Strona 10 z 13 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#504980 - 12/02/2006 10:59 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Sie nie lubią panowie , proste , jeden zazdrości drugiemu i tak nawzajem , ale ta u stawka była dobra wczoraj , no nie ma co.

Do góry
Bonus: Unibet
#504981 - 12/02/2006 11:14 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmichaal Offline
old hand

Meldunek: 27/03/2005
Quote:

Jedno muszę stwierdzić z całą pewnością. Mecze były, są i będą ustawiane bo to jest niewyobrażalnie efektywna maszynka do robienia pieniędzy, nawet nie chodzi mi tu o ustawianie meczów przez firmy bukmacherskie, sprzedawać czy tam kupować mecze mogą wszyscy - od działaczy sportowych, poprzez samych piłkarzy a skończywszy na sędziach.. Każda uczestnicząca w tym biznesie jednostka może dzięki takiemu przedsięwzięciu wzbogacić się o niebagatelną sumę, dlatego ta ciemna część "sportu" nie zniknie dopóty, dopóki jeden mały szwindel będzie decydował o znacznej poprawie stanu portfela jego uczestników.. Kiedy w grę wchodzą pieniądze nie ma czasu na zastanowienie. No remorse. Dla wielu piłkarzy kręcenie wałków to już błahostka, ci traktujący granie w piłkę wyłącznie jako sposób na robienie pieniędzy nie będą mieli żadnych oporów, każdy chce się nachapać a to jest tylko jedna z wielu metod do osiągnięcia tego celu. Wiadomo - im niższa liga tym wszystko wygląda zupełnie inaczej niż można byłoby sobie to wyobrażać, nie mówię już o Polsce, gdzie mokre interesy są na porządku dziennym, chodzi mi o każdą jedną ligę europejską (no może prócz angielskich bo tu jeszcze nie zauważyłem niczego co mogłoby mnie utwierdzić w moich przekonaniach). W każdym mieście, w każdym państwie w całym tym zakłamanym świecie znajdzie się ktoś, kto za pieniądze zrobi więcej niż można by było przypuszczać. Politycy, urzędnicy, policjanci czy lekarze - wszyscy biorą więc dlaczego ktoś miałby uważać, że nie robią tego piłkarze czy sędziowie? Dla mnie to jest oczywiste, nikt tego nie zmieni. Ciemny biznes żyje własnym życiem i co ważne, ma się bardzo dobrze. My, prości gracze o wielu rzeczach nie mamy zielonego pojęcia i pewnie większość z nas nigdy nie pozna podstawowych zasad i reguł rządzących w piłce nożnej "od drugiej strony". Warto jednak wiedzieć, że nie wszystko jest tak kolorowe jak się wydaje..

Tak na marginesie to niejednokrotnie widziałem znane twarze w sportowym światku w punkcie STS czy w Profie. Nie wiem jaki wpływ na losy spotkań miały ich odwiedziny u buka ale według mnie obstawianie meczów przez zawodników profesjonalnych klubów jest delikatnie mówiąc.. ciut nieetyczne. Widok Bartka Tomaszewskiego (byłego zawodnika Anwilu a właściwie wtedy jeszcze chyba Nobilesu Włocławek) stawiającego grubą kasę mogłem potraktować z przymrużeniem oka bo nawet nie orientuje się czy w tamtych latach można było grać polską koszykówke ale już oglądanie Piotra Tyszkiewicza (byłego trenera Kujawiaka-Hydrobudowy) przyprawiało mnie o niesmak w gębie. Drużyna pod jego wodzą zaprzepaściła swoje szanse na I ligę, o jego winie jestem bezwzględnie przeświadczony, pytanie tylko czy dzięki swoim decyzjom wzbogacał się również u bukmachera.. Bardzo możliwe, facet przyszedł do klubu jako koordynator do spraw młodzieży, w krótkim czasie został pierwszym trenerem doprowadzając druzynę do na tyle gównianego stanu, żeby ta nie miala szans walczyć o ekstraklasę. Po zwolnieniu z obowiązkow szkoleniowca szybko został "patronem" Jagiellonii Białystok oraz menadżerem dwóch wyróżniających się włocławskich graczy, których sposobami mało legalnymi sprowadził do białostockiej druzyny (trwa postepowanie w tej sprawie).. Kim jest ten człowiek? Można tylko przypuszczać ale fanom Jagi radzę bacznie obserwować jego poczynania.. To była dygresja.

