Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#537962 - 20/03/2006 21:02 Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Unibet Offline
enthusiast

Meldunek: 17/01/2006
Przed nami 5 kolejka Euroligi.Oto pary owej kolejki:

22-03 Środa

17:45 Lietuvos - Tau Ceramica
18:15 CSKA Moskwa - Bamberg
19:15 Efes Pilsen - Panathinaikos
495 20:45 Treviso - Cibona

23-03 Czwartek
658 19:45 Maccabi T.A. - Cl.Bologna
659 19:45 Olympiakos - Barcelona
660 20:45 Malaga - Zalgiris
661 20:45 Real M. - Ulker

Zapraszam do podawania typów z analizami

Do góry
Bonus: Unibet
#537963 - 20/03/2006 23:47 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Dobra nikt nie pisze to może ja zacznę:
Środa:
1)Benneton- Cibona 1 Benneton ostatni mecz u siebie w fazie Top 16 przeciwnik Cibona która jak do tej pory jest rewelacją tej fazy rozgrywek Benneton bilans 2-2 Cibona 3:1
Jeśli Benneton chce awansować dalej ten mecz poprostu musi wygrać Głównym atutem Włochów jest ich własna hala gdzie grają naprawdę świetnie W tegorocznej Eurolidze w własnej hali wygrali 8 na 9 rozgrywanych meczów i według mnie teraz też odniosą zwycięstwo Cibona której kibicuje stoczy bezpośredni bój o pierwsze 2 miesca z Efesem w ostatnim spotkaniu Patrząc na skład Bennetonu można stwierdzić iż jest to mocna ekipa Drew Gorre Siskaskas Bagarinni ale pełną siłę Benneton pokazuje we własnej hali
więc jak najbardziej widzę win Bennetonu
i tak kurs w Sts 1.40
w Necie niższy więc można skusić się na Benneton (-6.5 pkt)
kurs 1.75 Baw lub też Benneton (-1.5pkt) na wygraną w 1 kwarcie 1.75 Typ troszkę nietypowy ale myśle że Benneton zatakuje z furią od 1 minuty.

2)Efes-Phanatinaikos 2 Niby grecy już w beznadziejnej sytuacji ale ja myślę że Kończynki jescze zawalczą i przed ostatnim spotkaniem sytuacja w grupie będzie wyrównana Cibona pokazała już 3 razy jak ogrywa się Turasów
Prkacin kontzjowany Kontuzja kostki a to może być dużym osłabieniem.Strata z 1 meczu tylko 3 pkt spokojnie do odrobienia do tego trzeba przypomnieć iż w fazie grupowej kończynki przegrały tylko 1 wyjazd Dla mnie Pao to zdecydowanie lepsza ekipa i myśle że rzutem na taśmę wskoczy na 2 miejsce w grupie
Biorę Efes Phanatinaikos 2 za 1.85 w Expekt

3)Lietovaos-Tau Lietovaos bardzo podobał mi się w 1 fazie euroligi po słabym początku ograł na wyjazdach Efes Barcelone Maccabi w fazie top 16 już trochę gorzej ale Cska w grupie poza zaśiengiem mecz z Tau to spotkanie o 2 miejsce pierwszy mecz przegrany 96-89 ale u siebie Litwini mogą to odrobić Tau swoją postawą w weekend poprostu zniesmaczyło 3 kwarta z Malaga 11-28 i mecz który kontrolowali przegrali Co prawda nie ma Mujezinovica ale Lietovaos to bardzo nieobliczalna ekipa choćby tacy gracze jak House Stelmahers mogą poprowadzić do zwycięstwa Atutem Rytas będzie także świetna gra obronna
Tak więc Lietovaos za 1.85

4)Cska-Bamberg David kontra goliat wogóle potencjałow nie da się porównać ale 4-0 Cska zapewniony awans do ćwierćfinałow do tego to Rosjanie więc wałek kontrolowany bardzo możliwy to wszystko kwestia motywacji Expekt wystawił handi 16.5 pkt A po co się rosjanie będą wyśilać wygrają 15 pkt Tak więc Bamberg +16.5 Expekt ale bez szaleństw finasowych w tym meczu

Czwartek:
5)Maccabi-Climano no cóż krótka tu będzie analiza Climano już pogodzone z losem na awans dalej żadnych szans Bagaric pokłócony z trenerem Repesą niewiadomo czy pojedzie do izraela Maccabi walka o 1 miejsce więc nie odpuści Handi -10.5pkt niby duże ale spokojnie do przekroczenia 1.85 Baw

