#599150 - 09/06/2006 16:27
Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#599153 - 09/06/2006 17:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/03/2006
|
Quote:
niech grają dla Niemiec, ale niech nie uważają się za Polaków jak to czyni niejaki Lukas Podolski  rodziny 90% z nas skrzywdzili Niemcy w czasie 2WŚ - komory gazowe, rozstrzelanie, roboty przymusowe, a wszystko żeby stworzyć "przestrzeń życiową" dla Rasy Panów Nadludzi
fakt że sprzedawczyki ale nie przesadzaj z tymi komorami itp ja np nie odpowiadam za to że Wojsko Polskie zatłucze jakiś Irakijczyków
|
Do góry
|
|
|
|
#599154 - 09/06/2006 17:17
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Ja sie im nie dziwie, wyjechali z kraju bedac malaymi chlopcami, tam sie uczyli w szkolach, tam grali w pilke, to temu krajowi zawdzieczaja wiecej, ale sa dwjezyczni, mowia dobrze po polsku maja tu dalsza rodzine  Na ich miejscu zrobilbym podobnie, grajac w reprezentacji Niemiec maja wieszka szanse odniesc sukces, niz w polskiej. I nie sa oni tam zapchajdziurami tylko zawodnikami podstawowej 11  Smolarek gra dla nas, ale tez to, ze jest dorym pilkarzem(wyszkolenie techniczne etc) nie zawdziecza nam, ale Holendrom, bo tam gral w pilke bedac mlodym chlopakiem Tak sie dzieje, na calym swiece, chyba polowy repry Francji to zawodnicy ktorzy urodzili sie poza Francja w bylych koloniach, przyjechali bedac brzdacami i to we Francji ich wyszkolili na dobrych pilkarzy  na Nirtza, bo wiekszego debila niz on swiat nie widzial
|
Do góry
|
|
|
|
#599155 - 09/06/2006 17:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
idz sie leczyc razem ze swoim idolem Niesiołowskim  Polska kolonią Niemiec? gratuluję spier*alaj z tego kraju debilu  nikt tu nie chce takich ćwierćmózgów
|
Do góry
|
|
|
|
#599158 - 09/06/2006 17:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Quote:
A co sądzisz o Olisadebe? Polak z krwi i kości?
On to dopiero dla kariery i kasy przyjął obywatelstwo polskie. Przy nim Klose i {Podolski to mały pikuś.
|
Do góry
|
|
|
|
#599159 - 09/06/2006 17:59
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
idz sie leczyc razem ze swoim idolem Niesiołowskim  Polska kolonią Niemiec? gratuluję spier*alaj z tego kraju debilu nikt tu nie chce takich ćwierćmózgów
przepraszam, za bardzo mnie poniosło  na czyjąś głupotę nie powinno się odpowiadać tym samym  moja wina, moja wina, moja wina....
|
Do góry
|
|
|
|
#599161 - 09/06/2006 18:11
|
antimadrista
|
Quote:
idz sie leczyc razem ze swoim idolem Niesiołowskim  Polska kolonią Niemiec? gratuluję spier*alaj z tego kraju debilu nikt tu nie chce takich ćwierćmózgów
cwwiercmozga i zapatrzonego w kaczory fanatyka to wlasnie teraz cytuje 
Smiesza mnie twoje argumety lacznie z rzygami, bo sa denne jak nie powiem co, to jest ich decyzja dla kogo chca grac, na ich miejscu zorbilsbys podbnie
Klejny przyklad Wolski, urodzony w Polsce wyjechal do kanady jak byl maly, zostal hokeista, ma za soba wystepy w kadrze mlodziewzowej tego kraju, w seniarach nie gral. Gral w tym roku Colorado Avalanche(taki klub w NHL, bo pewnie tego nie wiesz) na pocatku sezonu, potem zeslany do nizszej ligi, wrocil na czas PO, pokazal sie dobrej strony, bardzo mozliwe ze w przyszlym roku bedzie juz gral w Lawinach caly sezon.
Prawdopodbnie dostanie tez keidys powolanie do kadry kanady i nie zdziwie sie, ze je przyjmie. W koncu ktoremu krajowi zawdziecza wiecej? temu gdzie zyje, gdzie sie uczyl, i gdzie zrobili z niego dobrego zawodnika.
Myslisz, ze jakby Klose i podolski zostali w kraju to byliby z nich doskonali pilkarze?

|
Do góry
|
|
|
|
#599164 - 09/06/2006 18:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Quote:
Kanada czy USA to kraje wielonarodowościowe nie do porównania z Niemcami; Gołota zrobił karierę w USA a walczył dla kogo? więc te argumenty to stek bzdur, Ojczyznę ma się tylko jedną, mogli robić kariere w Niemczech a grać dla reprezentacji Polski, a okazali się zwykłymi sprzedawczykami (najdelikatniejsze określenie)
Nie mogę się tu ze wszystkim zgodzić. Niemcy też są wielonarodowościowe bo są i Niemcy i Polacy inni Słowianie, Turcy, Amerykanie i jeszcze trochę innych się znajdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#599165 - 09/06/2006 18:28
|
antimadrista
|
Golota nie chyba obywatelstwa amerykanskiego od tego zacznijmy  NAwet nie wiem czy Podolski i Klose je maja, nie wiem czy sie nie musieli zrzec go(oczywiscie zrobili to ich rodzice za nich, bo oni byli za mlodzi) Kolejeny przyklad Zidane nie jest urodzony we francji gra dla francji, gdzie sie wychowal i dzieki ktorej jest takim pilkarzem, sprzedawczyk? A co w momencie jak mamy matke Brazylijke, ojca hiszpana a oboje mieszkaja na teranie Niemiec, i dziecko jest Niemcem  Tez zdrajca?
|
Do góry
|
|
|
|
#599166 - 09/06/2006 18:36
|
Carpal Tunnel
|
a Zidane uważa się za nie Francuza?? problem w tym że sam czytałem wynurzenia Podolskiego gdzie uważał się za Polaka i gra w reprezentacji... Niemiec  Grubba mieszkał w Niemczech pół życia ale do głowy mu nie przyszło żeby reprezentowac Niemcy, podobnych przykładów jest więcej... ciekawe czy wszyscy będą tacy tolerancyjni jak Klose albo Podolski strzelą decydującego gola w meczu za 5 dni 
|
Do góry
|
|
|
|
#599168 - 09/06/2006 18:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Nirtz, ja Ciebie tak z neutralnej pozycji czytam i też zaczynam mieć wątpliwości, czy wszystko jest z Tobą w porzadku. Skąd wiesz, czy Twoi praprapradziadowie nie przyszli zza Uralu, nie są Żydami, lub też nie wyznawali na potegę pogaństwa? Daj już sobie spokój z demonstrowaniem swoich poglądów, bo mam wrażenie, że stajesz się, lub stałeś już dla niektórych pośmiewiskiem. Gdybym na przykład prezentował Twoją retorykę, to napisałbym teraz, że hańbą jest, że pochodziszz tak szlachetnego grodu jakim jest Gdańsk, na które to pochodzenie w moich oczach z każdym dniem zasługujesz coraz mniej.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|