Strona 11 z 16 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 15 16 >
Opcje tematu
#5242397 - 03/03/2012 03:33 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Ojro]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Jak Ci sie chce to napisz swoją diete to zobaczymy co tam jadasz i ewentualnie cos poprawimy. Mysle, ze reszta tez dorzuci swoje uwagi wink

Do góry
Bonus: Unibet
#5242408 - 03/03/2012 03:37 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Ciężko by każdemu odpowiedzieć, postaram się to ubrać w jeden post..

Banan dlatego, że jego węgle dłużej dostarczają energii.. Chyba, że się mylę.

Skoro wieczorem płatki sobie darować, to ok, będzie sam twaróg.

Najbardziej brakuje mi pomysłu na posiłek po powrocie do domu, około 18:30.

Zgoda, pewnie to kg to woda, ale mam co zrzucać, więc inne cuda tez musiały poznikać.

Spalaczy teraz nie chcę. Witaminy owszem.

A co z mięsem wieprzowym wg. Was? Schab jest dość chudy IMO. Sam, bez panierek itp.

Ćwiczenia, wysiłek od 18:30 do spania nie mają sensu wg. Was?

Musze wcześniej wstawać w takim razie, choć z drugiej strony, siłownie i tak czynne od 9:00 najprędzej..

Piję tez dużo wody oczywiście.

Do góry
#5242428 - 03/03/2012 03:42 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Zjedz Białko + tłuszcze + warzywa.

Do góry
#5242439 - 03/03/2012 03:45 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: lupus]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
Originally Posted By: lupus

Lupus a gdzie tabletki? grin przecież jak nie weźmiesz czegoś to ręce Ci chodzą wink
piwo

Do góry
#5242456 - 03/03/2012 03:48 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: lupus]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
białko mam z PVL (rano do płatków i wieczór do spania), gainer (raz dziennie, czas w pracy czasem po treningu) + CM3

rano:
7:00 płatki z białkiem (jak wyżej napisałem)

ok.12 spaghetti, makarony, ryże z mięsem + 2 jaja, i ewentualnie gainer

ok 15 szybki obiad, często podgrzewany - tutaj dieta kuleje

19-20 chleb lub płatki bez białka lub ser biały

po 22 biały ser ;ub białko

ale to tak napisane miej więcej, bo różnie bywa, to co wyżej to najczęściej

ale ogólnie jeszcze mam niedowagę i przydaloby się kilka kilo, mam 185 a ważę 73kg. CEL --> rzeźba, a nie masa dobrze2

Do góry
#5242468 - 03/03/2012 03:51 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: wwwujek]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

w tych linkach co Ci wkleilem masz milion pomysłow na kazdy z posiłkow. Co do banana masz racje ale ja myslalem ze traktujesz go jako przekąske bo mysle ze energii plus wiele wiecej substancji odzywczych dalby Ci zwykly posilek smile - zalozmy jakas sałatka na bazie ryzu lub makaronu + np. grillowany kurczak i oczywiscie warzywa. Dodatkowo rób sobie pasty jajeczne, rybne albo jajeczno-rybne smile jak juz lubisz.
Jest duzo mozliwosci smile Trzeba je mieszac bo jedzenie tego samego codziennie nie jest wskazane tongue
Do snaidanai tak jak napisal hagii dodawaj orzechy. PRzed snem do twarogu tez najlepiej oliwa z oliwek- zdrowe tluszcze przy odchudznaiu są mega wazne.
Co do tego wysilku pod wieczor to dla mnie nie ma sensu jesli chodzi o wplyw na tracenei tluszczu ale na bank Ci to nie zaszkodzi wiec jesli nie masz innej mozliwosci to nie rezygnuj z ruchu o tej porze.
Co do wpieprzowiny to lipa na maxa wink
Najlepiej wołowina albo drób.

Do góry
#5242487 - 03/03/2012 03:56 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Vendetta]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Ojro lipa na maxa z ta dietą smile Nie bede wymienial cos jest zle bo wiekszosc jest zle wink Odrazu co sie rzuca w oczy to praktycznie zero zdrowych tluszczy. O trening nawet nie bede pytal bo zaden trening bez diety nie bedzie dobry wiec zanim zaczniesz cwiczyc to poczytaj o podstawach diety tak jak to na bank zrobil wujek bo nie wierze ze nic nie czytal wink
Jak na moje oko to patrzy takim odzywianiu kasa na odzywki zostala wyrzucona w bloto bo mysle, ze na poczatku w ogole one Tobie nei sa potrzebne.

