#4880412 - 29/08/2011 01:43
Re: Kibice [9]
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Małecki jest ogólnie bardzo prostym człowiekiem. Zamiast pomyśleć, ten od razu coś wypali głupiego i są tego konsekwencje. Jednak w dzisiejszych czasach takie teksty nie są mile widziane. Wiślacki marketing dwoi się i troi by ściągnąć ludzi na trybuny, a tu Patryczek każe im wyp.ierdalać na drugą stronę (chyba Błoń, bo nie stadionu  ). Nie wiem jak zagrał, czy gwizdy były uzasadnione czy nie, ale na podstawie paru meczów w których go widziałem mogę stwierdzić że ambicji i woli walki komu jak komu, ale mu odmówić nie można. A to że się nie wykorzysta sytuacji, czy niedokładnie poda... Cóż, nikt nie jest doskonały i w karierze każdego sportowca zdarzają się słabsze okresy. Przyczyna gwizdów leży chyba gdzie indziej. Po prostu kibicom Wisły poprzewracało się w du.pach, wieczna dominacja w lidze, u siebie pewnie z 90% wygrywanych meczów, a tu nagle nie dość że złość po mancie na Cyprze, to jeszcze ze słabiutką Lechią u siebie porażka i 6 punktów po 5 kolejkach, czyli bez szału. Można mieć dużą publikę, ale w miarę kumatą (Legia, Lech), a można też mieć dość dużą publikę, ale odsetek osób ogarniętych wynosi 20-30% ? Ot cała Wisła. I coś dziwi ta frekwencja, ile to osób było na APOELu, a ile wczoraj. Czym spowodowany taki spadek  ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4880479 - 29/08/2011 02:23
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Każda dyscyplina sportowa potrzebuje tzw bad boys, a Malecki idealnie sie w to wpisuje. Umie grac, potrafi grac, wyróżnia sie na tle pozostałych polskich graczy w lidze. I gada co mu się podoba. Poeta to on nie będzie. Ale dzięki temu ma grono oddanych fanów. Taki drugi Boruc  Ten też ma jaja. W kwestii zaroboków, nie sądze aby on zarabial wiecej niz np połamasy z Wisly, do ktorych Ciupial ma jakies szczęscie np Garguła czy Dawidowski. A pewnie jeszcze by sie ktos znalazl, ale to moze Skiper pomoże 
|
Do góry
|
|
|
|
#4880522 - 29/08/2011 02:39
[Re: Llama]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
porównanie do Boruca  ło kurwa. on do borucowych pięt nie dorasta. Dokładnie.  Boruc to był mega-talent, jeden z najlepszych bramkarzy w Europie jak był u szczytu formy (później kubełki skrzydełek, panienki oraz piwo trochę przeszkodziły). Stąd jak przedłużył swój kontrakt w Celticu to miał 30.000, ale na tydzień. Do tego Funtów. Stawianie Małeckiego w tej samej kategorii co on jest kompletnym pudłem... Zresztą już na Cyprze ostatnio miał zderzenie z rzeczywistością.
|
Do góry
|
|
|
|
#4880909 - 29/08/2011 12:05
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Lupus jak mozesz porownywac Barabura do Maleckiego  Czyli Malecki kazal wypierdalac okolo 5k kibicom? to jakies 25pln za bilet * 5k to 125k za mecz, a on zarabia 30k? Faktycznie niech mu dadza w tym mlynie jakas lekcje skad dostaje siano.
|
Do góry
|
|
|
|
#4881123 - 29/08/2011 20:19
[Re: Bzyku]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
"G... mamy i jesteśmy sto lat za Murzynami" Najlepszy bramkarz w historii polskiej piłki, niezłomny i konsekwentny krytyk Franciszka Smudy i PZPN-u w formie alfabetu opowiada o ludziach, którzy przyczynili się do upadku naszej kopanej. – Znajdziecie tu wszystko to, co mamy w tym bagienku. Bo umówmy się – gówno mamy i jesteśmy sto lat za Murzynami. Sympatii nie będzie – zapowiada Jan Tomaszewski. klik klik Już po tytule art. można domyślać się kto udzielał wywiadu  Warto jednak przeczytać parę ciekawych i oczywiście ostrych słów m.in. o przekrętach przy euro, rządzących polską piłką i krajem, o "ekstraklapie", czy zaciągu różnej maści cudzoziemców do naszej Reprezentacji, którzy nagle przypomnieli sobie o polskich korzeniach  Janek w swoim stylu... 
|
Do góry
|
|
|
|
#4881535 - 29/08/2011 23:25
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
Janek w swoim stylu - stylu prostaka.
Zabrakło miejsca przy korytku i nagle sobie uświadomił co sie w PZPNie dzieje,zostając moralnym obrońcą dobrego imienia polskiego futbolu - komedia.
