Rabita Baku - Yamamay Busto Arsizio under 160.5 pkt 1.85
BetssonTurniej finałowy LM w Stambule.
Gospodarzem jest drużyna Galatasaray.
Mój scenariusz na te 2 dni wygląda następująco:
Dziś wygrywają Rabita i Vakifbank, mecz o 3. miejsce zawsze będzie meczem o 3. miejsce a finałowy pojedynek wygląda mi na no bet.
Dziś w derbach Stambułu na 3-0 bym nie grał, bo Galata to gospodarz i też ma w składzie kilka gwiazd.
Jedynym więc typem z tego turnieju jaki zagram (zakładając że mój scenariusz się sprawdzi) będzie łatwa wygrana Rabity Baku.
Drużyna ta została zbudowana w jednym celu - wygrania LM.
Takie zawodniczki jak Akinradewo, Grun, Cruz czy też znakomita Montano gwarantują najwyższy poziom.
Busto, co tu dużo pisać, lubię ten zespół, ale żeńska liga siatkówki we Włoszech przechodzi ogromny kryzys, wszystkie gwiazdy obrały kierunek rosyjski, azerski czy też turecki.
Gdyby nie ta loteria w postaci durnego złotego seta, moim Yamamay by tu nie grał, bo prostu był drużyną gorszą od Azerrailu, no ale jednak dziewczynom się udało i osiągnęły sukces.
Wyróżniają się Kożuch, Arrighetti i Brinker, ale na tle wyżej wymienionych gwiazd Rabity prezentuje się to blado.
Jeśli zawodniczki z Baku wyjdą na mecz z odpowiednią koncentracją to nie widzę innej opcji niż 3-0.