#524306 - 18/03/2006 23:06
Re: Atak Stanów Zjednoczonych na Iran 28 marca ?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Quote:
Fuck powinno być: Persami.... zmęczenie daje o sobie znać...
GSE, skjąd w Tobie tyle nienawisci do czegos o czyms nie amsz w ogole pojęcia, albo o czym masz je znikome i wypaczone ?
|
Do góry
|
|
|
|
#524308 - 19/03/2006 11:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
Sarkos skąd u Ciebie tyle uwielbienia do czegoś o czym nie masz w ogóle pojęcia albo masz je chore i wypaczone?
To że ktoś nie czuje nienawiści do Muzułmanów nie oznacza że ich uwielbia.
|
Do góry
|
|
|
|
#524310 - 20/03/2006 07:46
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Wiele razy pisałem dlaczego nienawidze tych kozich synów, nieche mi się po raz kolejny pisać...
Szkoda że w Polsce, niby cywilizowanym kraju żyjąludzie o mentalności zagorzałych islamistów, którzy nienawidzą tego czego nie znają . W ponad 90% nienawiść jest spowodowana brakiem wiedzy o obiekcie, którego się nienawidzi dlatego ciemni islamiści nienawidzą wszystkiego co nieislamskie i dlatego są wśród nas tacy, którzy nienawidzą islamistów. I dlatego kiedyś ciemni ludzie wybili wilki bo ich nie znali, wchodzili im w drogę i jeden głupiec podsycał nienawiść u innych głupców. To przykre że przez tyle lat ludzie nie zmądrzeli.
|
Do góry
|
|
|
|
#524311 - 20/03/2006 08:21
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
na przeciwko mojej ulicy we Wroclawiu stoi Kościół do którego oczywiście uczęszczam regularnie  , dosłownie jakieś 100 metrów od niego stoi wybudowany dom islamski , świetnie prowadzony przez Arabów potem ma powstaś meczet , często zaopatruje się tam w sklepiku arabskim , kiedy czasami robię tam zakupy często zamieniam parę słów z właścicielami Tunezyjczykami ,przemili i bardzo pracowici i ludzie, bardzo wierzący w swego Boga  czy mnie ta sytuacja przeszkadza , mnie praktykującemu katolikowi ,że krok od Kościoła mam dom islamski ,a wkrótce meczet ? - oczywiście ,że NIE , religia to sprawa indywidualna człowieka , mam szacunek dla ludzi religijnych, o wiele bliższy jest mi mentalnie ten Arab od człeka, dla którego bożkiem jest na przykład wypełniony koszyk w supermarkecie..... Oczywiście w każdej społecznośći religijnej zdarzają się ekstermiści , ale nie oceniajcie wszystkich muzułmanów , na podstawie krotkich migawek z zachodnich dzienników. To tacy sami ludzie jak my ,ze swoimi zaletami ,przywarami. Polakom ze strony muzułmanów w odróżnieniu od innych nacji i pewnej rasy nie wydarzyła się od ostatnich 300 lat praktycznie żadna krzywda,skąd więc Wy bierzecie tyle do nich nięchęci ? . Dwa razy dane mi było spędzać wakacje w Oriencie i nigdy ze strony Arabów nie miałem okazywania niechęci ,za to ze jestem białym katolikiem .Czy potraficie wobec nich ,być przynajmniej neutralni? POZDARWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#524312 - 20/03/2006 08:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Quote:
Sarkos skąd u Ciebie tyle uwielbienia do czegoś o czym nie masz w ogóle pojęcia albo masz je chore i wypaczone?
Chłopie GDZIE ja napisałem ze ich uwielbiam ???????? Tak naprawde twoj nienawistny fanatyzm wobec nich, nie rozni sie od tych, ktorych nazywasz terrorystami. Cytowany post jest tego dowodem - automatycznie zalozyles, ze jestem jakims fanem swiata arabskiego, co jest absolutna bzdurą.
|
Do góry
|
|
|
|
#524314 - 20/03/2006 09:22
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
lubie... Turków (nie za kebab) oni nigdy nie uznali rozbiorów Polski... aczkolwiek w okrutny sposób rozprawili się z Ormianami...
