#1870460 - 20/12/2007 22:23
Re: Książki
[Re: mateusz2201]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
'Żądza piłkarskiego pieniądza' Roman Kołtoń
Od 'Mikołaja' dostałem taką ksiązke. I już wracając do domu od Mikołaja zaczałem czytanie gdyż nie lubie siedzieć bezczynnie w pociągu czy autobusie. Nieźle napisana, prostym językiem, szybko sie ją czyta gdyż zawiera troche zdjęć. Przy okazji można się dowiedzieć ciekawych rzeczy o naszych piłkarzach i 'piłkarzykach', o tym jak $ w czasach PRL-u robił swietny obecnie ekspert Jacek Gmoch oraz innych jego przekrętach, jak Niedzielan został kupiony za 30 piłek itd. Można przeczytać, dowiedziec się troche o polskiej piłce. Moja ocena : 4/10 Obecnie jestem w trakcie czytania 5 róznych ksiązek (jak nigdy) Gdy skończe to wrzuce czy jest godna poswięcenia czasu 
|
Do góry
|
|
|
|
#1870931 - 21/12/2007 02:02
[Re: Kameleon]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Czy ktoś widział może ekranizację Ursuli K. Le Guin Ziemiomorze - Czarnoksiężnik z Archipelagu Ziemiomorze - Grobowce Atuanu
Film <mini serial> widziałem, książki nie czytałem. Akurat, gdy ogladałem Ziemiomorze na dysk wpadł mi też Ring of the Nibelungs. Ten sam gatunek i musze przyznać, że ten drugi film dużo lepszy. Kumpel mówił, że fabuła filmu sporo odbiega od książki. Książki są świetne, polecam A na film poczekam, aż mi się sam napatoczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1870946 - 21/12/2007 02:05
[Re: Platini]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
'Żądza piłkarskiego pieniądza' Roman Kołtoń
Od 'Mikołaja' dostałem taką ksiązke. I już wracając do domu od Mikołaja zaczałem czytanie gdyż nie lubie siedzieć bezczynnie w pociągu czy autobusie. Nieźle napisana, prostym językiem, szybko sie ją czyta gdyż zawiera troche zdjęć. Przy okazji można się dowiedzieć ciekawych rzeczy o naszych piłkarzach i 'piłkarzykach', o tym jak $ w czasach PRL-u robił swietny obecnie ekspert Jacek Gmoch oraz innych jego przekrętach, jak Niedzielan został kupiony za 30 piłek itd. Można przeczytać, dowiedziec się troche o polskiej piłce. Moja ocena : 4/10 Obecnie jestem w trakcie czytania 5 róznych ksiązek (jak nigdy) Gdy skończe to wrzuce czy jest godna poswięcenia czasu Kołtonia nie czytałem i nie zamierzam go sponsorować Według mnie on prezentuje sobą niewiele Lepiej sięgnąć po książkę Kowala ta przynajmniej nie jest pisana tendencyjnie, a poza tym Kowal ma bardzo trzeźwe  spojrzenie na futbol
|
Do góry
|
|
|
|
#1871103 - 21/12/2007 02:47
[Re: Rancorn]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Ale sam przyznaj że schemat wydarzeń jest w obu książkach identyczny przyznaje  Ja wlasnie przeczytalem "Alchemie Futbolu" Jacka Gmocha... to to dopiero sa jaja...  Z perspektywy czasu smiesznie sie czyta takie dziwactwo... chociaz gdybym to przeczytal 25 lat temu... to moze i by wywarlo na mnie jakies wrazenie... oprocz śmiechu i zawstydzenia ? Ksiazke idzie stręścić mniej wiecej tak, że mecze rozgrywaja na na rozmowach z dziennikarzami, kiedy to trenerzy odkrywaja swoje karty, badz tez blefuja...a przeciwnik musi to wszystko rozgryzc. Zadania pilkarza dziela sie na destrukcyjne, kontrukcyjne i egzekucyjne. Dla totalnych fanatykow. Zwykly smiertelnik po lekturze tego, moze sie zrazic do pilki, sportu.. życia.  Kowala czytalem dawno temu... jajca jak berety. Szkoda, że autorem ksiazki nie jest sam Kowal.. to by dopiero bylo smiesznie... i pewnie jakies byki by sie pojawily.  Żądza pieniądza, jak dla mnie nudziarstwo.. kolton nie potrafi pisac o czystej pilce.. to miażdzy liczbami, datami, kwotami. Natlok informacji, a mala frajda z czytania i malo rzeczy naprawde godnych zapamietania... jak chocby wielkosc penisa jakiegos tam bramkarza w ksiazce Kowala. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1871117 - 21/12/2007 02:51
Książki
[Re: rene]
|
Porucznik
|
Wiesz rene, sam pewnie też nie kupiłbym tej pozycji ale ze ją dostałem to co innego  A Kowala nie czytałem, nie wiem jak jego pozycje się prezentują .. Moze kiedyś poczytam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1871131 - 21/12/2007 02:55
[Re: Zabielany]
|
Porucznik
|
Zabielany - Jakoś przeczytałem całą ksiązke Kołtonia i nie zauważyłem aby miażdzył liczbami czy kwotami .. Nie napisałem, że jest to wybitne dzieło, jak dla mnie przeciętne. Ja wole zapamietać jakaś date, czy liczbe np. strzelonych bramek Gucia w Panacie niż to kto ma jaką długośc penisa Jesli takie coś Ci się podoba to podziwiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1872235 - 21/12/2007 06:12
|
Porucznik
|
Poczatkowo tak myslałem, gdyz uważam Cie za madrego człowieka, ale przeczytałem jeszcze raz Twoj post i miałem jakies mieszane odczucia jednak rozmowa 'oko w oko' to co innego, przez neta może powstac duzo niejasności. Moze nie wyczułem tej drwiny gdyż szczerze to nie wiem co ten Kowal sobą reprezentuje Co do nowej pozycji Kołtonia, jak ja zobacze to przeglądne, Steca również.
