Strona 16 z 21 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 20 21 >
Opcje tematu
#480669 - 11/01/2006 23:16 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
papa_smerf Offline
addict

Meldunek: 11/01/2006
ja po przemysleniu hipotetycznym takiej sytuacji, gdybym dostal od jakiegos buka ponad kilkanascie, kilkadziesiat... klockow euro, to od razu bym wyplacil wszystko do 2-3 kont bankowych w polsce z mb (limit mb 28 000 eur na 3 miesiace jest) i juz bym byl prawnie bezpieczny. Buki online sa u nas nielegalne i by nie mialy rozwiazan prawnych. Wynajecie mafii i wjazd na chate to co innego, gdy chodzi juz o duze kwoty

Do góry
Bonus: Unibet
#480670 - 12/01/2006 08:14 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Meldunek: 10/01/2006
Papo smerfie i inni bzdury piszecie o nielegalności buków , a skoro niby są nielegalne to dlaczego nikt z tym nie zrobi porządku np W Polsce ( Nowa władza ma w nazwie Prawo i Sprawiedliwość i ide o zakład ,ze palcem nie kiwnie , aby sprawę załatwić oglądając się na doświadczenia kilku krajów , które to próbowały i tylko ich rządy się skompromitowały . Piszę to jeszcze raz az do znudzenia :
1. Skoro przyjąć ,że buki są nielegalne to równiez i gracze łamią prawo i są przestępcami . Prokuratura z tego względu powinna siąść im na konta i skonfiskować całą kasę , którą wygrali u bukmacherów.
2.Ludzie zabieracie głos w portalu , który łamie prawo i za to również powinien ponieść konsekwencje , bo jak nazwać reklamy Sportingbetu na www.mecz.pl .chyba że pan Conrad uważa ,że Sportingbet odprowadza podatki do skarbu państwa i z tego względu jest firmą cacy - cacy.
3.Łamie prawo również Interia bo reklamuje Expekt czyli też powinni ponieść konsekwencje , ponieważ reklamują złodziejską firmę , która nie płaci podatków i działa nielegalnie.
4. Powtarzam jeszcze raz żaden z bukmacherów internetowych nie ma biura w Polsce działa wykorzystując internet a internet nie zna granic. Z tego też względu podnoszenie sprawy podatków jest czystym idiotyzmem i nie trzyma się kupy.
5.Niby za co te podatki mają płacić .
6. Przestępcami są wszyscy właściciele stron internetowych o tematyce bukmacherskiej , którzy organizują konkursy sponsorowane przez bukmacherów internetowych .Czyli co ? najpierw bukmacherzy dają takim ludziom pieniądzę na konkurs a potem wszyscy na lewo i prawo opowiadają jakie te buki są be bo nie płacą podatków i oszukują . Póki co ludzie od bukmacherki ochoczo współpracują z bukmacherami czyli z przestępcami , którzy łamią prawo tak?
Jeżeli kogoś oskarzacie o przestępstwo o to ,że działa nielegalnie bądzcie w swoich sądach obiektywni i zauważcie obie strony medalu .
7. Jestem ciekawy czy polscy bukmacherzy naziemni sponsorują chociaż jeden konkurs w internecie . Inwestują w portale internetowe . Osobiście nie spotkałem się z takim zjawiskiem , a przecież działają legalnie , płacą podatki czyż nie?
8. Jestem ciekawy czy jakiś polski bukmacher naziemny dał wam promocje 100 za 100 , czy 200 za 200 ? dał wam ? napiszcie o tym jakie promocje wam fundują ? , napiszcie czy ich pracownicy są mili jak wysyłacie tam swoje kupony.
Chętnie poczytam.
9.wiecie co by było gdyby np taki Grzegorz , lub ktokolwiek inny orżnął by taką firmę jak np STS na 17 tys.Euro . To już pozostawiam do waszych przemysleń bo jesteście ludzmi inteligentymi.
10 . Żaden bukmacher nie oszukał nigdy gracza jak gracz się stosuje do regulaminu i jest uczciwy . Trzeba sobie zdawać sprawę ,że to są ogromne firmy i błędy niezamierzone mogą się zdarzyć na niekorzyść graczy jak również na ich korzyść np przypadek Grzegorza.
11. Może ktoś napisze jak wy oszukujecie zakładając po 10 kont , aby wymusić promocje. Może ktoś o tym napisze. Na co liczycie ,że bukmacher idiota i się nie domyśli . Mało promocji wam robi ? przy odrobinie szczęscia mozna wyciągnąć parę groszy od firmy.to jest jest problem obrócić 3 razy bonus aaby go wypłacić . Chętnie wyzywacie od złodziei innych , ale własnych krętactw nie widzicie co?
12. Nie odpowiadaja wam dobre promocje u expa czy innych firm droga wolna idzcie do polskiego buka naziemnego . Tam dostaniecie legitymacje po użyciu której na kuponie będzie widoczny login jaki sobie wybraliście podczas zapisywania się do tej promocji i zostaniecie zwolnieni z podatku po wyborze 10 zdarzeń na kuponie . jeżeli wam to odpowiada idzcie tam i grajcie tam . Nikt nikogo na silę nie zmusza , aby grac u bukmacherów netowych.
13.Polskie firmy bukmacherskie takie niby bidulki podobno ledwo wiązą koniec z koncem a to pewnie wina bukmacherów netowych bo oni nie płacą podatku a bidulki muszą płacić i jest nierówna konkurencja . A może by komus przyszło do głowy ,że oprócz tego podatku w grę wchodzą inne sprawy dla których ponad milion ludzi gra u bukmacherów netowych ? np komfort obstawiania , zakłady live ( tutaj dominatorem jest BAW ) . Każdy woli obstawiać w zaciszu domowym z dala od zgiełku ,hałasu , głosnych rozmów , ktore nie sprzyjają skupieniu się podczas obstawiania meczów.
14. jakis czas temu było kilka artykułow prasowych gdzie pisano jak to polscy bukmacherzy strasznie cierpią bo oni muszą płacić podatki a netowi nie płacą nic. Kilka miesięcy temu w teleexpresie ukazał sie krótki reportaż , gdzie jeden z przedstawicieli polskich buków niemalże płakał do kamery żaląc się że on musi odporowadzać podatki a bukmacherzy internetowi nie i że to jest nierówna konkurencja.
15. Zamiast więc szukać sojuszników w dziennikarzach czy ogólnie szerzej w mediach może lepiej wyjechać np na maltę jak robią to bukmacherzy internetowi , zalożyć biuro i stamtąd prowadzić działalność . Wtedy nikt od polskich buków nie bedzie wymagał placenia podatku.
Pozdrawiam.

