Opcje tematu
#5348256 - 12/05/2012 04:45 WTA - Rzym - 14-20.05
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Internazionali BNL d'Italia

Miejsce : Rzym, Włochy
Ranga turnieju : Premier "5"
Termin : 14.05-20.05 2012 r.
Aktualny czas :
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 1'867'650 $
Uczestniczki : 56 zawodniczek w singlu / 28 par w deblu
Oficjalna strona : www.internazionalibnlditalia.com
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore
Transmisja TV : Eurosport i Eurosport 2

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - livescore, rankingi, plany startowe
www.lshunter.tv - live video
www.tennis.matchstat.com - statystyki zawodników
www.tennisbetsite.com - wyniki meczów z przebiegiem punktów
www.wtatennis.com - strona WTA
www.itftennis.com/womens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#5351906 - 14/05/2012 22:22 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
Napo Offline
I Love This Game

Meldunek: 13/07/2007
Ekaterina Makarova - Francesca Schiavone

Ekaterina w obecnym sezonie prezentuje solidny tenis, po występie w Sydney nabrała pewności siebie, co zaowocowała że w kolejnym turnieju na Australian Open osiągnęła swój największy sukces w dotychczasowej karierze osiągając ćwierćfinał w Wielkim Szlemie ulegając finalistce tej imprezy Marii Marii Szarapowej 6-2 6-3. Następnie tez w miarę solidne starty w Miami gdzie znowu na drodze stanęła Maria która zablokowała ponownie występ w ćwierćfinale wielkiej imprezy. I ostatni turniej w poprzednim tygodniu w Madrycie, gdzie w singlu znowu odpadła przed ćwierćfinałem z Lucie Hradecka 6-2 7-6(5). Ale za to w deblu dotarła razem ze swoja rodaczka Vesnina do finałowego etapu rozgrywek ulegając Errani\Vinci 6-1 3-6 10-4. Impreza w Madrycie jak to oceniają zawodnicy jest pseudo mączką, a w obecnym turnieju w Rzymie juz prawdziwa maczka na jakiej zawodnicy sa przyzwyczajeni, czyli typowa tradycyjna pomarańczowa maczka. A na takiej nawierzchni Ekaterina w bieżącym roku miała przyjemność raz wystąpić w Estoril gdzie w pierwszym spotkaniu z Jie Zheng gładko uległa 6-3 6-1. A poprzednio prawie rok temu na French Open gdzie tez została wyeliminowana przed ćwierćfinałem tym razem przez Azarenke. Dzis przyjdzie sie zmierzyć ze specjalista od nawierzchni ziemnej Schiavione, która w ostatnim czasie daleko jest od swojej najlepszej dyspozycji. Francesca musi zacząć grac, bowiem po turnieju w Rzymie, czas na Wielki Szlem w Paryżu, w którym będzie bronic wicemistrzostwa wywalczonego sprzed roku. Rzym byłby dobrym przetarciem, i oszlifowaniem ostatecznej formy. Podejrzewam że będzie bardzo zmotywowana na te dwa turnieje, i bardzo ciężko trenowała zeby u siebie w kraju od turnieju w Rzymie powrócić do wielkiego tenisa.

Francesca Schiavone 1.82
Francesca Schiavone

Do góry
#5352602 - 15/05/2012 16:27 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
mln Offline
Arka Gdynia!

