#561483 - 22/04/2006 14:54
Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Fiolek80 - jeśli nie masz nakreślonego jakiegoś planu na najblizsze 2 tygodnie, to moja propozycja brzmi:"...kończ Waść, wstydu oszczędź....."jak powiedzial Andrzej Kmicic do Michała Wołodyjowskiego, któremu wydawało się, że "kurdupel" nie mający "słusznego wzrostu" nie jest w stanie go pokonać. Play Off-y mają "wzrost i rangę" odpowiednią, aby pokonać największych śmiałków. Koniec tej powtórki z historii i literatury zarazem. Ciągnąc dalej własną myśl z wczorajszego dnia niczego narazie nie zmieniam i jako typy główne, że tak powiem, serwuję 5-6 goli w wszystkich meczach. Carolina-Montreal OT Under 6.5 Nie zapominajmy, że Montreal ma dwóch bramkarzy i każdy z nich może okazać się zaporą nie do przebycia, albo ich "łapy" mogą być dziurawe najwyżej 2-3 razy w meczu. "Sapka" jaka dopadła Huragany w końcówce reg.sez. wcale nie musiała już ustapić. New Jersey-NYRangers 2 Over 5.5 Rangersi są "mistrzami w zaprzepaszczaniu szans", chociaż w tym sezonie przynajmniej weszli do PO. Devils "rozwalili" mnie totalnie, bo juz szukałem jakiegoś super określenia na nich, a tu rzut na taśmę i "victoria" w Dyvision. Wyeliminowanie NJ z dalszej fazy PO będzie trudnym zadaniem, ale czymże by było NHL bez szokujących rozstrzygnięć. Obie ekipy znają się jak "łyse konie" i zanosi się na "ostrą wycinkę", a z rywalizacji odpadną Ci, którzy więcej czasu spędzą na ławce kar. Buffalo-Philadlphia Over 5.5 Każdy rezultat tego spotkania nie będzie zaskoczeniem, bo dosłownie tylko "prorok czy cuś" może jednoznacznie podać typ. Końcówka sezonu w wydaniu Phili to "gra w kratkę" czyli przekładaniec wpwpwpw, a Buffalo 5 win pod rząd. Gdyby w szeregach Phili nie bylo Forsberga, to można by grać przynajmniej przez 4 razy progresywnie na win Buffalo, a tak, ten facet nawet jeśli pojawi się na lodzie na kilka chwil może "załatwić" mecz. Wolę "szerokim łukiem" omijać takie spotkania, bynajmniej jeszcze teraz. Dallas-Colorado over5.5 Rewanż za rok 2004 o ile ma to jakieś znaczenie. W przekroju sezonu Dallas prezentowało się lepiej, ale to Colorado jako ekipa, która "dopasowywała" się po osłabieniach zachowywało się jak "bokser", który kiedy trzeba było "przyjąć cios", to przyjmowali, a kiedy oddać, to oddawali i bez nadmiernych stresów zapukali do PO. Teraz już nie będzie mowy o "wzajemnym czarowaniu"-trzeba pójść na wymianę, bo obsada bramki Lawin, to dla mnie ciągły "matrix" i za .....nie pojmę dlaczego tego najlepszego pozbyto się do Montrealu. Kusi OT i 2 oj kusi, dam czas, aby "diabelskie sztuczki" przechyliły szalę i rozsadek poszedł w "siną dal". 
|
Do góry
|
|
|
|
#561484 - 22/04/2006 18:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Witam Zabwie sie dzis w under over i cos jeszcze  NJ-NYR OVER 5.5 @ 2.240 DAL-COL UNDER 6 @ 1.775 CAR-MTL OVER 6 @ 1.935 BUF-PHI 1(-1.5) @ 2.920 Jest ryzyko jest zabawa  Sory ze bez komentarza i zadnej notki ale naprawde czas mnie naglil, choc wlasciwie co zagram wiedzialem juz rano... 
