#5686763 - 30/12/2012 01:42
Re: Kącik komputerowy [29]
[Re: -Adrian-]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Troszkę pokombinowałem. Wyłączyłem wifi w lapku, ściągałem przez kabelek, wszystko elegancko. Włączam wifi, wyjmuje kabelek i reuter nagle, wcześniej praktycznie zupełnie bezgłośny teraz zaczyna trzeszcześ, szumieć i jakby skrobać od środka. Jest naprawdę głośny i nieprzyjemny, sprawia wrażenie jakby się wysilał podczas pracy. Nagle wszystko milknie, ikonki wcześniej mrygające przestają mrygać, zapalają się nowe, jednym słowem resetuje się. To właśnie ten moment kiedy tracę połączenie.
Już się zdążył spierdzielić, czy jak ?? To raczej nie jest dobry znak jeśli oddaje jakieś odgłosy. Rozumiem, że nie flashowałeś go jakimś zastępczym oprogramowaniem typu Open/DD? Ja bym go oddał do serwisu bo coś ewidentnie jest nie tak jeśli odchodzą z niego głośne dźwięki i się za każdym razem zawiesza/resetuje. Routery TP-Link są tanie choć wcale nie są złe, ale dla stabilności i solidnej pracy to o ile nie zależy Ci na standardzie "N" to zdecydowanie polecam sprawdzony i kultowy na świecie model Linksys WRT54GL. Magiczny sprzęt, nie do zdarcia. Jest też jakiś podobny model z modemem do Neo jeśli trzeba.
|
Do góry
|
|
|
|
#5688587 - 31/12/2012 01:13
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
jak wejdziesz w ustawena konta to na dole masz: Pobierz kopię swoich danych z Facebooka. ale jak to dzala itd to nei wiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#5688778 - 31/12/2012 02:21
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Troszkę pokombinowałem. Wyłączyłem wifi w lapku, ściągałem przez kabelek, wszystko elegancko. Włączam wifi, wyjmuje kabelek i reuter nagle, wcześniej praktycznie zupełnie bezgłośny teraz zaczyna trzeszcześ, szumieć i jakby skrobać od środka. Jest naprawdę głośny i nieprzyjemny, sprawia wrażenie jakby się wysilał podczas pracy. Nagle wszystko milknie, ikonki wcześniej mrygające przestają mrygać, zapalają się nowe, jednym słowem resetuje się. To właśnie ten moment kiedy tracę połączenie.
Już się zdążył spierdzielić, czy jak ?? To raczej nie jest dobry znak jeśli oddaje jakieś odgłosy. Rozumiem, że nie flashowałeś go jakimś zastępczym oprogramowaniem typu Open/DD? Ja bym go oddał do serwisu bo coś ewidentnie jest nie tak jeśli odchodzą z niego głośne dźwięki i się za każdym razem zawiesza/resetuje. Routery TP-Link są tanie choć wcale nie są złe, ale dla stabilności i solidnej pracy to o ile nie zależy Ci na standardzie "N" to zdecydowanie polecam sprawdzony i kultowy na świecie model Linksys WRT54GL. Magiczny sprzęt, nie do zdarcia. Jest też jakiś podobny model z modemem do Neo jeśli trzeba. Jedynie wgrałem jakąś aktualizację ze strony producenta, to wszystko - po tym jak zaczął się sypać. Popytałem trochę u ludzi i każdy mówi co innego  Jeden z roboty twierdzi, że to wina portów. Drugi, że za mało znaków w haśle (wpa2), bo u niego pierdzieliło się z tego powodu. Koleś ze sklepu rzekł, że to na pewno kwastia kanałów (channel). Spróbować pozmieniać i będzie ok. Popróbowałem, guzik dało. Tyle dobrego, że z gwarancji wrócił stary router (zaniosłem go dzień przed upływem gwarancji  ). Szybka konfiguracja i zero problemów. Także więc nowy pojedzie do producenta jak nic 
|
Do góry
|
|
|
|
#5690951 - 02/01/2013 04:16
[Re: Kretol]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
Witam sformatowałem laptopa i nie miałem windowsa 7 aby zainstalować więc zainstalowałem xp. Tutaj pojawia się problem ze sterownikami, których nie potrafię w necie znaleźć... może ktoś bardziej wie jak szukać.
