Czy wyplata na konto bankowe sumy 20-30 tys jest bezpieczne ? czy moga byc jakies kontrole, podatki czy cos takiego.
Jesli tak to jak mozna to ominac.
( jest to moja 3-4 wieksza wyplata + wiele dodatkowych 1-2 tys wyplat )
chyba nie jest bezpieczna

bo banki moga wyslac powyzej chyba 5000e do Urzedu czy jakos tak, nie wiem dokladnie

karta money najlepiej 1k dziennie
x sSzybciej wyda Cię moneybookers niż własny bank. Moneybookers ma większe restrykcje w tym względzie niż większość banków. Nie zdziwiłbym się gdyby kwoty powyżej 2 tys. Euro zgłaszali. Bank w praktyce powinien prześwietlać każdą operację powyżej 4 tys. Euro. To nie oznacza, że zgłosi to do urzędu skarbowego. Realia są takie, że bank zgłasza takie rzeczy jeśli np. W okresie 6-9 miesięcy będą przychodziły na twoje konto np. Co 2 tyg. Przelewy np. Po 100 tys. Zresztą w twoim banku klientów jest bardzo dużo i w większości sumy przelewów wynoszą kwoty wynoszące kilkaset tysięcy. Gdyby bank miał zgłaszać wszystkie takie drobne przelewy to urzędowi skarbowemu sprawdzenie operacji dokonanych we wszystkich bankach przez okres 1 miesiąca zajęloby z 5 lat - czyli tyle ile wynosi okres przedawnienia platnosci podatkowych. Więcej nie chlapcie jęzorami na ten temat bo tysiące lidzi codziennie operuje kwotami wielokrotnie większymi robiąc przelewy. Uwierz mi, że gdybyś zrobił takich wypłat po 20 tys. - 10 w miesiącu na nikim a zwłaszcza na banku nie zrobiłoby to wraźenie. Zresztą poza jednym przypadkiem , donosem życzliwej osoby nikogo nie ukarano a ludzie podejrzewam , że wypłacają z buków kwoty znacznie wyższe. Nie daj się złapać na założenie moneybookers , bo to jest dopiero podejrzana instytucja.
Moglbys zdradzic na czym opierasz swa wypowiedz? Jestem ciekaw ile w tym rzeczowych informacji a ile internetowych bredni jakich pelno na kazdym forum bukmacherskim.

Skad wziales informacje o 4tys euro? Z tego co mi obilo sie o uszy to zglaszana jest kazda transakcja powyzej 15tys euro i nie do US O_o a do GIIF.
Podajesz wiele przykladow, operujesz konkretnymi liczbami i zastanawiam sie caly czas skad ty masz co do tego wszystkiego taka pewnosc? Jasne bank operuje codziennie ogromnymi ilosciami gotowki- to truizm, ale ja nie chcialbym zeby ktos przelal na moje konto w ciagu miesiaca 200tys pochodzacych z nieznanego zrodla.
Slyszalem o osobie, moze nie z najblizszego otoczenia, ktora zainteresowano sie po wplynieciu na jej konto 20tys zl... Tak wiec lepiej byc ostroznym...
Pozdrawiam