Jeśli ktoś jest święcie przekonany w uczciwość systemu to niech się puknie w głowę. Sport to wielki biznes, tam nie ma miejsca na sentymenty. Tam gdzie jest potężna kasa tam i są potężne wałki. Przykro to mówić ale taka jest prawda.

Pozdrawiam
Sergiusz

Co do Trzeciakiewicza i Staniszewskiego to ponoc ich przejscie do Jagiellonii jest zgodne z przepisami. Ale osobiscie tez mi sie nie podobaja dzialania ich menago.

Do góry
#504982 - 12/02/2006 11:16 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
Quote:

Powiem krotko dzis był mecz ustawiony lens-lyon sa osoby ktore kupiły odemnie ten typ i napewno moga to potwierdzic ze zarobiły sporo kasy.Sprzedaje ustawki od dosc dawna ale nikt nie bedzie sie afiszował ze wie ze mecz ustawiony bo po co sa to zamkniete grupy ktore zawsze wiedza co sie swieci.Powiem tak w tym tygodniu Brynas hokej 6.00,twente 5.00,i dzis lyon 3.20

Pozdrawiam wszystkich Ci co wierza i ci ktorzy stwierdza Idiota

to po co sprzedajesz typy a nie grasz ich sam skoro takie pewne ustawki

ktos tu cytowal juz AE teraz sie nadaje do powtorki ten cytat, ludzka glupota nie zna granic

Do góry
#504983 - 12/02/2006 11:33 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Sprzedawac swoje typy, ok jeszcze to rozumiem, ale sprzedawac "ustawki"? Ludzie, jesli ktos ma dostep do pewnych informacji o ustawianych meczach to po co mu bawic sie w sprzedaz?

Do góry
#504984 - 12/02/2006 13:41 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
agil Offline
newbie

Meldunek: 29/01/2006
1. bo informacje nie sa wcale pewne
2. bo sa frajerzy ktorzy placa za te "pewniaki"

business is business

Do góry
#504985 - 12/02/2006 14:45 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmario Offline
enthusiast

Meldunek: 19/01/2006
Quote:

1. bo informacje nie sa wcale pewne
2. bo sa frajerzy ktorzy placa za te "pewniaki"

business is business

1 jak ktos idzie do maklera giełdowego i ten mowi mu co za akcje masz kupic bierze tez za to kase(prawa rynku)
2.Frajerzy to zostawiaja swoje dochody u bukmacherów a nie ze płaca za informacje, wieszosc osob sie nie ujawnia ze płaci bo niechca rozgłosu i moze boja sie o swój autorytet

Jest to moj ostatni post na temat ustawek.Nie potrzebuje sie reklamowac bo mam swoja klientele.

Do góry
#504986 - 12/02/2006 17:05 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Quote:

Juz widzę oczyma wyobraźni następny temat.. jak koleś który trafił 3 pseudoustawki po meczach, ustawki które sa jedynie spadkami kursów, poparte dużą dozą wyobraźni, bo następne nie wiedzieć czemu nie wejdą i temat "ustawki które nie wchodzą-oszust" . 3 osoby do mnie napisały w sprawie tego kolesia na PM, nawet nie wiem skąd wiedzą, że go znam, bardzo dobrze, że nie dały się nabrać panie INEZ.
Ustawki ZA 50ZŁ ,

