no tak przegladalem oferte Medicover i maja tylko pakiety ambulatoryjne a ja bym potrzebowal jeszcze z pakietem szpitalnym i cos takiego znalazlem tylko w PZU

Medicover ma chyba w niektórych pakietach wliczoną także hospitalizację. Kilka razy korzystałem w kraju z wizyt, ale ogólnie nigdy bym nikomu ich nie polecił...
Pamiętam jak raz przedzwoniłem aby umówić wizytę to dostałem termin za kilka tygodni, a jak później drugi raz przedzwoniłem i powiedziałem że płacę prywatnie i nie mam karty to za 3 dni mogłem sobie jeszcze godzinę wybrać.

Do tego nawet jak Ci się coś poważnego dzieje to np. nie chcą wysłać po Ciebie karetkę, lub później ściemniają że nie mogą Cię przyjąć do szpitalu Medicover tylko odstawić do państwowej placówki (dobre!). Znam taki przykład z pierwszej ręki.
Lekarze niektórzy kompletnie beznadziejni.
Lux Med wypada nieporównywalnie bardziej profesjonalnie, ale chyba nie mają pakietów z hospitalizacją. Najlepiej jest mieć jakieś ubezpieczenie od dużej, międzynarodowej firmy, wtedy jak takie miejsca widzą że dostaną $$$ za wszystko to od razu będziesz miał terminy, super obsługę, itd.

Tylko trzeba się upewnić, że wszystkie rozliczenia będą robione bezpośrednio pomiędzy nimi, bezgotówkowo z Twojej strony. A nie Ty płacisz a później wysyłasz rachunki i robotę papierkową i cierpliwie czekasz na zwrot...