A ja lubię Irańczyków za to że byli tolerancji wobec chrześcijańskich Ormian i za to że udzielali gościny polskim uchodźcom w czasach zaborów i podczas II wojny światowej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Stosunki_polsko-ira%C5%84skie
|
Do góry
|
|
|
|
#524316 - 21/03/2006 01:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#524318 - 21/03/2006 07:56
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
no nie pachnie niczym dobrym, ale mam nadzieje, ze amerykanie sobie szybciej zeby polamia niz mysla i wiekszosc na tym forum mysli, zdecydowanie podzielam poglady Igora w tym temacie, to rzadkosc, ale jak widac zdarza sie  . Moim zdnaiem nie ma sie z czego cieszyc ze usa dysponuje bronia a iran nie, jak pamietamy z historii to usa uzylo tylko i wylacznie, dla wieksozsci krajow atom sluzy jako straszak, tylko nie dla usa, dlaczego iran ma nie miec broni, skoro pejsy i usa moga miec? a najlepsze bylo to, ze Igor sobie wymyslil tez o zabijanych cywilach w Iraku, lol, gdy praktycznie wszyscy wiedza, ze na nieubrojonym, demonstrujacym tlumie w Faludzy wyprobowano bron chemiczna, Zaglebiak potrzebuje dowodow, jedz kolezko do Iraku i je znajdz, o zbrodniach Saddama Ty, ja wiemy tyle samo co o zbrodniach Busha, wiec ani Ty, ani ja nie mamy prawa oceniac, ktory z nich jest gorszy. No poza tym, ze Amerykanie bombarduja wszystko co popadnie, a Saddam zabijal tych, co chcial i jak Amerykanie sie pomyla to jest "to byla krytyczna pomylka" i tyle wiadomo, ile juz bylo wesel w Iraku, na ktorych gineli z rak amerykanow Iraccy cywile, ilu juz bylo wiezniow irackich, ktorzy byli ponizani, gwalceni itd. mimo, ze sie poddali, czesto byli w armii, nie z wlasnej woli, my znamy tylko przypadki, nie uwierze, ze ich wiecej nie bylo, no ale usa dla swiata jest niczym Kaczynski dla Polakow, maz stanu  .
|
Do góry
|
|
|
|
#524319 - 21/03/2006 08:13
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
nie pachnie to niczym dobrym ,Bush to tylko marionetka tańcząca na pasku żydowskiego lobby.
Jak by postąpił inaczej to te lobby by go wyniszczyło tak jak załatwili Nixona.
Z drugiej strony Iran wcale sobie nie pomaga i jednocześnie uzasadnia wszelkie militarne rozwiązania tego konfliktu przez swoje głupie oświadczenia, że zmiecie Izrael z mapy.
|
Do góry
|
|
|
|
#524321 - 21/03/2006 08:30
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Od tego lobby również się uzależnił Clinton. Clinton wbrew pozorom był przynajmniej do pewnego czasu bardzo niezależnym Prezydentem , co ciekawe tacy niezależni Prezydenci częściej wychodzą od demokratów , ale niestety czasami źle się to dla nich kończy jak choćby przypadek JFK. Jak się uzależnił ? znależli jego słaby punkt - słabość do kobiet i wkręcili go w tzw.aferę . Główna aktorka tej afery obok Clintona - Monica Lewiński była agentką Mossadu pisał o tym Żyd Katar Zar na łamach Najwyższego Czasu . Dziadek Moniki Lewinski leży na cmentarzu żydowskim we Wrocławiu , jego grób jest opuszczony i zaniedbany mimo ,że przed wojną należał do elity finansowej ,a w USA mieszka obecnie jego bardzo bogata i wpływowa rodzina, ale Żydzi nie czczą pamięci po swoich zmarłych przodkach wyjątek Holokaust , ale tylko dlatego ,że daje im to pokaźną kasę POZRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#524322 - 21/03/2006 11:45
|
Carpal Tunnel
|
