Tenis, ATP St.Petersburg
Fognini - Przysiężny 2 3.85 Betfair
Dziś w Sankt Petersburgu dokończenie spotkań drugiej rundy. Jak wiadomo w Rosji na tak specyficznej nawierzchni dochodzi do wielu niespodzianek od lat i nie inaczej jest w tym roku. Dlatego ja na dziś wybrałem pojedynek najwyżej rozstawionego Włocha Fabio Fogniniego z Michałem Przysiężnym. Fabio w pierwszej rundzie pokonał Inglota 6:4 6:4, jednak rywal ten jest dość surowym singlistą i pomimo fatalnej formy udało się z nim uporać. Jednak dziś już tak łatwo nie będzie, Michał potrafił wygrać z Ramosem pomimo przegranej pierwszej partii, statystyki pokazują że dobrze czuł się w odbiorze, a własne podanie również funkcjonowało dobrze, 60% pierwszego podania w korcie, w drugim i trzecim secie wygrywał 3 z 4 piłek po nim. Wracając jednak do Fogniniego bo to głównie przeciwko niemu typ, Włoch jest ostatnio bardzo słabo dysponowany, w pojedynku ze Stepankiem w Cincinatti grał beznadziejnie, nie potrafił utrzymać własnego podania, popełniał masę błędów, gdyby nie słaba głowa Radka skończyłoby się 2:6 0:6 jednak Czech miał też fatalny drugi set i ostatecznie przegrał z nim tylko 4:6 w drugim secie, jednak gra obu była na bardzo niskim poziomie. Podobnie było z Ramem na US Open, tego spotkania nie widziałem, ale ugrane przez niego całe 5 gemów w trzech setach mówi samo za siebie. Dziś trafia znów na przyzwoitego rywala i to już może być za dużo dla Fabio w tej dyspozycji.