Kup nowego, pewnie taniej wyjdzie.
za 99zl nie kupie kompa nowego , matryce sprawna tak

życzę powodzenia .. twoja matryca to CCFL czyli podswietlana świetlówkami te matryce nie są już produkowane od stycznia 2013 lub stycznia 2012 .
Dastanie nówki graniczy z cudem a ceny ze ho hoho .... sam szukałem do swojego samsunga R522 z 2009roku 15,6" koszt nowej to min 450-500zl .. używka min 289zl .
Ty potrzebujesz 17" jak poszperałem na szybko w necie to ceny od 66funtów lub 89 $ + wysyłka .W polsce znalazłem 2 sklepy które niby mają te matryce ale na zamówienie więc można sie spodziewać ceny zaporowej .
Fak można kupić zamiennik .. nową matryce LCD + konwerter z CCFL na LCD ( 90zl -120zl) tylko jest spory minus nie masz żadnej gwarancji ze u ciebie to rozwiązanie zadziała .
Przerabiałem to na 2 laptopach Dell i HP .. w aukcjach w których zakupiłem matryce + konwerter oba modele laptopów były jako kompatybilne i owe rozwiązanie miało działać ... po montażu okazało się co innego .
Również raził bym kupić nowego lapka fakt jest to wydatek ale jak skok tech technologiczny i jakościowy względem tego Fujitsu