|
Do góry
|
|
|
|
#561488 - 23/04/2006 11:32
|
veteran
|
Pierwsza kolejka meczy za nami i jak narazie wygląda to następująco: 8 meczy, 3 zwycięstwa gospodarzy, 2 gości i 3 razy OT.(oczywiście bierzemy pod uwagę tylko czas regulaminowy). Padły w reg. czasie 43 gole - sporo, ale i tak uważam,że ta tendencja ulegnie zmianie na minus. Po wstepnej analizie pierwszej kolejki można zauważyć, że nadmierna ostrość w grze nie popłaca, bo sędziowie w PO stali się jeszcze bardziej czuli na "łamanie regulaminu" niż w sezonie zasadniczym i bez litości odsyłają graczy na 2 lub nawet 5 minutowe odpoczynki. W pierwszej kolejce aż 22 gole były efektem PP. Szczególnie dotkliwie na "własnej skorze" odczuli to chłopcy z San Jose, bo aż 4 gole stracili grając w osłabieniu, a "liderem " w tej klasyfikacji zostali kumple Jagra, bo aż 5 z 6 straconych goli "zaliczyli" w pomniejszonym składzie. Coś zapewne w tym względzie się zmieni, bo te ekipy, które doszły do PO napewno PP potrafią wykorzystywać, co już udowodnili. Ottawa - Tampa Bay(1:0 pierwszy mecz 4:1). Typ:5-6 goli Senators mogą "potknąć" się gdzieś po drodze do II rundy, ale czy juz dzisiaj?. Jeszcze poczekam. Detroit-Edmonton(1:0 pierwszy mecz 3:2po2ot)Typ:1 i 5-6 goli Oliwiarki pokazały, że nie "położą łba na pieńku" i aby ich "ściąć", to Skrzydła musza "wzlecieć" i to wysoko. Niespełna 100 minut hokeja z poprzedniego spotkania może dać znać o sobie w tym pojedynku-sądzę, że gospodarzom mniej,a poza tym 57 strzałów w ciągu tego czasu ma swoja wymowę. Calgary-Anahaim(1:0 pierwszy mecz 2:1ot)Typ:5-6 goli Over4.5 Ten mecz będzie jeszcze bardziej zacięty niż poprzedni. Kaczki pokazały się z dobrej strony i jeżeli trafią na odrobinę słabszy dzień "goolie" Płomieni, to ich win to tylko kwestia czasu. Nashville-San Jose(1:0 pierwszy mecz 4:3)Typ:2 i 5-6 Over5.5 Rekiny to jest ekipa, która "zapłaciła grzywnę" za "grzanie ławki kar". Jeżeli w dzisiejszym meczu będą bardziej powściągliwi, a zarazem zachowają swoją skuteczność w grze ofenesywnej, to stan rywalizacji powinien się wyrównać. 
|
Do góry
|
|
|
|
#561490 - 24/04/2006 14:48
|
enthusiast
Meldunek: 28/12/2005
|
No i minęły 3 pierwsze dni PO, jak było każdy wie, pora o tym co będzie. 1. Carolina - Montreal - > typ 1 - > konytnuuje grę na Huragany, nie chce mi się wierzyć, żeby nie wygrali chodziaż jednego meczu z Montrealem, w pierwszym meczu niby wynik wskazujący na jednostronne widowisko (1-6) ale w strzałach bodajże 40 z hakiem do 20 paru na korzyść Caroliny, pora przełożyć to na bramki, chodziaż niepokojący był już koniec sezonu w wykonaniu Huraganów i 4 porażki w 5 meczach. 2. Buffalo - Philadelphia - > typ 1 lub 2 -> również kontynuacja założnej sobie przed PO strategii, w pierwszym meczu OT, czy seria może zakończyć się 4 OT po których zwyciężałyby Szable?? 