Do góry
#480671 - 12/01/2006 08:37 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Moim zdaniem expekt nie odpusci . w gre wchodzi nie mała suma .

Do góry
#480672 - 12/01/2006 08:53 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Quote:

2.Ludzie zabieracie głos w portalu , który łamie prawo i za to również powinien ponieść konsekwencje , bo jak nazwać reklamy Sportingbetu na www.mecz.pl .chyba że pan Conrad uważa ,że Sportingbet odprowadza podatki do skarbu państwa i z tego względu jest firmą cacy - cacy.

Nie moja sprawa, ale serwer mecz jest (jeśli sie nic nie zmieniło) w USA. Idąc twoim tokiem rozumowania powinno się odłączyć całą Polskę od Internetu, bo na milionach stron można znaleść reklamy firm bukmacherskich - obojętne z jakiego kraju są te strony. One też łamią prawo, bo mogą zostać wyświetlone w Polsce, gdzie reklama buków jest nielegalna?

Do góry
#480673 - 12/01/2006 08:57 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

zupelnie mnie nie zrozumiałeś , ale trudno.

Do góry
#480674 - 12/01/2006 09:00 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
kazow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
Quote:

Quote:

Nie moja sprawa, ale serwer mecz jest (jeśli sie nic nie zmieniło) w USA. Idąc twoim tokiem rozumowania powinno się odłączyć całą Polskę od Internetu, bo na milionach stron można znaleść reklamy firm bukmacherskich - obojętne z jakiego kraju są te strony. One też łamią prawo, bo mogą zostać wyświetlone w Polsce, gdzie reklama buków jest nielegalna?

zaczynamy straszyc mecz.pl ? hyba juz coraz cieniej spiewa...nasz spiewak

Do góry
#480675 - 12/01/2006 09:04 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Gdyby reklamowal np STS to reklama jest legalna , ale jeżeli reklamuję nielrgalną złodziejską niby firmę jak to piszecie , ktora nie palci podatku czyli tak portal prawa nie łamie ? za to buk łamie bo nie płaci podatków ?
istna morlanośc Kalego.