6)Olympiacos-Barcelona Jestem pod wrażeniem gry Olypiacosu który zwłaszcza w swojej hali gra wyśmienicie Barca nie zachwyca ekpia ma za dużo gwiazd ktore są nie do końca ze sobą zgrane Olympiakos w fazie grupowej już pokonał Barce zrobi to poraz drugi i zapewni sobie awans do ćwierćfianału
Do zwycięstwa poprowadzi Edney
Olympiacos 1.60 sts 1.50 Baw

7)Malaga-Żargilis O awansie obie ekipy mogą już raczej zapomnieć Mecz o nic więc przynajmniej niech będzie zabawa dla kibiców w 1 meczu 66-79 czyli 145 pkt ale skuteczność Żargilisu bardzo słaba jako także 151.5 pkt na parkiecie w Maladze do przekroczenia spokojnie 1.85 Baw

8)Real-Ulker Kolejny mecz o nic ulker nie ma szans na awans pozbył sie już Marcusa Haslipa Real grao 1 miejsce w grupie więc zawalczy do tego i raczej nikt nie zatrzyma Rakocevica biorę handi Real (-5.5pkt do prxerwy) 1.85 Baw

Troszkę się Rospisałem

Do góry
#537964 - 21/03/2006 10:12 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
italodisco70 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/11/2004
tROSZKE NIE PODOBA MI SIE HANDI NA bENETTON.mYSLE ZE SPRAWA W TEJ GRUPIE JEST JESZCZE OTWARTA I cIBONA NIE MOZE TAK LEKKO ODDAC TEGO MECZU,BO JESLI POTKNIE SIE W NASTEPNYM TO JESZCZE MOZE ODPASC.WAZNY JEST WYNIK MECZU PANATY,JESLI ONA WYGRA TO eFES STANIE POD SCIANA,WIEC NIE LEKCEWAZYLBYM GOSCI W TYM MECZU I ABSOLUTNIE NIE GRAL HANDI NA GOSP.Co do Lietuvosu to zgadzam sie ,ambitna walka w tym meczu moze im dac sukces.Tau -w slabszej formie,jak na swoje mozliwosci i wygrane juz nie tak przekonywujace jak w pierwszej fazie.Mecz Efesu-klasyczny no bet.Podobnie jak w meczu CSKA.Moga odpuscic,aby tylko wygrac,a rownie dobrze zmiazdzyc Niemcow i 30 pkt. real z handi to jeden z lepszych typow jak dla mnie.Wydaje mi sie ze bez problemu zwycieza i potwierdza tym samym aspiracje do kolejnej ruzdy.Pzrewaga gospodarzy jest znaczaca na kazdej pozycji.Olimpiakos na fali,wiec rowniez przychylam sie do typu kolegi.barca-nierowna -w lidze i w Lidze Europejskiej.Atut wlasnego boiska plus przepiekna gra w tej fazie zapewnia sukces.Maccabi-nieprzewidywalne.Troche obawiam sie tego handi,ale moze na skutek braku motywacji gosci uda sie im go pokryc.W tym najwieksza nadzieja

Do góry
#537965 - 21/03/2006 13:26 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
Nie wiem skad Wam sie bierze porazka Efesu. Nie graja tak zle, szczegolnie we wlasnje hali. Panathinaikos na moje oko nie ma juz szans. Zawalil calkiem mecze grupowe przegrywal u siebie i teraz nagle ma zaczac wymiatac? Jakim cudem? Efes ma bilans 2-2 i mysle, ze maja wieksze szanse na wygrana. Mieli wpadke z Cibona ale Panata tez z nimi przegrala. Generalnie no bet, ewentualnie troszke na Efes, jak dzien ma Granger to ciezko z nimi wygrac z Stambule. Zakladajac ze Treviso wygra (a tak zakladam) to wiadomo jak wazny jest to mecz. W sumie to tez dziwie sie ze gracie Lietuvos. Takze uwazam ze no bet ewentualnie lekko na TAU ale ja to odpuszczam.

Efes - Panata 1.8 2/10
Treviso - Cibona 1.41 6/10
Real - Ulker 1 lub moze handi

Do góry
#537966 - 21/03/2006 13:55 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Quote:

Panathinaikos na moje oko nie ma juz szans.
Quote:

Widzisz kolego chyba masz problemy ze wzrokiem że nie widzisz szans Koniczynek. Co to znaczy że teraz ma zacząć wymiatać? - no a kiedy uwarzasz będzie najlepsza pora Jakim cudem? - przecież to jedna z 3-ech w mojej opinii najlepszych ekip Europy więc tu cudu wcale nie potrzeba tylko gry na swoim poziomie...

