Strona 6 z 28 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 27 28 >
Opcje tematu
#5837219 - 15/04/2013 19:10 Re: Re: Kibole [14] [Re: podstawek]
dondo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/02/2007
Originally Posted By: podstawek
Weź się ogarnij. Nas sędziowie też przekręcali w tej rundzie, ale potrafiliśmy mimo to wygrać mecz. Nawet jeśli był gol ze spalonego w samej końcówce. Tutaj mieli 75 minut, aczkolwiek oczywiście sędzia popełnił błąd. Natomiast karnego nie powinno być. Dodatkowo czerwona dla psychola Pareiki.

Skup się na sobie i nie bierz przykładu z Waszego trenera. Bo generalnie to Was sędziowie mocno wyciągnęli za uszy w tym sezonie.

apropo psycholi, wczoraj Aguero (nawet źółtej nie dostał :D)

Do góry
Bonus: Unibet
#5837236 - 15/04/2013 19:46 Re: Re: Kibole [14] [Re: podstawek]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Tzn. ja dałbym mu profilaktycznie żółtko za agresywne wejście. Ale jeśli Przesmycki i Stempniewski jasno mówią, że czerwień i ich argumenty są dosyć rozsądne to coś to jednak oznacza. Tym bardziej, że bardzo często Przesmycki bronił sędziów przy kompletnie przegranych sprawach.

No ale razem z żółtkiem musiał byś także karnego pokazać i byłby kompletny cyrk.
Co do Stempniewskiego to nie mogłem uwierzyć co on mówi jak usprawiedliwiał sedziego bramkowego z tego pierwszego gola, za mało treningów? Gość 2 metry od sytuacji zwrok skierowany na piłke i nie widzi jak lini przekracza chyba pół metra grin (jeśli to on był w lidze + extra bo słabo pamiętam) .
Sytuacje Pareiki też omawiał pryzmatem celowego wjechania nogą w klate Koseckiego.Ja tam nie widze nic umyślnego, obaj wyskoczyli do piłki>Kosecki sam chyba chciał Pareike postraszyć robiąc ruch nogą, ten nie wymiękł i poleciał laugh Przerysował go a nie kopnął, no ale każdy ma inną wrażliwość w dodatku nikt tego i tak nie mógł uchwycić bo kto? Stępień na lini laugh

Do góry
#5837246 - 15/04/2013 20:11 Re: Re: Kibole [14] [Re: simons1986]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Originally Posted By: simons1986
Weź się ogarnij. Nas sędziowie też przekręcali w tej rundzie, ale potrafiliśmy mimo to wygrać mecz. Nawet jeśli był gol ze spalonego w samej końcówce. Tutaj mieli 75 minut, aczkolwiek oczywiście sędzia popełnił błąd. Natomiast karnego nie powinno być. Dodatkowo czerwona dla psychola Pareiki.

Skup się na sobie i nie bierz przykładu z Waszego trenera. Bo generalnie to Was sędziowie mocno wyciągnęli za uszy w tym sezonie.

Podaj mi przykłady kiedy to Legia zostala okradziona przez sędziów z punktów, bo ja nie mogę sobie przypomnieć. To ze sedziowie gwiżdzą pod Legie wiadomo od dawna, a akcja w Krakowa to tylko potwierdzenie tej teorii. W dupach macie pełno, ze Lech moze mas dojechac, wiec kombinujecie na prawo i lewo smile
wez sie nie kompromituj ...

Do góry
#5837257 - 15/04/2013 20:45 Re: Re: Kibole [14] [Re: bolo_lacznik]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 26/06/2011
Originally Posted By: bolo_lacznik

Podaj mi przykłady kiedy to Legia zostala okradziona przez sędziów z punktów, bo ja nie mogę sobie przypomnieć. To ze sedziowie gwiżdzą pod Legie wiadomo od dawna, a akcja w Krakowa to tylko potwierdzenie tej teorii. W dupach macie pełno, ze Lech moze mas dojechac, wiec kombinujecie na prawo i lewo smile
wez sie nie kompromituj ...

wczoraj to ty juz sie skompromitowałeś wiec zamilcz puke

Do góry
#5837261 - 15/04/2013 21:07 Re: Re: Kibole [14] [Re: simons1986]
pacyfista Offline
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005
przestancie juz pierdolic kto dla kogo gwiżdze bo smiech na sali laugh
Siejewicz to uczciwy chłop po prostu bład ludzki. Bez zapisu video

błedy były ,są i będą ,sedziowie to tylko ludzie decyduje ułamek sekundy,oczywiscie za takie babole ktore odjebał Jarzebak to minimum roczny odpoczynek .

