#562347 - 23/04/2006 16:58
Re: Oszust - znaleziony!!!
|
old hand
Meldunek: 02/05/2005
|
Dane sie potwierdzily osoba ktora oszukala mnie miesiac temu to rafik zgodne IP wiec czekam na kontakt gg:1283021 albo sam podam dane tego pana do publicznej wiadomosci.
|
Do góry
|
|
|
|
#562352 - 23/04/2006 18:01
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Quote:
Taa Tylko takie wykrycie tego samego IP nic nie daje bo co ci z tego IP. To tylko dobre chęci oszusta że ci oddał nie jakieś tam IP. Żeby nie chciał to by nie oddał. Jak mi podasz jego adres zamiszkania to gratuluje. Ale każdy głupi może poprosić o IP użytkownika!Detektywie
Jak nie przeczytales calej historii oszustwa, to nie ma sensu sie wypowiadac, tak uwazam. W zadnym stopniu pieniedzy nie odzyskalem dzieki checi oszusta, Rafik99 do konca twierdzil, ze jest niewinny, dopiero jak zebralem dowody i przedstawilem mu je, przyznal sie do winy. Polecam pierwse posty w tym temacie.
|
Do góry
|
|
|
|
#562353 - 23/04/2006 18:13
|
addict
|
Quote:
Jak mi podasz jego adres zamiszkania to gratuluje. Ale każdy głupi może poprosić o IP użytkownika!Detektywie Quote:
Quote:
parokrotnie pisales o marnych 165 euro, ale 650 zlotych to juz dla Ciebie "kupa pieniedzy", dziwne 
poza tym nie latwiej bylo od razu spytac o to czy IP tych uzytkownikow jest takie same?
pozdro
Troche dziwi mnie postawa niektorych osob, wypowiadajacyh sie w tym temacie, a szczegolnie juz tych ktorzy nie czytali opowiesci w jaki sposob uzyskalem dowody. Zazdroscicie ze udalo mi sie zlapac oszusta? Czy moze mi nie wierzycie, ze Go zidentyfikowalem? Troche to smieszne co piszecie, ale polskamentalnosc daje znac o sobie:) Pisalem do admina forum o podanie IP, jednak ten nie odezwal sie, odnalazlem dane,dokladny adres, dzieki adresowi IP, nastepnie z pomoca przyszedl mi Biszop i potwierdzil ze Rafik99 i rafal9999 mieli to samo IP.
|
Do góry
|
|
|
|
#562354 - 23/04/2006 18:38
|
addict
|
Quote:
cześć wszystkim
BRAWO kanciasty!!!
Mam jednak do Ciebie prośbę, uważam iż zrobiłeś kawałek dobrej roboty, choć zapewne kosztowało CIe to mnóstwo zdrowia. Wyslij mi prosze na priv dane tego Pana. Uważam , ze bardzo dobrze się stało, ze odzyskałeś swoje pieniadze jednak myslę że to ZA MAŁO.
proponuję Ci swoją pomoc jeśli wyrazisz oczywiscie taką chęc i chciałbym aby ZŁODZIEJA spotkala kara.
Kanciasty uwazam iż należy złoyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa, nie kasuj korespondencji z tym Panem.
Skontaktuj się prosze ze mna poprzez priv.
Jedyna kara jaka go w tej chwili spotkałą to TYLKO TYLE ŻE ODDAŁ UKRADZIONE PIENIĄDZE- podkreslam TO STANOWCZO ZA MAŁO.
Pomogę CI załatwic wszelkie potrzebne formalnosci i WIEM ze ZŁODZIEJ za ten występek zostanie przes sad skazany, oczywiscie w zawieszeniu ze względu na niska szkodliwosć społeczna czynu-ale do końca zycia bedzie miał wyrok skazujący co zapewne wybije mu z głowy podobne pomysły na przyszłość.
Myśle ze po ogłoszeniu wyroku skazujacego ,na 10 ZŁODZIEJI próbujacych ukraść kolejne pieniądze przynajmniej 9 osób odstąpi od chęci złodziejstwa.
Bedzie to doskonała nauczka dla KAŻDEGO ZŁODZIEJA.
W tej chwili ONi czują sie totalnie bezkarni, w najgorszym dla nich przypadku bedą musieli oddać pieniadze- TO ZA MAŁO KANCIASTY.
Jesli jesteś zaintereswoany szybkim załatwieniem tej sprawy skontaktuj sie ze mna prosze poprzez priv.
Ps. a WSZYSTKICH śmiejących sie z tego tematu zapraszam na chwile refleksji, czy oby napewno warto sie smiać z takich rzeczy?
pozdrawiam i jeszcze raz GRATULUJĘ konsekwencji w działaniu.
