Opcje tematu
#5348258 - 12/05/2012 04:46 ATP - Rzym - 13-20.05
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Internazionali BNL d'Italia

Miejsce : Rzym, Włochy
Ranga turnieju : ATP Masters "1000"
Termin : 13.05-20.05 2012 r.
Aktualny czas :
Nawierzchnia : ceglana
Pula Nagród : 2'427'975 €
Uczestnicy : 56 zawodników w singlu / 24 pary w deblu
Oficjalna strona : www.internazionalibnlditalia.com
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore
Transmisja TV : Polsat Sport Extra i Polsat Sport News

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - livescore, rankingi, plany startowe
www.lshunter.tv - live video
www.tennis.matchstat.com - statystyki zawodników
www.tennisbetsite.com - wyniki meczów z przebiegiem punktów
www.atpworldtour.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#5350887 - 14/05/2012 00:38 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: Goget]
pindoool Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/08/2006
Panowie i panie.....czas na typowanie.....

Na szybko moje przemyslenia na juto....

Uwazam ze swoja dobra forme powinni kontynuowac hiszpan Almagro i francuz Gasquet....Mam nadzieje ze pierwsze mecze wygraja rowniez
Seppi,Kubot....oraz dalekim strzalem J.Isner....Kohlshriber mial swietny turniej w Stuttgarcie...licze ze wkoncu pokarze nam cos na clay'u:)
Ciekawe kto bedzie chcial sie oszczedzac przed RG a kto bedzie bylszczal forma....?? Pozdrawiam

Do góry
#5350917 - 14/05/2012 00:51 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: pindoool]
GIT Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/05/2012
Originally Posted By: pindoool

Uwazam ze swoja dobra forme powinni kontynuowac hiszpan Almagro i francuz Gasquet....Mam nadzieje ze pierwsze mecze wygraja rowniez
Seppi,Kubot....oraz dalekim strzalem J.Isner....Kohlshriber mial swietny turniej w Stuttgarcie...

na moje to Almagro swietnej formy nie ma, lepszy Cilic i wg mnie kursy powinny byc na odwrot lub chociaz zblizone.. Ja osobiscie gram Cilica i w meczu Isnera z Koliberem widzi mi sie tez "niespodzianka" aczkolwiek tu bym gral over gemowy

Do góry
#5352525 - 15/05/2012 11:42 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: Goget]
pindoool Offline
Carpal Tunnel

To chlopaki ...Isner i Almagro dali rade...;) ale bylo ciezko...szczegolnie Jasio taki juz podlamany jakis lazil....;) atomowy servis poslal Niemca z torbami...;)

Na dzisiaj na pierwszy plan wychodzi jak dla mnie doubelek Gasquet oraz Tsonga....moze nowego ladu nie odkrylem ale wedlug mnie Ci dwaj panowie powinni znalesc sie w nastepnej rundzie....
Na dzisiaj rowniez konkretnie sie zapowiada pojedynek Ferrera z Verdassco.....dwoch Hiszpanow bardzo dobrych na clayu....moze pachniec 3 setowka....lub dwa gladkie sety dla Davida:)

Sciskamy kciuki za Kubota.....po dobrym kursie....mam nadzieje ze cos urwie...
Pozdrowy ..... czas do pracy....

Do góry
#5353938 - 16/05/2012 14:24 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: Goget]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Fabio Fognini - Marcel Granollers 1 1,714 Pinnacle 2/10

Umiejętności Fabio na cegle cenię bardzo wysoko, Włoch potrafi grać znakomicie na tej nawierzchni, doskonale prowadzi wymiany - grając mocno i regularnie pod końcową linie. O formie pisać nie ma sensu, gdyż ta zwykle jest u Fogniniego uzależniona (jak i cały wynik meczu) od zaangażowania i chęci. Tutaj powinien wykazywać te cechy w końcu gra na swoich śmieciach. To wszystko pozwala postawić na Włocha w tym spotkaniu.

Edit: niestety dziś Fabio był przeciwieństwem dobrych cech jakie posiada.

Edited by Piostar (16/05/2012 18:49)

Do góry
#5355267 - 17/05/2012 14:51 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: Goget]
pindoool Offline
Carpal Tunnel

Jakie typy na dzisiaj....???

Po ostatnich wynikach wnioskowac mozna ze Del Potro oraz Berdych powinni przeskoczyc do nastepnej rundy,chociaz nie beda to latwe mecze.
Wawrinka wczoraj nadspodziwanie latwo pokonal Janko...dzisiaj Seppi ktory wyslal do domu Isnera....czyzby szwajcar powrocil do najwyzszej dyspozycji...??