Niedawno mmario proponował również mi ustawki za kase. Z ciekawości kupiłem kilka typów od niego. Z początku byłem przekonany, że nie wejdą, ale okazało się że ładnie powchodziły i nawet sporo na tym zarobiłem.
Nie wiem czy to rzeczywiście są ustawki czy nie. Faktem jest że typy mmario przyniosły mi spory zysk. Podobno miał je od jakiegoś znajomego z zagranicy. Ja tego nie potwierdzę bo nie wiem. Ale jest całkiem możliwe że mmario ma jakieś znajomości za granicą i dzięki temu dobrze się orientuje w sytuacji różnych klubów. To dość istotne aby przewidzieć wynik spotkania.
Wiadomo że głupotą jest postawienie majątku na jakiś typ. Trzeba stawiać tyle ile nie jest żal stracić. Ja z typów mmario jestem zadowolony bo przyniosły mi one spory dochód (kursy były bardzo ładne), ale
słyszałem też na typ forum, że Ares96 podawał swoje typy za pieniądze i wiele osób przez niego wtapiało, więc nie wiem czemu tak naskakuje na innych, którzy póki co podają dobre typy. Najpierw czepiał się Normana100, który też miał bardzo dobre typy (szczególnie te, które podawał na priv) i darmowe, a teraz uczepił się mmario.
Nie wiem czy to prawda że na typach Aresa ludzie wtapiali pieniądze bo ja z jego typów nie korzytałem, ale na tym forum był już taki temat o tym.
Jak samemu nie jest się do końca czystym to nie należy czepiać się innych. A druga sprawa to trzeba mieć swój własny rozum i nie stawiać majątku na żaden typ.

Do góry
#504987 - 12/02/2006 19:27 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
Wygląda na to, że znasz lepiej wyniki mmario niż ja jak i jego samego, znasz lepiej wyniki Normana100 niz ja. Łatwiej mówic o tych z "priv" które zawsze cudownie wchodzą

mmario na przestrzeni 6 miesiecy dobijał do -100j [pominę tu już inne sprawy jak krętactwo]. Norman100 walczył dzielnie w tą samą stronę. Fajnie, że czasem im wszedł typ i nadano mu miano "to był ustawiony mecz", ale niektórzy muszą dostać jak widać i dostaja to co uparcie chcą usłyszeć i wierzyć. Dzis pewnie sprzedawano Panionos po 6-8 kursie, bo fajnie spadało ?! To retoryczne pytanie.

Do góry
#504988 - 12/02/2006 19:40 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Quote:

Wygląda na to, że znasz lepiej wyniki mmario niż ja jak i jego samego, znasz lepiej wyniki Normana100 niz ja. Łatwiej mówic o tych z "priv" które zawsze cudownie wchodzą

mmario na przestrzeni 6 miesiecy dobijał do -100j [pominę tu już inne sprawy jak krętactwo]. Norman100 walczył dzielnie w tą samą stronę. Fajnie, że czasem im wszedł typ i nadano mu miano "to był ustawiony mecz", ale niektórzy muszą dostać jak widać i dostaja to co uparcie chcą usłyszeć i wierzyć. Dzis pewnie sprzedawano Panionos po 6-8 kursie, bo fajnie spadało ?! To retoryczne pytanie.

Co innego typy, które sa podawane dla wszystkich, a co innego typy podawane na priv. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby typ od Normana na priv nie wszedł. W private picks każdy typuje trochę dla zabawy, a dobre typy są podawane na priv.
Dziś żaden typ nie był sprzedawany.
Wczoraj był sprzedawany remis Lens - Lyon,
niedawno z tenisa Białoruś - Hiszpania 1
a jeszcze wcześniej z koszykówki Prokom Trefl - Lietuvos Rytas 1
I wszystko ładnie weszło .
Kursy powyżej 2.0.

