witam

belgia @2 na jutro juz pograna ... grubiej, bo wierze w ta ekipe ... chorwacja, zdaje sie(nie ogladalem), z macedonia zagrala kiepsko, podobno to wplyw nowego, niedoswiadczonego i niezbyt lubianego trenera, belgowie od paru lat niesamowity potencjal, marnowany jeszcze niesamowiciej, ale chyba pora zaczac grac na miare swoich mozliwosci(a te sa duze, bardzo duze)
rosja na pejsach tez mi sie podoba, wg mnie wygraja z meliksonami, bo izrael to ekipa przecietna i nic wiecej, rosja ma kim straszyc, troszke szwankuje skutecznosc, ale przy tej ilosci okazji jakie sobie stwarzaja, spokojnie powinno wystarczyc na izrael
rumuni -3.5 powinni pokryc, mysle, ze i -4 do zrobienia, co tu duzo pisac, skoro wampiry podejmuja absolutny "top" pilkarski czyli andore ...
bosnia-1.5 ... 3-0, cos kolo tego powinno sie skonczyc, lotwa to slabeusz, wg mnie wynik nie podlega w tym meczu dyskusji
kebab-1.5 ...estonia po ograniu potegi spod znaku pzpn, polegla 0-2 z rumunia, nie oddajac nawet celnego strzalu(cale 4 niecelne) ... w turcji raczej ustawia autobus i beda odliczac minuty ... turcja fajnie i odwaznie zagrala z holandia, dla tulipanow byli rywalem absolutnie rownorzednym, jutro powinni sobie powetowac porazke w tamtym meczu ...
niemcy-1.5/over 3 ... chodzi mi po glowie wynik 1-3 ale chyba moze byc wiecej, szwabki luzno podeszly do meczu z wyspami owczymi, nie zdziwie sie jak austriakom na wyjezdzie zapakuja wiecej niz wyspom owczym u siebie ... w kazdym badz razie goli w tym meczu brakowac raczej nie bedzie, austriacy cos strzela, moze nawet dwie, ale straca nie mniej niz 3
serbia/serbia-1.5 ... reprezentacja o zgrabnej nazwie "gareth bale i przyjaciele" nie powinna stanowic zadnej przeszkody dla serbow, szczegolnie u siebie, kursy marne wiec raczej pas, ale nie widze tu wiekszych szans na niespodzianke, mimo braku, chocby przyzwoitego, napasciora w szeregach gospodarzy
szwajcaria yhm zbyt marny kurs, o handi sie boje bo cos mi mowi, ze po mekach wygraja 1-0 ... polowa zawodnikow szwajcarii to albanczycy z pochodzenia, 10tys z 17 tys ludzi na stadionie to maja byc ... albanczycy, nie widzi mi sie tutaj spacer w stylu 4-0, raczej minimalna wygrana "gospodarzy"
holandia bierze 3 pkt, poza dzsudzsakiem, madziary nie maja kim straszyc, gera czy szalai to chyba temat dobry na andore, na holandie juz niekoniecznie
nasi-2, jak nie pokryjemy u siebie -1.5 z takimi lebiegami, to nie ma co myslec o ukrainie i anglii, wymagac trzeba 3-0, 4-1, nic mniej ... kibice sa juz tak wqr tym calym balaganem, ze pilkarze chyba nie maja wyjscia / mowiac szczerze mam przeczuczie, ze wreszcie nadchodzi mecz, w ktorym wyjdzie nam wszystko, no prawie wszystko
podsumowujac:
belgia, rosja, rumunia-3.5, bosnia-1.5, kebab-1.5, holandia/holandia-1, polska-2