Strona 9 z 12 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 >
Opcje tematu
#578550 - 17/05/2006 08:26 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
rycerz_83 Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Quote:

Bramkarz musi być najsilniejszym punktem zespołu, a Jurek raczej zatracił troche pewność siebie.

ja pieprze , nie moge takich stereotypowych gadek,
na jakiej podstawie twierdzisz ze dudek stracil pewnosc siebie?
ostatni towarzyski mecz w reprezentacji ktory gral to przeciez najlepszy zawodnik na boisku, wrecz ostatniego stopera gra, ZAJEBISCIE PEWNY, o wiele pewniejszy nic boruc!

Do góry
Bonus: Unibet
#578551 - 17/05/2006 09:02 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Mastro Tomo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/08/2003
Quote:

ostatni towarzyski mecz w reprezentacji ktory gral to przeciez najlepszy zawodnik na boisku, wrecz ostatniego stopera gra, ZAJEBISCIE PEWNY, o wiele pewniejszy nic boruc!

w pełnie sie z tym zgadzam, dla mnie wciąż Boruc jest tylko bramkarzem nr 2 po Dudku, trzeci powinien jechać Kowalewski ....

Do góry
#578552 - 17/05/2006 09:10 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
Quote:

Quote:

Bramkarz musi być najsilniejszym punktem zespołu, a Jurek raczej zatracił troche pewność siebie.

zgadzam sie z toba dlatego nr 1 bedzie tomek kuszczak. boruc pusci jakas szmate z kolumbia albo chorwacja
nie podoba mi sie krytyka pawla janasa. to sa ci sami ludzie co na niego jechali po przegranym meczu z dania 1:5. gdzie byliscie po awansie do mistrzostw swiata? janas to najlepszy obecnie trener w polsce czy sie to komus podoba czy nie. pamietacie legie sprzed 10 lat. cwiercfinal ligi mistrzow? kasperczak mial taka sama pake w krakowie a nie potrafil ograc valerengi i dinamo tibilisi. franek nie jedzie bo ostatniego gola strzelil w grudniu. warto tez dodac ze franek 2 razy zmienial klub w tym sezonie i sie pogubil (pokazcie mi takiego pilkarza co gral w 3 klubach w jednym sezonie). smuda gada ze by go z gipsem wzial ale powinien tez dodac ze razem z frankiem by wzial wojtale, citko, siadaczke i lapinskiego. swoich pupili od zawsze. mysle ze to tez by sie wielu ludziom nie spodobalo. nie jestem zwolennikiem rasiaka i mili-jak wszyscy, ale to nie znaczy ze kadra jest przegrana.

Do góry
#578553 - 17/05/2006 09:11 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
Podczas mistrzostw w Azjii w meczu z Stanami Zjednoczonymi zagrali dublerzy i jak sie potem okazało to było jedyne zwyciestwo , myśle ze Selekcjoner Paweł Janas wie dobrze co robi

Wszystkie formacje wyglądaja w miare ok , Frankowski nieco opadł z formy i to nie jest ten " Franek " co kiedyś , zastrzeżenia mam jedynie co do Bramkarza uwazam ze jednak powinien być powołany Dudek , i tutaj mam najwieksze obawy bo moze być kiepsko jeżeli miedzy słupkami Stanie Boruc , jak bedzie przekonamy się juz niedługo .

Do góry
#578554 - 17/05/2006 09:16 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Meldunek: 29/07/2005

Do góry
#578555 - 17/05/2006 09:33 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#578556 - 17/05/2006 09:33 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
berek Offline
veteran

Meldunek: 01/01/2005
Quote:

dla mnie wciąż Boruc jest tylko bramkarzem nr 2 po Dudku, trzeci powinien jechać Kowalewski ....

trochę szkoda , że nie widziałeś Kuszczaka w bramce WBA w tym sezonie

Do góry
#578557 - 17/05/2006 09:35 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Nazwiska nie weszły
w odpowiednie kratki
oj przyjdzie mi chyba
pakować manatki.

ROTFLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

ten cytat jest naprawde niezły

Pokresliłem i tak wyszło

Do góry
#578558 - 17/05/2006 10:39 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Ezquerro Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/11/2002
Quote:

Rasiak to jest Dwójka a nie Joker,prawdziwy Joker został usunięty z talii Janasa, za to jedzie aż sześć dam

W mojej talii niema rasiaka no chyba że liczymy podstawke pod piwo

qrva ja tego nie ścierpie, franek wchodził strzelał i zapewnił nam awans i nie jedzie
rasiak przeszkadzał nam w rozgrywaniu akcji i jedzie

piszecie że nie ma formy, ale co to wogóle oznacza?
piłkarz bez formy to taki który sałania się na boisku, przegrywa pojedynki biegowe, nie potrafi podać piłki, każde przyjęcie piłki odskakuje mu na 2 m (patrząc na rasiaka i franka to dlamnie rasiak jest cały czas bez formy!!!!)
Tego nieda się zmienić z dnia na dzień!!!
co innego w zdobywaniu bramek może i nie strzelał przez pół roku, może się szykował na mundial
(smolarek na wiosne też ma blokade i jedzie) więc zadne wytłumaczenie janasa ze niema formy
Na MŚ zabiera się najsilniejszy skład a nie buduje drużyne na ele. ME !!!! paranoja , "janas powinien franka na ręka do Niemiec Zanieść"

Do góry
#578559 - 17/05/2006 11:39 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
to są dopiero jaja

Quote:

Nazwiska 23 piłkarzy powołanych do kadry na mistrzostwa świata przez selekcjonera Pawła Janasa zaskoczył nie tylko ekspertów i kibiców, ale nawet bukmacherów.
"Jeśli skład ogłoszony przez trenera Janasa potwierdzi się, to będziemy musieli zwrócić grającym postawione kwoty, bo ... nie było możliwości trafnego wytypowania nazwisk 23 zawodników powołanych na mundial" - powiedział Radosław Krawczyk z firmy bukmacherskiej "Milenium".

Firma ta przygotowała listę 44 piłkarzy, z których grający musieli wytypować 23 nazwiska piłkarzy, których Paweł Janas zabierze na mundial.

"Była także ewentualność wytypowania 22 nazwisk i podparcia się tzw. jokerem, który zastępowałby jakiekolwiek nazwisko spoza listy. Niestety na przygotowanej przez nas liście 44 potencjalnych kadrowiczów zabrakło aż trzech nazwisk zawodników, na których postawił selekcjoner. Wobec tego nie było możliwości poprawnego przewidzenia składu polskiej kadry, nawet przy zastosowaniu jokera" - dodał Krawczyk, który poinformował, że w ofercie nie było nazwisk Dariusza Dudki, Damiana Gorawskiego i Pawła Brożka.

"Zainteresowanie tym zakładem było spore. Selekcjoner zaskoczył jednak także nas" - zakończył Radosław Krawczyk.

W ogłoszonym przez trenera Pawła Janasa składzie na mundial zabrakło m.in. Jerzego Dudka, Tomasza Frankowskiego i Tomasza Kłosa, którzy w eliminacjach byli podstawowymi graczami reprezentacji.

Do góry
#578560 - 17/05/2006 12:07 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Pozwoliłem sobie przytoczyć te teksty, bo zapewne za kilka godz. zniknął z portalu interia.pl :

"Dudek: Myślałem, że to żart
17.05.2006

- Początkowo myślałem, że to żart - powiedział na łamach "Super Expressu" Jerzy Dudek, którego selekcjoner reprezentacji Polski nie powołał do składu na mistrzostwa świata w Niemczech.

- Nie oglądałem tego w telewizji. Zadzwoniłem do kuzyna i zapytałem go: kto jedzie? Odpowiedział mi, że nie jadę ja, Frankowski, Saganowski, Rząsa. Skomentowałem to, że znając dziennikarzy Polsatu, przypuszczam, że zrobili kawał i za jakiś kwadrans podadzą prawdziwy skład - dodał bramkarz FC Liverpool.

Szybko okazało się, że to nie jest żart ze strony dziennikarzy, a tym bardziej Pawła Janasa. Dudek nie kryje zaskoczenia decyzją trenera.

- Jeszcze w niedzielę rozmawiałem z trenerem i słyszałem, że jadę. 20 maja miałem stawić się na zgrupowanie - stwierdził 33-letni zawodnik.

Dudek nie rozmawiał jeszcze z Janasem i nie zna powodów podjęcia takiej decyzji.

- Wysłałem mu SMS-a. Napisałem, że jest mi przykro, że nie dostałem nominacji. Bo nie miałem chyba słabych meczów w kadrze. Gdyby mi jeszcze to wytłumaczył, powiedział, że nie gram w Liverpoolu i dlatego mnie nie bierze. Albo że boi się opinii publicznej, czy też że jestem konfliktowy - to rozumiem. A tu nic, ani jednego słowa. Janas mówił, że myślał o tym całą noc. Rozpisywał na kartkach różne możliwości. Ciekawy jestem czy był sam, czy ktoś mu coś radził, wywierał nacisk. Czy będzie miał z tego jakąś korzyść... sportową. - wyznał Dudek.

