#5356926 - 18/05/2012 15:12
Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [33]
[Re: Conrad]
|
member
Meldunek: 22/11/2011
|
Konkretniej się nie da: - jeżeli w składzie jest lactasum - nie chcę - jeżeli w składzie jest simeticonum - nie chcę - jeżeli w składzie jest dimeticonum - nie chcę - jeżeli jest coś innego i kosztuje do 5Ł - chcę.  Wiodącym preparatem w UK jest Infacol, sprawdziliśmy, nie działa jak oczekiwaliśmy. Colief - to to samo co nasz Delicol - też nie chcę. Czytaj drobny druk na etykiecie, olej nazwę handlową. Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#5361238 - 21/05/2012 17:59
|
enthusiast
Meldunek: 27/07/2010
|
Pany czy jest na sali lekarz? wczoraj, na meczu, poczułem ból w prawym kolanie. Nie jakiś nieznośny, ale ból. Dograłem mecz do końca, po jakichś 2 godzinach ból się nasilił, kolano napuchło i powoli zaczęło się blokować - nie mogłem do końca wyprostować nogi. Ból i jakby blokada. Nasmarowałem jakimś czymś, ściągacz na kolano i tyle.... Dzisiaj rano masakra... Nie mogłem na tej nodze stanąć, dopóki trochę nie rozchodziłem, ale nadal nie mogę jej wyprostować w kolanie... Mogę zginać, ale prostować tylko do pewnego momentu i koniec... Wiem, że najlepiej wizyta u lekarza, może USG itp, ale chciałem zapytać sportowców  co to może być, czy może się to "samo" odblokować?
|
Do góry
|
|
|
|
#5361507 - 21/05/2012 22:51
[Re: uho]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
Pany czy jest na sali lekarz? wczoraj, na meczu, poczułem ból w prawym kolanie. Nie jakiś nieznośny, ale ból. Dograłem mecz do końca, po jakichś 2 godzinach ból się nasilił, kolano napuchło i powoli zaczęło się blokować - nie mogłem do końca wyprostować nogi. Ból i jakby blokada. Nasmarowałem jakimś czymś, ściągacz na kolano i tyle.... Dzisiaj rano masakra... Nie mogłem na tej nodze stanąć, dopóki trochę nie rozchodziłem, ale nadal nie mogę jej wyprostować w kolanie... Mogę zginać, ale prostować tylko do pewnego momentu i koniec... Wiem, że najlepiej wizyta u lekarza, może USG itp, ale chciałem zapytać sportowców  co to może być, czy może się to "samo" odblokować? ja miałem bardzo podobne objawy po skręceniu kolana i rozwaleniu łąkotki przyśrodkowej
|
Do góry
|
|
|
|
#5361683 - 22/05/2012 02:52
[Re: uho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2003
|
Pany czy jest na sali lekarz? wczoraj, na meczu, poczułem ból w prawym kolanie. Nie jakiś nieznośny, ale ból. Dograłem mecz do końca, po jakichś 2 godzinach ból się nasilił, kolano napuchło i powoli zaczęło się blokować - nie mogłem do końca wyprostować nogi. Ból i jakby blokada. Nasmarowałem jakimś czymś, ściągacz na kolano i tyle.... Dzisiaj rano masakra... Nie mogłem na tej nodze stanąć, dopóki trochę nie rozchodziłem, ale nadal nie mogę jej wyprostować w kolanie... Mogę zginać, ale prostować tylko do pewnego momentu i koniec... Wiem, że najlepiej wizyta u lekarza, może USG itp, ale chciałem zapytać sportowców  co to może być, czy może się to "samo" odblokować? Zależy co i jak... przede wszystkim trzeba robić zimne okłady. Na wieczór jakaś kapusta albo białko z jajka. W dzień smarowanie maściami. Takie domowe sposoby. Usg jak nie pójdziesz prywatnie to poczekasz ponad tydzień. Jeżeli staniesz na palcach i spróbujesz skręcić w prawo a potem w lewo i będziesz czuł ból z tyłu to coś z łękotką.
|
Do góry
|
|
|
|
#5362436 - 22/05/2012 20:19
[Re: Mitul]
|
member
Meldunek: 22/11/2011
|
Mitul jak lecisz, cena nie przekracza 5 funciaków, a w składzie Coliefu nie ma laktazy, ani simetikonu, to byłbym chętny na 1 op. Sposób rozliczenia ustalimy jak wrócisz. Daj mi na priv namiar jakiś, bo ja wysyłać nie mogę.  Pozdrawiam moge kupic, no problem, i tak bede w aptece a 5 funtow nie robi roznicy, napisz tylko czy na pewno chcesz to kupie i skontaktujemy sie po moim powrocie (po weekendzie :)) I jak? Masz? Wróciłeś? Opowiadasz...
|
Do góry
|
|
|
|
#5364262 - 24/05/2012 02:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2010
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5364381 - 24/05/2012 03:27
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Zgadzam się z przedmówca, super miejscóweczka, warto jechać ;] Na duży plus że jest tam "kupa" miejsca, tzn. po prostu żeby się rozłożyć na trawce i popijać przywiezione napoje Ja również byłem i podobna opinia co koledzy powyżej. Świetne miejsce, zarówno na wypad z rodzinką jak i ekipą znajomych, czy też kobietą, lubiącą adrenalinę. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5365323 - 24/05/2012 22:53
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Zgadzam się z przedmówca, super miejscóweczka, warto jechać ;] Na duży plus że jest tam "kupa" miejsca, tzn. po prostu żeby się rozłożyć na trawce i popijać przywiezione napoje Ja również byłem i podobna opinia co koledzy powyżej. Świetne miejsce, zarówno na wypad z rodzinką jak i ekipą znajomych, czy też kobietą, lubiącą adrenalinę.  Warto tam jechać z 3 letnim dzieckiem powiedzmy na tydzien ? czy to tylko atrakcja na jednodnowy wypad ? Jak z zakwaterowaniem ? Jakie to koszta wypadu 3 osobowej rodziny ? Wygląda to wszystko zachęcająco .
|
Do góry
|
|
|
|
#5366404 - 25/05/2012 18:14
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5367755 - 26/05/2012 19:42
|
old hand
Meldunek: 16/07/2010
|
MA ktoś jakis pomysl co zrobić na ognisku dobrego do jedzenia? bo znudziła mnie kiełbasa;d oczywiscie oprocz ziemniaczkow;d
|
Do góry
|
|
|
|
|
|