|
Do góry
|
|
|
|
#1873380 - 21/12/2007 22:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
ja na święta zakupiłem sobie "Lux Perpetua " Sapkowskiego Jak zakładałem ten temat to polecałem pierwszą część tej trylogii czyli Narrenturum ( wieża błaznów ). Sapkowski w innym odświeżonym wydaniu z mega humorem, od którego czasem można spaść z krzesła. Ogólnie droga, ale to polskie realia. 42.90 w empiku, ceny na necie około 40 zł. Ale tutaj wszyscy koszą grubo buków wiec cena chyba nie gra roli  kupiłem sobie "Święte kości" Michaela Byrnesa. Nie znam gościa, chyba to jego debiut. Książka kupiona na chybił trafił, lubie tak czasem. Przekonała mnie notka: " współczesne zagadnienia na temat religii wśród autorów thrillerów" "Skorumpowani kardynałowie... " lubie takie chocki klocki, księża, sekty itd. " Na pilnie strzeżone Wzgórze Świątynne, gdzie łączą się tradycje religijne chrześcijaństwa, islamu i żydowskich wierzeń wdzierają się zamaskowani rabusie. Zuchwała kradzień kończy się krwawą jatką i staje się zaczątkiem niepokojów społecznych i rosnącego napięcia na linni Palestyna-Izrael. Krótko później władze apostolskie zalecają dwójce antropologów zbadanie niezwykłej relikwii, szczątków niezidentyfikowanego męszczyzny, ukrzyżowanego 2000 lat wcześniej. Przeprowadzone badania i analizy każą im postawić zaskakującą tezę. Czy watykan pozwoli by rewelacje te wyszły na światło dzienne ... ?" Pewnie kolejny klon Browna, ale ten tekst mnie bardzo rusza, zobaczymy
|
Do góry
|
|
|
|
#1881527 - 26/12/2007 04:18
[Re: Szczypior]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
ja na święta zakupiłem sobie "Lux Perpetua " SapkowskiegoJak zakładałem ten temat to polecałem pierwszą część tej trylogii czyli Narrenturum ( wieża błaznów ). Sapkowski w innym odświeżonym wydaniu z mega humorem, od którego czasem można spaść z krzesła. Ogólnie droga, ale to polskie realia. 42.90 w empiku, ceny na necie około 40 zł. Ale tutaj wszyscy koszą grubo buków wiec cena chyba nie gra roli  kupiłem sobie "Święte kości" Michaela Byrnesa. Nie znam gościa, chyba to jego debiut. Książka kupiona na chybił trafił, lubie tak czasem. Przekonała mnie notka: " współczesne zagadnienia na temat religii wśród autorów thrillerów" "Skorumpowani kardynałowie... " lubie takie chocki klocki, księża, sekty itd. " Na pilnie strzeżone Wzgórze Świątynne, gdzie łączą się tradycje religijne chrześcijaństwa, islamu i żydowskich wierzeń wdzierają się zamaskowani rabusie. Zuchwała kradzień kończy się krwawą jatką i staje się zaczątkiem niepokojów społecznych i rosnącego napięcia na linni Palestyna-Izrael. Krótko później władze apostolskie zalecają dwójce antropologów zbadanie niezwykłej relikwii, szczątków niezidentyfikowanego męszczyzny, ukrzyżowanego 2000 lat wcześniej. Przeprowadzone badania i analizy każą im postawić zaskakującą tezę. Czy watykan pozwoli by rewelacje te wyszły na światło dzienne ... ?" Pewnie kolejny klon Browna, ale ten tekst mnie bardzo rusza, zobaczymy LUX PERPETUA sprawiłem sobie wczoraj,pod choinke. To moja pierwsza swiadomie kupiona książka z gatunki fantasy.Zobaczymy...
|
Do góry
|
|
|
|
#1974589 - 20/01/2008 20:37
[Re: Marcel]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Dennis Lehane - seria o parze detektywów " weź mnie za rękę " . Zwłaszcza ksiązki Lehane'a mają świetnie rozbudowaną fabułe .
Swietna ksiązka, wlasnie ją skonczylem  Wciagajaca, caly czas mnie zastanawialo kto byl tym drugim, na poczatku mi nawet przyszlo do glowy, ze to moze byc Phill  Trzyma w napieciu  Minusem jest to, ze juz od poczatku ksiazki, wiedzialem, ze cos moze zajsc miedzy Patrickiem a Angie  Prawdopodobnie teraz zakupie, pozostale z tej serii, o ktorych wspomniales 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|