Siebie warci to samo mialem napisac 
|
Do góry
|
|
|
|
#4882183 - 30/08/2011 02:30
[Re: lupus]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Ja pierd... takie gadanie z wami. Olewam. Dobranoc.  Ty porównałeś, nie ja  Boruc poziomem gry/umiejętności/inteligencją/piłkarską 'klasą' stoi kilka półek wyżej. małecki jest jakimś zakompleksionym prymitywem - udowadnia to na każdym kroku, przynosi wstyd polskiej piłce.
|
Do góry
|
|
|
|
#4882686 - 30/08/2011 04:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
Szczerze to jakiś trzon reprezentacji by się przydał, bo wiadomo że całej 11-ki z zamiennikami to nie zlepimy by każdy był na jakimś wyższym poziomie. Jakaś garstka fachowców chyba jest w tym Dortmundzie, ale jednego już PZPN chce wykluczać bo kiedyś coś tam, gdzieś tam, przeskrobał? Co do wstydu to i tak najbardziej żałosny moment jaki pamiętam był dosyć dawno temu, jak nie potrafiliśmy pokonać San Marino i z pomocą przyszła "ręka Boga" w wykonaniu Jana Furtoka.  Natomiast czy to nie Szwajcaria w ostatnim czasie przegrała w ważnym meczu (nie towarzyskim o pietruszkę) z Liechtensteinem czy Luksemburgiem? z luksemburgiem, ale mimo tego awansowali z 1 miejsca na MŚ i wygrali z przyszlym mistrzem swiata 
|
Do góry
|
|
|
|
#4883246 - 30/08/2011 17:07
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Kibole Śląska Wrocław niczego się nie nauczyli, choć w maju byli już karani za łamanie prawa podczas ligowych meczów. Teraz ich wina jest jeszcze poważniejsza. W czasie niedzielnego meczu z Widzewem Łódź (1:2) pod adresem przeciwnika śpiewali drastycznie antysemickie hasła (m.in. "Waszym domem Auschwitz jest, jebać, jebać RTS, bo czerwona kurwa pójdzie dzisiaj do pieca"). Z kolei na widok dochodzących do piłki czarnoskórych zawodników Widzewa (Ugokuchwu Ukaha i Princewella Okachiego) z odkrytej trybuny Śląska słychać było naśladowanie małpich odgłosów. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4884635 - 31/08/2011 03:35
|
enthusiast
Meldunek: 03/10/2007
|
Experto byłem na tym meczu... po pierwsze kibice Widzewa pierwsi zaczęli wulgarne przyśpiewki... po drugie piłkarze Widzewa (chyba najaktywniejszy był Ugokuchwu Ukaha) prowokacyjnie się zachowywali względem piłkarzy Śląska, jak i kibiców Śląska. była też inna przyśpiewka  Ch.. w d.. Łodzi, tej k... nic nie zaszkodzi... sędzia również się nie spisał... co jeszcze bardziej wkurzyło kibiców Śląska... popełnił 3 rażące błędy: 1. powinien być karny dla Śląska - po dośrodkowaniu Celebana piłkarz z Łodzi grał łapą 2. Śląsk wyprowadzał kontrę, łodzianin faulował, i zamiast dać przywilej korzyści, sędzia przerwał by dać żółty kartonik piłkarzowi Widzewa 3. akcja Śląska, gorąco pod bramką Łodzi, a ich obrońca podaje piłkę do bramkarza, który ją łapie w ręce - sędzia powinien podykować pośredni wolny, ale nic z tego nie usprawiedliwiam antysemickich i rasistowskich przyśpiewek (gniazdowy nie intonował ich, spiker non stop prosił o ich zaprzestanie) ale mecz z największą "kosą", liczne prowokacje gości doprowadziły do takiego nastawienia fanatyków Śląska. Wystarczyło paru antysemitów i potwierdzona teoria tłumu z agresją wymierzoną w gości, co było przyczyną tego wszystkiego. Rozumiem karę finansową i brak wyjazdów (za to co działo się w pociągu po meczu z Legią)... ale podobno jest poroniony pomysł PZPNu by Śląsk w tej rundzie grał w ogóle bez kibiców (następny mecz ma być już na nowym stadionie). Była by to wg. mnie za sroga kara (porażka finansowa i marketingowa dla Śląska) Jeśli się na to porwą to nie wiem co się będzie działo.
|
Do góry
|
|
|
|
#4884685 - 31/08/2011 03:49
[Re: Sebastijan]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
mecz z największą "kosą"
...
podobno jest poroniony pomysł PZPNu by Śląsk w tej rundzie grał w ogóle bez kibiców (następny mecz ma być już na nowym stadionie). Była by to wg. mnie za sroga kara (porażka finansowa i marketingowa dla Śląska) Jeśli się na to porwą to nie wiem co się będzie działo. Tak z ciekawości z kim trzymają Śląsk oraz Widzew? Na otwarcie nowego stadionu z pewnością będą dopuszczeni widzowie, byłby to mega-samobój PZPNu gdyby w taki sposób ukarali klub. Tak więc nie przejmowałbym się tym, sam stadion jest tu dobrym "straszakiem" na PZPN...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|