3. Dallas - Colorado - > typ 1 - > to od początku była dla mnie dziwna para, Gwiazdy prowadząc w pierwszym meczu 2-0 przegrały 2-5, w drużynie Lawin wspaniały mecz Wolskiego, ja jednak myslę że również Gwiazdy stać na conajmniej jedno zwycięstwo w tej serii, więc zaczynam progresje na ich WIN. 4. New Jersey - NY Rangers - > ten mecz konsekwentnie omijam, Strażnicy może bez Jagra, na temat Diabłów nie wiem już co myśleć, a nuż wywiną numer i wygrają serię 4-0, ja to odpuszczam. Co do jutrzejszych par: 5. Edmonton - Detroit - > typ 2 - > ja im tego po prostu nie odpuszczę  6. Tampa Bay - Ottawa - > w pierwszym meczu Senatorowie zrobili swoje, wczoraj grałem X2 na Błyskawice więc też wyszło ok, narazie to dla mnie najbardziej dochodowa para PO, więc nie chcąc tego psuć spokojnie poczekam na rozwój wypadków i ten mecz odpuszczam. 7. Anaheim - Calgary - > typ 2 - > Kaczory zrobiły swoje w meczu nr 2, pora na zwycięstwo w regulaminowym czasie Płomieni. 8. San Jose - Nashville - > typ 1 lub 2 - > w tej parze obie drużyny zrobiły juz swoje i solidarnie wygrały po jednym meczu bez OT, więc z uporem maniaka będę grał tą serię dalej, gdyż przewiduję 7 wyrównanych meczy, i jednak awans Wieśniaków, którzy nie zwykli zbyt wiele przegrywac u siebie, a i para Cheechoo i Thornton jakby troszkę zwolniła obroty. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#561491 - 24/04/2006 18:30
|
veteran
|
5-6 goli we wszystkich meczach to taki mój obecny szablon nie wymagający ani myślenia, ani analizy - tylko szczęście i cierpliwość. Typ na mecz, który kusi mnie i nęci to OT w parze: Carolina-Montreal. Zbyt gładka porażka w pierwszym meczu musi niepokoić i obawiam się, że Carolina tak od razu nie wyrówna stanu rywalizacji, będzie ich to kosztowało sporo sił i walki. Carolina-Montreal OT New Jersey-NYRangers 1 i Over 5.5(NJ chyba uda się zatrzymać dopiero w New Yorku, bo "złapali byka za rogi" i trzymią, oj trzymią) Buffalo-Philadelphia Over 5.5(nie mam odwagi na próbę wskazania zwycięzcy) Dallas-Colorado Over 5.5(w pierwszym meczy Gwiazdy prowadziły 2:0 i naraz uwieżyli, że mają Lawiny na kolanach, a tymczasem sami nie tylko klęczeli, a wręcz leżeli po porażce 2:5. Powtórka z tamtych wydarzeń jest raczej małoprawdopodobna, a walki w tym spotkaniu napewno nie zabraknie i stąd over przy lini 5.5) 
|
Do góry
|
|
|
|
#561492 - 24/04/2006 20:47
|
enthusiast
Meldunek: 20/04/2005
|
Quote:
New Jersey-NYRangers 1 i Over 5.5(NJ chyba uda się zatrzymać dopiero w New Yorku, bo "złapali byka za rogi" i trzymią, oj trzymią)
Nie ma zespołów "unbeatable"(zwłaszcza w playoff). Dlatego: Rangers --->>>Win 
|
Do góry
|
|
|
|
#561494 - 24/04/2006 22:25
|
Carpal Tunnel
|
Witam Na dzis krotko i węzęłkowato  New York Rangers/New Jersey Devils Over 5.5 @ 2.170 Philadelphia Flyers/Buffalo Sabres Under 6 @ 1.813 Colorado Avalanche/Dallas Stars Over 6 @ 2.20 Bez uzasadnien bo musialbym cos sciemniac a nie o to tu chodzi, zobaczymy co noc przyniesie  Pozdrawiam i powo
|
Do góry
|
|
|
|
#561495 - 25/04/2006 08:33
|
enthusiast
Meldunek: 28/12/2005
|
