Dobra nikt nie pisze to może ja zacznę:
Środa:
1)Benneton- Cibona 1 Benneton ostatni mecz u siebie w fazie Top 16 przeciwnik Cibona która jak do tej pory jest rewelacją tej fazy rozgrywek Benneton bilans 2-2 Cibona 3:1
Jeśli Benneton chce awansować dalej ten mecz poprostu musi wygrać Głównym atutem Włochów jest ich własna hala gdzie grają naprawdę świetnie W tegorocznej Eurolidze w własnej hali wygrali 8 na 9 rozgrywanych meczów i według mnie teraz też odniosą zwycięstwo Cibona której kibicuje stoczy bezpośredni bój o pierwsze 2 miesca z Efesem w ostatnim spotkaniu Patrząc na skład Bennetonu można stwierdzić iż jest to mocna ekipa Drew Gorre Siskaskas Bagarinni ale pełną siłę Benneton pokazuje we własnej hali
więc jak najbardziej widzę win Bennetonu
i tak kurs w Sts 1.40
w Necie niższy więc można skusić się na Benneton (-6.5 pkt)
kurs 1.75 Baw lub też Benneton (-1.5pkt) na wygraną w 1 kwarcie 1.75 Typ troszkę nietypowy ale myśle że Benneton zatakuje z furią od 1 minuty.
2)Efes-Phanatinaikos 2 Niby grecy już w beznadziejnej sytuacji ale ja myślę że Kończynki jescze zawalczą i przed ostatnim spotkaniem sytuacja w grupie będzie wyrównana Cibona pokazała już 3 razy jak ogrywa się Turasów

Prkacin kontzjowany Kontuzja kostki a to może być dużym osłabieniem.Strata z 1 meczu tylko 3 pkt spokojnie do odrobienia do tego trzeba przypomnieć iż w fazie grupowej kończynki przegrały tylko 1 wyjazd Dla mnie Pao to zdecydowanie lepsza ekipa i myśle że rzutem na taśmę wskoczy na 2 miejsce w grupie
Biorę Efes Phanatinaikos 2 za 1.85 w Expekt
3)Lietovaos-Tau Lietovaos bardzo podobał mi się w 1 fazie euroligi po słabym początku ograł na wyjazdach Efes Barcelone Maccabi w fazie top 16 już trochę gorzej ale Cska w grupie poza zaśiengiem mecz z Tau to spotkanie o 2 miejsce pierwszy mecz przegrany 96-89 ale u siebie Litwini mogą to odrobić Tau swoją postawą w weekend poprostu zniesmaczyło 3 kwarta z Malaga 11-28 i mecz który kontrolowali przegrali Co prawda nie ma Mujezinovica ale Lietovaos to bardzo nieobliczalna ekipa choćby tacy gracze jak House Stelmahers mogą poprowadzić do zwycięstwa Atutem Rytas będzie także świetna gra obronna
Tak więc Lietovaos za 1.85
4)Cska-Bamberg David kontra goliat wogóle potencjałow nie da się porównać ale 4-0 Cska zapewniony awans do ćwierćfinałow do tego to Rosjanie więc wałek kontrolowany bardzo możliwy to wszystko kwestia motywacji Expekt wystawił handi 16.5 pkt A po co się rosjanie będą wyśilać wygrają 15 pkt

Tak więc Bamberg +16.5 Expekt ale bez szaleństw finasowych w tym meczu

Czwartek:
5)Maccabi-Climano no cóż krótka tu będzie analiza Climano już pogodzone z losem na awans dalej żadnych szans Bagaric pokłócony z trenerem Repesą niewiadomo czy pojedzie do izraela Maccabi walka o 1 miejsce więc nie odpuści Handi -10.5pkt niby duże ale spokojnie do przekroczenia 1.85 Baw
6)Olympiacos-Barcelona Jestem pod wrażeniem gry Olypiacosu który zwłaszcza w swojej hali gra wyśmienicie Barca nie zachwyca ekpia ma za dużo gwiazd ktore są nie do końca ze sobą zgrane Olympiakos w fazie grupowej już pokonał Barce zrobi to poraz drugi i zapewni sobie awans do ćwierćfianału
Do zwycięstwa poprowadzi Edney
Olympiacos 1.60 sts 1.50 Baw
7)Malaga-Żargilis O awansie obie ekipy mogą już raczej zapomnieć Mecz o nic więc przynajmniej niech będzie zabawa dla kibiców w 1 meczu 66-79 czyli 145 pkt ale skuteczność Żargilisu bardzo słaba jako także 151.5 pkt na parkiecie w Maladze do przekroczenia spokojnie 1.85 Baw
8)Real-Ulker Kolejny mecz o nic ulker nie ma szans na awans pozbył sie już Marcusa Haslipa Real grao 1 miejsce w grupie więc zawalczy do tego i raczej nikt nie zatrzyma Rakocevica biorę handi Real (-5.5pkt do prxerwy) 1.85 Baw
Troszkę się Rospisałem