Witam,
mam do was kilka pytan dotyczacych karty mb/skrill a takze ogolnych zasad swiata bankowosci przydatnych przy obecnym stanie prawnym:
1)Wyplaty z bankomatowOk, wiec tak, wyplacam karta mb kase z bankomatu np ING. Bank odnotowuje wyplate, takze dane posiadacza karty a po przekroczeniu pewnej kwoty(lub przy podejrzeniu co do legalnosci operacji) informuje o danym transakcji/ach GIIF. Jak wyglada sytuacja gdy wyplacamy kwotek X z bankomatow kilku roznych bankow? Czy naprawde nie jest to zbierane/zapisywane w jakims jednym wspolnym systemie?
2)Płatnosci kartaJesli dobrze sie orientuje(?), w tej sytuacji bez wzgledu na to czy zakupy robimy fizycznie w sklepie czy wirtualnie w internecie w sprawie oprocz obu bankow(nadawcy i odbiorcy gotowki) posredniczy Mastercard/Visa(nie wiem kto wydaje karte do mb). Rozumiem ze organizacja ta postepuje podobnie jak w przypadku z punktu 1. bank z ktorego wyplacamy gotowke, tak?
Z gory dzieki za wszelkie merytoryczne odpowiedzi i przy okazji prosze zeby osoby ktore maja mgliste pojecie na ten temat nie wprowadzaly zametu.

Juz wystarczy ze na innych forach bukmacherskich kazdy watek tego typu konczy sie spamem dzieci ktorym wydaje sie ze mb+karta to szara strefa i spokojnie mozna przepuscic przez nia kilka mercedesow bedac calkowicie incognito.
Ps. Przy okazji postaram sie odpowiedziec na pytania
Dragstera bo chyba zadnej konkretniejszej nie dostal.
Moim zdaniem Skrill posiada konto w polskim banku, ale spokojnie nie masz sie co martwic ze ktos sie tam do twojej kasy przyczepi(czy jak to ujales przypier... :)) bo prawdopodobnie posiadaja jedno firmowe konto, gdzie lezy kasa wszystkich posiadaczy MB z waluta PLN. Sytuacja analogiczna do bukow posiadajacych konta w polskich bankach.
Przynajmniej ja tak bym to widzial
Pozdrawiam