Strona 22 z 28 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 27 28 >
Opcje tematu
#4928908 - 20/09/2011 02:51 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
fenomen Offline
old hand

Meldunek: 25/08/2010
Ja mam do Condzia pytanie wink

Jest wojna dają Ci karabin i mówią leć i walcz za ojczyznę co robisz ?

Do góry
Bonus: Unibet
#4928909 - 20/09/2011 02:51 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
w skrajności w skrajność te artykuły i kontr artykuły.

nawiązując do przeklinania. niby nic, ale panowie, macie pewno małe dzieci i idąc z nimi na mecz chcecie by maluch pochłaniał poezję śpiewaną: jebać pzpn, legia do stara kurwa, wisła jebana jest, paprykarze kurwy wszarze?

jasne, że stadion nie jest teatrem, ale umiar jakiś by się przydał, a przynajmniej wyeliminowanie anty dopingu na stadionie.

Do góry
#4928921 - 20/09/2011 03:00 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Llama wystarczy otworzyć okno i posłuchać w jaki sposób dzieci rozmawiają że sobą na podwórkach. Jestem pewien, że większość z nich nie nauczyła się przeklinać na stadionach.

Do góry
#4928931 - 20/09/2011 03:04 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
Llama Offline
Ana <3

30tys. ryczących gardeł jest złym wzorcem do naśladowania, który imponuje młodocianym.
można się przepychać, to oczywiście nic zmieni.

ja cały czekam na ogólnopolską akcję bojkotu kilku kolejek ekstraklasy, I i II ligi.
wojna wymaga ofiar i poświęceń. idziecie na nią, czy nie?

Do góry
#4928935 - 20/09/2011 03:06 Re: Kibice [9] [Re: Llama]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
Originally Posted By: Chrabąszcz
w skrajności w skrajność te artykuły i kontr artykuły.

nawiązując do przeklinania. niby nic, ale panowie, macie pewno małe dzieci i idąc z nimi na mecz chcecie by maluch pochłaniał poezję śpiewaną: jebać pzpn, legia do stara kurwa, wisła jebana jest, paprykarze kurwy wszarze?

jasne, że stadion nie jest teatrem, ale umiar jakiś by się przydał, a przynajmniej wyeliminowanie anty dopingu na stadionie.

Idiotyczny argument. Rozumiem że jak będziesz miał dziecko, to będziesz je trzymał w domu. Z dala od telewizora, internetu. Do szkoły też nie pójdzie, tylko indywidualny tok nauczania mu zafundujesz. Wszędzie są wulgaryzmy, a czy dziecko się później nimi posługuje czy nie, zależy jedynie od wychowania przez rodziców. Też czasami zwracam uwagę na swoje słownictwo i zdarza mi się rzucić mięsem, ale to wiadomo w przypływie emocji. Na mecze zaczynałem chodzić w latach 90 jako dziecko, a wulgaryzmów było duuuuużo więcej niż obecnie.

Do góry
#4928939 - 20/09/2011 03:10 Re: Kibice [9] [Re: Llama]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006

ja cały czekam na ogólnopolską akcję bojkotu kilku kolejek ekstraklasy, I i II ligi.
wojna wymaga ofiar i poświęceń. idziecie na nią, czy nie?

Tak, coś takiego byłoby piękne. Ale niestety nieosiągalne. Chyba się nie doczekamy...

Do góry
#4928944 - 20/09/2011 03:12 Re: Kibice [9] [Re: Kura]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: Kura
Originally Posted By: Conrad
Ale według kiboli takie samo prawo nie przysługuje piknikom, którym można dać z liścia, opluć i nawyzywać, tylko dlatego że skorzystali ze swojego prawa do pomilczenia,tak? Hipokryzja w najśmieszniejszym wydaniu...smirk

Przecież idąc na stadion możesz sobie wybrać , idziesz do młyna śpiewasz , dopingujesz - idziesz na inną trybunę , jesz kiełbasę , łuszczysz pestki - nikt ci nie każe 90 minut zdzierać gardło. Piszesz tak jakbyś nigdy nie był na meczu polskiej ligi.

Ja tylko cytuję ten artykuł, "że każdy kibic ma prawo sobie pomilczeć, a każda przyśpiewka to akt dobrej woli."

Teraz się okazuje, że piknik może dostać po ryju i jest ok, ale kibole się skarżą że nie mają prawa "pomilczeć" choć nikt ich za to nie karci, czyż nie? Czy może się mylę i dostają pałami po głowie za brak dopingu?