Jesli zlodziej nie wplaci mi z godnie z ustaleniem reszty pieniedzy w terminie na pewno sie do Ciebie zglosze,a dane osobowe podam na forum. Jak pisalem nie jestem osoba msciwa. Nie zadam zadnego zadoscuczynienia chce odzyskac tyko to co stracilem w skutek tej kradziezy. Jednak jak widac okradl On nie tylko mnie, wiec kto wie czy ktos inny nie zareaguje bardziej ostro niz ja i nie zrobi sobie malego turnieju K1.
|
Do góry
|
|
|
|
#562357 - 23/04/2006 20:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Quote:
Jeśli tak, stawiam 100zł po kursie 1,7 na poszkodowanego
taaa... ciekawe kto Ci da kurs 1.7 
Ja co najwyżej 1.30 
|
Do góry
|
|
|
|
#562358 - 23/04/2006 20:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Quote:
Quote:
Jeśli tak, stawiam 100zł po kursie 1,7 na poszkodowanego
taaa... ciekawe kto Ci da kurs 1.7 
Ja co najwyżej 1.30
w profie wycofali już 
|
Do góry
|
|
|
|
#562360 - 23/04/2006 20:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
to teraz złodzieje wiedza jakich błedów nierobic
Nie, bo pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da. Na przykład braków w inteligencji. Jeden z drugim ledwo od ziemi odrósł, ledwo wie co to jest Internet a już myśli, że będzie oszukiwał innych. Godna politowania naiwność.
Inna sprawa to naiwność tych, którzy dają się oszukiwać. Jeżeli będzie ona nadal tak wielka to pewnie wkrótce pojawią się innego rodzaju złodzieje. Socjotechnicy, inteligentni emocjonalnie, elokwentni i znający niuanse techniczne na tyle dobrze, żeby bez najmniejszego trudu zatrzeć za sobą ślady. Skoro dajecie się okradać ludziom o mentalności przedszkolaka to co dopiero będzie jak traficie na ten drugi typ? Okradnie Was taki a Wy mu jeszcze podziękujecie, jeszcze się zapożyczycie żeby mu dać pieniądze.
|
Do góry
|
|
|
|
#562362 - 23/04/2006 22:10
|
addict
|
Quote:
Inna sprawa to naiwność tych, którzy dają się oszukiwać. Jeżeli będzie ona nadal tak wielka to pewnie wkrótce pojawią się innego rodzaju złodzieje. Socjotechnicy, inteligentni emocjonalnie, elokwentni i znający niuanse techniczne na tyle dobrze, żeby bez najmniejszego trudu zatrzeć za sobą ślady. Skoro dajecie się okradać ludziom o mentalności przedszkolaka to co dopiero będzie jak traficie na ten drugi typ? Okradnie Was taki a Wy mu jeszcze podziękujecie, jeszcze się zapożyczycie żeby mu dać pieniądze.
Masz duzo racji, ludzie sie wystawiaja dlatego zawsze sie znajdzie ktos to chetnie zgarnie darmowa kase. Jednak mozna zminimalizowac prawdopodobienstwo by zostac oszukanym. Ja zawsze dziwilem sie jak mozna sie tak latwo dac oszukac. ZAwsze zachowywalem wszelkie kroki ostroznosci i przy tym razie bylo nie inaczej. Rafik99 legitymowal sie calkiem sporym stazem, wieloma postami i to w dzialach gdzie sam pisalem i wielokrotnie wymienialismy uwagi, dodatkowo mial potwierdzone wymiany, nie bylem w stanie przewidziec takiego obrotu akcji. Oczywiscie zawsze istanieje prawdopodobnienstwo bycia okradzionym, tak samo jak jedziesz w busie, w tramwaju czy idziesz po ulicy, nie da rady wyzerowac mozliwosci bycia okradzionym. Ale jednak okazja czyni zlodzieja kolejny raz to napisze. Choc tez nie do konca pasuje to powiedzenie do tej sytuacji.
Swoje oszustwo Rafik99 zaplanowal juz wczesniej, zanim zglosilem sie ze chce sie w z nim wymienic, juz Jego nowy nick byl zalozony kilkanscie minut wczesniej, do tego jak nigdy, co kilkanascie minut pisal posty na forum, ze ma kase na wymaine. Po prostu od samego poczatku wiedzial ze chce okrasc. Ale nie dziwota w koncu juz wczesniej okradl pod innym nickiem a moze i nawet nickami?
|
Do góry
|
|
|
|
#562363 - 23/04/2006 22:16
|
enthusiast
Meldunek: 05/04/2006
|
Quote:
Skoro dajecie się okradać ludziom o mentalności przedszkolaka [..]
Dokładnie.. kilka razy proponowałem wymiany na korzystnych warunkach dla drugiej strony prosząc o zgłoszenia poprzez PM, na 20 wiadomości może 2-3 były napisane językiem dorosłego człowieka, reszta to typowy emocjonalny bełkot nastolatka, jedyna zaleta tego jest, że mozna poprawić sobie humor, a naprawdę są osoby na tym forum z którymi można robić bezpieczne wymiany, jak i ustrzec się przed złodziejami, tylko jedno wielu pokrzywdzonym przeszkadza.. chcą szybko wymienić, byle jak i z byle kim dla szybkiego postawienia typu czy wzięcia udziału w jakiejś promocji..
|
Do góry
|
|
|
|
#562365 - 24/04/2006 00:23
|
old hand
Meldunek: 02/05/2005
|
za 150zl dam cie jego adres tyle jest mi on winien potraktujemy to jako sprzedaz dlugu a wtedy ty zadaj od niego ile chcesz z naliczonymi odsetkami ;] na tym polega sprzedaz dlugow ;]
|
Do góry
|
|
|
|
|
|