Meldunek: 10/08/2005
Skończyłem oglądać ostatnią serię Spartacusa. Cóż, wygląda na to, że będzie kolejna Hmm, tak swoją drogą, to wolałem aktora, który wcielał się w tytułową rolę w pierwszej serii. Serial polecam fanom porządnej sieczki. Efekty komputerowe niekiedy aż kolą w oko, ale, ale.... Spartacus potrafi wybaczyć, więc ja też
#5292547 - 03/04/201203:09Re: Film, TV, seriale [34]
[Re: Conrad]
lelu
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
Spartakusa oglada sie za bluzgi (on jupiter's cock!;]), gole cycki i inne rzeczy mile dla oka, ale na pewno nie dla efektow specjalnych- tryskajacej krwi
Co do aktora no niestety, opuscil juz ten swiat, dlatego pojawil sie zastepca.
z filmów tutaj się przewijających i wywołujących emocje obejrzałem w weekend wreszcie 'Dziewczynę z tatuażem' oraz 'Drive' - oba mocno przereklamowane, Drive lepszy, ale bez szału - odpowiednio 5-/10 i 6/10 (za muzykę i fajne zdjęcia)
Nie to co "Szpieg"
Ponadto (muszę pisać magisterkę, a więc wiele filmów się przewija ) obejrzałem wreszcie "Malenę" - Monica B. piękna, film smutny, pewnie nieco przejaskrawiający włoskie przywary, ale wart zobaczenia
oprócz tego "One day" - jak ktoś lubi Annę Hathaway to można zobaczyć, jesli nie to raczej niespecjalnie
"My week with Marylin" - Marylin wybitnie niepociągająca, o ile lubię Michelle i uważam ją za świetną aktorkę, o tyle do tej roli chyba jednak brakło seksapilu. A sam film o niczym, bez treści, jak flaki z olejem... Jedyny atut to ładny brytyjski język, którym mówią.
#5292862 - 03/04/201217:07Re: Film, TV, seriale [34]
analityk
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/07/2009
Polecam (film na faktach)
Whistleblower, The (2010)
Film opowiada o życiu Kathryn Bolkovac (Rachel Weisz) - policjantki z Nebraski. Bohaterka wstępuje do sił pokojowych ONZ i dołącza do misji w Bośni, która trwa od zakończenia konfliktu bałkańskiego. Policjantka odkrywa aferę dotyczącą handlu kobietami do domów publicznych Europy Zachodniej. Nie ma zamiaru zostawić tego w spokoju...
#5292889 - 03/04/201217:36Re: Film, TV, seriale [34]
[Re: -Adrian-]
kazow
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
Originally Posted By: -Adrian-
Skończyłem oglądać ostatnią serię Spartacusa. Cóż, wygląda na to, że będzie kolejna Hmm, tak swoją drogą, to wolałem aktora, który wcielał się w tytułową rolę w pierwszej serii. Serial polecam fanom porządnej sieczki. Efekty komputerowe niekiedy aż kolą w oko, ale, ale.... Spartacus potrafi wybaczyć, więc ja też
no to chyba latwo bylo przewidziec ze bedzie kolejna seria, no chyba ze kolega nie zna historii prawdziwego pwostania gladiatorow
ja mam podobne wrazenia, kator poprzendi lepszy, a do tego teraz wrzucili za duzo gadek o wolnosci i rownosci, sie zrobila taka amerykanska walka
i sstrasznei rozciagneli, chyba sie szykuja na 5-6 sezonow miniumum
ogolnie I seria lepsza, ale druga jest tez OK i bede czekal na III
#5292893 - 03/04/201217:38Re: Film, TV, seriale [34]
kazow
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
co do Game of Thrones S2
strasznie duzo watkow w pierwszym odczinku, powinien trwac z 2 godziny, kto nie ogladal 1 serii dokladnie i nie czytal ksiazki to raczej mam problemy ze zrozumieniem (np watek Davos/Melisandre)
film to nie ksiazka, musza obciac cos bo sie rozjada, ale i tak czekam na koeljny odcinek
Fajny pomysł, fajnie zrobiony, ale w 20 czy 30 minucie filmu już wiedziałem (i pewnie większość będzie wiedziała) jak będzie wyglądała sytuacja pod koniec filmu. Dlatego ocena dosyć niska. :-) Mimo to warto zobaczyć, szybko leci
#5311118 - 15/04/201202:10Re: Film, TV, seriale [34]
fala
?
Meldunek: 23/09/2006
Właśnie na Discovery HD Showcase leci "Gołębie serce Mike'a Tyson'a" Progran pokazujący miłość Mike'a do gołębi i jego przygotowania do zawodów gołębiarzy
"Nietykalni" - do kina marsz! Z dziewczyną, ze znajomymi, samemu, z babcią, z kim bądź.
Świetna komedia, 9/10 na w gatunku, rewelacyjnie zagrana, niegłupia, pozytywnie nastraja do życia. Jedyny, malutki minusi, to nieco może zbyt stereotypowo pokazana czarna emigrancka rodzina we Francji, choć może nawet nie do końca, bez wątpienia mnóstwo takich rodzin można znaleźć.