Edited by sebkos (21/03/2006 14:01)

Do góry
#537967 - 21/03/2006 14:14 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
italodisco70 Offline
Pooh-Bah

Sebkos to dziewczyna,niegdys pod nikiem Ewelina(zreszta dobry typer tenisowy,pozdr:))))

Do góry
#537968 - 21/03/2006 15:07 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Quote:

Sebkos to dziewczyna,niegdys pod nikiem Ewelina(zreszta dobry typer tenisowy,pozdr:))))

Po 1 to nie jest prawda

Po 2 to samo wczoraj pisali na temat Liberca, kiedy jak nie teraz to juz przegrywaja tyle. TO jest fajne gadanie przed meczem takie urokliwe i przekonujace ale nie zawsze sie sprawdza. Nie jest tak latwo ograc Efes w Stambule. Piszesz tak o Panacie a nie widzisz, ze to rownie wazny mecz dla Turkow?

Do góry
#537969 - 21/03/2006 15:10 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Jeszcze jedno. Ja nie pisze ze to mecz warty grania duzo. Uwazam ze to typowy no bet ale dla emocji i adrenaliny zagram sobie lekko Efes i tyle. Nie przekonuje nikogo do grania Efesu ale mam prawo dziwic sie jesli obstajecie murem za Panata i to tylko wskazuje. Twoja reakcja jest taka kjakbym grala Efes 10/10 i kazdego na sile przekonywala ze to pewniak.

Do góry
#537970 - 21/03/2006 15:16 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
NIe , moja reakcja jest dlatego żę nie widzisz szans dla Panasi - a ja je widzę i o tym piszę. Różnimy się i tego nie neguję bo i dobrze - od tego jest forum. Tylko nie od pisania głupotek typu nie widzę dla kogoś sznas... jak są nawet w 0,01% to zawsze są bo to sport...

Do góry
#537971 - 21/03/2006 15:32 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Ok czyli jak gra Kubot i Federer to tez naganne jest napisanie ze Lukasz nie ma szans bo teoretycznie ma. Ja rozumiem w czym rzecz tyle, ze to jest typowe czepianie sie szczegolow malo istotnych. Obojetnie jak ja oceniam szanse Panaty to aby na nich grac trzeba miec argumenty a ich nie przedstawiasz. Ja rowniez uwazam ze po to jest forum aby wymieniac takie mysli ale po co sie czepiac na sile? Wiadomo ile w euro jest niespodzianek z bilansu 1-3 w takiej grupie jest bardzo ciezko wyjsc i roznimy sie owa ocena ale to neistety nie sa glupotki ale fakty.

Do góry
#537972 - 21/03/2006 19:00 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2005
ja widze do grania jutro panathinaikos,jako team który obudził się z letargu,ciężki mecz ze względu na turecką publike,a turcja raczej ma "średnie" kontakty z grecją ogólnie..takie animozje ,więc atmosfera wybuchowa.Grecy znowu złapali wiatr w skrzydła,efes nie podołał ostatnio treviso na wyjeździe.Skoro efes mógłdostać od siebie u fenomenalnej cibony,to również może dostać od panathinaikosu,o kórym myśle,ze znowu można zacząc mówić "fenomentalny".Chyba potrzebowali takie kopa i przyszpilenia pod ściane..nei wiem..ale typ na panathinaikos napewno warty..zwłaszcza ż to drużyana z charakterem...odpadnięcie to bedzie mega klęska i porażka nie kryjmy tego,dla najlepszego teamu europejskiego.No i tez te ambicje...grecy kontra turcy...mecz z podwójną motywacją zdecydowanie.I myśle,że grecy jadą tam naprawde wściekle zmotywowani.

mój typ to panathinaikos.Zdecydowanie gra o ktorej myśle najwiecej co do jutra.

A co do cibony..handi duże ..i +7 zdecydowanie do grania,ale ja wole panathinaikos.Benetton ostatnio wygrałz efesem,ale nie było to olśniewające i wlasciwie wygrali samąkoncówka...i to właśnie jakośchyba około 7 punktami...a cibona potrafiła skopać efes,no i sa w ogniu to druga sprawa,można próbować cibona +7,ale bez wiekszych stawek raczej.Benetton może wygrać,ale ja ten mecz widze jako bardzo wyrównany mecz,tak jak z efesem z rozstrzygającą końcówką.

Tau z lietuvosem to dla mnie no bet.