Do góry
#504989 - 12/02/2006 19:52 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmario Offline
enthusiast

Quote:

Quote:

Co innego typy, które sa podawane dla wszystkich, a co innego typy podawane na priv. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby typ od Normana na priv nie wszedł. W private picks każdy typuje trochę dla zabawy, a dobre typy są podawane na priv.
Dziś żaden typ nie był sprzedawany.
Wczoraj był sprzedawany remis Lens - Lyon,
niedawno z tenisa Białoruś - Hiszpania 1
a jeszcze wcześniej z koszykówki Prokom Trefl - Lietuvos Rytas 1
I wszystko ładnie weszło .
Kursy powyżej 2.0.

Igor nie musiałes ujawniac tajemnic ale,twoja sprawa.A co do Aresa najwiekszego maho na mecz.pl masz cos do mojej osoby to podejme rekawice i pokaze wszystkim jaki z ciebie wielki typer Nawet na priv nie potrafisz nic do mnie napisac brak odwagi Ja maiłbym Ci typ sprzedac Ciebie na niego poprostu nawet nie stac

Do góry
#504990 - 12/02/2006 19:57 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kolocolek Offline
member

Meldunek: 07/01/2006
Quote:

1 jak ktos idzie do maklera giełdowego i ten mowi mu co za akcje masz kupic bierze tez za to kase(prawa rynku)
2.Frajerzy to zostawiaja swoje dochody u bukmacherów a nie ze płaca za informacje, wieszosc osob sie nie ujawnia ze płaci bo niechca rozgłosu i moze boja sie o swój autorytet

Jest to moj ostatni post na temat ustawek.Nie potrzebuje sie reklamowac bo mam swoja klientele.

a mnie wciaz nurtuje pytanie po co makler, ktory ma takie cynki chce na nich zarabiac drobne 50 zl czy 100 zl zamiast postawic gruba kase; gdybym ja mial takie cynki to nie zajmowalbym sie ich sprzedawaniem bo po jaka cholere

z tego wzgledu powyzsza wypowiedz uznaje za niewiarygodna, sprzeczna z zasadmi logiki i doswiadczenia zyciowego

Do góry
#504991 - 12/02/2006 20:00 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
Trudno zrozumieć ten bełkot, ale to w twoim stylu Mam nadzieje, że posty wyzej ostudzą głowy przyszłych nabywców na mrzonki.

Do góry
#504992 - 12/02/2006 20:21 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmario Offline
enthusiast

Quote:

Quote:

a mnie wciaz nurtuje pytanie po co makler, ktory ma takie cynki chce na nich zarabiac drobne 50 zl czy 100 zl zamiast postawic gruba kase; gdybym ja mial takie cynki to nie zajmowalbym sie ich sprzedawaniem bo po jaka cholere

z tego wzgledu powyzsza wypowiedz uznaje za niewiarygodna, sprzeczna z zasadmi logiki i doswiadczenia zyciowego

To z maklerem to było porównanie i widze ze nie zrozumiałeś.Koncze z odpowiedziami na posty nie mam zamiaru odpisywac

Do góry
#504993 - 12/02/2006 21:01 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kolocolek Offline
member

Meldunek: 07/01/2006
Quote:

To z maklerem to było porównanie i widze ze nie zrozumiałeś.Koncze z odpowiedziami na posty nie mam zamiaru odpisywac

dzieki, ze mi wyjasniles z tym maklerem, nie wiedzialem ...

nie przekonasz nikogo - bo dobry typer w tym typer, ktory ma cynki nie musi dorabiac sprzedajac je za smieszne 50 zl lub 100 zl

Do góry
#504994 - 12/02/2006 22:59 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Dobry temacik w sam raz "na dobranoc"
cynki stoja pod monopolowym i rozprawiaja o tym co zrobia jak im wejdzie kupon 50 zdarzen z calego tygodnia za 2 zlote , widac ze wcale sie nie znacie

Do góry
#504995 - 13/02/2006 00:18 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Quote:

Quote:

uuufff, całe szczęscie ze płacę za internet(czyli za informacje) i nie jestem "frajerem" ps.Biszop kiedys zagrałem po takim Panu (moze nie stoi pod monopolem) ale ten typ co grywa po "50" spotkań na kuponie.Zanotowałem zysk ok.7PLN Chcialem mu tylko pokazać ze na solówkach tez mozna zarobić Czy wg.Ciebie powinienem odpalić facetowi jakąś działkę?hmmm....

