Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#599169 - 09/06/2006 18:40 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Quote:

Lampe też Polski za dużo nie widział a jednak gra dla nas I to jest gość

Smolarek i Olisadebe podobnie.

Do góry
Bonus: Unibet
#599170 - 09/06/2006 18:42 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Porównywać Oliego i Lampe

Do góry
#599171 - 09/06/2006 18:42 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Zidane uwaza sie za Francuza

A grubba w jakim wieku wyjechal?
Jakbyl maly i nie mial nic do pow, tylko gdy rodzice za chlebem wyjezdzali czy tez jak juz byl dorosly?

Jeszcze bym zorzumial gdyby Klose i Podolski sie wypierali swojej polskosci, a jak wiemy mowia oni doskonale po polsku(widac ktos o to zadbal ) na boisku tez sie komunikuja okrzykami po polsku.

Nie wiem czy dzis zauwazyles, ale Podolski nie spiewal hymnu

A to czy nam bramke strzeli czy nie. Ja sobie tym glowy nie zawracam, moze nasza obrona zagra tak wspaniale, ze nie beda miec szansy na strzelenie bramki

I jeszcze jedno.
Jak wiadomo, sa przypadki ze ludzie z biedniejszych krajow(kobiety w ciazy) wyjezdzaja do USA po to by je tam urodzic(dziecko dostaje obywatelstwo USA, ma niejako lepszy start dzieki temu). Potem wracaja do kraju, dziecko ejst tu wychowywane, ale jego ojczyzna de facto sa USA. Tak ma w papierach
Zdrajcy?

Do góry
#599172 - 09/06/2006 18:43 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Quote:

Quote:

że o Kizierowskim nie wspomnę. Może być błąd w nazwisku bo dokładnie go nie pamiętam.

Do góry
#599173 - 09/06/2006 18:44 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Quote:

Bo tu mial szanse, watpie aby mial takie w reprezentacji szwejci(bodajze tam sie wychowal), nie wiem na jakim poziomie jest koszykarsko szwecja ale jezeli nizej od Polski to sie mu nie dziwie

Do góry
#599174 - 09/06/2006 18:50 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Quote:

Quote:

Quote:

że o Kizierowskim nie wspomnę. Może być błąd w nazwisku bo dokładnie go nie pamiętam.

Kizierowskiemu oferowano za zmiane obywatelstwa kkase, jaki to byl kraj teraz nie pamietam
Na takie cos ja takze bym nie poszedl, bo to juz jest zalosne, podpkupic sportowca innemu krajowi, ale jak wiemy sa osoby ktore sie godza na takie cos, miedzy innymi ten kenijski biegacz.

Do góry
#599175 - 09/06/2006 18:54 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

co ludzie zrobią dla kasy, sprzedają nawet swoją Ojczyznę dla kasy i wystąpią w reprezentacji największego wroga swojego kraju
ponieważ żyjemy w cywilizowanych czasach to za zdradę nie każe się śmiercią ale zakazałbył im co najmniej wjazdu do kraju i nakazał zmianę nazwiska na np. Helmut Furher

obawiam się że za klika dni może dojśc do tego że "Polacy" pogrążą Naszych na tym Mundialu

Mało Ci tematu "Polityka" ?

Musisz swoimi chorymi urojeniami spamować nastepne topiki ?

Do góry
#599176 - 09/06/2006 19:00 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

A tak w ramach OT dodam, ze gdzies dzis slyszalem, ze oni maja dziewczyny Polki

Do góry
#599177 - 09/06/2006 21:26 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Kattowitz Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2005
Synki z G.Ślonska

Do góry
#599178 - 09/06/2006 21:37 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
sowa Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2005
Historia kołem się toczy !

Za 10 lat też zasiądą na trubunie (w biało-czerwonych barwach)

Jak dzisiaj Darek M. "TIGER"

Do góry
#599179 - 09/06/2006 21:44 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
djviejo Offline
veteran

Meldunek: 16/05/2006
zobaczycie , że klose't będzie chciał pokazać swoją niemieckość albo jak ktoś woli korzenie z polski i zalutuje nam jedną albo dwie bramy i udowodni , że w polsce są utalentowani młodzi ludzie ale struktury jakie istnieją powodują , że później mamy na stadionach samych rasiaków .

przykre ale niestety prawdziwne

Do góry
#599180 - 09/06/2006 21:49 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
sowa Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2005
Właśnie szkopy na ZDF nabijają się z Klose ,Darka itd ...

Do góry
#599181 - 09/06/2006 21:56 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Mnie tylko zastanawia dlaczego u nas w Polsce traktuje się takiego Podolskiego jako gwiazdę, zaprasza na różne imprezy sportowe w kraju, itd.

Dla mnie on ma takie samo prawo tu przyjeżdzać i się pokazywać w blasku kamer jak reprezentant Kamerunu. Chciałeś grać dla reprezencaji Niemiec to Spier#$^$% stąd...

Do góry
#599182 - 09/06/2006 22:03 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Ja osobiście nie mam urazy do chłopaków za to, że grają w kadrze Niemiec. Miroslav Klose i Lukas Podolski nie wybrali tej drogi co Ebi Smolarek na pewno szkoda. Jednak ja lubie osobiście Miroslava Klose za to jakim jest piłkarzem brakostrzelny potrafiący wykorzystać każdą nadającą się okazje najlepiej pokazał to dzisiaj w meczu z Kostaryką a ile bramek strzela w Werderze Brema. Pamiętamy jakie piękne "overy" wchodziły nam w tym sezonie w meczach domowych Werderu Jeśli chodzi o Lukasa Podolskiego tutaj mam najmniej do powiedzenia. Grał w tym sezonie w spadkowiczu FC Koeln. Zobaczymy jak w nowych rozgrywkach pokaże się w silnym Bayernie Monachium. Pozdrawiam.