Nie chcesz dopingować, nie dopinguj, chcesz... no to rób to. Nie ma to jak robić szum wokół własnej osoby, bo jakiś gościu wdrapał się na ogrodzenie, wbrew poleceniom porządkowych nie chciał zejść, i dostał za to zakaz stadionowy.

Do góry
#4928946 - 20/09/2011 03:13 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
Llama Offline
Ana <3

rozumiem, że 8-latek ogląda kino nocne i słucha ciężkiego rapu.
no nic. w końcu idiotyczny argument.
czemu internet goni w skrajności. nie ma miejsca na wyważoną dyskusję?

Do góry
#4928960 - 20/09/2011 03:18 Re: Kibice [9] [Re: Llama]
Conrad Offline

Problem jest inny, że tego typu nudne przyśpiewki stały się taką rutyną. No i co wnoszą te głupie teksty, że Legia to stara kurwa, itd. - tylko pokazują jaki trzeba mieć pusty łeb aby tak przynudzać bez sensu.

Tu jest właśnie wyższość Premiership, że kibice tam potrafią takie teksty stworzyć, że bez bluzgów są i tak 100x mocniejsze. Mniej prostactwa, a bardziej inteligentną grą słów można przecież do tego podejść. A będzie bolało dużo mocniej. Tak jak kibice Manchesteru śpiewając na cześć Terrego i jego umiejętności przy wykonywaniu karnych... Dużo boleśniejsze skojarzenia niż zwyczajne wyzwanie go od kurw.

Do góry
#4928970 - 20/09/2011 03:20 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005

Teraz się okazuje, że piknik może dostać po ryju i jest ok, ale kibole się skarżą że nie mają prawa "pomilczeć" choć nikt ich za to nie karci, czyż nie? Czy może się mylę i dostają pałami po głowie za brak dopingu?

Kiedys pisałes że byłes na jakiś meczu. Dostałeś w ryło za milczenie? Bo chyba nie zdzierałes gardła przez 90 minut?

Do góry
#4928982 - 20/09/2011 03:22 Re: Kibice [9] [Re: mat2000]
fenomen Offline
old hand

Meldunek: 25/08/2010
Originally Posted By: mat2000

Kiedys pisałes że byłes na jakiś meczu. Dostałeś w ryło za milczenie? Bo chyba nie zdzierałes gardła przez 90 minut?

To przed telewizorem można dostać w ryj ? Hmmmmm...

Do góry
#4928985 - 20/09/2011 03:23 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Tu jest właśnie wyższość Premiership, że kibice tam potrafią takie teksty stworzyć, że bez bluzgów są i tak 100x mocniejsze. Mniej prostactwa, a bardziej inteligentną grą słów można przecież do tego podejść. A będzie bolało dużo mocniej. Tak jak kibice Manchesteru śpiewając na cześć Terrego i jego umiejętności przy wykonywaniu karnych... Dużo boleśniejsze skojarzenia niż zwyczajne wyzwanie go od kurw.

po raz nasty sie ośmieszasz..

kultura pełna gębą laugh

Do góry
#4928991 - 20/09/2011 03:25 Re: Kibice [9] [Re: mat2000]
Conrad Offline

Nie, nigdy czegoś takiego nie widziałem nawet, jedynie w tym temacie opisywano to jako "normalne zjawisko". Kiedyś na Żylecie nawet bez monitoringu nie było żadnych problemów, nawet jak raz pewnego Hindusa przyprowadziłem na mecz aby zobaczył jak to wygląda. smile

Do góry
#4928996 - 20/09/2011 03:27 Re: Kibice [9] [Re: Llama]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005

Lama przejdz sie na najblizszy plac zabaw to Cie zamuruje wink

Do góry
#4929006 - 20/09/2011 03:34 Re: Kibice [9] [Re: mat2000]
Conrad Offline

po raz nasty sie ośmieszasz..

kultura pełna gębą laugh

Gdzie napisałem, że nigdy nie ma bluzgów na Premiership? Normalnie dziecko youtubeowe się odezwało...

Jak śpiewają przeciwko Niemcom "One Bomber Harris, there's only one Bomber Harris!" to nie licz na kulturę, ale masz przykład że te Twoje przygłupiaste tekściki "Klub x to stara kurwa, klub x jebana jest" są żenująco mało oryginalne i efekt już żaden.