Do góry
#480676 - 12/01/2006 09:14 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

nikt nigo nie straszy . po prostu stwierdzam fakty. skoro buki internetowe są nielegalne , strony je reklamujące również łamią prawo . Najlepiej brac od buka kasę na konkursy a potem mówić jaki on jest zły i nieuczciwy bo podatków nie płaci . Idzcie do polskich buków zobaczymy ile wylożą pieniędzy na powyższy cel . Nawet 1 E nie dadzą . Takie jest moje zdanie.

Do góry
#480677 - 12/01/2006 09:21 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
papa_smerf Offline
addict

ponad 80% polskich stron lezy na serwerach w niemczech, anglii, czechach, japonii, no i głównie w USA itp... u nas serwerowanie jest za drogie.

piotr34 - rozpisales sie jak czrodziejka podczas zatwardzenia. Przeciez to wszystko co wypisales mija sie z tym co napisalem i powtórze: exp na kase przelana juz do polskich bankow nie ma wplywu, jest tutaj nielegalna instytucja, ktora nie tylko nie ma prawa korzystać z polskich kodeksów karnych, ale rownież sama może pod nie odpowiadac, lacznie z grzegorzem jako graczem expa.

Do góry
#480678 - 12/01/2006 09:39 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Papo smerfie :
czyli według ciebie
Jeżeli polskie strony leżą na serwerach w niemczech a nie w Polsce to legalnie mogą reklamować złodziejskie nielegalne firmy takie jak expekt , który tez w Polsce nie ma swojego biura ani nie korzysta z serwerów Polsce.
Reasumując , Expekt to złodziej nielegalna firma nie płacąca podatków ,ale jedno zastrzeżenie polskie strony takie jak www.mecz.pl nie łamią prawa bo korzystaja z serwerów w USA np a nie w Polsce. dobrze o tym wiedziałem , ale nie myslałem ,że ktos to podniesie stosując podwójną moralność Kalego.Czyli mozna reklamować nielegalną firmę korzystając z serwerów z USA i wtedy to już jest legalne,

Do góry
#480679 - 12/01/2006 09:40 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Co do banków nie wiem . Zapytam się znajomych prawników.

Do góry
#480680 - 12/01/2006 09:48 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
papa_smerf Offline
addict

jestes głupszy niz sadzilem, bronisz sie jak dziecko.... o tych serwerach sam zaczales, mnie go..no obchodzi czy mecz.pl lamie prawo reklamujac sportinga, na pewno w mniejszym stopniu niz dzialalnosc expa na terenie polski (np. konto bankowe i tacy "pracownicy" jak ty) Internet jest zbyt skomplikowany na twoje PRLowskie wzory myśleniowe, sa ustawy ze odpowiada sie pod prawo kraju w ktorym dokonano przestepstwa, majax serwer na karaibach, zakladajac go na karaibach itp, odpowiada sie pod ich prawem. kropka. exp gdyby nie byl na malcie, juz dawno by byl spaloną nielegalną firmą. wiec sami korzystacie z tych kruczków i sie nie wymadrzaj jak nic nie rozumiesz.

dzisiejsze myslenie nie wie jak sobie poradzic z szarymi strefami online, nie jeden kraj probowal i sie osmieszal, polacy na pewno nie dadzą tez rady.