Do góry
#504996 - 13/02/2006 08:32 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Mysle ze jest to Twoim obowiazkiem, w koncu to byla ustawka, caly dzien stali pod sklepem
Musisz odpalic tylko nie wiem ile, polowe??

Do góry
#504997 - 13/02/2006 09:24 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Witam,
ustawki w sporcie były, są i będą.
Śmieszą mnie jednak wypowiedzi typu, że ktoś wie, który mecz jest ustawiony. Myślę, że to tylko nabieranie innych.
Prawdziwe ustawki są ściśle strzeżoną tajemnicą, i na pewno nikt ich nie sprzedaje na priva , ani też pod budką z piwem . Oczywiście, nie zmienia to faktu, że niekiedy(!) zonka da sie przewidzieć

Wystarczy spojrzeć do oferty buka, żeby znaleźć zdarzenie o odpowiednio wysokim kursie, które można ustawić tak, że nikt się nawet nie zorientuje. Nikt się nie musi od razu podkładać.

Co do remisu Lyonu z Lens, to był tak wielką ustawką , że konkursie WZ7R typowało go większość userów .
W ogóle mówienie w tonie sensacji o ustawieniu remisu w tej lidze, to chyba jakiś żart (chyba, że chodziłoby remis Auxerre lub Rennes).

Teraz już trochę ironicznie:
Ostanie ustawki:
Auxerre-Metz X
M'Boro-Chelsea 1 (3-0 !!!!!!!!!!)
(chyba Abramowicz zbiera na nowy jacht, bo bez jego zgody Chelsea nie mogłaby przegrać 3-0, ciekawy jaki był kurs na wynik bramkowy? A może to sprawka Cecha?)
Ahonen i Janda bez medalu, drugi skok Ahonena to też ustawka?

Wyczulonego nosa i zdrowego rozsądku wszystkim życzę.
Pozdro.

Do góry
#504998 - 13/02/2006 12:59 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Sergiusz Offline
veteran

Meldunek: 31/03/2005

Jedno muszę stwierdzić z całą pewnością. Mecze były, są i będą ustawiane bo to jest niewyobrażalnie efektywna maszynka do robienia pieniędzy, nawet nie chodzi mi tu o ustawianie meczów przez firmy bukmacherskie, sprzedawać czy tam kupować mecze mogą wszyscy - od działaczy sportowych, poprzez samych piłkarzy a skończywszy na sędziach.. Każda uczestnicząca w tym biznesie jednostka może dzięki takiemu przedsięwzięciu wzbogacić się o niebagatelną sumę, dlatego ta ciemna część "sportu" nie zniknie dopóty, dopóki jeden mały szwindel będzie decydował o znacznej poprawie stanu portfela jego uczestników.. Kiedy w grę wchodzą pieniądze nie ma czasu na zastanowienie. No remorse. Dla wielu piłkarzy kręcenie wałków to już błahostka, ci traktujący granie w piłkę wyłącznie jako sposób na robienie pieniędzy nie będą mieli żadnych oporów, każdy chce się nachapać a to jest tylko jedna z wielu metod do osiągnięcia tego celu. Wiadomo - im niższa liga tym wszystko wygląda zupełnie inaczej niż można byłoby sobie to wyobrażać, nie mówię już o Polsce, gdzie mokre interesy są na porządku dziennym, chodzi mi o każdą jedną ligę europejską (no może prócz angielskich bo tu jeszcze nie zauważyłem niczego co mogłoby mnie utwierdzić w moich przekonaniach). W każdym mieście, w każdym państwie w całym tym zakłamanym świecie znajdzie się ktoś, kto za pieniądze zrobi więcej niż można by było przypuszczać. Politycy, urzędnicy, policjanci czy lekarze - wszyscy biorą więc dlaczego ktoś miałby uważać, że nie robią tego piłkarze czy sędziowie? Dla mnie to jest oczywiste, nikt tego nie zmieni. Ciemny biznes żyje własnym życiem i co ważne, ma się bardzo dobrze. My, prości gracze o wielu rzeczach nie mamy zielonego pojęcia i pewnie większość z nas nigdy nie pozna podstawowych zasad i reguł rządzących w piłce nożnej "od drugiej strony". Warto jednak wiedzieć, że nie wszystko jest tak kolorowe jak się wydaje..