Do góry
#599183 - 09/06/2006 22:57 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
rangiz9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2006
Z tego co pamietam to przez PZPN tracimy utalentowanych graczy. To wlasnie przez to, że PZPN nimi sie nie interesuje to zabiraja nam ich inne reprezentacje. DLa przykladu podam, że Klose w jednym z wywiadów powidział, że wybrałby Polskę jakby ktoś się do niego zgłosił. Ale, że PZPN nie wykazał zainteresowania to straciliśmy bardzo dobrego zawodnika. Takich przykladów jest wiecej. Chociazbym Radzinski, Klukowski czy Sokolowski III

Do góry
#599184 - 09/06/2006 23:00 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Każdy Ślązak z dziada pradziada, tak jak i ja ma ciągle ten sam problem - Polska czy Deutschland!

Ja mam sytuację prostą - Heimat-Polska, Vaterland-Niemcy

Kochany Nirtz - mój pradziadek walczył we wszystkich powstaniach śląskich po stronie Polski, a zginął w mundurze Wehrmachtu ratując od wywózki i niechybnej śmierci (wstąpieniem do armii niemieckiej) resztę mojej rodziny!!

Możesz teraz do woli używać na mnie ikonki , bo ja się Go nie wstydzę!

Za przeproszeniem chuja wiesz jak to jest mieć mniej więcej po równo korzeni polskich i niemieckich!!

U mnie sytuacja jest znacznie prostsza - jestem potomkiem śląsko-niemieckiej rodziny bez praktycznie żadnych polskich korzeni!!!
Mimo tego moja rodzina od 1945 roku posługuje się głównie językiem polskim, mieszka na terenie Polski, a ja jak szczęście dopisze za rok zostanę absolwentem filologii POLSKIEJ i nie mam najmniejszego zamiaru emigrować, mimo tego że przysługujący mi w Niemczech zasiłek dla bezrobotnych byłby 5 razy wyższy od ewentualnej pensji w Polsce!!!

Nie ucz więc kurwa nas pograniczników (jak ja, Klose czy Podolski) czym jest patriotyzm, bo śląscy Niemcy, nie mówiąc już o reszcie Ślązaków zrobili dla tego kraju znacznie więcej niż cała twoja banda pisiaków!!!

Dzisiaj jako Niemiec cieszyłem się z 4-2 z Kostaryką i jako Polak wkurwiałem się po 0-2 z Ekwadorem!

I mam głęboko w dupie, czy ty i twojego pokroju nacjonaliści zarówno niemieccy jak i polscy każą mi wybierać!!
Dla mnie zawsze tak samo będą się liczyć Niemcy jak i Polska, a najbardziej ich wzajemna współpraca!

Miroslav Klose
Lukas Podolski
Ebi Smolarek

Każdemu z nich należy się uznanie, bo mimo ciężkich rozterek wybrali sercem

Górny Śląsk, Oberschleisen, Horne Slezko!!
Dla każdego, kto się na tej ziemi urodził i wychował więcej dodawać nie muszę...

Ojczyzny nie ma się jednej, bo o tym decyduje krew! A ja w sobie licząc tylko XX wiek mam krwinki niemieckie, czeskie, polskie, morawskie, cygańskie, węgierskie, śląskie, francuskie itd.

Wszystkie te elementy kocham i jestem z nich dumny:)

I nigdy żaden pseudonarodowy bełkot nie zmusi mnie do jednoznacznego wyboru!!

Do góry
#599185 - 09/06/2006 23:01 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
ch im w pupe

Do góry
#599186 - 09/06/2006 23:02 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

idz sie leczyc razem ze swoim idolem Niesiołowskim
Polska kolonią Niemiec? gratuluję
spier*alaj z tego kraju debilu nikt tu nie chce takich ćwierćmózgów

Nirtz,
luzuj trampki bo Ci osmoklasista jakis kuku zrobi Jak jeszcze raz wyciagniesz swoje watle dupsko po za Polityke i bedziesz rozsiewal ta swoja nienawistna propagande to jak spotkam Twojego Tate to powiem mu ze palisz te swoje Zubry gdzies po katach i chyba Cie lansko na cztery litery nie minie

Do góry
#599187 - 09/06/2006 23:09 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
W każdym razie szacunek dla Klose i Podolskiego przynajmniej będziemy mieli komu pokibicować w dalszej fazie turnieju Jeśli chodzi o to czy ktoś jest Niemcem czy Polakiem to dzisiaj nie ma to znaczenia. Jesteśmy w Unii Europejskiej. Jesteśmy poprostu Europejczykami. Naprawde zacznijmy się wszyscy bardziej szanować to dalej zajedziemy Pozdrawiam.

Do góry
#599188 - 09/06/2006 23:17 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Prędzej będę kibicował Iranowi niż Niemcom. U mnie są na ostatnim miejscu w rankingu sympatii. Mundial będzie super-udany... jeśli tylko Niemcy go nie wygrają...

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08