Główny typ na jutro to panathinaikos,ale jakto z koszem,czekam do ostatnich kilkudziesięciu minut przez rozpoczeciem meczu na najnowsze info i robie zakład, z tm ,że jak mówie,na dzien dzisiejszy panatha 7/10

Do góry
#537973 - 21/03/2006 19:07 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

aha i zpamietajcei ten dzień...bo nieczęstio na panathinaikos ma sie kurs oscylujący koło 1.85 (toto-mix).a co do awansu panathinaikos szanse ciągle realne...mistrza nie poznaje sie po tym jak upada tylko po tym jak wstaje,nawet najlepsze druzyny mają kryzysy,nie ma na ziemi druzyny która zawsze wygrywała wszystko i wszędzie,a o ich klasie świadczyło to jak wychdoziliz takich opresji,zobaczymy co poiaże panathinaikos,to bedzie "świeta wojna"

Do góry
#537974 - 21/03/2006 21:22 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Co prawda już napisałem dość dużo na temat 5 kolejki ale zabiore jeszcze raz głos odnośnie Pao

Z całym szacunkiem dla Juanki (tak na marginesie ma coś ze stylu pisania Eweliny ale mniesza z tym) zgadzam się z sebkosem i z Kacprem Efes to moim zdaniem zdecydowanie gorsza ekipa i tak naprawdę to jej siła to Domercant i Granger i Prkacin jeśli potwierdzi się kontuzja Prkacina to sytuacja Efesu może być nieciekawa Druga sprawa Granger w 1 meczu 7z8 za 3 pkt i to już się napewno nie powtórzy bo gracze Pao zwrócą uwagę na amerykanina Zostaje Domercant ale on sam nie da rady.Sprawa kolejna Efes to nie jakiś monolit na własnym boisku Przegrana z Lietovosem i 2 przegrane z Ciboną to pokazują Rzecz czwarta Pao jedzie bez obciążenia i to będzie ich atutem to turcy będą bardziej spięci bo to jest dla nich kluczowy mecz dostaną po dupie u siebie i potem wyjazd do Cibony a tam 4 porażka dramat się dopełni i po Efesie Jak dla mnie naprawdę warto spróbować Pao o czym pisałem już wczoraj Oczywiście może sie rożnie ułożyć ale ja powiem tak moje subiektywne odczucie Pao ten mecz wygra i pokaże swoją klasę
A nie zdziwie się jak używając dosadnego języka poprostu Turasów rozpier......

Do góry
#537975 - 21/03/2006 21:42 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

co do pao
"

2006 GREEK CUP WINNERS
The first trophy is “green”! Since last Saturday, Panathinaikos is the 2006 Greek Cup holder and at the same time the club with the most Cup wins after surpassing Aris!. The result, besides adding one more trophy to the club`s collection, adds a great psychological boost to the team who will go to Constantinople to face Efes Pilsen high morale! Panathinaikos won the trophy and rightly so, overcoming a tough opponent as Maroussi were, as during the crucial points of the game the players showed their class and character and, playing with passion, won the Cup"

Oni są w niesamowitym gazie...jeśli turcy jutro nie bedą w super formie i naprawde skoncentrownani to dostaną ...teraz wiedzą o co walczą,i myśle,zę dawno w takiej sytuacji nie byli,a każde ostaaatnie wyniki poprostu pokazują,że chyba znowu mamy do czynienia z "dawnym" panathinaikosem,nr 1 w europie

Do góry
#537976 - 21/03/2006 21:46 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

sory,ale tu sie nie da edytować....

"This trophy must boost our morale for the tough game against Efes Pilsen. Starting tomorrow, we turn a page and prepare for the game against Efes.» The final’s MVP, Kostas Tsartsaris, noted: «We reached our first goal out of the three that we have set at the start of the season. We won the Cup against Maroussi, a very good team. The game was decided in details, in defense plays and unforced shots. Starting tomorrow, though, the celebrations are over as we have a difficult game in Turkeyα.» Frangiskos Alvertis added: «The Cup was the first out of our three goals and we made it. The other two are next. Our mind from now on is on Efes.»"

