#6019095 - 25/09/2013 05:18
Re: QC Siatkówka /918/
[Re: Gustawo Lima]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2012
|
skoro bułgaria robi wynik czy niemcy to czego my nie mozemy? skrimovy aleksievy nikolovy itd potencjalnie nie sa lepsi od jarosza, kurka czy winiara, czy z niemiec grozery czy kaliberdy,a my nie mozemy wiec zwalamy na trenera, to chyba oczywiste
Sorki ale nie masz wielkiego pojecia o tym sporcie. Probujesz porownac Grozera, Sokolova do Jarosza lub innego naszego atakujacego? Przeciez tamci sa o 2 klasy lepszymi atakujacymi. My obecnie nie mamy atakujacego w kadrze. A ta pozycja jest kluczowa. Popatrz sobie chlopie jakie reprezentacje osiagaja sukcesy w wielkich turniejach i zobaczysz ze tylko te ktore maja potege na ataku: Serbia - Milijkovic Brazylia - Andre, Visotto Ruscy - Mikhailov Amerykanie - Stanley My mielismy Wlazlego. Teraz nie mamy nikogo. Role grajka ktory ma konczyc kontrataki i decydujace pilki pelni przyjacy Kurek. Opcje w ataku sa ograniczone jak sie nie ma pelnowartosciowego atakujacego. Zobacz sobie na inne druzyny. Niemcy maja potege Grozera, Bulgaria obecnie chyba najlepszego atakujacego Sokolova ktory dzis najebal 35pkt a w taju wygral sam mecz. W reszte szczegolow wglebiac sie nie bede jesli chodzi o pozycje bo pisac mi sie nie chce. Jakoś bez Wlazłego i jego skarpetek wygraliśmy ME i LŚ więc jakby choć Kurek i Winiar byli w formie jak wtedy, to byśmy spokojnie dali rade. Ale jak nasz as dwa razy w decydujacym taju wpada w siatke jak junior to nie ma o czym gadać, już Bociek był dziś bardziej opanowany w końcówce  Serbia samy Milinkoviciem chuja by wygrała, byli jeszcze Grbicie, trener i wsparcie reszty. Stanley też sam nic nie wygrał, miał wsparcie w Priddym i takiego Balla co mu czyścił siatke. Brazylia to już w ogóle prawie na kazdej pozycji gwiazda wiec nie pisz bzdur, to samo Sborna, tam też jest kilku bombowców i jak jeden nie ma dnia to reszta kosi, do tego maja potęzny blok i zagrywke i tym leja reszte. A Bułgaria jest właśnie przykładem, że jednym zawodnikiem nic sie nie wskóra. Zawsze grali Kazinskim, teraz Sokolovem i nic nigdy nie osiagneli, bo reszta kadry to zwykłe przeciętniaki. A taki Sokolov to jest dobry aby lac takich leszczy jak Polska, bo dobry zespół potrafi zneutralizować takiego asa. Ale skoro nasz blok i zagrywający nie skumali jeszcze, że Bułgaria gra 90% pilek na Sokolova to tylko swiadczy o ich jakości, bo zanim nasz wejdzie w pole zagrywki, to oni już w 3 powinni stac przed nim pod siatka 
|
Do góry
|
|
|
|
#6019096 - 25/09/2013 05:20
[Re: tronk]
|
Ice Hockey Champion
Meldunek: 07/01/2008
|
mów za siebie, grozer to nie jest jakis super bombardier, zreszta nie regularny co pokazywal w resovii, w serbi juz nie ma milijkovicia wiec nie wiem po co przytyczasz, u nas np kurek pokazal wielka klase w 2009 i bral duzy ciezar na siebie w ataku.
