Serbia - Wielka Brytania
Typ: Serbia -8.5
Kurs: 1.86
Buk: SBOBET
Stawka: 5/10
{Koszykówka, Olympic Test Event, 21:30}
Serbowie swoją formę i zgranie stabilizują od dłuższego czasu. Rozegrali kilka turniejów i ich gra wygląda naprawdę ciekawie.
Pod wodzą Dusko Ivanovica, nie zauważyłem, w żadnym meczu, by jego reprezentacja przeszła "obok" meczu.
Jego podopieczni wyglądają na poważnie zgrany kolektyw.
Wielka Brytania w swoim składzie posiada zawodników, którzy w swoich klubach, w Europie prezentują wysoki poziom - m.in. Joel Freeland, czy Robert Archibald.
W szeregach gospodarzy brakuje dwóch bardzo znaczących nazwisk - Bena Gordona (NBA, Detroit Pistons) oraz Luol Denga z Chicago Bulls.
Drugi prawdopodobnie do zespołu dołączy w sobotę, bo obecnie jest na zorganizowanym przez siebei campie dla dzieci.
Myślę, że będzie to mecz walki, a Serbia dzięki większej ilości meczy kontrolnej, a co za tym idzie - lepszym zgraniem i lepszymi zawodnikami pokona reprezentację Angli.
Myślę, że pod koszami zawodnik z NBA - Nenad Krstic, który podczas poprzedniego sezonu przeszedł z Oklahomy do Bostonu, powinien spokojnie sobie poradzić z Archibaldem.
Doświadczenie rozgrywającego Milosa Teodosica powinno tutaj być również kluczem.
Francja - Chiny
Typ: Francja - 25
Kurs: 1.79
Buk:
Pinnacle Stawka: 5/10
{Koszykówka, Olympic Test Event, 16:30}
Gospodarzem tego turnieju jest Wielka Brytania. Po dwóch dniach turnieju można stwierdzić, że ekipa Chin jest jedną z najgorszych drużyn. W pierwszym dniu Chiny uległy Australii 71:43, wczoraj natomiast przegrali z reprezentacją Serbii 53:87.
Francja podczas pierwszego dnia turnieju pokonała gospodarzy i to bardzo znacząco, bo aż 60:82. Najlepszym strzelcem Francji był Tony Parker - zdobywca 25 punktów.
W drugim dniu turnieju "trójkolorowym" przyszło zmierzyć się z mocniejszym już rywalem - Australią, ale tutaj ponownie Francja okazała się górą, choć nie tak przekonującą różnicą punktową, ale meczy był bardziej zacięty 71:67.
Jeśli tylko koszykarze z Francji podejdą poważnie do meczu, to taką różnicą punktów powinni wygrać z Chinami, bo w składzie mają kilku zawodników z najlepszej ligi świata, NBA - Tony Parker (San Antonio Spirs), Nicolas Batum (Portland Trail Blazers), Joakim Noah (Chicago Bulls), czy Boris Diaw (Charlotte Bobcats).
Reprezentację Chin widziałem podczas turnieju Stankovica i po prostu wyglądali słabo. Mimo, że brakowało ich zawodnika z NBA - Jianlian Yi. Podczas turnieju w Anglii, zawodnik dołączył do reprezentacji, ale jak widać wielkiego wpływu na wyniki swojej reprezentacji nie ma.
GL