Strona 6 z 16 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 >
Opcje tematu
#5296246 - 05/04/2012 23:13 Re: Silownia [1] [Re: Ojro]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
no wlasnie z ta woda mam dylemt bo bo jedni mowią ze ta retencja wody to mit a drudzy własnie ze nabeirali jej po mono i ze efekty sa na mono lepsze ale po cyklu woda odplywa i niewiele z tego zostaje. Jabłczan tak jak piszesz - lepsza jakosc miesni ale słabsze przyrosty.
Jednak ogolnei wiekszosc i tak poleca mono smile
Sam nie wiem....
Stacki odpadaja bo ostatnie dfwa cykle to wlasnei stacki a teraz chce cos innego.
Bylem skłonny juz mono kupowac ale teraz znowu nie wiem :/

Do góry
Bonus: Unibet
#5296457 - 06/04/2012 00:56 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Sam bralem obydwie i z doswiadczenia wiem, ze przy mono idzie waga do gory bardziej, natomiast przy jablczanie mniej przybywa kg. Sam polecam jablczan, jezeli chodzi ci o sama sile.

Do góry
#5296655 - 06/04/2012 02:52 Re: Silownia [1] [Re: antyfutbol]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

o mase mi chodzi ale raczej czystą mase miesniową bo nie chce sie zalac. Na silem i tak bardzo nie zalezy bo strongmanem raczej juz nie zostane wink
Po mono naprawde tak sie wodą zalewa? i po cyklu ona schodzi?

Do góry
#5296766 - 06/04/2012 03:30 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
Zgodnie z sugestią kilka miesięcy temu zaopatrzyłem się w Storm'a i Shock'a. Pierwsze kilka dni było ok, na dobrą sprawę nadal nie mogę narzekać na specyfiki, ale martwi to, że strasznie czyści po zastosowaniu zarówno pre-workout jak i post-workout.

Czy mieliście coś podobnego? Może to źle dobrana dieta, zawsze starałem się jeść przed ćwiczeniami, ale jako, że w większości wypadków trenuję z samego rana (koło 8) to nie zawsze ten posiłek zdążyłem strawić zanim zacząłem trening. Ostatnio spróbowałem kilkakrotnie na siłkę pójść po samych suplach i rezultaty bardzo zbliżone.

Ps. Czy trening bez solidnego posiłku przed to w ogóle dobry pomysł, czy takie rzeczy są nie polecane?

Pozdrawiam,

SLAV

Do góry
#5296877 - 06/04/2012 04:01 Re: Silownia [1] [Re: slav007o]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Z tego co czytalem to wiele osob ma z tym problemy smile Ja przeszedlem dwa cykle i mialem z tym porblemy tylko za 1 razem i tylko po shocku( przedtreningówka). Jak zoladek sie przyzwyczail to juz bylo ok ale przez te początkowe przeboje została zadra na psychice bo rzeczywiscie jak zakrecilo w zoładku to doslownie bylo kilka minut zeby dojsc do celu laugh
Nie sądze zeby te Twoje problemy to bylo przez zle dobraną diete. Poprostu masz delikatny zoładek. Sporbuj nie brac stroma na pusty zoladek, tylko po delikatnym sniadaniu- wiem ze na roznych forach tak zaleclai tym co mieli klopoty. Co do jedzenia to zarówno posilek rpzedtreningowy jak i tej po sa bardzo wazne. Bez nich cwiczenie nie ma sensu. Chyba ze chcesz spac kalorie ale przeciez gdyby taki byl Twoj prosytet to bys nie kupowal wyzej wymienionych specyfików.
Ciezko cos doradzic. Ja sobie kupilem stoperan wtedy laugh ale po tygodniu juz fukcjonowalem bez niego tongue

Do góry
#5382237 - 03/06/2012 16:44 Re: Silownia [1] [Re: Vendetta]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: J - 23
Witam

Moze ktos wkleic filmik gdzie osoba przezentuje ćwiczenia na urzadzeniach na siłowni jakie sa najbardziej efektywne w spalaniu tłuszczu i rzezbieniu płaskiego brzucha

Odpusc sobie maszyny.
W klubach tego masakrycznie dużo, taka tendecja.
Wszystko ma być łatwiej i prościej, aby człowiek mniej sie zmeczył.