Meldunek: 09/07/2009
V. Williams - Halep 2.85

Spotkanie pierwszej rundy turnieju WTA rozgrywanego na kortach ziemnych w Rzymie. Zmierzą się w nim 32-letnia Amerykanka Venus Williams i 11 lat młodsza Rumunka Simona Halep. Venus to była liderka światowego rankingu, specjalistka od gry na trawie, 5-krotna triumfatorka Wimbledonu, która na ziemi potrafi grać, jednak nie jest to jej ulubiona nawierzchnia, w ciągu swojej długiej kariery ledwie raz doszła do finału Roland Garros. Wygrała 8 turniejów na ziemi, jednak w ciągu ostatnich 6 lat były to tylko dwa zwycięstwa 3 i 2 lata temu w Acapulco. Do tego należy dodać problemy zdrowotne, które nie pozwalają jej od długiego czasu powrócić do najwyższej dyspozycji, w zeszłym roku nabawiła się kontuzji podczas Australian Open, wróciła na Wimbledon, ale była kompletnie bez formy, by potem w US Open znów szybko poddać się i wrócić dopiero pod koniec marca tego roku, czyli naprawdę nie ma kiedy dojść do pełnej dyspozycji dodając do tego że ciągle musi zmieniać nawierzchnie. Simona Halep to młoda tenisistka, była numer 1 juniorek, zwyciężczyni juniorskiego French Open z 2008 roku. Jako seniorka robi ciągłe postępy, obecnie zajmuje miejsce pod koniec pierwszej 50-tki. Na początku swojej zawodowej kariery sukcesy odnosiła oczywiście przede wszystkim na nawierzchni ziemnej, na których grała najwięcej, wygrała kilka futuresów i challengerów. Obecnie można stwierdzić że nawierzchnia na której gra nie jest problemem, radzi sobie zarówno na kortach wolnych jak i szybkich choć największe sukcesy w karierze to jednak nadal ziemia i dwa w marokańskim Fez w 2010 i 2011 roku, oraz półfinał w 2012. Venus Williams i Simona Halep spotkały się tydzień temu na tej dziwnej nawierzchni w Madrycie i po bardzo wyrównanym pojedynku nieco lepsza okazała się Venus, wygrywając 6:1 4:6 7:6(6). Na prawdziwej mączce myślę że Venus może mieć tym bardziej ciężko z Simoną i stawiam dziś na zwycięstwo Rumunki.

Do góry
#5352603 - 15/05/2012 16:27 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
mln Offline
Arka Gdynia!

V. Williams - Halep 2.85

Spotkanie pierwszej rundy turnieju WTA rozgrywanego na kortach ziemnych w Rzymie. Zmierzą się w nim 32-letnia Amerykanka Venus Williams i 11 lat młodsza Rumunka Simona Halep. Venus to była liderka światowego rankingu, specjalistka od gry na trawie, 5-krotna triumfatorka Wimbledonu, która na ziemi potrafi grać, jednak nie jest to jej ulubiona nawierzchnia, w ciągu swojej długiej kariery ledwie raz doszła do finału Roland Garros. Wygrała 8 turniejów na ziemi, jednak w ciągu ostatnich 6 lat były to tylko dwa zwycięstwa 3 i 2 lata temu w Acapulco. Do tego należy dodać problemy zdrowotne, które nie pozwalają jej od długiego czasu powrócić do najwyższej dyspozycji, w zeszłym roku nabawiła się kontuzji podczas Australian Open, wróciła na Wimbledon, ale była kompletnie bez formy, by potem w US Open znów szybko poddać się i wrócić dopiero pod koniec marca tego roku, czyli naprawdę nie ma kiedy dojść do pełnej dyspozycji dodając do tego że ciągle musi zmieniać nawierzchnie. Simona Halep to młoda tenisistka, była numer 1 juniorek, zwyciężczyni juniorskiego French Open z 2008 roku. Jako seniorka robi ciągłe postępy, obecnie zajmuje miejsce pod koniec pierwszej 50-tki. Na początku swojej zawodowej kariery sukcesy odnosiła oczywiście przede wszystkim na nawierzchni ziemnej, na których grała najwięcej, wygrała kilka futuresów i challengerów. Obecnie można stwierdzić że nawierzchnia na której gra nie jest problemem, radzi sobie zarówno na kortach wolnych jak i szybkich choć największe sukcesy w karierze to jednak nadal ziemia i dwa w marokańskim Fez w 2010 i 2011 roku, oraz półfinał w 2012. Venus Williams i Simona Halep spotkały się tydzień temu na tej dziwnej nawierzchni w Madrycie i po bardzo wyrównanym pojedynku nieco lepsza okazała się Venus, wygrywając 6:1 4:6 7:6(6). Na prawdziwej mączce myślę że Venus może mieć tym bardziej ciężko z Simoną i stawiam dziś na zwycięstwo Rumunki.

