wolnego od małżeństwa". Małżonki z dzieciakami jadą sobie na tydzień hen w dal, a oni mają całkowicie wolną rękę. Mogą robić co chcą - zdradzać, dupczyć, podrywać itp. Wszystko po to by przez zaspokojenie swoich żądz pozbyli się swoich obsesji. Więc ruszają na łowy...
Całkiem fajny i przyjemny film. Dość zabawny, nie silący się przesadnie na wymuszone śmiechy widzów. Przyjemnie się ogląda. W rolach głównych Clive Owen, Jason Sudeikis i jakaś fajna laska. 6/10
* * *
Just go with it
Typowy dla Adama Sandlera film. Głupi jak but, wkurzający jak nasi politycy, pełen idiotycznych dialogów i wymuszonych pseudo-żartów. Tym razem partneruje mu lubująca się w tego rodzaju repertuarze i marząca o porządnej roli Jennifer Aniston.
O fabule... ciężko nawet opisywać ten stek bzdur. Nadziany chirurg plastyczny zajmuje się głównie wyrywaniem młodych lasek udając żonatego (którym nie jest). W końcu zadurzył się w którejś z zaliczonych blondynek i brnie dalej w swoje kłamstwa. Potrzebuje więc żony na niby, czyli swojej współpracownicy. Następnie "wypożycza" jej dzieci przedstawiając jako swoje...
... dalej nie wiem - z ulgą nacisnąłem przycisk "off" na pilocie.
Najgorszy typ komedii. Ani nie zabawny, ani nie śmieszny. Za to tak głupi, że aż zęby bolą. 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4798385 - 19/07/2011 04:43
[Re: Bzyku]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Just go with it Tym razem partneruje mu lubująca się w tego rodzaju repertuarze i marząca o porządnej roli Jennifer Aniston.
Z tego co się orientuję to ona wcale nie chce grać żadnych "porządnych ról", tzn. naprawdę ciekawych ale wymagających, mogących dać Oscara. Są w sieci artykuły na ten temat. Kac Vegas dwójeczka w BangkokuZa dużo zerżnięte z pierwszej części. Wiadomo że to sequel, ale jak dla mnie to nie może się wszystko powtarzać - trochę inwencji panowie. Ładne plenery, dupeczka Stu i Mike Tyson, a poza tym to raczej rozczarowanie. Jak ktoś nie widział 1 części to pewnie mu się bardziej podoba - ale nie mi. Taka przyjemna rozrywka, ale wielkie dzieło to to na pewno nie jest. 4/10 (fw daje 7.6) Limitless (Jestem Bogiem)Pomysł może nie jakiś mega oryginalny, ale na pewno ciekawie to wszystko zrobione. Wartka akcja (szybki mi film zleciał), przyzwoite aktorstwo Bradleya Coopera. Łatwo zauważyć trochę ujęć identico z "Incepcji" - po obejrzeniu sprawdziłem, i faktycznie jest to film tego samego reżysera. Warto obejrzeć. Nakręcony na podstawie książki "Dawka geniuszu". 7.5/10. (fw daje 7.3) Lincoln Lawyer (polskiej premiery chyba nie będzie) Prawnicza adaptacja powieści. Całkiem nieźle trzyma w napięciu; w rolach głównych Matthew McConaughey i Ryan Phillipe. Gatunek w sumie popularny - o przygodach amerykańskiego prawnika - ale udało się uniknąć banałów. McConaughey, wokół którego postaci się kręci cały film nie zawodzi. Także polecam. 8/10. (fw daje 7.7)
|
Do góry
|
|
|
|
#4798408 - 19/07/2011 05:10
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Limitless (Jestem Bogiem)
Pomysł może nie jakiś mega oryginalny, ale na pewno ciekawie to wszystko zrobione. Wartka akcja (szybki mi film zleciał), przyzwoite aktorstwo Bradleya Coopera. Łatwo zauważyć trochę ujęć identico z "Incepcji" - po obejrzeniu sprawdziłem, i faktycznie jest to film tego samego reżysera. Warto obejrzeć.
Nakręcony na podstawie książki "Dawka geniuszu".
7.5/10. (fw daje 7.3)
Lincoln Lawyer (polskiej premiery chyba nie będzie)
Prawnicza adaptacja powieści. Całkiem nieźle trzyma w napięciu; w rolach głównych Matthew McConaughey i Ryan Phillipe. Gatunek w sumie popularny - o przygodach amerykańskiego prawnika - ale udało się uniknąć banałów. McConaughey, wokół którego postaci się kręci cały film nie zawodzi. Także polecam.
8/10. (fw daje 7.7)
Limitless przerwałem po nieco ponad 40 minutach, czyli gdzieś tak w połowie, bo film ma około 90. Obejrzę na raty jeśli tylko najdzie mnie ochota dokończyć. Ja bym dał maks. 5/10 Lincoln Lawyer - nic specjalnego, do bólu przewidywalny, można obejrzeć w wolnej chwili i tyle. Książki nie znam, więc zakładam, że będzie ciekawsza. No i Brayan Cranston i Michaela Conlin (Angela z "Kości") w roli twardych detektywów  . 5.5/10 ze względu na sentyment do Marisy Tomei
|
Do góry
|
|
|
|
#4798427 - 19/07/2011 05:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Limitless (Jestem Bogiem)
Pomysł może nie jakiś mega oryginalny, ale na pewno ciekawie to wszystko zrobione. Wartka akcja (szybki mi film zleciał), przyzwoite aktorstwo Bradleya Coopera. Łatwo zauważyć trochę ujęć identico z "Incepcji" - po obejrzeniu sprawdziłem, i faktycznie jest to film tego samego reżysera. Warto obejrzeć.
Incepcje nakrecil Nolan a Limitless Neil Burger. Cos zle sprawdzales 
|
Do góry
|
|
|
|
#4798453 - 19/07/2011 06:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2009
|
Zasugerowałem się tekstem z filmwebu: Najnowszy film Neila Burgera, autora "Iluzjonisty", jest niczym więcej, jak praktycznym poradnikiem dla każdego narkomana. Ilizjonista, Incepcja  shit  ale była taka scena w której się jakby horyzont zwijał A co wiecej Nolan nakrecił praktycznie kalke Iluzjonisty (Prestiz) Wiec rzeczywiscie mozna sie pogubic  Dodam tylko ze oba filmy są świetne.
|
Do góry
|
|
|
|
#4798607 - 19/07/2011 12:09
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004