Taka noc jak dzisiejsza uczy pokory wobez fazy PO. Carolina wygrzebuje się ze stanu 0-3 w pierwszej minucie trzeciej tercji strzelając dwie bramki na 3-3 i 4-3, aby w przeciągu 30 sekund 6 minuty dać sobie strzelić dwie bramy, wreszcie zremisować, następnie obstrzelać bramkarza gości 14-6 w pierwszej OT, aby w końcu pierwszy strzał Montrealu w drugiej OT zakończył ten dziwny mecz  . Z uporem maniaka - jutro Montreal - Carolina typ 2.  Ale jak dla mnie to jeszcze lepszy numer wywinęły Gwiazdy, żeby ze stanu 0-3 wyjść na 4-3, grać praktycznie przez ostatnie 4 minuty meczu w przewadze, nawet 5 na 3, i dać sobie władować bramę na 4-4 2 minuty przed końcem przy tej klasie drużyny wydaje się to niemożliwe  W 5 minucie OT Jason Arnot omija Theodorea i zamiast do pustej bramki trafia w słupek,po następnych 30 sekundach pierwszy strzał Lawin i drugie wyjazdowe zwycięstwo staje się faktem  Nie żebym był uparty, ale jutro Colorado - Dallas typ 2.  Na dzisiaj mała modyfikacja związana z meczem San Jose - Nashville. Po analizie kursów, gram to OT bądź 2, gdyż kurs na zwycięstwo Rekinów jest dla mnie zupełnie nieadekwatny do poziomu obu tych drużyn (mówię o expekcie). Poza tym nie wierzę żeby oba mecze w San Jose zakończyły się zwycięstwem gospodarzy w regulaminowym czasie gry. Co do grania na OT: pozostały 3 pary, w których taki wynik jeszcze nie padł, OTT - TB, NJ - NY i właśnie NAS - SJ. Myślę że można by powoli pokombinować coś w tym kierunku. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#561496 - 25/04/2006 16:42
|
enthusiast
Meldunek: 27/02/2006
|
Quote:
Na dzisiaj mała modyfikacja związana z meczem San Jose - Nashville. Po analizie kursów, gram to OT bądź 2, gdyż kurs na zwycięstwo Rekinów jest dla mnie zupełnie nieadekwatny do poziomu obu tych drużyn (mówię o expekcie).
Dla mnie nie jest to zbyt dobre rozumowanie - w drużynie Nashville brakuje bramkarza – Vokouna. Bodajże Lemex już wspominał jak ważną role w PO odgrywają bramkarze – przykładem tego może być pierwszy mecz Carolina vs. Montreal (zainteresowani zapewne wiedza o jaki wyczyn chodzi). Co do ofensywnych zawodników SJS było już wspominane kilka razy, Thornton, Cheechoo mogą rozstrzygnąć mecz w kilka minut na korzyść Rekinów. Dodatkowo z tego co widzę w drużynie Nashville zabraknie Sullivana co na pewno jest kolejnym poważnym osłabieniem, również nie pogra sobie Zidlicky...
Quote:
Poza tym nie wierzę żeby oba mecze w San Jose zakończyły się zwycięstwem gospodarzy w regulaminowym czasie gry.
Prawda - wygląda to tak jakby OT wisiało w powietrzu, ale myślę, ze SJS wygrają u siebie dwa najbliższe spotkania bez potrzeby grania OT i w 5 meczu będzie dogrywka po której SJS awansuje do następnej rundy PO .
|
Do góry
|
|
|
|
#561498 - 25/04/2006 17:16
|
enthusiast
Meldunek: 27/02/2006
|
Quote:
Wszystko jest możliwe, każdy ma swoją wizję gry  Ja już przeciwko San Jose gram tak z przekory, nie mogę się odzwyczaić od końcówki sezonu
Otóż to, każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie .
Wracając do tematu jakoś widzi mi się jeszcze dogrywka w Flames – dwie drużyny reprezentujące podobny poziom gry, do końca raczej nie będzie wiadomo kto awansuje dalej .
|
Do góry
|
|
|
|
#561499 - 25/04/2006 18:25
|
veteran
|
O tym,że "z góry na dół" gram 5-6 goli w meczu, to już nawet nie będę od następnego postu wspominał. Aby dyskusja rozwijała się, to ja przedstawię moją "myśl" odnośnie pary Nashville-San Jose. Stan rywalizacji 1:1(4:3,0:3) Już wcześniej pisałem o tym,że dla mnie faworytem w tej parze jest San Jose i nie tylko za sprawą panów "T i Ch", ale głównie z powodu kłopotów "wieśniaków" z obsadą "klatki". W ekipie Nashville bardzo ważnym ogniwem jest Kariya i nie zdziwię się, jeśli Rekiny wykombinują metodę na "uziemienie"(czytaj oblodzenie owego gracza). Lekcja jaką SJ dostało w pierwszym meczu dała porządany skutek, bo w następnym spotkaniu Rekiny pokazały już jak należy rozgrywać "batalie" w PO. Sądze, że jeden z dwóch najbliższych meczy na lodzie Rekinów zakończy się ich win w regulaminowym czasie i tego będę "się trzymał". San Jose-Nashville 1, 1(-1.5), Over5.5 Anahaim-Calgary stan rywalizacji 1:1(1:2ot,4:3) Typ:Over4.5 Tampa Bay-Ottawa stan rywalizacji 1:1(1:4,4:3) Typ:Under6 Edmonton-Detroit stan rywalizacji 1:1(2:3ot,4:2) Typ:Under6 
|
Do góry
|
|
|
|
#561500 - 25/04/2006 21:03
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
Dokładając swoje trzy grosze do dyskusji na temat pary SJ-Nashville, nie przekreślałbym szans Nashville, natomiast sądze, że Rekiny na pewno wygrają jeden mecz na swoim lodzie w regulaminowym czasie - dziś lub pojutrze ale wierze w to, ze zaprzyjaźniona z naszym forum dwójka "T-Ch" zrobi swoje. Absolutnie nie można pominąc fenomenalnej wręcz postawy w klatce Vesa Toskala, który w obronił w drugim meczu 25 strzałów i jako pierwszy bramkarz w sezonie zachował czyste konto na lodowisku Nashville. Podtrzymuję jednak zdanie, które pozowoliłem sobie wyrazić w poprzednim poście, że o wyniku rywalizacji zadecyduje 7 mecz.(jako kibic wolałbym żeby wygrały Rekiny nawet w 5 ale marne szanse). Generalnie warto szukać OT w tej serii a ciekawym rozwiązaniem wydaje się również szukaniw win gospodarzy w SJ a potem w Nashville w regular time.  Jesli chodzi o dzisiejsze mecze to interesuje mnie również pojedynek w Edmonton, gdzie będe oczekiwał zwycięstwa gości po atrakcyjnym kursie. Play-off ma oczywiście swoje uroki ale wydaje mi się, że Czerwone Skrzydła mają zdecydowanie większy potencjał niż rywale, który przynajmniej raz w ciągu najbliższych 2 meczy powinien zniwelować przewagę własnego lodowiska - w związku z czym na zwycięstwo Detroit rozpocznę grę już od dziś.  Reasumując: San Jose Sharks - Nashville Predators - typ: 1(oraz OT) Edmonton Oilers - Detroit Red Wings - typ: 2
|
Do góry
|
|
|
|
#561501 - 25/04/2006 21:35
|
Carpal Tunnel
|
witam na dzis szybko bo "nyny" trzeba isc : Ottawa Senators/Tampa Bay Lightning Under 6 2.01 Detroit Red Wings/Edmonton Oilers Under 6 1.833 Calgary Flames/Anaheim Mighty Duc Under 5 1.833 Nashville Predators/San Jose Sharks Over 5.5 1.800 Bez opisow bo nie ma zadnego uzasadnienia do u/o wg mnie  A szczescie albo jest albo go nie ma pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
|
|