#5996038 - 05/09/2013 03:39
Re: QC Koszykówka /908/
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/04/2012
|
Ten jeden z lavrinoviców rzucający za 3 to porażka . Koleś rzucał kilka razy z rzędu i ani razu nie trafił ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5996041 - 05/09/2013 03:39
[Re: tronk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2006
|
dadza na hiszpanów z 1.5 z gospodarzami ? Max 1,4 ale to max maxów
|
Do góry
|
|
|
|
#5996046 - 05/09/2013 03:41
[Re: maaajo]
|
Pooh-Bah
|
dadza na hiszpanów z 1.5 z gospodarzami ? Max 1,4 ale to max maxów Jak na moje oko 1.25 to max .
|
Do góry
|
|
|
|
#5996053 - 05/09/2013 03:45
|
you'll never walk alone
Meldunek: 01/06/2011
|
Serbowie bez Teodosicia, Velickovicia, Rakocevicia czy Perovicia pokonują cholernie silną Litwe chyba w najsilnieszym pakiecie, młodziez serbska pod dowodztwem Ivkovicia, moze i racja maaajo, wielku kołczu, zobaczymy co dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#5996067 - 05/09/2013 03:51
[Re: tronk]
|
Pooh-Bah
|
Serbowie bez Teodosicia, Velickovicia, Rakocevicia czy Perovicia pokonują cholernie silną Litwe chyba w najsilnieszym pakiecie, młodziez serbska pod dowodztwem Ivkovicia, moze i racja maaajo, wielku kołczu, zobaczymy co dalej. Chyba oglądałem nie to samo spotkanie co wy. Chyba , że większość po cyferkach stwierdza fakty. Litwini grali straszną padake. Gracze podkoszowi praktycznie w litewskiej drużynie nie istnieli. Skuteczność rzutów za 3 na poziomie słynnego meczu wisły z francuską drużyną w Eurolidze kobiet. Czyste pozycje za 3. Pchał się lavrinovic do rzutów i ani razu nie trafił. Druga sprawa w 1 połowie meczu litwini z rzutów wolnych mieli najczęściej 0/2 lub rzadko 1/2 serbowie przeważnie 2/2. Naprawdę przy takiej skuteczności to byle jaki trener z byle jakim zespołem by wygrał. Podkoszowi gracze litewscy przepychali się i myśleli , że zwojują coś i cały czas musieli cofać piłkę do zawodników stojących za linią 6 m którzy próbowali za 3 ale żadnemu nie wychodziło...
|
Do góry
|
|
|
|
#5996076 - 05/09/2013 03:54
[Re: Tomeeekkk]
|
Carpal Tunnel
|
Serbowie bez Teodosicia, Velickovicia, Rakocevicia czy Perovicia pokonują cholernie silną Litwe chyba w najsilnieszym pakiecie, młodziez serbska pod dowodztwem Ivkovicia, moze i racja maaajo, wielku kołczu, zobaczymy co dalej. Chyba oglądałem nie to samo spotkanie co wy. Chyba , że większość po cyferkach stwierdza fakty. Litwini grali straszną padake. Gracze podkoszowi praktycznie w litewskiej drużynie nie istnieli. Skuteczność rzutów za 3 na poziomie słynnego meczu wisły z francuską drużyną w Eurolidze kobiet. Czyste pozycje za 3. Pchał się lavrinovic do rzutów i ani razu nie trafił. Druga sprawa w 1 połowie meczu litwini z rzutów wolnych mieli najczęściej 0/2 lub rzadko 1/2 serbowie przeważnie 2/2. Naprawdę przy takiej skuteczności to byle jaki trener z byle jakim zespołem by wygrał. Podkoszowi gracze litewscy przepychali się i myśleli , że zwojują coś i cały czas musieli cofać piłkę do zawodników stojących za linią 6 m którzy próbowali za 3 ale żadnemu nie wychodziło... A może ta skuteczność z gry brała się z dobrej obrony? Ławrynowicz to może sobie rzucać za 3 jak nie potrafi, dlatego jego zostawaili niekrytego. Oglądałem i dla mnie Litwini bez podkoszowych bo mieli ich totalnie odciętych nie wiedzieli co grać a w tym już głowa trenera żeby im coś rozrysował czy dał jakąś wskazówkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#5996092 - 05/09/2013 03:59