Dlaczego dla was panowie nie ma karnego po zagraniu reka Jodlowca?
dla mnie karny ,Jodlowiec ma reke ala prostytutka z autostrady ktora łapie klienta,nie jest to naturalne ulozenie reki
licze na merytoryczna dyskusje jak ktos ma to moze dac regulamin
gdzie jasno pisze ze takie zagranie reka nie kwalifikuje sie do podyktowania jedenastki

Do góry
#5837334 - 15/04/2013 23:00 Re: Re: Kibole [14] [Re: simons1986]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006

jeszcze Lechita będzie się czuć pokrzywdzony przez sędziów względem Legii laugh

chociażby z tej rundy - Z Polonią gol ze spalonego i brak karnego, z Górnikiem nieuznany gol i kilka innych rzekomych spalonych. To, że wygraliśmy nie oznacza, że nikt nas przerobił.

Ale na Twoim miejscu to bym się tak nie czepiał, bo wtedy okaże się kto najbardziej skorzystał na decyzjach sędziów.

I tak. Masz rację, bardzo się boimy, dlatego wygraliśmy ostatnie 5 meczów i jesteśmy najlepszą drużyną rundy wiosennej.

Do góry
#5837335 - 15/04/2013 23:00 Re: Re: Kibole [14] [Re: royalflush]
podstawek Offline
wieczny student

Originally Posted By: royalflush
Tzn. ja dałbym mu profilaktycznie żółtko za agresywne wejście. Ale jeśli Przesmycki i Stempniewski jasno mówią, że czerwień i ich argumenty są dosyć rozsądne to coś to jednak oznacza. Tym bardziej, że bardzo często Przesmycki bronił sędziów przy kompletnie przegranych sprawach.

No ale razem z żółtkiem musiał byś także karnego pokazać i byłby kompletny cyrk.
Co do Stempniewskiego to nie mogłem uwierzyć co on mówi jak usprawiedliwiał sedziego bramkowego z tego pierwszego gola, za mało treningów? Gość 2 metry od sytuacji zwrok skierowany na piłke i nie widzi jak lini przekracza chyba pół metra grin (jeśli to on był w lidze + extra bo słabo pamiętam) .
Sytuacje Pareiki też omawiał pryzmatem celowego wjechania nogą w klate Koseckiego.Ja tam nie widze nic umyślnego, obaj wyskoczyli do piłki>Kosecki sam chyba chciał Pareike postraszyć robiąc ruch nogą, ten nie wymiękł i poleciał laugh Przerysował go a nie kopnął, no ale każdy ma inną wrażliwość w dodatku nikt tego i tak nie mógł uchwycić bo kto? Stępień na lini laugh

wtedy jest to traktowane, jako faul po gwizdku, czyli tylko kara indywidualna

Do góry
#5837337 - 15/04/2013 23:05 Re: Re: Kibole [14] [Re: pacyfista]
podstawek Offline
wieczny student

Originally Posted By: pacyfista
przestancie juz pierdolic kto dla kogo gwiżdze bo smiech na sali laugh
Siejewicz to uczciwy chłop po prostu bład ludzki. Bez zapisu video

błedy były ,są i będą ,sedziowie to tylko ludzie decyduje ułamek sekundy,oczywiscie za takie babole ktore odjebał Jarzebak to minimum roczny odpoczynek .

dla mnie karny ,Jodlowiec ma reke ala prostytutka z autostrady ktora łapie klienta,nie jest to naturalne ulozenie reki
gdzie jasno pisze ze takie zagranie reka nie kwalifikuje sie do podyktowania jedenastki

jak bardzo chcesz to mogę poszukać w regulaminie, ale opiszę to pokrótce

w tej chwili w przepisach przy zagraniu ręką rozpatrywane są dwie sprawy:
1. celowość zagrania
2. ułożenie ręki

W sytuacji Jodłowca zagranie oczywiście nie jest celowe. Odnośnie ułożenia ręki to jest to naturalne ułożenie, a ponadto sam jeszcze ją odsuwa. Poprzez to odsuwanie może wydawać się, że nienaturalnie ma tą rękę ułożoną. Ale zobacz jak ma ją ułożoną zaraz przed zagraniem. Swobodnie trzyma ją obok ciała. Później chcąc uniknąć kontaktu odmachuje się i robi to mylne wrażenie, że odbił piłkę mając rękę na wysokości barków.