Do góry
#5242498 - 03/03/2012 03:59 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Vendetta]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

dzięki dobrze2

co do tych odżywek + cm3... wybór dobry, ale musi dobrze współgrać z dietą! Poczytam i ułożę. Jak co to do tematu podbiję z pytaniami piwo

Do góry
#5242507 - 03/03/2012 04:01 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Ojro]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

ja nie mowie ze odzywki zle ale bez zbilansowanej diety to Ci gówno dadzą i z tego co piszesz to chyba gówno dają wink
Ogolnie to dlugo cwiczysz?

Do góry
#5242512 - 03/03/2012 04:03 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: anfa_]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: anfa_
Originally Posted By: lupus

Lupus a gdzie tabletki? grin przecież jak nie weźmiesz czegoś to ręce Ci chodzą wink
piwo

Dorzuć witaminę C oraz D smile

Do góry
#5242520 - 03/03/2012 04:05 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Vendetta]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

idzie 4 rok, masa mięśniowa jest, ale mało jej, no i ta cholerna oponka, jak odpuszczę to strasznie rośnie

poza tym praca fizyczna plus zły bilans żywieniowy... trzeba się wziąć za tą dietę bo wg mnie tutaj był i jest nadal kłopot

Do góry
#5242531 - 03/03/2012 04:07 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Ojro]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

tak jak piszesz smile wszystko zaczyna sie od diety. Chocbys nie wiem jak ostro cwiczyl to bez dobrej michy nie bedzie zadnych efektów.

Do góry
#5242599 - 03/03/2012 04:40 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Vendetta]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Originally Posted By: Vendetta
w tych linkach co Ci wkleilem masz milion pomysłow na kazdy z posiłkow.

Tak, widziałem, jest tez dział z przepisami smile Kusi mnie jajecznica z kaszą gryczaną..

Jeszcze jeśli chodzi o jedzenie. Nienawidzę tuńczyka w sosie własnym frown Jak kupie w oleju i całość odleję, to będzie bardzo źle?

Jest duzo mozliwosci smile Trzeba je mieszac bo jedzenie tego samego codziennie nie jest wskazane tongue

Ale z powodu monotonii, że się może obrzydzić, czy z jakiegoś medycznego punktu widzenia?

Do snaidanai tak jak napisal hagii dodawaj orzechy. PRzed snem do twarogu tez najlepiej oliwa z oliwek- zdrowe tluszcze przy odchudznaiu są mega wazne.

Oliwę na twaróg prosto..? Hmm.. Jaka oliwę polecacie? Niekoniecznie bardzo drogą.

Dzis mnie zaatakowała Teściowa i uparcie twierdzi, że olej z pierwszego tłoczenia, jest lepszy niż oliwa.. Gdzieś zasłyszała, że to "oliwa północy" smile

Co do tego wysilku pod wieczor to dla mnie nie ma sensu jesli chodzi o wplyw na tracenei tluszczu ale na bank Ci to nie zaszkodzi wiec jesli nie masz innej mozliwosci to nie rezygnuj z ruchu o tej porze.

Tu akurat mogę polemizować, trochę ironizowałem wczesniej.. Każdy wysiłek o STAŁEJ pracy, dłuższy niż 30 minut, spala tłuszcze. O każdej porze.

Co do wpieprzowiny to lipa na maxa wink

Ale dlaczego?

Najlepiej wołowina albo drób.

To jak ktoś mi powie w jaki sposób robi się wołowinę, że po 4-6 minutach smażenia z jednej strony JEST MIĘKKA to stawiam coś dobrego..
Mi się jeszcze nie udało. Jakikolwiek rodzaj wołowiny robię to GUMA.. frown

Do góry
#5242653 - 03/03/2012 05:05 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Olej ryby z puszek, przeciez na rynku spory wybor rybek, wedzonych albo do zrobienia samemu:)

Do góry
#5242705 - 03/03/2012 06:02 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: wwwujek]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

