#5511079 - 26/08/2012 22:07
Re: Wygrywasz 100.000 tys i co dalej ...?
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/02/2009
|
simons'owi chodzi o to jak się wytłumaczyć z tej kasy przed urzędasami no bo niby skąd niby nagle znikąd masz te 14k przytoczone przez Ciebie  no moze nie rozumiem ale skad skarbowka bedzie wiedziec ze mam akurat 14k w portfelu  ? jak cos sobie bede chcial przykladowo kupic drozszego na co bede mial papiery powiedzmy auto to przeciez moge to kupic na kogos z rodziny czy tez zony , dziewczyny itp wiadomo ocb kto legalnie pracuje i placi podatki wystarczy byc cwanszym od urzedasow 
|
Do góry
|
|
|
|
#5511099 - 26/08/2012 22:11
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
|
wystarczy byc cwanszym od urzedasow i właśnie po to simons1986 założył ten temat, by poznać nasze sposoby jak byc cwańszym od urzędasów  no to od tego zona , dziewczyna , rodzina kto pracuje i ma dochody legalne  a skarbowka moze nas w dupe pocalowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#5511109 - 26/08/2012 22:14
[Re: simons1986]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
NO dobrze panowie. Może ktoś kumaty wypowie się jak to wygląda. Załóżmy 2 sytuacje: 1. Szczęśliwie wygrywamy 100 tysi u naziemnego, w swej mądrąści rozbiliśmy kupon na 50 co by nie płacić podatku i bierzemy na koniec zaświadczenie o wygranej. Jak owa wygrana ma się do skarbówki/PIT'u ?? 2. Szczęśliwie jesteśmy w stanie ugrać powiedzmy 10 tysi miesięcznie, zatem roczne dochody są słuszne. Od każdej wygranej mamy zaświadczenie. Jak wyżej, co na to skarbówka/Pit ??
Trzeba dodatkowo się rozliczać, czy mamy pijawki w dupie ?? tu nie ma problemu, problem jest wtedy jesli wygrasz u buka internetowego np. unibet :> Podrążę jeszcze troszkę temat, co by go do cna wyczerpać. Prosiłbym autoria/fachowców o rozwinięcie stwierdzenia ,, tu nie ma problemu''. Coś w stylu: ,,nie ma problemu, bo prawo polskie w takich wypadkach przewiduje, iż...... i w związku z tym nie trzeba rozliczać się z tych pieniędzy, amen  ''
|
Do góry
|
|
|
|
#5511129 - 26/08/2012 22:17
[Re: -Adrian-]
|
Carpal Tunnel
|
NO dobrze panowie. Może ktoś kumaty wypowie się jak to wygląda. Załóżmy 2 sytuacje: 1. Szczęśliwie wygrywamy 100 tysi u naziemnego, w swej mądrąści rozbiliśmy kupon na 50 co by nie płacić podatku i bierzemy na koniec zaświadczenie o wygranej. Jak owa wygrana ma się do skarbówki/PIT'u ?? 2. Szczęśliwie jesteśmy w stanie ugrać powiedzmy 10 tysi miesięcznie, zatem roczne dochody są słuszne. Od każdej wygranej mamy zaświadczenie. Jak wyżej, co na to skarbówka/Pit ??
Trzeba dodatkowo się rozliczać, czy mamy pijawki w dupie ?? tu nie ma problemu, problem jest wtedy jesli wygrasz u buka internetowego np. unibet :> Podrążę jeszcze troszkę temat, co by go do cna wyczerpać. Prosiłbym autoria/fachowców o rozwinięcie stwierdzenia ,, tu nie ma problemu''. Coś w stylu: ,,nie ma problemu, bo prawo polskie w takich wypadkach przewiduje, iż...... i w związku z tym nie trzeba rozliczać się z tych pieniędzy, amen  '' po cos w ziemniakach ten podatek 12% jest
|
Do góry
|
|
|
|
#5511176 - 26/08/2012 22:39
[Re: simons1986]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Tyle to ja wiem, że płacimy podatek od razu, bez względu na to czy kupon wygrany/przegrany. Tylko interesuje mnie skarbówka. Załóżmy, że nie pracowałem i w rok na konto wpadło 100 000 tysi. Pijawki pytają skąd mam, ja im macham przed nosem zaświadczeniami o wygranej, kwota jako tako się zgadza i grzecznie się odpindalają ?? Muszę PIta wypełniać ?? Szczegóły panowie hmm tylko pytanie skad Urzad Skarbowy dowiedzialby sie ze na twoje konto wpadlo 100.000 zł, wiadomo jesli zrobilbys jeden przelew na konto w kwocie 100.000 zł to bank monitoruje przelewy powyzej 15.000 Euro wiec moglby powiadomic odpowiednie organy, a jesli omijalbys przelewy na konto osobiste a wyplacal bys np. za pomoca moneybookers i chowal kase do skarpety? Cały czas piszę o bukach naziemnych. Odbierasz wygrany hajs u buka w punkcie, a załóżmy że w ciągu mięsięcy jesteś w stanie wyciągnąć z 10k to jasne, że nie będą się one kisiły w skarpecie w domciu. Są zatem regularne wpłaty na konto w banku i to całkiem spore. W skali roku zbieramy fajną sumkę i o to właśnie Wam wiercę dziurę w brzuchu, hehe  Daj Boże byśmy wszyscy mieli takie problemy  ( ja nie mam póki co :))
|
Do góry
|
|
|
|
|
|