Po ogłoszeniu składu na mundial, Janas powiedział, że bierze odpowiedzialność za taki właśnie wybór graczy.

- Z odpowiedzialnością jest tak jak u polityków. Na końcu mówią, że się z czymś pomylili i już - mówił Dudek, który nie zamierza kończyć kariery reprezentacyjnej.

- Nie można się poddawać - tłumaczył Dudek. "

Super Express/INTERIA.PL

Frankowski: Janas wbił mi nóż w plecy
17.05.2006

- Trener Paweł Janas wbił mi nóż w plecy. Potraktował mnie jak śmiecia, jak lalkę, którą można się pobawić i rzucić w kąt. Jest mi niezmiernie przykro - powiedział w wywiadzie dla "Faktu" wielki nieobecny w składzie Polski na mundial Tomasz Frankowski.

- Janas i jego współpracownicy ani razu nie dali mi do zrozumienia, że jest jakiś problem, że się zastanawiają. Wiedzieli przecież, że nie szykuję formy na mecze z Litwą i Wyspami Owczymi, a na czerwiec. I ja tę formę bym osiągnął - dodał popularny "Franek".

- Poza tym, gdyby Janas mnie ostrzegł o tym, że mogę nie zabrać się na mistrzostwa, to spiąłbym się maksymalnie. Nie zszedłbym z drobną kontuzją podczas meczu z Wyspami Owczymi, tylko ciągnąłbym do końca ryzykując poważną kontuzję. Ale była sielanka i słyszałem od Janasa, że wszystko będzie OK. Nawet jak trafiłem w poprzeczkę na treningu, usłyszałem od trenera: "Franiu, nie przejmuj się. Wszystko jest OK". W ogóle mogłem nie przyjeżdżać na mecz z Litwą i zgrupowanie we Wronkach, tylko pojechać na wczasy, jak Maciek Żurawski. Ale zrobiłem to dla siebie, chciałem potrenować i odzyskać skuteczność - podkreślił napastnik angielskiego Wolverhampton.

Frankowski od pół roku nie zdobył gola. Według doniesień prasowych, selekcjoner miał także zastrzeżenia, co do wyników badań 32-letniego piłkarza.

- Fizycznie czuję się tak jak w eliminacjach, gdy strzelałem gole. Jestem co prawda lekko zmęczony, ale przecież do czerwca nabrałbym sił. Lekko siadłem psychicznie, bo od dawna nie zdobyłem bramki, ale do mistrzostw jest kilka tygodni. Gdybym był słabszy od Grześka Rasiaka, odstawał fizycznie czy w inny sposób od reszty, to sam powiedziałbym: trenerze, daję sobie spokój, bo jestem ambitny. Ale tak nie było! - stwierdził Frankowski.

- Janas przez pół roku uśpił moją czujność, bo współpraca układała się wzorowo. Wydawało się, że zaufaliśmy sobie. Chwalił, powoływał, twierdził, że wszystko gra,. Ewidentnie kłamał. Wbił mi nóż w plecy. To bardzo boli. Jurek Dudek też dowiedział się z telegazety, że nie jedzie. Nie stać widocznie naszego trenera, jak ma to miejsce we Francji czy w Anglii, by zadzwonić do człowieka i powiedzieć: słuchaj, stary, to ciężka decyzja, postaraj się to zrozumieć - nie krył żalu Frankowski, który poważnie zastanawia się nad zakończeniem reprezentacyjnej kariery.

- Nie sądzę, żebym zagrał jeszcze w reprezentacji. Na razie zweryfikuje swoje plany. Muszę zaplanować czerwiec - podkreślił "Franek".

Fakt/INTERIA.PL

Tak właśnie załatwi sprawy "Nasz" trener, jak Go nazywaliście "trener z jajami".

Do góry
#578561 - 17/05/2006 12:43 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Nie wiem jaki sens ma takie gremialne bicie piany,janas zrobił to,co sobie juz dawno zaplanował,chodzac po lesie.***

Chocbyście napisali miliard postów potepiajacych Janasa to i niczego nie zmienicie.

Po co sie napedzać ,szkoda czasu i nerwów.

Zdażycie psy powiesić na Janasie po meczu z Kostaryką,który nasza reprezentacja przegra,wcześniej remisując 0:0 z Ekwadorem i przegrywając 0:4 z Niemcami.

