Opcje tematu
#504344 - 06/02/2006 11:42 Zalozenie totomixa razem z barem
terrorist Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/09/2003
Siedze sobie w Norwegii i tak mysle ze przydalby mi sie totomix na telefon. Mam mase planow na przyszlosc, duzo wiekszych przedsiewziec jak zalozenia totomixa, ale w sumie mysle sobie ze fajnie by bylo taki posiadac w swoim rodzinnym miescie a prowadzenia zostawilbym kuzynowi

zalatwie lokal w samym centrum miasta, i chodziloby mi o totomixa razem z takim malym barem gdzie mozna cos sobie wypic i ogladnac spotkania na ekranie LCD
nawet moglbym dodac kafejke internetowa na 4-5 komputerow

czy ktos wie jak najlepiej zachecic totomixa do tego? Jakie warunki oferuja itd, 8% od obrotu ?, i chodzi mi tylko o totomixa, nie interesuje mnie sts ani profesjonal, ani inne wynalazki. Mniej wiecej jaki kapital itd.

Prosze o wszelkie komentarze i pomoc

Do góry
Bonus: Unibet
#504345 - 06/02/2006 12:04 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
RaviR Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
A mi sie wydaje że przyjmowanie zakładów od osób znajdujących się pod wpływem alkoholu jest niezgodne z prawem, a domyślam się że nie chciałbyś tam sprzedawać soku bananowego. Wątpie żeby jakiś naziemny buk w coś takiego wszedł. Pomysł ciekawego lokalu z meczami itd. ciekawy

Sam jestem ciekaw czy coś takiego by się przyjeło, niedaleko mojego domu w centrum Szczecina był Soccer Pub, również były mecze, było dużo pamiątek sportowych, można było oglądać wyniki live w TeleGazecie (fakt nie było kompów i Internetu) Ogólnie jednak Pub splajtował ostatnimi czasy, być może dlatego że właściciel jest alkoholikiem i fane Realu Madryt

Do góry
#504346 - 06/02/2006 12:10 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
terrorist Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/09/2003
w Krakowie na rynku jest Profesjonal, mozna tam kupic piwo i ogladnac spotkania

ogolnie mam na mysli cos takiego mix z pubem otwarty caly dzien, po godzinie 19 na mixa idzie krata, i zostaje sam pub czynny do np 24, ogladanie spotkan przy piwie

Do góry
#504347 - 06/02/2006 13:11 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Juz od jakies czasu nosze sie z podobnym pomyslem, z tego co zdazylem sie dowiedziec to po pierwsze toto nie jest wcale takie chetne do tego typu pomyslow, ciezko powiedziec dlaczego ale jedynym argumentem ktory jest w stanie ich przekonac to bardzo dobra lokalizacja.
Ponadto jest wiele techniczych niuansow typu: jak rozwiazac problem umiejscowienia takiego punktu w barze bo nie oszukujmy sie nie bedzie odwrotnie czyli bar w punkcie
Chodzi o dobre zabezpieczenie samego punktu aby nie bylo do nie dostepu po zamknieciu, dziwny wymog bo widzialem punkty toto ktore sa w jakims sklepie i sklada sie z boksu na komputer, stolu i kilku krzesel byc moze jest to punkt istniejacy od lat, a tymczasem zmienili wymogi na bardziej rygorystyczne.
Do tego kwestia baru w ktorym bedzie alkohol, rozni ludzie rozne pomysly, a pieniadze w kasie/sejfie, jakis sfrustrowany gracz po kilku piwkach zapragnie odzyskac stracone pieniadze
Nastepnie pomijam fakt odpowiedniego urzadzenia i wyposazenia bo to zalezy od lokalu i klienteli jakiej sie spodziewamy, koncesja na alkohol, na samo piwo z tego co pamietam kosztuje 500 pln, koszt nijaki ale wcale nie jest pewne ze otrzymasz, wystarczy w poblizu kosciol, szkola albo inny nie ujety w wykazie taki przypadek i po sprawie, warto sie wiec dowiedziec czy w danej lokalizacji masz szanse na koncesje, mocniejsze trunki ten sam problem tylko drozszy.
Ze szczegolow ktore pamietam ze mogly byc upierdliwe a warte omowienia to fakt zgloszenia sie do ZAIKSu, kilka telewizorow powoduje wzrost "daniny" jaka musisz uiszczac, a w razie gdybys chcial tego kosztu uniknac "zapominajac" ich poinformowac musisz sie liczyc ze spora kara ktora co raz lepiej egzekwuj, a potrafi zabolec jak zle trafisz.
Bardzo wazna rzecza jest na co liczysz otwierajac takie miejsce, czy na "wlasne" pomysly dotyczace gry i zwiazany z tym procent od obrotow czy bardziej na zyski z baru, jesli to drugie to trzeba bardzo dobrze wybrac miejsce aby trafic jak najlepiej w klientele.
Co do ZAIKSU to mialem gdzies dokladna rozpiske jak to wyglada, jak znajde to pozwole sobie to tu umiescic:)
O wymaganiach co do prowadzenia samego punktu ktos to juz opisywal w temacie w Swiecie Bukmacherstwa.