Tak na marginesie to niejednokrotnie widziałem znane twarze w sportowym światku w punkcie STS czy w Profie. Nie wiem jaki wpływ na losy spotkań miały ich odwiedziny u buka ale według mnie obstawianie meczów przez zawodników profesjonalnych klubów jest delikatnie mówiąc.. ciut nieetyczne. Widok Bartka Tomaszewskiego (byłego zawodnika Anwilu a właściwie wtedy jeszcze chyba Nobilesu Włocławek) stawiającego grubą kasę mogłem potraktować z przymrużeniem oka bo nawet nie orientuje się czy w tamtych latach można było grać polską koszykówke ale już oglądanie Piotra Tyszkiewicza (byłego trenera Kujawiaka-Hydrobudowy) przyprawiało mnie o niesmak w gębie. Drużyna pod jego wodzą zaprzepaściła swoje szanse na I ligę, o jego winie jestem bezwzględnie przeświadczony, pytanie tylko czy dzięki swoim decyzjom wzbogacał się również u bukmachera.. Bardzo możliwe, facet przyszedł do klubu jako koordynator do spraw młodzieży, w krótkim czasie został pierwszym trenerem doprowadzając druzynę do na tyle gównianego stanu, żeby ta nie miala szans walczyć o ekstraklasę. Po zwolnieniu z obowiązkow szkoleniowca szybko został "patronem" Jagiellonii Białystok oraz menadżerem dwóch wyróżniających się włocławskich graczy, których sposobami mało legalnymi sprowadził do białostockiej druzyny (trwa postepowanie w tej sprawie).. Kim jest ten człowiek? Można tylko przypuszczać ale fanom Jagi radzę bacznie obserwować jego poczynania.. To była dygresja.

Jeśli ktoś jest święcie przekonany w uczciwość systemu to niech się puknie w głowę. Sport to wielki biznes, tam nie ma miejsca na sentymenty. Tam gdzie jest potężna kasa tam i są potężne wałki. Przykro to mówić ale taka jest prawda.

Pozdrawiam
Sergiusz

Co do Trzeciakiewicza i Staniszewskiego to ponoc ich przejscie do Jagiellonii jest zgodne z przepisami. Ale osobiscie tez mi sie nie podobaja dzialania ich menago.

Artykuł z dzisiejszej Gazety Pomorskiej

Damian prowokator

Od soboty w Turcji na drugim obozie przygotowawczym przebywaja gracze drugoligowego Kujawiaka Hydrobudowy Włocławek. Już jutro podopiecznie Bogusława Baniaka rozegrają sparing z pierwszoligowym zespołem z Białorusi.

Przyjechał trenować.