Do góry
#5356196 - 17/05/2012 23:27 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: Goget]
Napo Offline
I Love This Game

Meldunek: 13/07/2007
Juan Martin Del Potro - Jo-Wilfried Tsonga

Juan gra na dużych obrotach w obecnym sezonie, sezon bardzo udany jak dotychczas. Byłby zdecydowanie jednym z najlepszych a moze i najlepszym, gdyby nie jeden kolo z kortów, Roger który spędza sen z powiek w ostatnich czasach Juanowi. Na Australian Open,Indian Wells został wyeliminowany w ćwierćfinale, w Dubaju na etapie półfinału, i najbardziej bolesna porażka ze wszystkich chyba to w Rotterdamie w spotkaniu finałowym. Dzisiaj takim przeciwnikiem jak dla Juana jest Roger, bez wątpienia jest dla Tsongi Juan. W dotychczasowych bojach miedzy sobą pięciokrotnie zwycięsko wychodził Argentyńczyk a ino raz Jo. Dzisiaj znowu w roli faworyta występować będzie Potro, lecz ja bym tak nie skreślał Jo przed pojedynkiem. Potro może byc trochę zmęczony jednak obecnymi startami, a miał ich nie mało. W trwającym turnieju z Llodra wyglądał na gracza któremu brakuje werwy, powinien dzis zjechać do boksu na podładowanie akumulatorów na następny turniej który bez wątpienia jest ważniejszy dla niego. Na pełnej świeżości powinien byc za to Jo, który jednak ostatnio miewał dużo czasu na odpoczynek i poprawę gry na kortach ceglanych. Na pewno bedzie też chciał zamazać plamę za porażki z Juanem, w samym obecnym roku doszło do dwóch pojedynków w których na tarczy jednak wracał Jo. Szczególnie dotkliwa byla na swoim terenie w Marsylii, jak i w kolejnym turnieju w Dubaju znowu stanął Juan i zabrał mecz, a czarę goryczy dodał kolejny start i trzecia z rzędu porażka w turnieju i trzecia z Argentyńczykiem tym razem z Nalba. W takich okolicznościach pozostaje jeno, wygrać dzisiaj i choc trochę odbić sobie za tamte porażki, jak i ostatnie słabe starty. Choc trzeba jednak przyznać ze Jo nigdy za rewelacyjnie na ziemnych terenach nie grał i nie odnosił sukcesów. A tuż tuz Szlem na ojczystej ziemi i to na ziemi, oprócz niego nie widac nikogo kto mógłby jakiś dobry rezultat osiągnąć, licze po cichu ze jednak poprawił gre na kortach ziemnych i dzis będziemy widzieć jakaś progresje z jego strony, choc trzeba przyznać będzie ciężko.

Jo-Wilfried Tsonga 3.75

Do góry
#5357408 - 18/05/2012 19:22 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: Goget]
mln Offline
Arka Gdynia!

Meldunek: 09/07/2009
na dziś typem najważniejszym ponad 20,5 gema w meczu Djokovic - Tsonga.
Nole trzyma poziom ale nie jest w jakiejś oszałamiającej formie, Ali potrafi z nim grać, w poprzednich pojedynkach przeważnie linia ta była przekraczana, forma też niezła, dwa spokojne zwycięstwa w dwóch pierwszych rundach...
oprócz tego jeszcze jeden over gemowy dziś widzę, chodzi o mecz Kerber - Kvitova. Czeszka wiadomo sporo problemów z poruszaniem się na ziemi, ale serwis i moc to jednak spore atuty, liczę na wyrównany 3-setowy bój.

Do góry
#5360384 - 20/05/2012 21:19 Re: ATP - Rzym - 13-20.05 [Re: Goget]
Napo Offline
I Love This Game

Meldunek: 13/07/2007
Novak Djokovic - Rafael Nadal

W poprzedniej edycji turnieju w Rzymie zwycięsko wyszedł ze spotkania Novak 6-4 6-4. Rok minął i znowu powtórka z rozgrywki tylko że tym razem jednak Rafa jest według mnie lekkim faworytem. Chęć rewanżu za poprzedni finał na pewno będzie jednym z czynników stojącym po jego stronie. Ale i za ostatnia hegemonie Novaka nad nim w ostatnich czasach, bowiem Novak kontynuował w bezpośrednich spotkaniach z Rafa siedem zwycięskich pojedynków z rzędu. Juz w ostatnim pojedynku pomiędzy graczami doszło do przerwania serii przez Rafe, miało to miejsce niedawno w Monte Carlo gdzie rozprawił sie gładko 6-3 6-1. Lecz dzisiaj Novak wyglada na gracza ktory jest w lepszej formie niz poprzednio, dla tego licze na bardziej wyrównany pojedynek, w którym moze dojść do trzech setów, ale z nich zwycięsko wyjdzie Rafa który bedzie bardziej zdeterminowany w swojej grze na korcie.

Rafael Nadal 1-2 3.95
Rafael Nadal

Do góry

Moderator:  rafal08