Do góry
#537977 - 21/03/2006 22:08 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

jedyn co martwi to :
2005.04.08 Pilsen Istanbul 75 : 63 Athens Panathinaikos

tak,spodziewam sie piekła na trybunach jak pisałem...ale stawka myśle zaduża...efes tanio skóry nie sprzeda...w nowinki o kontuzjach nie wierze tak czy tak ,zwlaszcza efesowi.Takę tym narazie bym sien ie sugerował,trzeba poczekać do jutra,może jakieś chłopaki z turcji na BA podadzą jakieś konkretniejsze jnfo

Do góry
#537978 - 21/03/2006 22:22 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Quote:

jedyn co martwi to :
2005.04.08 Pilsen Istanbul 75 : 63 Athens Panathinaikos

tak,spodziewam sie piekła na trybunach jak pisałem...ale stawka myśle zaduża...efes tanio skóry nie sprzeda...w nowinki o kontuzjach nie wierze tak czy tak ,zwlaszcza efesowi.Takę tym narazie bym sien ie sugerował,trzeba poczekać do jutra,może jakieś chłopaki z turcji na BA podadzą jakieś konkretniejsze jnfo

Jakoś mnie to nie martwi Piekiełko może i będzie ale jak Pao szybko przejmie incjatywę to uciszy szybko publiczność Z kontuzją się może różnie okazać fakt ale to nie zmienia mojego zdania odnośnie tego meczu
VAMOS PAO!!!!!!!!!!

Do góry
#537979 - 21/03/2006 23:22 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
moor6 Offline
5 minut po czasie

Meldunek: 13/05/2005
4)Cska-Bamberg David kontra goliat wogóle potencjałow nie da się porównać ale 4-0 Cska zapewniony awans do ćwierćfinałow do tego to Rosjanie więc wałek kontrolowany bardzo możliwy to wszystko kwestia motywacji Expekt wystawił handi 16.5 pkt A po co się rosjanie będą wyśilać wygrają 15 pkt Tak więc Bamberg +16.5 Expekt ale bez szaleństw finasowych w tym meczu

Równie dobrze idąc teorią spiskową rosjanie moga spokojnie ten mecz przegrac 1 pkt i tez nic sie nie stanie a kurs 6.0 jest wart zagrania na ekipe z niemiec.Jak wiadomo ruscy uwielbiają robic ustawki na mecz a ten mecz jest 99% prawdopodobienstwem ze zostanie ułozony(odpuszczony)przez ekipę CSKA.

Do góry
#537980 - 22/03/2006 09:01 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
_potepiony_ Offline
old hand

Meldunek: 11/09/2005
Dziś zdecydowanie Pana -1.5 Trzeba brać puki handi takie niskie . Pana przegrała na wyjeździe w sezonie zasadniczym tylko raz z Malagą 3 punktami. Poza tym pierwsze mecze fazy top16 to 3 minimalne porażki jednak każdy wie że Konieczynki przechodziły wyraźny kryzys, zresztą nie tylko w Eurolidze ale również w swojej lidze krajowej. Jednak teraz ich forma wyraźnie rośnie. Jeszcze tak IMO pierwszy mecz, wygrany przez Efes 73-76 to zasługa w głównej roli rzutów za 3pkt (zresztą w których są najlepsi w tej edycji). Granger trafił m. in. 7/8 prób . I to jest chyba jedyna taka rzecz jaka mnie martwi bo w meczu z Cibona Pana nie najlepiej broniła obwód i goście często trafiali, przynajmniej przez pierwsze 3 kwarty. Myślę jednak, że dziś zobaczymy starą dobrą Panatę z sezonu zasadniczego. Na jakimś forum czytałem gdzieś na 2 kolejki przed zakończeniem zasadniczej części rozgrywek, że Obradovic zmienił zupełnie cykl treningowy ekipy Greckiej, tak aby ta była doskonale przygotowana do walki o Euroligę. Ludzie z Grecji odradzali grać wówczas na nich i kto wie, może ten cały kryzys to po prostu był efekt mozolnych treningów???

To by było na tyle, gram to mocno dziś. Poza tym Panathinaikos ma za doświadczonych zawodników aby mogli ulec presji publiki. To nie jest Olympiakos, gdzie graja młodzi i bardzo przyszłościowi gracze. To jest ekipa, gdzie 3/4 składu to ludzie w takim wieku w jakim osiąga się największe sukcesy.

Cya

Do góry
#537981 - 22/03/2006 10:44 Re: Euroliga Top 16 -- 5 kolejka
italodisco70 Offline
Pooh-Bah

A ja cos czuje ze CSKA zniszczy Niemcow.Patrzac na mecze grupowe CSKA-z Pau i innymi tego typu druzynami CSKA wygrywalo 20 i wiecej pktami.Bamberg juz w meczu z Tau pokazal ze jest zrezygnowany. W poczatkoych meczach drugiej fazy jeszcze walczyl,ale od stanu 0-3-spasowal.Mysle ze Rosjanie zagraja na luzie i juz w polowie meczu pokryja handi,podobnie jak zrobilo to tau.Dobrym typem jest zagranie na polowke meczu,a tu handi pewnie bedzie okolo 8 pkt

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, rafal08