Do góry
#4929021 - 20/09/2011 03:49 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Ja też nie jestem jakims fanem ubliżania przyjezdnym, a na pewno poświęcaniu temu wiekszości spotkania. Na Legii w pewnym momencie (jeszcze przed protestem, już za S.) udało się ograniczyć wulgaryzmy do (niezbędnego) minimum- na pewno proporcjonalnie mniej niż na dużej przerwie w podstawówce. "Jebać ich bracia, zaśpiewajmy o Legii".
Potem był protest, w ludziach się gotowało to i ubliżania było więcej. W drugą stronę też nie ma co przesadzać. Najpierw zaprzestanie obelg, potem 'ugrzecznienie' flag, śpiewy na dwie trybuny i mamy zupełne spizdowacenie jak na siatkówce. To nawet nienaturalne wink

Nie uważam też żeby repertuar obraźliwych piosenek był ubogi. Widać, że osoby które tak twierdza nie są na bieżąco.

Do góry
#4929032 - 20/09/2011 03:52 Re: Kibice [9] [Re: mat2000]
Llama Offline
Ana <3

Nie uważam też żeby repertuar obraźliwych piosenek był ubogi. Widać, że osoby które tak twierdza nie są na bieżąco.

2011-09-09 Lech - Wisła. 75 minuta. popis erudycji tak znamienitej braci kibicowskiej.
po co?

Do góry
#4929033 - 20/09/2011 03:53 Re: Kibice [9] [Re: Llama]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004

Akurat na Pogoni ostatnio nie było dopingu tzw. "młyna" (tarcia na linii kibice vs zarząd klubu). Dominowała na stadionie cisza z rzadka przerywana spontanicznymi przyśpiewkami "pikników".

I wiesz co?

Dużo kulturalniej było jak to "kibole" nadawali ton dopingowi. Spontaniczne przyśpiewki "pikników" w 90% ograniczały się do: "sędzia ch**", "jeb** X(tu wstaw nazwę klubu)" oraz tradycyjnych wrzutów na PZPN.
Zaś "hitem" wykrzykiwanym po kilkanaście razy na mecz było "ssij pałę, ssij", kierowane do piłkarzy rywali. A nawet do masażystki Olimpii Elbląg która nie zawiniła nic poza tym, że... wbiegła na boisko wykonywać swoją pracę.

Ot, doping w wykonaniu piknikowej części publiczności.

Słuchałem tego wszystkiego i ja naprawdę wolę już tych "kiboli". Raz, że atmosfera na meczu dużo lepsza, a dwa, że w ich wykonaniu bluzgi są w mniejszości.

Jak zwykle nie rozumiesz co przeczytałeś i piszesz głupoty smile

Rozumiem, że w pierwszej części cytatu pijesz do tzw. Litara. Tylko kto powiedział, że to było ok? To nie było ok.

Tak samo jak nie jest ok karcenie "kiboli" za to, że nie chce im się śpiewać.

Przecież czytasz GóWno... tam karcą ich nieustannie za ten brak dopingu. Karcą ich też komentatorzy telewizyjni (choćby ostatni mecz Lech vs Jagiellonia), którzy na dodatek jeszcze masę bzdur nagadali przy tej okazji, zaś Węgrzyn publicznie robił z siebie idiotę.

No, chyba, że dla ciebie karcenie = lanie pałą.

Do góry
#4929039 - 20/09/2011 03:55 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Kiedyś na Żylecie nawet bez monitoringu nie było żadnych problemów, nawet jak raz pewnego Hindusa przyprowadziłem na mecz aby zobaczył jak to wygląda. smile
Conrad, a czy teraz na Legii sa takie problemy? smile

ale masz przykład że te Twoje przygłupiaste tekściki "Klub x to stara kurwa, klub x jebana jest" są żenująco mało oryginalne i efekt już żaden.
no mat2000 tego na pewno nie spiewa... tongue

i lekki OT.
do przeklinania na meczu nie mam nic przeciwko, u siebie w miasteczku na meczach w IV lidze jakos nawet nie zwracalem na to uwagi, w domu codziennie slyszalem jak ojciec bluzgal ale tak mnie wychowano zebym takich slow nie uzywal i nie uzywalem smile

rownie dobrze moznaby zabronic dziecku edukacji seksualnej do 16/18 roku zycia, bo skoro nie mozna tego robic to nie moze nic o tym wiedziec confused kwestia wychowania, nie liczy sie co dziecko widzi/slyszy.

Do góry
#4929067 - 20/09/2011 04:04 Re: Kibice [9] [Re: Conrad]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Trans Polonii

Do góry
Strona 22 z 28 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 27 28 >

Moderator:  Biszop, rafal08