Do góry
#5353533 - 16/05/2012 02:35 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
pindoool Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/08/2006
Pechowo....Venus poprawila troche gre w porownaniu. Madrytem. Nie wiem tylko czy ktorejs z zawodniczek uda sie powstrzymac jej siostre...:)
Na jutro na Age kursy okolo 1.20 mozna brac chyba w ciemno..?? Mam nadzieje ze otrzasnela sie po porazce z Azarenka... Do tego Wozniacki w dubelku powinno latwo wejsc.... Jakies pomysly...?? Jakies rosjanki...?? Makarova wygladala dzisiaj solidnie moze tez cos urwie....;)

Do góry
#5353934 - 16/05/2012 14:18 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
krz1910 Offline
veteran

Meldunek: 22/03/2009
Vania King - Angelique Kerber
typ: 1
kurs: 4.05
Betsson

Mecz Vania King vs. Angelique Kerber jest spotkaniem w którym żadna z zawodniczek nie jest zawodniczką o której moglibyśmy powiedzieć, że preferuję grę na cegle. King ma 41.82 % skuteczności zwycięstwa na tej nawierzchni, natomiast Kerber 46.32 %. Co prawda Niemka w tym sezonie lepiej spisuje się na tej nawierzchni 6 zwycięstw i 3 porażki (Amerykanka 2 zwycięstwa i 3 porażki), jest wyżej klasyfikowana w rankingu WTA i jest też zdecydowaną faworytkę wg. bukmacherów tego spotkania to jak jednak spróbuję zagrać na King.
Kerber w pierwszej rundzie w Rzymie grała z Anastasią Rodionovą i bynajmniej nie był to spacerek. Australijka wygrała bowiem pierwszego seta 64, dwa następne jednak wygrała Niemka 75 i 62 i to Kerber zobaczymy w dzisiejszym meczu. Ten mecz pokazał, że Kerber raczej nie lubi grać na kortach zmienych, rywalka z drugiej setki rankingu, której nawet zdarza się czasami nie przejść kwalifikacji była blisko wygrania z Niemką.
King natomiast łatwo pokonała 60 61 Tsvetanę Pironkovą. Bułgarka co prawda ostatnio gra bardzo słabo ale taki wynik pokazuje, że King może dzisiaj sprawić sporo kłopotów faworyzowanej Niemce. Wczoraj serwis (nawet ten drugi) funkcjonowała u Amerykanki na poziomie 70% więc to musi na pewno budzić respekt. Jak będzie dzisiaj? Mam nadzieje, że dobrą grę King zaprezentuje również dziś i tym samym jej szansę wzrosną na osiągniecie dobrego rezultatu w tym meczu.

Do góry
#5353959 - 16/05/2012 14:57 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: pindoool]
mln Offline
Arka Gdynia!

Originally Posted By: pindoool
Pechowo....Venus poprawila troche gre w porownaniu. Madrytem. Nie wiem tylko czy ktorejs z zawodniczek uda sie powstrzymac jej siostre...:)
Na jutro na Age kursy okolo 1.20 mozna brac chyba w ciemno..?? Mam nadzieje ze otrzasnela sie po porazce z Azarenka... Do tego Wozniacki w dubelku powinno latwo wejsc.... Jakies pomysly...?? Jakies rosjanki...?? Makarova wygladala dzisiaj solidnie moze tez cos urwie....;)

dokładnie... wkleję co pisałem na QC

wczorajszy mecz Venus z Halep był słabiutki.
W pierwszym secie Venus niszczyła bardzo słaby serwis Rumunki,
ale sama serwowała na bardzo mizernym procencie pierwszego podania
i tylko nieporadności rywalki zawdzięcza tak w sumie łatwe zwycięstwo (6:3).
Drugi set był pod dyktando Rumunki, niby Venus poprawiła % pierwszego podania,
ale Simona zaczęła już sobie po prostu z nim radzić,
w wymianach zaczęła przeważać a Amerykanka grała bardzo przeciętnie.
Halep prowadziła 3:1 i powinna była wyjść na 4:1 z dwoma przełamaniami,
jednak w doskonałej okazji przy bp zagrała fatalnie
to spowodowało przegranie tego gema, w kolejnych brakowało szczęścia,
Venus odłamała, Simona miała pecha, a to po taśmie Venus piłka przeszła, a to piłki spadały jej szczęśliwie na linie
i ostatecznie dość niespodziewanie skończyła mecz w dwóch setach
Makarova lepiej serwuje od Halep i ogólnie może się dużo bardziej jej przeciwstawić.
Venus grać będzie ten pojedynek na tym samym korcie co wczoraj.