Jak ci cięzar wysunie się z ręki to od razu wrzask.

ZObacz jak cwicza tórjboisci, cięzarowcy.
Własciwie tylko ze sztangą.
Ciągi, wyciskania, siady, rwania, podrzuty itp

U mnie na silowni w godzinach w ktorych ja sie pojawiam, wygląda to tak:
Drązek - 3 osoby w tym ja. Reszta się albo nie dzwiga albo podnosi się na maszynie, gdzie oszukują, bo odbijają się i z łatwością wychodzą w górę.
Martwy ciąg - 2 osoby w tym ja. Ja teraz odpuscilem, lędzwie mnie bolą juz przy niskich cięzarach.
Przysiady - 3 osoby w tym ja + jeszcze jedna na tej nieszczesnej maszynie smitha.

Rwan itp nikt nie robi. Technika techniką, ale do tej pory nigdy nie spotkalem człowieka, który by to robił w godzinach w których ja jestem.

Za to są u mnie takie aparaty jak gosc łażący z Iphonem, który więcej czasu poswieca na zmiane muzyki niz na cwiczenia.
A ostatnio w poniedzialek trafiłem na faceta [wchodzilismy mniej wiecej razem].
Ja robilem swoje, a on biceps, ja schodzilem z silowni, a on nadal jechał biceps...

Do góry
#5382391 - 03/06/2012 17:40 Re: Silownia [1] [Re: lupus]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/05/2002
Originally Posted By: lupus
Witam

Moze ktos wkleic filmik gdzie osoba przezentuje ćwiczenia na urzadzeniach na siłowni jakie sa najbardziej efektywne w spalaniu tłuszczu i rzezbieniu płaskiego brzucha

Odpusc sobie maszyny.

Drązek - 3 osoby w tym ja. Reszta się albo nie dzwiga albo podnosi się na maszynie, gdzie oszukują, bo odbijają się i z łatwością wychodzą w górę.
Martwy ciąg - 2 osoby w tym ja. Ja teraz odpuscilem, lędzwie mnie bolą juz przy niskich cięzarach.
Przysiady - 3 osoby w tym ja + jeszcze jedna na tej nieszczesnej maszynie smitha.

Rwan itp nikt nie robi. Technika techniką, ale do tej pory nigdy nie spotkalem człowieka, który by to robił w godzinach w których ja jestem.

Za to są u mnie takie aparaty jak gosc łażący z Iphonem, który więcej czasu poswieca na zmiane muzyki niz na cwiczenia.
Ja robilem swoje, a on biceps, ja schodzilem z silowni, a on nadal jechał biceps...

Odpowiedz mu na pytanie, on nie chce byc silny czy wielki tylko spalic tluszcz...
Za duzo na SFD przesiadujesz gdzie kazde pytanie konczy sie jednym - jedz ryz i kurczaka, rob martwy przysiady, jedz suple i rosnij... Zenujacy poziom a Ty widze to powtarzasz... Jak ktos jest zawodowcem lub chce nim byc albo chce osiagnac jakas super forme to ok, ale jak 99% ludzi chodzi rekreeacyjnie na silownie, zeby sie rozruszac i najczesciej zrzucic troche z brzucha to przestancie pierdolic im glupoty, ze maja robic martwy, przysiad, jesc ryz i kurczaka i faszerowac sie odzywkami 5 razy dziennie i ze to jedyna droga... Troche rozumu, bo takim ludziom maszyny wystarcza zdecydowanie+ troche aerobow+ sensowne jedzenie a nie ustawiane z waga i tablicami kalorycznymi...