Do góry
#5837339 - 15/04/2013 23:22 Re: Re: Kibole [14] [Re: simons1986]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Cytat:
wczoraj to ty juz sie skompromitowałeś wiec zamilcz puke
cmoknij mnie w trąbę, niby czym sie pajacu skompromitowałem ? a juz o zielonych stolikach i majstrach to Ty (jak mniemam kibic Lecha ) lepiej sie nie wypowiadaj grin

Do góry
#5837341 - 15/04/2013 23:24 Re: Kibole [14] [Re: Platini]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2009
grin

Do góry
#5837345 - 15/04/2013 23:33 Re: Kibole [14] [Re: Platini]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
http://ekstraklasa.net/liga-grecka-kibice-aek-ateny-przepedzili-pilkarzy-z-boiska,artykul.html?material_id=516c02b69a22dd8055000000#zamknij

Do góry
#5837456 - 16/04/2013 01:34 Re: Re: Kibole [14] [Re: simons1986]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Podaj mi przykłady kiedy to Legia zostala okradziona przez sędziów z punktów, bo ja nie mogę sobie przypomnieć.

Żeby daleko nie szukać. Bodaj dwie kolejki temu gol dla Polonii w końcówce meczu z metrowego spalonego. Tylko sobie Legia zawdzięcza, że mimo wszystko ten mecz wygrała (gol w 91 minucie).

Do góry
#5837475 - 16/04/2013 01:46 Re: Re: Kibole [14] [Re: pacyfista]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004

36. Kontakt ręki zawodnika z piłką, który nastąpił na skutek świadomego działania tego zawodnika uznaje się za rozmyślne dotknięcie piłki ręką. Ma to miejsce nawet wtedy, gdy ręka ściśle przylega do tułowia zawodnika, lecz nastąpił rozmyślny ruch całego tułowia w kierunku piłki w celu jej zatrzymania lub zmiany kierunku jej lotu.
37. Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego ruchu ręki - nie podlega karze.
38. Użycie rąk do zasłonięcia twarzy lub innych wrażliwych części ciała przed silnie kopniętą piłką z bliskiej odległości, co uniemożliwia uchylenie się dla uniknięcia uderzenia - nie stanowi naruszenia przepisów gry. Jeżeli jednak kopnięcie piłki miało miejsce ze znacznej odległości, to takie użycie rąk musi być przez sędziego uznane jako rozmyślne zagranie piłki ręką.

Ruchu ręki żadnego nie było - Jodłowiec został po prostu z bliska trafiony w rękę.

Jak na gościa, który zatrzymywał się po biegu, to było całkiem normalne ułożenie rąk. Przecież nie miał ich szeroko rozłożonych jakby pokazywał jaką rybę złowił.

Do tego dodajmy, że w całej tej sytuacji Jodłowiec (ani Legia) nie odniosła żadnej korzyści. Wręcz przeciwnie. Korzyść mogła odnieść tylko Wisła, bo piłka zamiast zostać wybita pozostała przed bramką.

Moim zdaniem Siejewicz słusznie nie gwizdnął karnego.

Do góry
#5837526 - 16/04/2013 02:39 Re: Re: Kibole [14] [Re: Platini]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

to że nie podlega karze to chodzi o kartke raczej.gdyby sytuacja była przy strzale lub podania wiślaka jest wtedy karny, bez kary.W takim wypadku umyślna reka to czerwień.

Jak sobie gość trzyma ręce w górze i go ktoś nabije to jest ręka, przykład z meczu Jagiellonia-Pogoń.
Gdy Bełchatów grał z Ruchem na 3-0 też był karny gdzie piłka się pośliznęła na mokrej trawie i walnęła obrońce GKS-u to też nie było umyślne, karny bez kartki i tyle.
Tutaj nie ma o czym mówić bo to Legionista wybijał piłkę.

Do góry
#5837540 - 16/04/2013 02:48 Re: Re: Kibole [14] [Re: Bzyku]
huge Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2007
Originally Posted By: Bzyku

36. Kontakt ręki zawodnika z piłką, który nastąpił na skutek świadomego działania tego zawodnika uznaje się za rozmyślne dotknięcie piłki ręką. Ma to miejsce nawet wtedy, gdy ręka ściśle przylega do tułowia zawodnika, lecz nastąpił rozmyślny ruch całego tułowia w kierunku piłki w celu jej zatrzymania lub zmiany kierunku jej lotu.
37. Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego ruchu ręki - nie podlega karze.
38. Użycie rąk do zasłonięcia twarzy lub innych wrażliwych części ciała przed silnie kopniętą piłką z bliskiej odległości, co uniemożliwia uchylenie się dla uniknięcia uderzenia - nie stanowi naruszenia przepisów gry. Jeżeli jednak kopnięcie piłki miało miejsce ze znacznej odległości, to takie użycie rąk musi być przez sędziego uznane jako rozmyślne zagranie piłki ręką.

Ruchu ręki żadnego nie było - Jodłowiec został po prostu z bliska trafiony w rękę.

Jak na gościa, który zatrzymywał się po biegu, to było całkiem normalne ułożenie rąk. Przecież nie miał ich szeroko rozłożonych jakby pokazywał jaką rybę złowił.

