Ja sobie życzę ostrej wygranej APOELu jutro

Najlepiej po dobrym kursie..
Nie ma to jak antypatie klubowe, prawda jest taka że zespoły są bardzo wyrównane i w dwumeczu szanse były praktycznie 50%-50%. Jeśli jutro Wisła awansuje to oczywiście wszyscy będa zaniżać wartość ich osiągniecią a jeśli przegrają to już widze te opinie kibiców innych klubów: przegrać z takimi ogórkami, leszcze hahah itp.
Nie robi na mnie wrażenia, że kibice innych drużyn modlą sie jutro o porażke Wisły, boją się dominacji w póżniejszych latach w lidze. Nie oszukujmy sie między LM a LE jest przepaść Lech za LE w zeszłym sezonie zarobił mniej niż 4mln euro, w przypadku awansu Wisły(bądź innego polskiego klubu w przyszłości) to będzie minimum 7,1mln + 6,6mln market pool + przychody z biletów więc koło 16mln Euro. Dla mnie nieważne która drużyna awansuje, Lech LEgia, Śląsk prawda jest taka że będzie to impuls dla polskiej piłki i nawet jeśli ktoś na tym przesadnie skorzysta to inne zespoły będa musiały zwiększyć budżety, przez co poziom ligi tylko będzie wzrastał. Jedyną szansa na rozwój polskich drużyn jest rywalizacja i to zapewni nam tylko gra w LM i LE.
Z drugiej strony - ile "maluczkich" klubów po występach w LM miało się później delikatnie mówiąc tak sobie?
Pozwolę sobie wkleić z innego forum:
"- Żylina po LM zdobyła 3 miejsce w lidze, teraz wiedzie im się średnio, odpadli z LE z amatorami
- Debreczyn nie zakwalifikował się do pucharów
- Anorthosis już mistrza nie zdobył
- APOEL po LM nie obronił mistrzostwa i zdobył je dopiero teraz
- Unirea spadła z ligi i ją zlikwidowali
- Aalborg już w pucharach nie grał ocierając się o spadek rok temu
- Steaua już nie jest czołową ekipą w Rumunii
- Slavia popadła w przeciętność
- Lewski mistrza zdobywa co drugi rok
- Rapid nie zdominował ligi austriackiej
- FC Thun po LM spadło z ligi
- Artmedia ocierała się o spadek aż spadła."