Do góry
#5382428 - 03/06/2012 17:49 Re: Silownia [1] [Re: Big_star]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: Big_star

zeby sie rozruszac i najczesciej zrzucic troche z brzucha

O właśnie.
Mistrzostwo świata to ludzie, ktorzy przychodzą pochodzić na bieżni.

nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Do góry
#5382439 - 03/06/2012 17:52 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Ale co masz do ludzi, ktorzy przychodza pochodzic na biezni bo nie rozumiem? Kazdy robi to co chce wiec w czym widzisz problem? Ty np mowisz ze robisz martwy ciag czy przysiady, a druga osoba Ci powie, nie rob takich cwiczen bo sobie obciazysz stawy, kregoslup itd i w sumie ma w tym racje, bo jezeli ktos nie umie robic tych cwiczen odpowiednio technicznie to tak bedzie. Wiec po co komus proponowac takie cwiczenia, skoro nigdy nie byl na silowni, takze nie bedzie umial zrobic poprawnie cwiczenia na maszynie a co dopiero z gryfem...

Do góry
#5382455 - 03/06/2012 18:00 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
lupus Offline
antimadrista

Pochodzic sobie możesz w terenie, wyjdzie Cie taniej i zdrowiej.
U mnie są nawet kobiety, ktory łazą po biezni przez godzine czytajac przy tym babskie gazety.

Do góry
#5382458 - 03/06/2012 18:02 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Mozna, ale musisz zrozumiec, ze tacy ludzie nie maja motywacji do wyjscia z domu i lazenia przez godzine po lesie czy innych drozkach, a tak pojda na silownie bo maja wykupiony karnet, bo szkoda zeby przepadl i tam tez nie pojda na bieznie na 10 minut i nie wroca do domu tylko juz pochodza ta godzine...

Do góry
#5382492 - 03/06/2012 18:20 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
lupus Offline
antimadrista

Mnie nie interesuje kto ile wydaje kasy. Jego kasa jego problem.
Ale lazic przez godzine po biezni, nie starajac sie nawet chwile pobiec.
Strata czasu.

Do góry
#5382514 - 03/06/2012 18:28 Re: Silownia [1] [Re: lupus]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Pochodzic sobie możesz w terenie, wyjdzie Cie taniej i zdrowiej.
U mnie są nawet kobiety, ktory łazą po biezni przez godzine czytajac przy tym babskie gazety.

u mnei tez takich duzo laugh

przychodzą dwie kolezanki zajmują dwie sąsiadujace bieznie , wrzucaja 5-teczke(tempo) i sobie chodza plotkujać jednoczesnie laugh Jakby nie mogly isc na spacer do parku laugh

Do góry
#5382527 - 03/06/2012 18:33 Re: Silownia [1] [Re: lupus]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Strata czasu.

Ale dlaczego mają biegać? Skąd wiesz jaki jest cel? Przecież jeśli chodzi o odpowiednie tetno do zmniejszenia tkanki tluszczowej to bieganie nie jest nawet wskazane lecz szybki marsz... A jeżeli ktoś nie ma 20 lat tylko 40 czy 50 to nawet nie musi byc szybki marsz, tylko zwykly jakies 5-5,5km/h.

Po drugie po co Ty sie rozgladasz po takich osobach, niech sobie robia co chca, Ty przychodzisz robisz co chcesz oni to samo... I tak dobrze ze przyszli na ta silownie, bo ponad 90% ludzi to lezy w tym czasie na kanapie przed tv i sie obzera...

