Tenis, ATP Bazylea, 02.11.2011 14:00
Spotkanie: Tipsarevic, J v Mayer, F
Typ: Mayer, F
Kurs: 2.00
Bukmacher:
Sportingbet
Bardzo ciekawy wywiad można znaleźć na stronie Janko Tipsarevicia, którego Serb udzielił po finale z Ciliciem w Petersburg Open 2011. Janko mówi w nim, że nie był w stanie wdrożyć swoje plany na pojedynek finałowy ponieważ był zmęczony i odczuwał ból nogi. Ponadto mówi, że przez dwa ostatnie tygodnie rozegrał 10 intensywnych spotkań, a wcześniej był chory przez dwa tygodnie. Co jak uznał sprawiło, że jego stan był daleki od doskonałego. Natomiast na pytanie czy będzie grał w Bazylei odpowiedział,że decyzje podejmie na miejscu, choć na dzień 30.10 (wtedy był przeprowadzany wywiad) mówił, że raczej nie.
Florian Mayer natomiast zrobił sobie ostatnio dwutygodniową przerwę w występach by zregenerować siły i powalczyć w ostatnich turniejach. W Szwajcarii przebywa od soboty zdążył już zagrać gry sparingowe z Robinem Haase i jak sam twierdzi czuje się na tych kortach dobrze.
Postanowiłem dzisiaj nie pisać więc o ostatnich wynikach czy przybliżać statystyk jak obaj zawodnicy radzą sobie na hali na kortach twardych ponieważ wydaje mi się, że nie będzie to miało znaczenia w tym pojedynku, a główną rolę odegra zmęczenie Serba. Stąd też mój typ na zwycięstwo Floriana.