zagrałem wczoraj Makarovą po kursie 3.00
Bwin miał nawet 3.55 na starcie ale za późno ogarnąłem
dziś na Makarovą mamy 2.60

z innych spotkań u kobiet na dziś świetnie wygląda 1.38 na Cibulkovą,
Dominika ostatnio miała dwa słabsze turnieje, ale to tylko Knapp,
wygląda na to że z formą już jest ok, i dziś powinna sobie poradzić

S. Williams tu nie ma nawet co opisywać (1.10)

można zastanowić się jeszcze nad Radwańską (1.21) wiem, że z Cetkovską miała problemy w zeszłym roku,
ale jeśli miała by dziś przegrać to raczej z jakimś swoim zmęczeniem, musiała by odpuścić
niż z rywalką, która nie gra nic specjalnego w tym sezonie
wczoraj męczarnie z Govortsovą, która wróciła z 0:4 na po 5 w pierwszym secie i pechowo przegrała go w końcówce
równie zażarta walka i w drugim, który ostatecznie Petra wygrała 6:4
jednak to wszystko suchy wynik tylko, więc może faktycznie ten kurs na Agę zbyt niski, hmm...
podobnie można też chyba jednak skusić się na Li (1.15) i Pennettą (1.27)

Do góry
#5354157 - 16/05/2012 18:30 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Venus Williams - Ekaterina Makarova
Typ: Ekaterina Makarova
Kurs: 2,36

We wczorajszym meczu z Simoną Halep Venus Williams potwierdziła swoje największe bolączki. Błędy w ustawieniu, długie przestoje oraz nagminne niewymuszone błędy są wynikiem brakiem właściwie przepracowanego okresu przygotowawczego. Oczywiście Amerykanka nadal dysponuje doskonałym serwisem oraz dużą siłą uderzeń, co w połączeniu ze słaba dyspozycją Rumunki pozwoliło awansować Venus do drugiej rundy. Jednakże w starciu z Ekateriną Makarovą nie wróżę starszej z sióstr Williams sukcesu. Rosjanka gra dobrze w obecnym sezonie. Osiągnęła ćwierćfinał Australian Open oraz czwartą rundę w Miami. Co prawda jej domeną są szybkie korty (podobnie jak Amerykanki), to jednak potrafiła w zeszłym roku osiągnąć czwartą rundę French Open. W mojej ocenie w porównaniu z Rumunką Rosjanka jest zawodniczką dysponująca o wiele lepszym serwisem oraz popełniająca znacznie mniej prostych błędów. Dlatego też spodziewam się wyrównanego meczu i kurs uważam za spore value.

Do góry
#5355279 - 17/05/2012 15:10 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
pindoool Offline
Carpal Tunnel

Brawa dla taty Karoliny za to ze postawil na core i nie pozwolil jej dograc meczu do konca....(szczerze to nie wiem co sie stalo,ale kto wie..??)

Teraz do konkretow....

Dwa typy na dzisiaj....Stosur+ Sharapova....

Wyraznie widac ze amerykanka nie jest w najwyzszej formie,gdyby wczoraj Makarova sie nie rozpadla w srodku meczu Venus juz bylaby poza turniejem...Dzisiaj Samanta(to taki kobiecy Roger Federer dla mnie...sliczny backhand) powinna pokonac slabsza z siostr Williams...

Sharapova wyglada wciaz solidnie i w porownaniu z Anna wyglada o niebo lepiej....kursy zachecajace....jakie opinie...???
Pozdrowy

Do góry
#5355286 - 17/05/2012 15:18 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
Uve87 Offline
Typer Dnia

Meldunek: 28/05/2011
SS zgodze sie Venus wyraznie bez formy slaby serwis duzo psuje

ale Szpara jak dla mnie nigdy na wolnych kortach grac nie potrafila Anna lapie forme mecz ciezki jak na moje ...

Do góry
#5355306 - 17/05/2012 15:38 Re: WTA - Rzym - 14-20.05 [Re: Goget]
pindoool Offline
Carpal Tunnel

Za Maria przemawia fakt ze gra naprawde solidnie ostatnimi czasy, nie zdarzaja sie jej wpadki...a Anna dlugo juz nie pokonala zadnej z "duzych dziewczynek" a przegrac potrafi z kazda lepsza przy slabszym dniu...co prawda nie widzialem ostatnio jej w akcji...moze wytrzyma nerwy....
....ja jednak mam nadzieje ze peknie jej pupa i bedzie to spacerek dla Mari....
powodzonka;)

Do góry

Moderator:  rafal08