1) Ja jem tylko w sosie własnym i konieznie musza to byc "kawalki tunczyka" a nie jakas mielonka, ktora z tunczykiem ma niewiele wspolnego. Ten w oleju to na redukacji nienajlepszy pomysl. Ja i tak odlewam ten sos wlasny dodaje oliwe z oliwek i przyprawiam tak jak lubie smile
2) i z powodu montoni bo nawet to jedzenie ktore uwielbiasz jedzone dzien w dzien by Ci zbrzydlo i z powodu wartosci odzywczych, gdyz róznorodnosc jest wskazana.
3) Tak oliwe prosto na twaróg - mi to ledwo przez gardło przechodzi ale gdy jestem na jakism cyklu to sie zmuszam bo na noc nie ma nic lepszego. Poza cyklem mozna ten twaróg jakos tuningowac tak jak lupus kiedys tutaj pisal ze z jakims mlekiem smakowym czy co tam bylo? Nie pamietam ale na bank w smaku jest sto razy lepsze niz oliwa z oliwek.
Ja przy wiekszych zakupach kupuje w biedronie CASA de Azeite tongue - jakosciowo dobra ale walory smakowe, ze tak powiem mocno srednie( moze dlatego jest taka tania laugh ) w porownaniu do np. Umbro czy Away smile Tak czy siak kazda na twarogu bedzie smakowala lipnie - co innego jesli dodasz do sałatki z miesem i warzywami.
O "oliwie polnocy " sie nie wypowiem bo nie mam pojecia o tym wink
4) Moze na Ciebie działa, na mnie nie działało. Najlepsze efeekty mialem wlasnie po bieganiu na pusty zoladek i z opini dietetyków plus innych osob na redukcji wywniskowalem ze to najlepsza pora i tak napisalem smile Logicznie myslać organizm ladowany przez caly dzien weglami ma z czego brac energie a z naszej tkanku tluszczowej bierze ją na koncu - wtedy gdy juz nie ma innej mozliwosci.
5) Gdyz jest to jakosciowo to najgorsze mięso dodatkowo bardzo tłuste.. Nawet schab niby najchudsza czesc swini posiada duzo tluszczu. Moj osobisty ranking wolowina, ryby, drób( tu przede wszystkim mam na mysli kuraka), i na koncu wpierzowina bo wiadomo ze schabowego czasami trzeba wrabac tongue Tak jak mowie nie ma co przesadzac wink
6) sprobuj w piekarniku wink

Do góry
#5242720 - 03/03/2012 06:29 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Vendetta]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

i jeszcze jedno smile na redukcji łatwo wyplukuja sie witaminy. Ja pamietam ze tak jak Ty mialem parcie na wyniki i jechalem praktycznie na samych rybach i gotowanej piersi kurczaka z ryzem puke
Jadlem tez oczywiscie warzywa i owoce ale przy ostrym treningu to bylo za malo.
Poszedlem pozniej zadowolony z siebie na wyniki krwii ( schudlem ponad 20kg) i wszystkie wyniki byly duzo lepsze od tych ktore mialem gdy wazylem 105 kg procz poziomu hemogolobiny, ktory byl w dolnych granicach normy co bylo skutkiem wypłukania żelaza bo wlasnie żelazo i magnez najbardziej dostaja po dupie przy takiej redukcyjnej diecie i baaaardzo intensywnym wysilku fizycznym. Gdybys nie wiedzial poziom hemoglobiny ponizej normy = anemia crazy
Lekarz kazal mi jesc wiecej czerwonego mięsa, zółtka jajek i szpinak takze wez to pod uwage zmieniajac swoją diete wink

Do góry
#5244363 - 04/03/2012 01:53 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Vendetta]
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Meldunek: 29/07/2005
vendetta podziewiam Cie wink

Ja raz sprobowałem twarogu + oliwa z oliwek i przez dłuższy czas miałem odruchy wymiotne puke
Na samą myśl mi się zbiera wink

Widzę, że startowałeś z podobnego pułapu co ja wink
Ja też zapuściłem się do prawie 108 kg. No ale wszystko idzie zgodnie z planem i na lato powinien być kaloryfer grin

Do góry
#5244372 - 04/03/2012 01:59 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: jpl]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

ja robiłem sobie sałatki z warzywami + indyk z makaronem do pracy, to mi zarzucono, że się lansuje laugh laugh

co do twarogu z oliwą z oliwek... hardcore. Muszę spróbować, ale faktycznie, na samą myśl... pawia

zastanawiam się czy zamiast makaronu i ryżu coś innego jeść. DODAM, że ja NIE ZBIJAM, a chcę PRZYTYĆ.

Od poniedziałku nowy cykl: 4 dni + 1 na rower. No i jeść jeść jeść!

Do góry
#5244424 - 04/03/2012 02:27 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: Goget]
crova Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/05/2006
Witam , widzę że duzo osob na wiosne zabiera się za redukcje wink
Pogoda się robi, więcej ruchu bedzie - bedzie dobrze wink
Ja cykl na rzezbe robię, dieta cały czas itd zeby to fajnie wyglądalo na wakacje wink Twaróg z oliwkami i oliwą nie jest taki zly wink

Do góry
#5244478 - 04/03/2012 02:48 Re: Odchudzanie i Masowanie [4] [Re: crova]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

ja masowałem cała zime( cykl kreatynowy+ gainer plus dieta typowo na mase) ale po tej wczorajszej rozmowie pomyslalem ze juz czas redukowac nadmiar tluszczu smile Prze zime przybylo sporo masy miesniowej ale wiaodmo ze nie da sie przytyc w 100% miesniowo smile takze jest co spalac smile

Do góry
Strona 11 z 16 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 15 16 >

Moderator:  Biszop, rafal08