witam, widzę że kilku z Was naprawdę zna się na rzeczy, potrzebuję dobrego treningu, nacisk raczej na rzeźbę, chętny ktoś wrzucić przykładową rozpiskę ?
cwicz na siłowni 4-5 razy w tygodniu i dwa teoretycznie lzejsze dni rób 30 min kardio po treningu ( moze byc bieganie, ergometr wioslarski czy tez jakis rowerek :))
Ja tez robie teraz rzezbe i cwicze mniej wiecej tak:
Pon:
Klatka:
4 serie na plaskiej(sztanga albo hantle - zmieniaj raz tak raz tak) - po 12 do 15 powtórzen progresją
4 serie górny skos tez 12-15 powt. ptrogresją
4 serie dolny skos progresją
3 serie rozpiętek po 15 powotrzen stałym ciżarem i w tym przypadku nei musi byc on aza duzy bo chodzi o to zebys poprawie wykonywal cwiczenie, ktore ma za zadanei tylko rozciagnac miesnie ( i tez zmieniaj - jeden trening na plaskiej laweczce drugi na gornym skosie a trzeci na dolnym
Biceps:
2 serie rozgrzewkowe - podciaganei na drazku podwchytem maxymalna ilosc powotrzen progresja
3 serie gryf łamany na stojąco albo na modlitewniku od 12 do 15 powotrzen - progresja
3 serie młotki hantlami albo supinacja 12-15 powt
3 serie uginanie ramienia z hantlem w siadzie z ręką opartą o udo 12-15 powt.
Areoby-bieganie 30 min
Po takim treningu bedziesz mega zmeczony - ja robie sobei we wtorek wolne na regeneracje

środa
Barki:
-Wiciskanie sztangi sprzed głowy 4 serie 12-15 powt. progresja ( zmieniaj jeden trening sprzed a drugi zza głowy)
-Arnoldki 4 serie 12-15 powt. progresja
-Unoszenie ramion w przód hantlami 4 serie 12=15 powt progresja
-Unoszenie sztangielek bokiem w góre 4 serie 12-15 powt progresja
-Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia ( ja to robie leząc brzuchem na lawezce ustawionej lekko na górnym skosie) 4 serie 12-15 powt. progres.
- Szrugsy 4 serie hantlami 15 powt. porogresja
i po barkach bieganie 30 min
czwartek
Plecy
-sciaganie drazka wyciagu górnego w siadzie podchwytem - 4 serie 12-15- powtorzen progresja
-sciaganie drazka wyciagu górnego w siadzie- szeroko, nachwyt 4 serie 12-15- powtorzen progresja
-przyciaganie linki wyciagu dolnego w siadzie płaskim - 4 serie 12-15- powtorzen progresja
-wiosławanie sztangielką w opadzie z noga oparta o laweczke ( tu mozesz zmieniac na wioslowania sztanga podchwytem wąsko albo nachwytem szeroko - radze zmieniac co trening na inne cwiczenie )4 serie 12-15- powtorzen progresja
-unoszenie tułowia z opadu czyli "dzien dobry"

4 serie po 20 powtorzen - tu mozesz dodac jakies obciazenie czyli np. trzymac przy klacie talerz 10czy 20kg . Wiadomo ze na prostowniki i ogolnei na plecy najlepszy jest MC ale ja na rzebie odpuszczam cwiczenia złozone.
- i na koniec na rozciaganiecie miesni dobre jest to cwiczenie -
http://www.youtube.com/watch?v=8bo145Erosc 6:22 - nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa

Brzuch:
nie wiem czy masz taką maszyne na swojej silce
http://srvimg08.tablica.pl/images_tablic...y-hes-torun.jpg ale zajebsicie wchodzi na brzuch

ja wlasnei zaczynam od takiego cwiczenia - 4 serie po 30 powtorzen progresja ( bo tam masz regulacje ciezaru)
- Unoszenie wprostowanych nóg w zwisie 4 serie po 25 powt. Ciezkie cwiczenie ale najlepsze na dolne partie brzucha
- skłony w lezeniu głowa w doł ( prawy lokiec do lewego kolana a lewy do prawego) - 4 serie po 25 powtorzen
mi te trzy cwiczenia na brzuch stykają - ruszają wszystkie partie brzucha i po nich juz nie mam na nic sily
sobota
uda i lydki czyli ogolnie nogi

2 cwiczenia rozgrzewkowe przed prysiadami:
- prostowanie nog w siadzie - 3 serie po 15 powt progresja.
- uginanie nóg w lezeniu 3 serie po 15 powt progresja.
Przysiady ze sztanga - ja to robei na suwnicy:
jedna seria rozgrzewkowa małym cierzarem a pozniej 4 serie po 12- do 15 powt. - mozesz progresją ale nie musisz.
na koniec na dobicie ud wypychanie ciezaru na suwnicy - ja to robie pojedynczo czyli raz jedną noga a potem druga - serie progresja po 15 powt.
łydki
- wspiecia na palce na stojącao na maszynie 4 serie progesja z maxylmalną iloscia powotrzen czyli do bólu

- wspiecia na place w siadzie 4 serie progresja tez 4 serie progesja z maxylmalną iloscia powotrzen
niby te dwa cwiczenia sa podobne ale dziala na inne czesci lydki.
Triseps
-francuz w lezeniu 3 serie po 12- do 15 powt progresja.
- prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie tuławia - oparty reka i kolanem o ławeke - 3 serie po 12 do 15 powt. progresja
- i wyciskanie na płaskiej włace wąskim uchwytem 3 serie po 15 powotrzen stalym ciezarem
OCzywiscie tutaj tez zmieniam cwiczenia i w jeden trening robei tak a w inny troche inaczej.
i na koniec brzuch- te same cwiczenia co w czwartek
To chyba by bylo na tyle. Pamietaj zeby na rzezbie nie jesc przed treningiem weglowodanów- posilem bialkowym na 2h przed treningiem styknie a dopiero po weglowodany + bialko.
Sory za bledy ale na szybkeigo pisalem bo troche tego bylo

Powodzenia !!!