Stopnia blamażu nie zmiejszy nawet honorowy i jedyny na mistrzostwach) gol Polaków....(piłka po kiksie kostarykańskiego obrońcy trafi w słupek,potem w Rasiaka i wpadnie do siatki).....1:2 w 3 meczu i adios.

Wyladuje na Okęciu Janas ze swoimi pupilami i wtedy możecie wylewać na nich pomyje,a teraz juz dajcie sobie spokój,bo zachowujecie sie jak moherowe babska......obrazone ,że Rydzyk nie jedzie:-)

***starą klike zastapił nową,ale....swoją :P

Do góry
#578562 - 17/05/2006 12:49 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
RONALDINHO_FCB Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2006
Co dziwnego w tych artykulach?
Janas mial dzwonic do Dudka i go przepraszac ze nie jedzie na Mundial ? Lool
Kolejny Frankowski ktory nie strzelil w klubie gola od ilus tam nastu meczy ...

Dudek mial za co jechac ? Za to ze stanal akurat przed Scheva a wczesniej w ciagu 45 min dal sobie wpakowac 3 bramki ...

Do góry
#578563 - 17/05/2006 12:51 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
RONALDINHO_FCB Offline
Carpal Tunnel

Widac teraz jakie jaja maja nasi grajkowie ....

Aha i napisal to Fakt to tylko na marginesie podaje

Do góry
#578564 - 17/05/2006 13:08 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Ronaldinhio??? , a czy ja napisałem, że powinien jechać Dudek, czy Frankowski, być może powinni, nie to jest jednak sednem problemu!

" Jeszcze w niedzielę rozmawiałem z trenerem i słyszałem, że jadę. 20 maja miałem stawić się na zgrupowanie - stwierdził 33-letni zawodnik."
/J.Dudek/

ps. "aha i pierwszy artykuł napisał Super Express.... to tak na marginesie".

Do góry
#578565 - 17/05/2006 13:09 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
Klakier Offline
old hand

Meldunek: 22/02/2005
A tez tak pier***** a za co Fabianski, że miał dobrą defensywe przed sobą. Pomyśl!!!

Do góry
#578566 - 17/05/2006 13:19 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
vinicius Offline
old hand

Meldunek: 21/01/2006
Quote:

Aha i napisal to Fakt to tylko na marginesie podaje

co ma piernik do wiatraka

Do góry
#578567 - 17/05/2006 13:42 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
RONALDINHO_FCB Offline
Carpal Tunnel

Quote:

A tez tak pier***** a za co Fabianski, że miał dobrą defensywe przed sobą. Pomyśl!!!

Lepiej stac na bramce przed dobra defensywa niz siedziec na trybunkach lub lawce ...

A np mecz z Gornikiem widziales?

Czy ja mowie ze Fabian ma jechac? wkurza mnie to dziamotanie juz, kto powinien a kto nie powienien ... Janas jest selekcjonerem ... on z druzyna zdobyl awans i on za to bedzie odpowiadal ... tylko dziwi mnie to ze ktos kopiuje jakis wywaiad a pozniej dodaje tekst w stylu : "tak sie zachowuje wasz Janas z jajami" itp itd

Poczekamy do czerwca i bedziemy oceniac.
Moze akurat Boruc na bramce albo Jelen lub Brozek okaza sie odkryciem Mundialu ...

Do góry
#578568 - 17/05/2006 13:48 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
vinicius Offline
old hand

Meldunek: 21/01/2006
Widziałem mecz Gornik - Legia z trybun i musze sie zgodzic, ze tam pierwsze skrzypce gral Fabianski, ale sam chyba przyznasz ze pisanie o snajperach Gornika w kontekscie MS jest conajmniej smieszne
Oni dostawaliby baty od kazdej z druzyn z ktorymi walczyl Dudek w lidze rezerw na Wyspach

Do góry
#578569 - 17/05/2006 13:49 Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
RONALDINHO_FCB Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Widziałem mecz Gornik - Legia z trybun i musze sie zgodzic, ze tam pierwsze skrzypce gral Fabianski, ale sam chyba przyznasz ze pisanie o snajperach Gornika w kontekscie MS jest conajmniej smieszne
Oni dostawaliby baty od kazdej z druzyn z ktorymi walczyl Dudek w lidze rezerw na Wyspach

A kto Ci powiedzial ze Fabianski bedzie gral na MS?

Do góry
Strona 9 z 12 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 >

Moderator:  Biszop, rafal08