[Re: maaajo]
|
Pooh-Bah
|
Serbowie bez Teodosicia, Velickovicia, Rakocevicia czy Perovicia pokonują cholernie silną Litwe chyba w najsilnieszym pakiecie, młodziez serbska pod dowodztwem Ivkovicia, moze i racja maaajo, wielku kołczu, zobaczymy co dalej. Chyba oglądałem nie to samo spotkanie co wy. Chyba , że większość po cyferkach stwierdza fakty. Litwini grali straszną padake. Gracze podkoszowi praktycznie w litewskiej drużynie nie istnieli. Skuteczność rzutów za 3 na poziomie słynnego meczu wisły z francuską drużyną w Eurolidze kobiet. Czyste pozycje za 3. Pchał się lavrinovic do rzutów i ani razu nie trafił. Druga sprawa w 1 połowie meczu litwini z rzutów wolnych mieli najczęściej 0/2 lub rzadko 1/2 serbowie przeważnie 2/2. Naprawdę przy takiej skuteczności to byle jaki trener z byle jakim zespołem by wygrał. Podkoszowi gracze litewscy przepychali się i myśleli , że zwojują coś i cały czas musieli cofać piłkę do zawodników stojących za linią 6 m którzy próbowali za 3 ale żadnemu nie wychodziło... A może ta skuteczność z gry brała się z dobrej obrony? Ławrynowicz to może sobie rzucać za 3 jak nie potrafi, dlatego jego zostawaili niekrytego. Oglądałem i dla mnie Litwini bez podkoszowych bo mieli ich totalnie odciętych nie wiedzieli co grać a w tym już głowa trenera żeby im coś rozrysował czy dał jakąś wskazówkę. W pierwszej połowie z rzutów wolnych zerknij sobie jaką mieli skuteczność (dawno takiej nie widziałem) a jaką serbowie i zobaczysz skąd wzięła się ta różnica punktowa... i czy skuteczność z rzutów wolnych jest uzależniona od obrony czy nie ... takie rzeczy są ważne zwłaszcza jeśli litewscy zawodnicy nie potrafią na dwa rzuty trafić chociaż jednego...
|
Do góry
|
|
|
|
#5996106 - 05/09/2013 04:03
|
Carpal Tunnel
|
Po pierwsze napisałem skuteczność z gry reszty nie będę CI podpowiada i nie rozumiem dlaczego nie możesz zrozumieć, że niska skuteczność bierze się tylko z tego, że zawodnicy słabo rzucają. Ja widziałem wiele rzutów przez ręce, które nie miały prawa wpaść, praktycznie każdy rzut obwodowy był z reką przeciwnika w obronie. Litwini byli wolni i ospali, jedynie Kalnietis próbował ciągnąć ten wózek. Jak widze ich kolejną gwiazdę Kuzminskasa, który nie ma rzutu, nawet z osobistych to potrafię się tylko uśmiechnąć  . Serbia zagrała bardzo mądrzę, widać, że trener wpoił im jak mają grać i realizowali to do bólu. Podwajanie pod koszem i szybkie przejście do ataku bo Litwini słabiutko wracali do obrony. SOry ale nie chce mi się dalej rozkładać tego meczu na czynniki pierwsze, po co mam dawać ściągawkę bukom 
|
Do góry
|
|
|
|
#5996133 - 05/09/2013 04:11
|
Pooh-Bah
|
Serbowie grali prostą grę jak konstrukcja cepa. Szybkie akcje w pojedynkę. Rośli litwini nie nadążali zupełnie. Odniosłem także wrażenie , że zespół nie wiedział jak kryć czy pojedyńczo czy strefą. Zresztą zobacz podkoszowego serbskiego zawodnika który robił co chciał z obrońcą a litwińskiego który nie miał pojęcia o grze w ataku. NA KONIEC przypomina mi się jedna akcja z tego meczu jak litwini zmniejszyli przewagę do 8 punktów i zagrali dwójkową akcję. Litwin nawet nie potrafił trafić spod kosza o tablicę , bez krycia . Więc chyba to jest dobrą puentą ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|