Do góry
#5382532 - 03/06/2012 18:35 Re: Silownia [1] [Re: Vendetta]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

ogolneio co do cwiczen zgadzam si ez lupusem bo jak zacyznalem swoja przygode to tez stranuilem od mc, pompkach na poręczach i drązka. W sumie na niektore cwiczenia nie mialem sily bo nei dalem rady sie podciagnac wiecej niz 4-5 razy na drazku nie mowiac o seriach. Teraz natomiast wykonuje tylko i wylacznei cwiczenia zlozone, anagujace wiele grup miesniowych. Techniki mc wcale nie jest tak sie trudno nauczyc a z tymi obciazeniami stawow to w wiekszosci mit bo jesli ktos jest zdrowy to od samego robienia przyiadow i mc kolana mu nie nawalą tongue Co innego jak ktos na starcie ma z tym problemy.
Ogolnei teraz zainteresowal mnei CrossFit smile Zajebiscie daje w kosc i praktycznie kazdy i w kazdym warunkach moze sobie zrobic kilka cwiczen smile Ja mam dobrze bo u mnie w parkach porobili takie silownei z drazkami, poreczami itp. Najlepiej namowic 2-3 osoby i robic sobei zawody. Powiem Wam ze dawno mneit ak nic nie wymeczylo - zadne interwały itp.itd. CROSSFIT RULEZ laugh

Do góry
#5382533 - 03/06/2012 18:35 Re: Silownia [1] [Re: lupus]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Strata czasu.

no bez jaj
czepiasz się ludzi jak stara baba co siedzi całymi dniami w oknie smirk laugh

Do góry
#5382547 - 03/06/2012 18:40 Re: Silownia [1] [Re: Big_star]
TriumfWoli Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2009
Originally Posted By: Big_star
Witam

Odpusc sobie maszyny.

Odpowiedz mu na pytanie, on nie chce byc silny czy wielki tylko spalic tluszcz...
Za duzo na SFD przesiadujesz gdzie kazde pytanie konczy sie jednym - jedz ryz i kurczaka, rob martwy przysiady, jedz suple i rosnij... Zenujacy poziom a Ty widze to powtarzasz... Jak ktos jest zawodowcem lub chce nim byc albo chce osiagnac jakas super forme to ok, ale jak 99% ludzi chodzi rekreeacyjnie na silownie, zeby sie rozruszac i najczesciej zrzucic troche z brzucha to przestancie pierdolic im glupoty, ze maja robic martwy, przysiad, jesc ryz i kurczaka i faszerowac sie odzywkami 5 razy dziennie i ze to jedyna droga... Troche rozumu, bo takim ludziom maszyny wystarcza zdecydowanie+ troche aerobow+ sensowne jedzenie a nie ustawiane z waga i tablicami kalorycznymi...

Dobre podsumowanie w/w forum.
Sami profesjonalisci z obliczona % tkanką tłuszczu piszczący jesli nalejesz 0.8ml oliwy wiecej do twarożka laugh

Ćwicze kilka lat na silowni,siłą rzeczy jakąs wiedze posiadam

a gdy spróbuje sie o cos zapytac na tych "znanych" forach np o miesznie danych suplementów to pierwsza odpowiedz : Skąd mamy wiedziec ,napisz jakie obwody,ile ćwiczysz ?

laugh

Do góry
#5382577 - 03/06/2012 18:56 Re: Silownia [1] [Re: AGASSI]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: AGASSI
Strata czasu.

no bez jaj
czepiasz się ludzi jak stara baba co siedzi całymi dniami w oknie smirk laugh

Wybacz. Nastepnym razem napiszę jak mnie wkurza jakis tenisista czy inny pedał.

Do góry
#5382626 - 03/06/2012 19:19 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
lupus Offline
antimadrista

Jesli interesuje Cie crossfit polecam to:

Krotkie, ale masakrycznie wykancza.
NIestety w piątek musialem na chwile przerwac przy podciaganiu, cholernie wielki odcisk mi sie zrobil na lewej dloni, boli masakrycznie.

Do góry
#5382714 - 03/06/2012 19:41 Re: Silownia [1] [Re: lelu]
nOcnY Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2004
Miazga

Do góry
Strona 6 z 16 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 >

Moderator:  Biszop, rafal08