No i teraz co takiego Niemcy osiągneli na waznych imprezach ? skoro maja wg ciebie ''potege'' na ataku
Chyba nad tym, że Grozer jest w absolutnym top, jeśli chodzi o atakujących nie ma sensu polemizować... Oczywiście sam ME nie wygra, ale stawiać go w tym momencie można tylko obok kilku nielicznych.
|
Do góry
|
|
|
|
#6019097 - 25/09/2013 05:21
[Re: Conrad]
|
you'll never walk alone
Meldunek: 01/06/2011
|
Paweł no dosc dobry, jutro będzie mozna pogadac bo teraz dosyc pózno, trzeba kimac
|
Do góry
|
|
|
|
#6019101 - 25/09/2013 05:24
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6019108 - 25/09/2013 05:35
[Re: tronk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
mów za siebie, grozer to nie jest jakis super bombardier, zreszta nie regularny co pokazywal w resovii, w serbi juz nie ma milijkovicia wiec nie wiem po co przytyczasz, u nas np kurek pokazal wielka klase w 2009 i bral duzy ciezar na siebie w ataku.
No i teraz co takiego Niemcy osiągneli na waznych imprezach ? skoro maja wg ciebie ''potege'' na ataku
Oprocz Kurka mielismy wtedy na ataku Gruszke - i to wlasnie byla ta roznica. Gruszka zagral turniej zycia, ciagnal razem z Kurkiem caly atak. A teraz kto ma na ataku ciagnac? Porownaj sobie ekipe z ME tamtych do obecnej kadry. Baku pelnil ta sama role co Winiar. Przyjecie + obrona + konczenie sporadycznych przyspieszonych pilek z lewego ataku lub 6 strefy. Roznica taka, ze Winiar w swojej topowej formie juz nigdy nie bedzie. Kurek wtedy a teraz to niebo a ziemia. Wysmienity Gruszka na ataku a teraz Bociek, Bartman, Jarosz? Porownac sie nawet nie da. Rozegranie Guma vs Zygadlo lub Drzyzga. Porownac chcesz cos czego sie porownac nie da. Jak tego nie ejstes w stanie ocenic to przykro mi ale ekspert z Ciebie od siatkowki zaden. Sprobuj sobie porownac jakie ma zespol opcje w ataku jak ma niepewnego atakujacego do ktorego strach slac pilki. Zobacz sobie kiedy i w jakich ustawieniach mamy pod siatka 2 graczy w ataku i czemu akurat wtedy przytrafiaja sie nam przestoje. Wtedy moze zrozumiesz o co w tym sporcie chodzi i co decyduje o tym jaki zespol ma potencjal. Nasz obecnie ma marny z takimi atakujacymi i sypaczami. Koniec kropka. Dwie nefralgiczne pozycje najslabiej obsadzone w zespole to jest gwodz do trumny. Nawet kurwa Giba + Dante lub Murilo czy Grbic z Vujeviciem itd nie pociagneliby tylu medali bez mlota na ataku.
|
Do góry
|
|
|
|
#6019138 - 25/09/2013 13:34
[Re: thomas_1500]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/07/2009
|
Hahaha ja pierdole zloty rok polskiego sportu druzynowego reczni - w ryj siatkarki - w ryj siatkarze - w ryj koszykarze - w ryj pilkarze - w ryj (choc podobno jest jescze szansa)  PO - w ryj tenisiści w DC - w ryj wczoraj kubot z rosolem - w ryj kowalczyk w deblu miał 8:5 na skończenie meczu w R TB - w ryj dno i metr mułu , polska mentalność - ta choroba powinna mieć swój artykuł na wiki
|
Do góry
|
|
|
|
#6019140 - 25/09/2013 13:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Widzę, że @ssaczu bardzo rzeczowo podsumował obecną kadrę Polski i wiele osób w końcu załapało. A jak nie to można nucić 'nic się nie stało!', za rok mamy Mundial u siebie.  Odnośnie dzisiejszych meczów to ja wybieram dubel Serbia + Włosi. Serbowie załapali w końcu swoją grę i liczę, że rozpędzeni sprostają Belgom. Kurs @1,40 jest dość sympatyczny, spodziewałem się niżej. Belgia świetna drużyna, bardzo lubię ich grę, ale mimo wszystko mam wrażenie, że za wysokie progi. Włoskie cwaniaki drogę meczem z Belgami sobie ułożyły i zdziwię się, jeśli tego nie wykorzystają. Ruskie za niski kurs na moje, ponadto mam ich na zwycięzcę turnieju, więc nie będę po marnym @1,2 dublował beta. Francja ma potencjał i a nóż odpalą. Zaś Bułgarzy duża niewiadoma po wczorajszym maratonie. Niemcy fajnie grają, idealnie z formą trafili, chwilę przed ME zlali dwukrotnie Włochów i tutaj kontynuują swoją grę. Zdrowy Grozer jednak robi różnicę. Mam wręcz wrażenie, że Niemcy mają więcej do zaoferowania od Bułgarów, ale o typowanie wyniku się nie pokuszę.
