Strona 6 z 13 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 >
Opcje tematu
#504900 - 08/02/2006 14:18 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Ty sie puknij w łeb, bo jesli twoja logika zakłada, że mecz Barcelony musi sie układac na 3-4 - 0, a jak dadzą sobie wbic najpierw gola to chyba cos nie tak, to coś jednak nie do końca w porządku jest z Tobą.

Nie wiem, zwyczajnie chyba nie za wiele wiesz o sporcie, nie naogladałes sie go za dużo i to jest problem.

Ci co płaca na Ronaldinho to jego klub, ktory płaci mu za gole ktore zdobywa, za gole, ktore daja zarabiac klubowi. Czy ty sugerujesz ze sport zyje z buków? Nie wiem w jakichs niskich ligach, mooże sie takie coś zdarzyc, nie wiem jakis pojedynczy przykladek typu Valerenga Oslo w hokeju, ale przestan wmawiac ludzią że zawodnicy, którzy zarabiają po 100 tysiecy tygodniowo bawią sie w jakies ustawki.

Do góry
Bonus: Unibet
#504901 - 08/02/2006 14:30 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Quote:

Ronaldinho nie jest potrzebna kasa bo już ją dostał od tych co na niego płacą, a Ci co na niego płacą to są ...sami się domyślcie. On gra dla tych co dają mu tą bajeczną kasę. Normlanie grają większość meczów ok tu się zgadza- czasem wygrają 4-1 bo kto by grał wtedy ( u siebie) ale czasem nie strzelą gola. Dla swoich chlebodawców. Mają taki potencjał, że mogliby wygrywać 3-0 4-0 5-1 w wielu meczach - tylko po co ?? Wygrana 2-0 czy 1-0 jest wgraną w końcu i to się liczy. A grają wolno- dopiero w końcówce strzelają coś- często stracą pierwsi gola aby handicapu nie pokryć 3-1 zamiast 3-0 i już jest wielka różnica.

Wiesz co kocobul ? Zaczynam podejrzewac, ze masz cos nie po kolei w glowie. Powtarzam Ci raz jeszcze, zobacz w internecie, czym jest pierwszy blad atrybucji.

"Maja taki potencjal" powiadasz ? A ci przeciwko ktorym graja, czyli Altetico, Betis, Deportivo i cala reszta to oczywiscie zgraja kulawych paralitykow widzacych na jedno oko. Chlopie, czym predzej biegnij do lazienki, nalej do wiadra wody i wylej sobie na glowe, moze otrzezwiejesz i zaczniesz rozsadnie myslec, bo jak na razie nic na to nie wskazuje.

Do góry
#504902 - 08/02/2006 14:46 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Witam.
Znalem malezyjczyka ktory siedzial na montelupich w krakowie za lewe karty kredyotowe.
Po wyjsciu mieszkal u mnie pare dni i opowiadal mi o calym podziemiu bukmacherskim w Malezji.
Zaklady bukamacherskie w Malezji sa nielegalne dlatego calym podziemiem bukmacherskim rzadzi mafia.
Mozna tam stawiac zaklady nie majac pieniedzy, idziesz, mowisz ile chcesz postawic i stawiaja twoj zaklad.
Jak przegrasz to albo oddajesz kase albo cie mafia dojezdza, wtedy i tak predzej czy pozniej oddasz.
Wszystko graja tam w handicapach azjatyckih.
Cale to podziemie bukmacherskie przyjmuje zaklady w milionach $.
Powiedzial mi ze podczas weekendu przynajmniej jeden mecz z czolowych lig europejskich jest kupowany (czasami 2, zadko 3).
Zysk z jednego ustawionego meczu dla bukmacherow w malezji to okolo 10 milionow dolarow z tego 4-5 milionow
przeznaczaja na lapowki za kolejny mecz i tak w kolko.
Nie zawsze kupowany jest caly zespol, czesto placi sie tylko kilku pilkarzom - np. 1-2 obroncom + bramkarzowi,
roznie to jest, trzeba wiedziec tez kto bierze a kto nie bo nie wszyscy sa przekupni..
I tak sie kreci cala ta bukmacherka.
Do tego trzeba pamietac ze oprocz ustawionych meczy zdazaja sie tez niespodzianki. Coraz trudniej zarobic
na bukmacherce, trzeba zmienic podescje do grania, napewno od razu ominac "pewniaki" ktore gra
cala masa szarych ludzi niczego nie wiedzacych bo na takich bukmacherzy najwiecej zarabiaja i na takich
meczach z regoly zachodza najwieksze walki.
Ci co nie wierza w to co pisze nie musza wierzyc, nie chce tu zadnej polemiki i wyklocania sie kto ma racje, niech dalej sobie naiwnie mysla ze w pilce i innych sportach wszysko jest ok.
Pozdr.

