Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#5429584 - 28/06/2012 17:19 Re: wiza do usa czy mam szanse? [Re: ice18]
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Dobrze, że w Polsce nikt nas z niczego nie doi, uff.

Do góry
Bonus: Unibet
#5429707 - 28/06/2012 18:21 Re: wiza do usa czy mam szanse? [Re: Rusty]
Haz$ Offline
$

Meldunek: 30/12/2002
Originally Posted By: Rusty
Dobrze, że w Polsce nikt nas z niczego nie doi, uff.

to dzięki Pudziananowi smile

http://www.youtube.com/watch?v=vGoHC-6jzdI&feature=related

Do góry
#5430594 - 29/06/2012 00:38 Re: wiza do usa czy mam szanse? [Re: Conrad]
yazsm Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2004
Originally Posted By: Llama
^.msza[Y]* - za nicka już Ci się należy wpierdol grin po jakiemu gadasz na co dzień w robocie? bywałeś już w innych krajach? do czego możesz ją (Danię) porównać?

Taaa wiem - ten nick trzeba zmienić bo zawsze po zacytowaniu się jebie wszystko grin Co do samej Danii a raczej Kopenhagi to tak:

Wystarczy, że znasz angielski - wtedy WSZĘDZIE SIĘ DOGADASZ - nawet w najmniejszym jakimś lokalnym sklepiku. Za granicą byłem jeszcze w Niemczech i co jak co ale Dania lepiej wg mojej opinii przy nich wypada - no do Polski nawet nie porównuję ;-)

Originally Posted By: Haz$
no przecież porównał do Polski wink generalnie Dania na jakiś czas odpada dla "mądrych" mają kryzys a do tego jak była moja matka w Dani tylko turystycznie to ludzie słyszący język polski w sklepie patrzą na Ciebie jakby mieli Ci.x..x.. mają w większości nienawiść do obcokrajowców o zabieranie im pracy w czasie kryzysu

Fakt faktem - rok temu było więcej godzin w pracy u mnie a teraz lipa totalna - każdy mówi, że przez ten kryzys z roku na rok jest gorzej. Co do polaków, to hmmm... pracuję w samym centrum Kopenhagi i przez te 6 miesięcy to raz spotkałem rodzinę na wakacjach i co jakiś czas widuję polaka-żula a tak to naszych nie widziałem - no czasem ale to bardzo rzadko słyszałem na ulicy nasz język ;-) Co do tej rzekomej nienawiści, to nie wiem gdzie bywałeś ale u mnie w pracy nikt nigdy złego słowa nie powiedział na Polaków - fakt faktem, że jest to firma międzynarodowa i mamy tutaj i Australijczyków, Serbów, Szkotów i Duńczyków ale każdy pozytywnie nastawiony do każdego po mimo tego, że każdy odczuwa skutki kryzysu. W niektórych sklepach również wiedzą, że jestem polakiem i nigdy mi nic nie powiedzieli złego - witają się normalnie, pogadają.

Originally Posted By: Conrad
Originally Posted By: ^.msza[Y
*]Ja ze swojej strony polecam Danie

Powiem szczerze, że mało miejsc na świecie aż tak mało mi się podoba jak Kopenhaga - aż nie mogłem się doczekać odlotu samolotem gdy ostatni raz tam byłem.

Są tam jakieś inne, ciekawsze miasta?

Co do miasta to zgadzam się - ja też za bardzo tutaj go nie lubię. Nie wiem kiedy byłes ale tutaj rok temu od czerwca do początku września to więcej padało niż świeciło słońce... ale kto co lubi :-)

A tak na koniec to jak wspomniał @pawcio1 - tutaj się jedzie zarabiać i odkładać na życie, bo tak jak dla mnie to tutaj się nic nie dzieje wiele - no i generalnie spokojnie praktycznie wszędzie na osiedlach - nie licze tych typowo 'brudnych' ;-)

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Biszop, rafal08