Do tego dodajmy, że w całej tej sytuacji Jodłowiec (ani Legia) nie odniosła żadnej korzyści. Wręcz przeciwnie. Korzyść mogła odnieść tylko Wisła, bo piłka zamiast zostać wybita pozostała przed bramką.

Moim zdaniem Siejewicz słusznie nie gwizdnął karnego.

wskaz mi takich debili, co specjalnie dotykaja pilki reka w swoim polu karnym laugh bo wedlug ciebie chyba tylko wtedy powinien byc karny. a co chwile jest sytuacja, ze nawet za trafienia z bliska w reke sa wolne/karne i nawet kartki

Do góry
#5837546 - 16/04/2013 02:55 Re: Re: Kibole [14] [Re: royalflush]
pacyfista Offline
Sherlock Holmes

to że nie podlega karze to chodzi o kartke raczej.gdyby sytuacja była przy strzale lub podania wiślaka jest wtedy karny, bez kary.W takim wypadku umyślna reka to czerwień.

Jak sobie gość trzyma ręce w górze i go ktoś nabije to jest ręka, przykład z meczu Jagiellonia-Pogoń.
Gdy Bełchatów grał z Ruchem na 3-0 też był karny gdzie piłka się pośliznęła na mokrej trawie i walnęła obrońce GKS-u to też nie było umyślne, karny bez kartki i tyle.

pierwszy raz slysze ze karny tylko jak reka jest po podaniu zawodnika z przeciwnej druzyny

ale człowiek uczy sie cale zycie shocked

Do góry
#5837553 - 16/04/2013 03:02 Re: Re: Kibole [14] [Re: podstawek]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 26/06/2011

jeszcze Lechita będzie się czuć pokrzywdzony przez sędziów względem Legii laugh

chociażby z tej rundy - Z Polonią gol ze spalonego i brak karnego, z Górnikiem nieuznany gol i kilka innych rzekomych spalonych. To, że wygraliśmy nie oznacza, że nikt nas przerobił.

Ale na Twoim miejscu to bym się tak nie czepiał, bo wtedy okaże się kto najbardziej skorzystał na decyzjach sędziów.

I tak. Masz rację, bardzo się boimy, dlatego wygraliśmy ostatnie 5 meczów i jesteśmy najlepszą drużyną rundy wiosennej.

Jedni potrzebują pomocy sędziów, żeby wygrywać ... ... Inni wygrywają, bo są lepsi smile Tyle w temacie !

Do góry
#5837583 - 16/04/2013 03:28 Re: Re: Kibole [14] [Re: pacyfista]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

pierwszy raz slysze ze karny tylko jak reka jest po podaniu zawodnika z przeciwnej druzyny

ale człowiek uczy sie cale zycie shocked

a czy ja tak piszę? przecież on wykopywał piłkę z pola karnego i trafił swojego, więc za co chcesz tu karnego, ja pierdole blush już sam fakt chyba wyklucza celowość i dalszą rozkminkę na temat tej sytuacji.Przepisy przepisami, na boisku sędzia powinien podjemować decyzje przepisowe przede wszystkim z duchem gry, korzyściami.Jakby Legionista podawał do drugiego ten by źle przyjął i ręka uniemożliwiła przejęcie rywalowi to ręka, a nie jak jeden wypierdala gałe z pola karnego i nabija w łape swojego uniemożliwiając oddalenie niebezpieczeństwa z własnego pola karnego.Mógł to zagwizdać jak by się uparł, nie zrobił tego bo wcale nie musiał miał moment na decyzje, po chuj to głębiej drążyć? Nie wszyscy widać kumają tą dyscypline.

Do góry
#5837594 - 16/04/2013 03:36 Re: Re: Kibole [14] [Re: Platini]
pacyfista Offline
Sherlock Holmes

ten mecz komentowało na żywo dwoch ludzi z canal plus dla nich tez ewidentny rzut karny ,nawet po powtorkach.
oni tez widac nie kumaja pilki noznej .

dla ciebie jezeli reka z podania zawodnika Wisly to karny ,od zawodnika

Legii nie ma karnego .

Do góry
#5837613 - 16/04/2013 03:50 Re: Re: Kibole [14] [Re: Platini]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

A kto komentował ? Węgrzyn? laugh Eksperty z C+ to się zdarzyło że nie ogarniali spalonych bez udziału bramkarza, obrońca sam na lini to już nie ma spaleńca, teraz już są bogatsi o doświadczenie laugh
W lidze + ekstra też zdania były podzielone, więc tak jak pisałem mógł go dać, nie musiał.Dla mnie z takich sytuacji nie powinno być karnego, z drugiej strony skrzywdził Wisłe na 1-0 to mógł to dać nikt nie miał by pretensji.

Do góry
Strona 6 z 28 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 27 28 >

Moderator:  Biszop, rafal08