No to po pierwsze tylko pogratulowac znajomosci .

W przeciwienstwie do kolegi z flaga brazylii w avatarze i nickiem po slynnym jej skrzydlowym, mam troche do dodania i do zapytania.

1. Po pierwsze jesli juz w cos wierze, to pochodzi to ze zrodel takich jak CNN, cy BBC, a przynajmniej TVN. Wierze tez, kiedy widze, ze w TV Egipt strzela bramke Senegalowi. Nie przecze, ze ten malezyjczyk mowil prawde, nie przecze, ze jest tam taka mafia, ktra tak dziala, ale...czy masz na to jakies inne dowody poza slowami goscia, ktory mogl byc mitomanem i konfabulatorem ?

2. Powiadas, ze na pewniakach zdarzaja sie najwieksze walki ? Zobacz sobie tabele najwiekszych lig europejskich od pierwszej w dol i zobacz jaki jest procent zwyciestw faworytow, a jaki remisow i niespodzianek. Potem daj te wyniki do obrobki, komus kto zna sie na statystyce. Rowniez uwazasz, ze Chelsea, Bayern, Milan, Juventus, PSV, czy Barcelona musza miec 100 % zwyciestw u siebie i na wyjezdzie ? Jesli tak to spuszczam zaslone milosierdzia.

3. Ciekaw jestem jak odbywa sie taki "walek". Szacowny pilkarz jeden, pilkarz drugi i bramkarz spotykaja sie potajemnie w ajkims podziemiu i tam przekazuja sobie te miliony ? A moze robia to przez kuriera ? Albo pilkarz zaklada sobie konto w banku w Seszele, a mafia przesyla mu je z banku w Malediwach.

4. Co sie dzieje wtedy, kiedy np.

4a) inny bukmacher chce miec inny wynik i przekupil pilkarzy druzyny przeciwnej.

4b) napastnicy (nieprzekupieni) strzelaja w pierwszym kwadransie 2, lub 3 gole ? czy wtedy obtroncy "rewanzuja" sie czterema samobojami ?

4c) pomimo przekupstwa druzyna przeciwna nie oddaje ani jednego astrzalu na bramke, albo jej napastnicy sa tak nieudolni ze pudluja wszystko co sie da ?

Na razie tyle

Do góry
#504903 - 08/02/2006 14:57 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2005
a może koledze od mafii pomyliło się więzienie z domem dla zakręconych

kocobul - czytałem wszytskie twoje posty w tym temacie, niektóre nawet kilkakrotnie i w większości nie mogę zrozumieć co ty chcesz nam przekazać. piszesz jakoś tak zagmatwanie, że nie wiem o co ci chdozi. jedynie zrozumiałem, że masz "kolegę" gdzieś tam w azji, który ciągle przewiduje niespodzianki.może nie najlepiej czytam ze zrozumieniem, ale wybacz nic nie mogę wyczytać z twoich postów (szczególnie kilku ostatnich)

Do góry
#504904 - 08/02/2006 14:58 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Garrincha Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/06/2005
Sarkos ty chyba jestes pracownikiem jedenej z firm bukmacherskiej

Do góry
#504905 - 08/02/2006 15:02 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Sarkos ty chyba jestes pracownikiem jedenej z firm bukmacherskiej

Nie jestem, nie byłem, nie będę .

Do góry
#504906 - 08/02/2006 15:05 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

Quote:

1. Po pierwsze jesli juz w cos wierze, to pochodzi to ze zrodel takich jak CNN, cy BBC, a przynajmniej TVN.

To tez pogratulować, ale nie martw sie Kocobul i tak bije wszystkich na głowę.