Do góry
#480681 - 12/01/2006 09:59 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Gdybyś czytal to co napisałem w moim poście bys wiedział ,że u góry napisałem ze kilka rządow na zachodzie skompromitowało sie próbując usadzic bukow naziemnych .
2, nigdy nie pisałem ze jestem z expa.
3.Pewien typ ludzi takich jak ty ma w zwyczaju wyzywać ludzi od PRL szumowin tylko dlatego ,że mają inne zdanie na jakiklowkiek yemant niekonieczniebukmacherski.
4. Chłopie nic o mnie nie wiesz , wogole mnie nie znasz a nazywasz PRL owcem . to jest chore . nie wiem jakie masz poglądy prawdopodnie prawicowe , ale dam ci dobra radę :
SZANUJ ZDANIE INNYCH JAK JA TWOJE SZANUJE . BADZ BARDZIEJ TOLERANCYJNY DLA INNYCH LUDZI. WTEDY WSZYSTKICH NAM BEDZIE ZYLO SIE LEPIEJ . I NIE WYZYWAJ LUDZI OD KOMUNISTOW SKORO ICH NIE ZNASZ .
Konczę moj udzial na forum . To był tylko jednorazowy udział tutaj . Pozdrawiam i mam nadzieje grzegorz ze dojdziesz do porozumienia z bukiem .

Do góry
#480682 - 12/01/2006 10:09 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

I jeszcze jedno;
Expekta poparło 60 % wypowiedzi . Dziękuję za uczciwośc tym osobom , natomiast 40% postów było przeciw . wynik jest więc dobry. Pozdrawiam

Do góry
#480683 - 12/01/2006 10:19 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Sposród osób , które poparły moja ulubioną firmę wylosuję jedną , która otrzyma symboliczną nagrode. pozdrawiam .

Do góry
#480684 - 12/01/2006 10:33 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
OKSfan Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Proponuje zamknac ten temat bo sie zaczyna robic zenujacy.

Do góry
#480685 - 12/01/2006 10:37 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Meldunek: 29/10/2004
Quote:

9.wiecie co by było gdyby np taki Grzegorz , lub ktokolwiek inny orżnął by taką firmę jak np STS na 17 tys.Euro . To już pozostawiam do waszych przemysleń bo jesteście ludzmi inteligentymi.

Orżnął to oczywiście jeśli by poszedł z giwerą i dawać wszystko co macie na wypłaty to by miał problemy, ale jeśli komputer by się pomylił i wypisał babce że ma wypłacić 10 000 zamiast 1000 i by wypłaciła to sami siebie ożynają i gracz powinien wziąść pieniążki i podziękować
Quote:

I jeszcze jedno;
Expekta poparło 60 % wypowiedzi . Dziękuję za uczciwośc tym osobom , natomiast 40% postów było przeciw . wynik jest więc dobry. Pozdrawiam

Kazali Ci to podliczyć czy co? chciało Ci się 15 tematów zliczać kto za kto przeciw? I jak policzyłeś mój głos? nigdy nie powiedziałem że chcę zwinąć kasę pomóżcie, od początku byłem za ugodą...
Quote:

Sposród osób , które poparły moja ulubioną firmę wylosuję jedną , która otrzyma symboliczną nagrode. pozdrawiam .

To poczekaj jeszcze ide założyć z 10 nowych kont i popierać Cię

Do góry
#480686 - 12/01/2006 10:38 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Meldunek: 29/10/2004
Co do zamykania tematu to jak uważacie, wg mnie jest za wcześnie bo sprawa się nie wyjaśniła

Do góry
#480687 - 12/01/2006 10:51 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
papa_smerf Offline
addict

gdybys ktos poszedl do STS/Prof i "orżnął" ich to by bylo jak napad na bank czy tez sklep.... jawne wykroczenie na LEGALNA instytucje i scigane prawem/Policja. z exp jest zupelnieeeeee inaczej, 2 podstawy:

1. exp sam sie orżnął /banda frajerów hehe/ grzegorz nawet ich o to nie prosil
2. exp jest nielegalny w Polsce

piotr34... "nie jestes" pracownikem expa, tylko dajesz "nagrode" dla najbardziej podlizujacych sie tej błazenadzie osobom. niewiem jakim cudem wychodzi ci 60% do 40% za expem, chyba jak swoje posty liczysz pojedynczo. ide stad, szkoda nerwow.

Do góry
#480688 - 12/01/2006 12:51 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

qbasmuggy odezwij się na priv. Czekam do niedzieli .

Do góry
Strona 16 z 21 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 20 21 >

Moderator:  rafal08