|
Do góry
|
|
|
|
#6019144 - 25/09/2013 13:39
[Re: Sensei]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Hahaha ja pierdole zloty rok polskiego sportu druzynowego reczni - w ryj siatkarki - w ryj siatkarze - w ryj koszykarze - w ryj pilkarze - w ryj (choc podobno jest jescze szansa)  PO - w ryj tenisiści w DC - w ryj wczoraj kubot z rosolem - w ryj kowalczyk w deblu miał 8:5 na skończenie meczu w R TB - w ryj dno i metr mułu , polska mentalność - ta choroba powinna mieć swój artykuł na wiki to jest właśnie sedno sprawa. Nikt by nie miał pretensji, jakby zostali pozamiatani 0-3 przez rywala poza zasięgiem. A oni mieli 2-0 u siebie i 9-6 w TB... Smutne, ale tak często się to powtarza, że szkoda to komentować. Na przestrzeni miesiąca (?) zesrały się - Legia, polscy piłkarze, kobietki w siatkę, meny w siatkę, koszykarze, etc. etc. 
|
Do góry
|
|
|
|
#6019182 - 25/09/2013 14:20
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/05/2011
|
Na przestrzeni miesiąca (?) zesrały się - Legia, polscy piłkarze, kobietki w siatkę, meny w siatkę, koszykarze, etc. etc. Nie, nie. Przestańcie z tą mentalnością bo to się aż chore robi. Czują mentalność mieli Hiszpanie przegrywając wszystkie MŚ i ME w piłkę jak leci. Skąd wzięło się powiedzenie "Gramy jak nigdy, przegrywamy jak zawsze". Jaką mentalność miała drużyna Wenty zdobywając wicemistrzostwo świata i pokonując wtedy tuzy piłki ręcznej? Lub Vive w LM? Mało sukcesów żeńskiej jak i męskiej repy siatkówki w ostatnim czasie? Rozumiem że Janowicz w półfinale szlema też się zesrał? Polska mentalność to tylko wymysł. Sprawa jest prosta, nie da się wygrywać bez przerwy, w końcu musi przyjść słabszy moment. Nie odnoszę się do koszykówki bo na tym się kompletnie nie znam, a jeśli chodzi o piłkę to przepraszam. "Z gówna bata nie ukręcisz"
|
Do góry
|
|
|
|
#6019195 - 25/09/2013 14:40
[Re: Domel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
To samo pisze od IO. Tu juz po 1 meczu z Turasami pisalem co dalej jest nie tak (pozniej kolejno z pajacykami z Zabolandii i po Slowakach), to wasate janusze z trabkami po mnie jechaly  Smialem sie tez jak ktos pisal, ze te pikniki na trubunach poniosa dopingiem naszych. Trabki nie pomogly 
|
Do góry
|
|
|
|
#6019205 - 25/09/2013 14:46
[Re: agr1]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
To samo pisze od IO. Tu juz po 1 meczu z Turasami pisalem co dalej jest nie tak (pozniej kolejno z pajacykami z Zabolandii i po Slowakach), to wasate janusze z trabkami po mnie jechaly  Smialem sie tez jak ktos pisal, ze te pikniki na trubunach poniosa dopingiem naszych. Trabki nie pomogly Oni myśleli że to skoki i jak Małysz polecą tymi trąbkami.