W piątek nieoczekiwanie na stadionie OSiR przy Leśnej, gdzie siedzibę ma Kujawiak/Hydrobudowa pojawił się Damian Staniszewski. Zawodnik, o czym już informowaliśmy, został przez Wydział Dyscypliny PZPN zawieszony w prawach. Wydział uznał, że mimo podpisaniaw grudniu 2005 r. półtorarocznego kontraktu z Jagiellonią Białystok, piłkarz ma do końca tego sezonu ważną jeszcze umowę z włocławskim klubem. Zalecono mu więc powrót i podjęcie treningów z Kujawiakiem/Hydrobudowa. W piątek Staniszewski nie mógł tego uczynić, ponieważ zespół był juz w drodze do Turcji.

Niepoważne zachowanie

Jak tłumaczy Piotr Tyszkiewiecz, menedżer, Staniszewski chciał dostosować sie do zaleceń wydziału i rozpocząć treningi, ale nikogo w klubie nie zastał. - To jest dziecinada i przedszkole - twierdzi Wojciech Klatt, dyrektor Kujawiaka/Hydrobudowy, który od "Pomorskiej" dowiedział się o wizycie Staniszewskiego we Włocławku. To są wymysły i zagrywki poniżej pasa pana Tyszkiewicza. Staniszewski bardzo źle sie zachowuje. Jeżeli podjął decyzję o powrocie do klubu, to powinien sie ze mna skontaktować lub z trenerem Baniakiem. Wtedy otrzymałby bilet do Turcji, a tak to prowokacja. Zawodnik zdawał sobie sprawe z tego, że nas nie zastanie.
Potwierdza to Marek Kazimierski, gospodarz stadionu OSiR przy Leśnej: - Staniszewski, Tyszkiewicz i prawnik, który z nimi przyjechał, doskonale zdawali sobie sprawę, że zespoł wyjechał do Turcji. Chcieli zostawić mi jakieś dokumenty, ale nie jestem pracownikiem klubu czy też osobą do tego upoważnioną, więc nic takiego nie przyjąłem.

Zostawili dokumenty

Goście z Białegostoku próbowali więc bezskutecznie skontaktować się we włocławskim ratuszu z członkiem zarządu Kujawiaka/Hydrobudowy, zastępcą prezydenta Włocławka Dorotą Dzięgelewską. Ostatecznie - jak informuje Andrzej Chmielewski, dyrektor bira prasowego Urzędu Miasta - zostawili dokumenty do prezydenta Władysława Skrzypka i otrzymali potwierdzenie ich przyjęcia.

Wolne miejsce

Obecnie w zespole jest jedno wolne miejsce, które uzupełnić mógłby Damian Staniszewski. W ostatniej chwili bowiem (godzinę przed wylotem do Turcji z Berlina), działacze Pogoni Szczeci poinformowali, że zmieniają zdanie i wypożyczyli Kameruńczyka Elokana (który miał być testowany we włocławski klub) do ŁKS Łódź. - Po niepoważnym i niezrozumiałym zachowaniu działaczy ze Szczecina, Staniszewski miałby cień szansy gry w Kujawiaku/Hydrobudowie. Jeżeli jednak Damian nie otrzeźwieje i nie otrząśnie się, zostanie zdyskwalifikowany - kończy Klatt.

Niestety nie udało się nam skontaktować z piłkarzem, by dowiedzieć sie czy chciałby występować jeszcze we Włocławku.. (...)

Do góry
#504999 - 13/02/2006 13:33 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2005
Quote:

Ahonen i Janda bez medalu, drugi skok Ahonena to też ustawka?

ja nie uważam, że to ironia. wg gdyby, któryś z w/w zawodników zdobył medal to byłaby to niespodzianka. nie uważam, aby byli oni w stanie osiągnąć sukces na tej skoczni. może mniej się tyczy to ahonena, ale i tak nie był on fawrotyem dla mnie. a jandy styl skakania nie pozwala osiągać dobrych wyników na średnich skoczniach. dlatego nie był najlepszy w treningach, kwalifikacjach ani konkursie głownym. na pewno powalczy bardziej na dużej skoczni.

Do góry
Strona 10 z 13 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 >