Bo 'miec kolege w Azji', który jest 'gwarantem' megazysków, organizowac jakies zbiórki - uwaga do innego tematu, a jednoczesnie przegrywac non stop- jak sam stwierdzil to bije wszystko.

Z tym Malezyjczykiem to tam nie chce już wnikac czy to prawda czy nieprawda, ale w sumie mogło byc tak, że wciskał głodne kawalki aby przekimac pare dni Pomijam kwestie 'zabronionych zakładów'. No fajnie, ale internet chyba tam mają. W Polsce buki netowe też są niby zabronione a jakoś na poważnie nikogo za to nie ścigają, nie sądze by w Malezji czy innym Singapurze było inaczej.

Do góry
#504907 - 08/02/2006 15:09 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

buszmen

Jasne, ze pokazywanie pewnych rzeczy w TV a pomijanie innych jest w duzej mierze uzaleznione od polityki, jednak serwisy CNN, a w szczegolnosci BBC sa powaznymi mediami.

Do góry
#504908 - 08/02/2006 15:14 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

No ja nie mówie ze niepoważne, a już na pewno w porównaniu do weisci kocobulowych itd to wrecz hiperpoważne.

bardziej doczepilem sie TVN - bo odebrałem to trochę jakbyś napisał 'to prawda, bo tak mówili w TVN'. Może sie pomyliłem, jak tak to sorry.

Do góry
#504909 - 08/02/2006 15:19 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2005
oj buszmen spójrzmy prawdzie w oczy. pewnie zazdrościsz kocobulowi, że ma skośnookich koleżków, którzy dają mu pewne typy

Do góry
#504910 - 08/02/2006 15:27 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Ale fajna dyskusja sie wywiazala...to lubie

np. Ja stawialem na atletico Madryt w meczu z Barca /pisalem o tymw dzaile Primera Division przed meczem/ ale nie nie dlatego ze to jaks ustawka itp... Po prostu kazdy kto by ogladal trzy dni wczesniej mecz Barcelony z Saragossa w Pucharze Krola widzial co juz wtedy dzialo sie z Barca...."ledwo grala" i tylko kwestia czasu bylo czy przegra w nastepnym meczu czy za dwie kolejki...a akurat tak sie zlozylo ze Madryt byl idealnym przeciwnikiem na ich pokonanie w tym momencie..jezeli by grali z jakims beniaminkiem wyplochem np. Cadiz to by na pewno by nie przegrali !!!!

Ok. A teraz prosze nie jestem zadnym skosnookim, ani malezyjczykiem ani singapurczykiem ale dzis mialem czas i posledzilem troche kury i CO WYCHODZI NA DZIS prosze bardzo:

Catarzano- Trestina 1 kurs 1.8 !!!!!! II Wloska
Roma - Caliari 1 kurs 1.5 !!!! To ze rosnie to podpucha ...

i rodzynek dla Kocobola

JUVENTUS - PARMA X kurs 6.00

Juve mial w twmtym sezonie na 19 meczy u siebie 15 zwyciestw
W tym ma juz bilans 12:0:0 !!!! I jedno jest pewne nie ~PO pisze to zeby stawiac przeciwko Juve bo tyt razem przeciwnik moze nie podolaC, ALE ZEBY NIE STAWIAC NA SLEPO na juve po kursie 1.17

Do góry
#504911 - 08/02/2006 15:36 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

no a gdyby Juve miało w tym roku bilans u siebie 8-3-1 to byłoby to granie nie 'na ślepo'? Nie ma takiej zasady, że jak wygrali 12 meczów to 13 nie wygrają, a jak wygrali 8, to wygrają, bo są przeciez dobrzy i określony bilans muszą przecież mieć. Takie myslenie może prowadzić do wielkiego bankructwa - zobacz serie bez remisów Stoke w tym roku, albo legendarne porazki z rzędu Sudnerlandu.

Na ślepo po prostu nie można grać nigdy, analiza i informacje to podstawa, ale bilans ma mało do rzeczy. Inna sprawa to sytuacja w tabeli, bo przy przewadze ok 8-10 pktów rzeczywiscie przychodzi rozprężenie i gra jest inna.