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się że Chiny, Korea Płn, Pakistan mają ropę naftową i gaz między innymi z Iranu. Ale pewności nie mam. Natomiast faktem jest że te cztery kraje współpracują ze sobą przy tworzeniu broni atomowej. Zapewne przy produkcji innej broni również prowadzą owocnąwspółpracę. Iran nie jest biednym krajem. Wręcz przeciwnie. Z ropy i gazu mają bardzo duże zyski i należy też podkreślić że Iran jako jeden z nielicznych krajów islamskich rozwija też inne sektory gospodarki oprócz ropy i gazu. Jedyną przyczyną biedy w tym kraju jest bardzo wysoki przyrost naturalny. Ludzi tam jest za dużo. Ale rząd irański ma pieniądze na zbrojenia. Tak na prawdęnikt nie wie jakim uzbrojeniem dysponuje Iran, tak jak nie wiadomo jaką broń mają Chiny: link Pamiętajmy że USA już próbowało obalić rządy islamskie w Iranie rękami Saddama Hussaina. Nie udało się to. Irańczycy stawili zacięty opór armii irackiej wspieranej przez USA, państwa Europy Zachodniej, ZSRR i kraje arabskie. Wojna zakończyła się tym że Iran przyjął propozycję ONZ podpisania traktatu pokojowego. To miało miejsce w 1990 roku. Dziś jest początek 2006 roku, a więc minęło aż 16 lat. Iran miał przeciwko sobie cały świat, bo tak można nazwać poparcie Ameryki, Europy, ZSRR i krajów arabskich dla Iraku. Poparcie i oczywiście pomoc w postaci uzbrojenia. Wątpię żeby po takiej nauczce Iran nie chciał uniknąć czegoś takiego w przyszłości. A można tego uniknąć tylko w jeden sposób - zbrojąc się. Jak już wcześniej wspomniałem z ropy i gazu są niezłe pieniądze. Z tego co sięorientuje to Iran posiada własne fabryki czołgów, samolotów i innego uzbrojenia. Pod tym względem nie są uzależnieni od innych mocarstw. Myślę że po tej nauczce Iran ma dobre uzbrojenie. Niedługo będą posiadali broń atomową. Iran jest dość dużym krajem. Laboratoria produkujące broń atomową myślę że są porozrzucane w różnych miejscach bo głupotą by było umieścić wszystko w jednym miejscu. Dlatego USA podbili Afganistan i Irak żeby otoczyć Iran z dwóch stron. Niby Pakistan jest sojusznikiem USA, ale z Iranem też prowadzą interesy i w razie napaści USA na Iran albo Pakistan będzie neutralny albo poprze Iran. Jak widać są postępy w zbrojeniach Pakistanu: link Iran współpracujący z Pakistanem ma na pewno niegorszą broń. Z resztą na różnych wiecach Iran prezentował już swoją broń. Stany mogą zaatakować Iran w dwóch celach: 1. W celu podbicia tak jak Irak i Afganistan 2. W celu zniszczenia laboratoriów Zniszczenie laboratoriów może się powieść, ale Iran może nowe laboratoria wybudować. Amerykanie nigdy nie będą mieli pewności czy zniszczyli wszystkie czy tylko część. W przypadku próby podbicia Iranu może nie być już tak łatwo. Powstaje pytanie: co Amerykanie zaoferują Rosji w zamian za poparcie? Irańczycy mają całkiem niezłą broń więc będzie to drogo kosztowało Amerykanów i taka wojna pewnie trochę potrwa. Trzecia sprawa to Chiny. Czy nadal pozostaną neutralne czy może zagrożą Ameryce? Wpływy Ameryki na Bliskim Wschodzi rosną, a Chińczycy na pewno nie chcą nie w pobliżu swych granic tak dużych wpływów obcego mocarstwa. Poza tym z Iranem prowadzą dobre interesy, więc pewnie nie jest im na rękę przejęcie Iranu przez USA. Może się wstrzymają i pozostaną neutralni, ale nie zdziwiłbym się gdyby wspierali w jakikolwiek sposób Iran. Kolejna sprawa to w czasie