|
Do góry
|
|
|
|
#6019235 - 25/09/2013 15:04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/10/2010
|
Jakbyśmy mieli dobrego atakującego pewnego to bysmy to wygrali ,bo nie oszukujmy sie Jarosz,Bociek,Bartman to średniacy, Wlazły jest dobry a Sokolov,Visotto,Mikchilow,Pavlov,Kazinski,Stokr bardzo dobrzy. Bociek ma jeszcze czas myslę,ze będą z niego ludzie za 3 lata. Ja na MŚ 2014 widze skład w ten sposób. Zagumny-Ignaczak-Wlazły-Kurek-Winiarski-Pliński-Nowakowski. Bartman niech wróci na pozycje przyjmującego i myślę,ze sie przyda za Winiara albo Kurka na zmiany. CO do drugiego atakującego to Bociek,Jarosz albo ktoś kto będzie po dobrym sezonie w Pluslidze lub za granicą. Kubiak,Ruciak ok Możdzonek sam nie wiem wysoki ale często zawodzi z blokiem to też nie wychodzi mu tak jak na pucharze świata w japonii. Jak sobie nacjonalizujemy tego kolumbijczyka Libermana Agameza to nikt nam nie podskoczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#6019242 - 25/09/2013 15:07
[Re: _Korver_]
|
you'll never walk alone
|
Hahaha ja pierdole zloty rok polskiego sportu druzynowego reczni - w ryj siatkarki - w ryj siatkarze - w ryj koszykarze - w ryj pilkarze - w ryj (choc podobno jest jescze szansa)  PO - w ryj tenisiści w DC - w ryj wczoraj kubot z rosolem - w ryj kowalczyk w deblu miał 8:5 na skończenie meczu w R TB - w ryj dno i metr mułu , polska mentalność - ta choroba powinna mieć swój artykuł na wiki to jest właśnie sedno sprawa. Nikt by nie miał pretensji, jakby zostali pozamiatani 0-3 przez rywala poza zasięgiem. A oni mieli 2-0 u siebie i 9-6 w TB... Smutne, ale tak często się to powtarza, że szkoda to komentować. Na przestrzeni miesiąca (?) zesrały się - Legia, polscy piłkarze, kobietki w siatkę, meny w siatkę, koszykarze, etc. etc. 1-4 tez było, i wyszli na 9-6, pierdolenie o polskiej o mentalnosci, chyba ze z zycia prywatnego to bierzecie,
|
Do góry
|
|
|
|
#6019243 - 25/09/2013 15:12
[Re: Domel]
|
you'll never walk alone
|
Na przestrzeni miesiąca (?) zesrały się - Legia, polscy piłkarze, kobietki w siatkę, meny w siatkę, koszykarze, etc. etc. Nie, nie. Przestańcie z tą mentalnością bo to się aż chore robi. Czują mentalność mieli Hiszpanie przegrywając wszystkie MŚ i ME w piłkę jak leci. Skąd wzięło się powiedzenie "Gramy jak nigdy, przegrywamy jak zawsze". Jaką mentalność miała drużyna Wenty zdobywając wicemistrzostwo świata i pokonując wtedy tuzy piłki ręcznej? Lub Vive w LM? Mało sukcesów żeńskiej jak i męskiej repy siatkówki w ostatnim czasie? Rozumiem że Janowicz w półfinale szlema też się zesrał? Polska mentalność to tylko wymysł. Sprawa jest prosta, nie da się wygrywać bez przerwy, w końcu musi przyjść słabszy moment. Nie odnoszę się do koszykówki bo na tym się kompletnie nie znam, a jeśli chodzi o piłkę to przepraszam. "Z gówna bata nie ukręcisz" dokładnie domel, jeszcze 2lata temu przeciez braz na austraiackich mistrzostwach czy zdoobyta liga swiatowa, radwanska w finale wimbledonu w tym roku polfinal z janowiczem o medalach na igrzyskach nie wspomne czy teraz na mistrzostwach europy w lekkiej, po prostu obecnie ciezkie czasy polskiego sportu druzynowego
|
Do góry
|
|
|
|
|
|