Nie mam na celu w tym momencie namawiac nikogo do grania na Juve - to kwestia prywatnej oceny czy kurs jest wystarczająco dobry to poziomu ryzyka. Protestuje jednak przeciwko porównywaniu bilansów z lat ubieglych.

Bo na takiej zasadzie, to należało w ostatnich kolejkach naparzac grubo na Ajax. Tylko co by z tego było?

Inna sprawa, ze dziś tenże Ajax sam zagralem i to z megaprzekonaniem - ale z prostego względu - ich gra jest lepsza niż wyniki.

Do góry
#504912 - 08/02/2006 15:37 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

wyplochem np. Cadiz to by na pewno by nie przegrali !!!!

JUVENTUS - PARMA X kurs 6.00

/quote]

No wypraszam sobie - Cadiz gral bardzo dobrze juz w meczu z Realem !!!

A w meczu Juventusu bedzie remis i czesc oszolomow krzyczec bedzie na quasi "zonk, zonk", a kocobol po meczu powie "nie mowilem, ze byla ustawka?".

Do góry
#504913 - 08/02/2006 15:46 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
timeek Offline
Pooh-Bah

racja hehhee Sarkos Cadiz dobrze grali...tylko co z tego jak dwa wolne zalatwily sprawe.... o to mi chodzilo ze mogli sie wystraszyc zwyciestwa jako beniaminek, a Atletico to starzy wyjadacze ligowi i na pewno mniej sie bali choc po minie Toresa wygladalo jakby mowil " ile jescze mam im nastrzelac goli zeby zaproponowali mi gre w bvarcelonie;

Do góry
#504914 - 08/02/2006 15:57 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
timeek Offline
Pooh-Bah

buszmen dobrze mowisz...tylko liczy sie tez forma zespolu, a moze przedze wszystkim forma !!!! Ogladales mecz Juventusu z udinese na sportmania ????? Ale caly a nie jakies skroty w wiadomosciach !!!! Wiec Ci mowie....zbliza sie ta chwila kiedy Juventus straci punkty u Siebie!!!! Wiesz jak Del Pierro cieszyl sie jak strzelil tego gola na 1:0 !!! jakby zdobyl mistrzostwo !!!! /a gol byl strzelony ze spalonego tak naprawde /..nie mowie ze Juve dzis przegra ale trzeba juz zaczac na niego uwazac bo jezeli zawodnicy tak sie Ciesza z 1:0 ze slabo grajacym Udinese to przy lepszym przeciwniku balonik 12:0:0 moze peknac....

PS.Ajax - tej druzynu nigdy nie zagram !!!

Ueffa 2003 Gak - Ajax 1:1
rewanz Ajax-GAK 1:1 ET 91minuta 2:1..i CO ustawka ???

Do góry
#504915 - 08/02/2006 16:14 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Andrew_Murray Offline
addict

Meldunek: 15/07/2005
Podobno dzisiaj mecz Romy jest nie czysty pozyjemy
zobaczymy czy diabel tkwi w szczegolach

Do góry
#504916 - 08/02/2006 16:24 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
R2D2 Offline
member

Meldunek: 09/01/2006
Po dlugim namysle:

Roma - Cagliari - ustafka remisowa. Mozna jeszcze gdzies tam znalezc kursy za 4.00

Do góry
#504917 - 08/02/2006 16:28 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Andrew_Murray Offline
addict

Quote:

Po dlugim namysle:

Roma - Cagliari - ustafka remisowa. Mozna jeszcze gdzies tam znalezc kursy za 4.00

Postanowilem zagrac na Calgiari oraz na drugim kuponie
X zwyciestwa Romy nie przewiduje kazda passa musie kiedys
sie skonczyc

Do góry
#504918 - 08/02/2006 16:31 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Andrew_Murray Offline
addict

Jedyne co mnie niepokoi to tylko tak wysoki kurs siegajacy 1,5 - 1,6 na Rome kiedy rano BAW oferowal 1,35 aby to
tylko nie byla klasyczna podpucha bukow

Do góry
#504919 - 08/02/2006 18:51 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

Podobno dzisiaj mecz Romy jest nie czysty pozyjemy
zobaczymy czy diabel tkwi w szczegolach

Czyli sytuacja się klaruje: jak Roma wygra "podpucha" a jak nie wygra to "wałek"

Do góry
Strona 6 z 13 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 >