wojny iracko-irańskiej cały świat arabski był przeciw Iranowi. Dziś jest już inaczej. Spotkałem się nawet z teorią że te karykatury proroka Mahometa to prowokacja Ahmadineżada. Nie będę wnikał czy ta teoria jest prawdziwa czy nie. Zastanawiające jest skąd w krajach arabskich znalazło się tyle flag duńskich do spalenia, ale pomińmy tą kwestie. Należy zwrócić uwagę na reakcję świata arabskiego. Widać że ich wiara jest bardzo silna i gdy widzą że coś jej zagraża to potrafią się zjednoczyć w walce z "szatanem". Iran jest krajem islamskim, głową państwa jest Ali Chamenei Najwyższy Prawnik Muzułmański. Ciekawe jaka byłaby reakcja muzułmanów na wieść że Izrael i Ameryka chcą obalić Najwyższego Prawnika Muzułmańskiego? Można to spokojnie podciągnąć do ataku na islam. Myślę że zdecydowana większość Arabów nie nawidzi Ameryki, ale wielu z nich się boi. Niech tylko Ameryka przegra wojne z Iranem tak jak kiedyś z Wietnamem to wszyscy Arabowie widząc słabość szatana zjednoczą się i zniszczą Izrael. Pamiętajmy też że niektóre kraje mają podpisaną umowę z Iranem tak jak choćby Syria i zgodnie z nią w przypadku gdy któryś z tych krajów zostanie zaatakowany to drugi jest zobowiązany do udzielenia pomocy militarnej. Myślę że w tej wojnie bronią będzie islam. Wyobraźmy sobie co by się stało gdyby nasiliły się powstania przeciw Ameryce w Iraku i Afganistanie. Kolejna problem Ameryki to brak ewentualnych sojuszników w Iranie. W Iraku Kurdowie poparli Amerykę. Kurdowie to dość duża mniejszość w Iraku. W Iranie wielu nie lubi swojego rządu i chciałoby jego obalenia, ale znacznie bardziej nienawidzą Ameryki. Napaść na Iran to zły pomysł bo mogłoby to doprowadzić do III WŚ, a akcja mająca na celu zniszczenie laboratoriów irańskich może zakończyć się niepowodzeniem, ale moim zdaniem jest najbardziej prawdopodobna. Tylko powstaje pytanie czy ta akcja się powiedzie i jaka będzie reakcja Iranu? I czy Żydzi wezmą w niej udział?
|
Do góry
|
|
|
|
#524323 - 21/03/2006 11:55
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Napaść na Iran to zły pomysł bo mogłoby to doprowadzić do III WŚ, a akcja mająca na celu zniszczenie laboratoriów irańskich może zakończyć się niepowodzeniem, ale moim zdaniem jest najbardziej prawdopodobna.
Też tak myślę, jeżeli już do czegokolwiek miałoby dojść, to właśnie do takiego rozwiązania.
Już sytuacja geopolityczną, o której napisałeś (interesy Iranu z Chinami chociażby) jest wystarczającym powodem dla którego amerykanie nie zaatakują Iranu.
Po drugie wojsko amerykańskie może jest w stanie obalić władzę w Iranie (choć przy naprawdę dużych stratach, przy których Irak to byłaby zabawa w piaskownicy), ale żadną miarą nie jest w stanie okupować Iranu. Bo ile by trzeba było do tego wojska?
500 tysięcy? Milion? Chyba cała amerykańska armia nie liczy tylu żołnierzy - a w CNN by nie nadążali z informacjami o śmierci tychże żołnierzy - rząd Busha upadł by bardzo szybko.
A jeżeli USA nie jest w stanie okupować Iranu (czyli przejąć kontrolę nad ropą) to nie ma po co się tam pchać. Dlatego nigdy do desantu wojsk amerykańskich nie dojdzie - co najwyżej do zbombardowania strategicznych laboratoriów i tym podobnych obiektów.
Choć czytałem kiedyś, że takowe znajdują gdzieś głęboko w jaskiniach górskich, więc i naloty były by nieskuteczne...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|