Do góry
#504348 - 06/02/2006 15:32 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
Tedi Offline
enthusiast

Meldunek: 03/02/2006
Witam!

Ja myśle nad podobnym interesem, tyle tylko, że był by to sam pub coś na zasadzie poznańskiego "hattricka" - kto był ten wie, co mi chodzi po głowie. Akurat w Łodzi nie ma pabu sportowego z prawdziwego zdarzenia, dlatego jest nadzieja, że działalność przynosiłaby zyski. I mam następujące pytania:

- czy jako osoba młoda (student) mam szanse na otrzymanie jakiegoś kredytu na start?
- interesują mnie te opłaty tzn. ile kosztuje koncesja na piwo, mocniejsze trunki, papierosy, opłaty za tv oraz muzykę...będę wdzięczny Biszop jak byś to tu wkleił...

Fajnie jak ma ktoś jakiś biznes plan podobnej działalności, to bym się zorientował w kosztach

Do góry
#504349 - 06/02/2006 15:56 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
phenomenon Offline
veteran

Meldunek: 26/01/2005
o jakich rejonach Łodzi myslisz Tedi?

Do góry
#504350 - 06/02/2006 16:51 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
breugel Offline
enthusiast

Meldunek: 06/11/2005
Quote:

Witam!

Ja myśle nad podobnym interesem, tyle tylko, że był by to sam pub coś na zasadzie poznańskiego "hattricka" - kto był ten wie, co mi chodzi po głowie. Akurat w Łodzi nie ma pabu sportowego z prawdziwego zdarzenia, dlatego jest nadzieja, że działalność przynosiłaby zyski. I mam następujące pytania:

- czy jako osoba młoda (student) mam szanse na otrzymanie jakiegoś kredytu na start?
- interesują mnie te opłaty tzn. ile kosztuje koncesja na piwo, mocniejsze trunki, papierosy, opłaty za tv oraz muzykę...będę wdzięczny Biszop jak byś to tu wkleił...

Fajnie jak ma ktoś jakiś biznes plan podobnej działalności, to bym się zorientował w kosztach

Do tego wszystkiego musisz wkalkulowac niezbyt powaznych klientow zamawiajacych szklaneczke pepsi i saczacych ja 12 godzin zeby wygodnie telewizorek poogladac i zastanawiajacych sie nastepne 12 godzin nad puszczeniem zakladu za 2zeta w sumie powazni klienci graja i wychodza na tych od szklanki pepsi bedziesz dokladal co miesiac az dojdziesz do wniosku ze w sumie najlepiej trzymac tylko mixa

Do góry
#504351 - 06/02/2006 17:02 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
Tedi Offline
enthusiast

Ale Ty mnie chyba nie zrozumiałeś Ja nie pisałem że chce łączuć toto z pubem... taki plan ma "terrorist" ja mam inny pomysł

Do góry
#504352 - 06/02/2006 17:04 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
Tedi Offline
enthusiast

Quote:

o jakich rejonach Łodzi myslisz Tedi?

Chyba najlepsza lokalizacja to będzie piotrkowska, tylko nie wiem czy są jakieś lokale wolne... a pewnie za wynajem też sobie ładnie liczą...

Do góry
#504353 - 06/02/2006 18:01 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
Mniecio Offline
old hand

Meldunek: 03/03/2002
Quote:

czy jako osoba młoda (student) mam szanse na otrzymanie jakiegoś kredytu na start?

jako student nie masz zbyt wielu praw, ale jako absolwent masz juz prawo do 12 tys bezzwrotnej "pozyczki" z urzedu pracy na start pierwszej dzialalnosci gospodarczej. Niewielka to kasa, ale zawsze cos.

Do góry
#504354 - 06/02/2006 18:15 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
Tedi Offline
enthusiast

jako student nie masz zbyt wielu praw, ale jako absolwent masz juz prawo do 12 tys bezzwrotnej "pozyczki" z urzedu pracy na start pierwszej dzialalnosci gospodarczej. Niewielka to kasa, ale zawsze cos.

Hmm... a to: link ?

Do góry
#504355 - 08/02/2006 21:34 Re: Zalozenie totomixa razem z barem
Lozano Offline
addict

Meldunek: 19/07/2005
ile taki toto-mix bierze za licencje?

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08