Toshiba Satellite A500 1h1 i chodzi o wszystkie możliwe sterowniki pod windows xp. Ja ostatnio też miałem problem ze sterownikami, bo większość znalazłem na stronie producenta lapka, a niektórych jak np do kontrolera magistrali nie mogłem znaleźć i innych również to pobrałem programik SlimDrivers który sam wyszukał sterowniki w necie, pobrałem, zainstalowałem i hula.
|
Do góry
|
|
|
|
#5691764 - 02/01/2013 23:17
[Re: radeke]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2005
|
Witam sformatowałem laptopa i nie miałem windowsa 7 aby zainstalować więc zainstalowałem xp. Tutaj pojawia się problem ze sterownikami, których nie potrafię w necie znaleźć... może ktoś bardziej wie jak szukać.
Toshiba Satellite A500 1h1 i chodzi o wszystkie możliwe sterowniki pod windows xp. Ja ostatnio też miałem problem ze sterownikami, bo większość znalazłem na stronie producenta lapka, a niektórych jak np do kontrolera magistrali nie mogłem znaleźć i innych również to pobrałem programik SlimDrivers który sam wyszukał sterowniki w necie, pobrałem, zainstalowałem i hula. Użyłem już wcześniej podobnego programu i wydaje się, że wszystko działa jedynie problem jest z głosem ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#5692156 - 03/01/2013 02:58
[Re: Kretol]
|
veteran
Meldunek: 13/08/2004
|
Użyłem już wcześniej podobnego programu i wydaje się, że wszystko działa jedynie problem jest z głosem ;/
Jeśli to xp z SP 3 to ustaw w rejestrze na SP 2 i wtedy zainstaluj sterowniki z głosem, kilka razy mi pomogło
|
Do góry
|
|
|
|
#5692385 - 03/01/2013 04:08
|
old hand
Meldunek: 05/02/2009
|
Nie do końca komputerowe pytanie, ale chyba tutaj najlepiej pasuje  Korzystał ktoś z konwertera HDMI>VGA ? czy to zadziała w konfiguracji tuner tv > monitor LCD z wejsciem dsub? bede wdzieczny za pomoc;)
|
Do góry
|
|
|
|
#5695074 - 04/01/2013 20:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/10/2010
|
Ostatnio czyściłem komputer za pomocą programu ccleaner.Po czyszczeniu nie włączają mi się filmiki youtube na róznych tematycznych stronach. Na samej stronie youtube.com wszystko jest ok ale na innych stronach nawet po wciśnięciu play nawet nic nie rusza jest tylko czarne tło i menu youtube ze zmianą rozdzielczości itd.Ktos wie w czym jest problem? Używam google chrome jak cos.
|
Do góry
|
|
|
|
#5695298 - 04/01/2013 23:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/06/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5695351 - 04/01/2013 23:20
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5695611 - 05/01/2013 00:55
|
Pooh-Bah
|
Ok rozwiązany problem.Trzeba było wyczyścić nazwe youtube w ustawieniach treści.
|
Do góry
|
|
|
|
#5697029 - 05/01/2013 21:56
|
Olimpijczyk
Meldunek: 14/05/2005
|
Powie mi ktos dlaczego tak mi sie strony otwieraja w kazdej przegladarce? Przykladowa strona http://imageshack.us/photo/my-images/716/jjjtl.jpg/Odinstalowywalem juz wszystkie przegladarki, instalowalem jeszcze raz i to samo. Przelecialem skanerem calego kompa, co wynalazlo to usunelo, a dalej sie tak badziewie otwiera
|
Do góry
|
|
|
|
#5698315 - 06/01/2013 06:00
[Re: Sztrop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Powie mi ktos dlaczego tak mi sie strony otwieraja w kazdej przegladarce? Przykladowa strona http://imageshack.us/photo/my-images/716/jjjtl.jpg/Odinstalowywalem juz wszystkie przegladarki, instalowalem jeszcze raz i to samo. Przelecialem skanerem calego kompa, co wynalazlo to usunelo, a dalej sie tak badziewie otwiera Ccleaner i usun wszystko z rejestru co zbędne może pomoże  Witam, chcę zakupić monitor ok.20 cali, cenowo nie chciałbym przekroczyć 700 zł, znajdzie się coś godnego? Siostra będzie go używała głównie do grania w gry, szczególnie fifa, po podłączeniu PS3(nie wiem, czy to istotne) Sam posiadam i mogę polecić BenQ GL2450HM chyba ze szukasz czegoś na IPS
|
Do góry
|
|
|
|
|
|