#4872924 - 25/08/2011 05:38
Re: Champions League w zasiegu reki
[Re: royalflush]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Zastanawiam się kiedy ludzie mające małe pojęcie o naszym rynku zamiast pisać głupoty zrozumieją że czasy gdzie lepsi piłkarze średniaków ligowych masowo zasilali szeregi potentatów już dawno minęły. Kluby już dawno się wycwaniły i swoje talenty wyceniają z góry na min 1-2 mln euro które w naszej lidze nie wyłoży nikt. Dobrze wiadomo że Niemcy mają dobre oko na nasz rynek, a taka kwota nie robi na nich większego wrażenia.Proste że takiego Klicha lepiej opchnąć za 2 mln do Vfl niż do Legii czy Śląska za 600k.
Chciałoby się powiedzieć, niestety. Z przykładów choćby zaporowa cena na Szymona Pawłowskiego, który od 2-3 lat powinien grać w klubie pokroju Wisły, Lecha czy Legii a tak powolnie gnije w Zagłębiu - chcą za niego over 1 mln E. Sami swego czasu braliśmy prawoskrzydłowego od lubinian, wybór był między Łobem i Pawłowskim (wtedy stali na podobnym poziomie piłkarskim, choć było na 1 rzut oka widać który z nich ma szansę się rozwinąć), i stanęło na tym za którego nie trzeba było płacić. Inna sprawa że dostał wysoki kontrakt więc przygoda z Wojtkiem i tak nas sporo kosztowała (cenna maskotka dla kibiców). Podobna historia z Sobiechem, niby trzeba tylko 1 mln E za niego dać, ale dziś (nie)gra w Niemczech, a nie w żadnym klubie z wielkiej trójki. A wiele lat temu za Żurawia płaciliśmy połowę (2 mln marek niemieckich bodajże) tej kwoty. Jasno widać, ceny się podwoiły, a jakość piłkarzy pozostała ta sama albo i się obniżyła. Nic więc dziwnego że obecnie gra u nas 3 Polaków w wyjściowej 11, z tendencją spadkową.
|
Do góry
|
|
|
|
#4874114 - 26/08/2011 00:01
[Re: wasiluk22]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Experto ogarnij sie W chuj dobrze zagrala Legia i kazdy kto ogladal to wie, nikt nie umniejsza jej wygranej i ja tez sie ciesze, ze weszla, nawet bardzo, ale nawet slepy widzial jak zajebiscie w pilke gral APOEL. Widac po tym co piszesz ze jestes uprzedzony do Wisly 
|
Do góry
|
|
|
|
#4874245 - 26/08/2011 00:32
[Re: Krystian]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Experto ogarnij sie W chuj dobrze zagrala Legia i kazdy kto ogladal to wie, nikt nie umniejsza jej wygranej i ja tez sie ciesze, ze weszla, nawet bardzo, ale nawet slepy widzial jak zajebiscie w pilke gral APOEL. Widac po tym co piszesz ze jestes uprzedzony do Wisly  Różnica jest taka, że Wisła w Nikozji wyszła osrana i z myślą tylko o wybijaniu piłek po autach. Legia mentalnie nie przegrała już w szatni. To, plus dobra gra ze swojej strony plus taki sobie Spartak w końcowym rozrachunku wystarczyło. Ale właśnie... trzeba dać sobie szansę i się nie zesrać przed meczem tylko wyjść na boisko grać w piłkę. Legia to potrafiła, Wisła nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4874267 - 26/08/2011 00:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Przeciez ja tez pisze, ze Legia zagrala zajebisty mecz  Zwracam uwage tylko i wylacznie na to jak zagral APOEL, a jak Spartak i tutaj zdania nie zmieniam, bo kazdy widzial jak zajebiscie w pilke gral APOEL i nawet sam fakt, ze nikt nie moglby miec pretensji jakby strzelili Wisle i 6 bramek o tym swiadczy. Cypr przewazal nad Wisla w obydwu meczach, a Spartak to lacznie w dwumeczu zagral jedna dobra polowe. Trzeba zwrocic tez uwage, ze przed samym meczem Wisla miala czego bronic (nawet po pierwszej bramce dla Cypru byla w grze), Legia nie miala. To wszystko.
|
Do góry
|
|
|
|
#4874283 - 26/08/2011 00:53
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Experto ogarnij sie W chuj dobrze zagrala Legia i kazdy kto ogladal to wie, nikt nie umniejsza jej wygranej i ja tez sie ciesze, ze weszla, nawet bardzo, ale nawet slepy widzial jak zajebiscie w pilke gral APOEL. Widac po tym co piszesz ze jestes uprzedzony do Wisly  Różnica jest taka, że Wisła w Nikozji wyszła osrana i z myślą tylko o wybijaniu piłek po autach. Legia mentalnie nie przegrała już w szatni. To, plus dobra gra ze swojej strony plus taki sobie Spartak w końcowym rozrachunku wystarczyło. Ale właśnie... trzeba dać sobie szansę i się nie zesrać przed meczem tylko wyjść na boisko grać w piłkę. Legia to potrafiła, Wisła nie. dokładnie tak, APOEL to nie Barcelona i gdyby Wisła spróbowała ich przycisnąć i narzucić swój styl gry to nie musiała przegrać tego meczu... Jeśli chodzi o Legię to byłem przekonany że wrócą z bagażem bramek po tym co zobaczyłem w niedzielę na Łazienkowskiej w ich wykonaniu... Okazało się jednak że nawet mimo straty dwóch bramek Legioniści się nie poddali i walczyli do końca co się opłaciło... Jestem dumny że jestem kibicem zespołu walczącego do końca z każdym rywalem i w każdych warunkach mimo niepowodzeń... Mam tylko małą nadzieję, że Rybus na dłużej wskoczy do składu za bezpłciowego Manu... LEGIA 
|
Do góry
|
|
|
|
#4874329 - 26/08/2011 01:07
[Re: marzano]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2009
|
A Apoel trafil na najslabsza ( i jedna z najslabszych kombinacji jakie daloby sie uzyskac) grupe i nie zdziwie sie jak awansuja z tej grupy
Z takiej grupy nawet Wisla mialaby szanse na chocby 3 miejce i awans do L. Europejskiej wiec przygoda z pucharami moglaby potrwac do wiosny ...choc pewnie i tak byloby 4 miejsce a w takim wypadku juz lepiej chyba trafic na taka Barce i Milan i miec u siebie mecze z gigantami swiatowego futbolu
|
Do góry
|
|
|
|
#4874339 - 26/08/2011 01:10
[Re: Krystian]
|
old hand
Meldunek: 30/08/2007
|
Przeciez ja tez pisze, ze Legia zagrala zajebisty mecz  Zwracam uwage tylko i wylacznie na to jak zagral APOEL, a jak Spartak i tutaj zdania nie zmieniam, bo kazdy widzial jak zajebiscie w pilke gral APOEL i nawet sam fakt, ze nikt nie moglby miec pretensji jakby strzelili Wisle i 6 bramek o tym swiadczy. Cypr przewazal nad Wisla w obydwu meczach, a Spartak to lacznie w dwumeczu zagral jedna dobra polowe. Trzeba zwrocic tez uwage, ze przed samym meczem Wisla miala czego bronic (nawet po pierwszej bramce dla Cypru byla w grze), Legia nie miala. To wszystko. To nie APOEL zagrał świetnie tylko Wisła tragicznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4874999 - 26/08/2011 03:26
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Może w przyszłym roku te bramy się nam otworzą.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|