Strona 4 z 10 < 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 >
Opcje tematu
#615999 - 09/07/2006 12:36 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

Meldunek: 30/05/2006
aha i jeszcze jedno! nie prosze sie nikogo o typy, gdyz chce sam dobierac typy( tak jak to zawsze robilem) bo bezsensu liczyc zawsze na kogos, wiadomo ze mozna sie sugerowac niektorymi opiniami i skorzystac cos tam, ale ten temat zalozylem, gdyz poszukuje wlasnego "systemu", ktorym chce zaczac grac i miec z tego ZYSK.

Do góry
Bonus: Unibet
#616000 - 09/07/2006 16:49 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Krisiun Offline
old hand

Meldunek: 31/03/2006
wow

Vivo i kris_nh.

- dla mnie sprawa jest prosta. w temacie padło pytanie czym sie kierujemy w wyborze meczy więc napisałem czym.
Nie mam 10 lat dlatego gdyby ten sposób nie był dochodowy, to bym o nim nie napisał.
Jeśli ktoś mi wyskakuje z argumentami żebym podawał swoje typy bo na sucho można wiele napisać- OK - ma prawo, ale osobiście mam to w d****
Co do typów- oczywiste jest że nie będe ich tu podawał- brak czasu, brak chęci a przede wszystkim nic bym z tego nie miał. heh a może bym i miał- pretensje czy obelgi, gdyby coś nie weszło - ale na to po prostu sobie nie pozwole.
Zresztą, i tak o znacznej części typów pisze na QC- a że ktoś nie ma czasu tam zaglądać- co mnie to obchodzi
Podsumowując- ja tylko poparłem jeden ze skutecznych sposobów gry MLB a co kto z tym zrobi mnie nie interesuje.

pozdrawiam

Do góry
#616001 - 09/07/2006 20:25 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

no i dobre jeeeeest j.w !!!

Do góry
#616002 - 09/07/2006 22:13 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Vivo Offline
addict

Meldunek: 04/06/2006
Quote:

Jeśli ktoś mi wyskakuje z argumentami żebym podawał swoje typy bo na sucho można wiele napisać- OK - ma prawo, ale osobiście mam to w d****
Co do typów- oczywiste jest że nie będe ich tu podawał- brak czasu, brak chęci a przede wszystkim nic bym z tego nie miał. heh a może bym i miał- pretensje czy obelgi, gdyby coś nie weszło - ale na to po prostu sobie nie pozwole.

:D:D
Wlasnie takiej odpowiedzi sie spodziewalem. Brawa dla Ciebie Krisiun

Do góry
#616003 - 10/07/2006 03:15 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

heheh , dolaczam sie do braw dla Krisiun hehe

Do góry
#616004 - 10/07/2006 12:50 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

p.D'alamberta - co to jest??? cos slyszalem ale nie wiem dokladnie wiec pytam! Rockeman wiesz?

Do góry
#616005 - 10/07/2006 14:33 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Quote:

p.D'alamberta - co to jest??? cos slyszalem ale nie wiem dokladnie wiec pytam! Rockeman wiesz?

Jest to system stawkowania w ktorym skrocie chodzi o to ze po przegranej zwiekszamy stawke a po wygranej zmniejszamy

1$ wtopa
2$ wtopa
3$ wtopa
4$ wygrana
3$ wygrana
2$ wtopa
3$ .....

Do góry
#616006 - 10/07/2006 18:59 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Krisiun Offline
old hand

Quote:

wow !!!
co za przykry koleś. uczepi sie każdego posta (dziwak)

Dzięki za brawa . Moje z kolei przekaż matce- syn jej sie udał

aaa i chyba wiem co teraz zrobisz. czyżbyś znowu zacytował mój post i wyjechał z tym swoim żałosnym "spodziewałem sie takiej odpowiedzi" ?

co za lol...

Do góry
#616007 - 10/07/2006 19:40 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

nie klocic sie panocki :D:D

Do góry
#616008 - 10/07/2006 19:48 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

Czy probowal ktos z Was grac progresja obustronna? za niedlugo ok .4 kolejki np. CWS bedzie gral z DET w seri 3 meczowej i np. jakby zagrac progresje obustronna do 1 zwyciestwa na kazda z tych druzyn... co sadzicie o tym?

Do góry
#616009 - 10/07/2006 21:40 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Vivo Offline
addict

Quote:

Quote:

wow !!!
co za przykry koleś. uczepi sie każdego posta (dziwak)

Dzięki za brawa . Moje z kolei przekaż matce- syn jej sie udał

aaa i chyba wiem co teraz zrobisz. czyżbyś znowu zacytował mój post i wyjechał z tym swoim żałosnym "spodziewałem sie takiej odpowiedzi" ?

co za lol...

sluchaj typek, to ze twojej matce sie nie udalo przy robocie nad toba to rozumiem, od razu mi smierdziales. Rodzicom zycze wiecej szczescia przy nastepnej probie Zgadles "kolesiu" zacytowalem ciebie bo widze ze warto, rzadko zdarza sie trafic na takie niedorobstwo.

Do góry
#616010 - 11/07/2006 00:01 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Krisiun Offline
old hand

Quote:

zacytowalem ciebie bo widze ze warto

bo nie umiesz inaczej
stary wyluzuj troche. ty pierwszy mnie obraziłeś choc nie mialeś żanych powodów.
zaczęlo sie od tego że zacytowałem fragment twojego posta pisząc że nie masz racji twierdząc iż systemy sie nie sprawdzają. nie wiem dlaczego uznałeś że skoro to zacytowałem to od razu Cie atakuje. spokojnie ! nigdy w życiu pierwszy nikogo nie obraziłem! nigdy!- Ty za to , źle odczytując intencje mojej wypowiedzi nie miałeś z tym problemów (te głupie brawa) więc po prostu odpowiedziałem ci tym samym.
widząc że jesteś strasznie bezkompromisowy i czepiasz sie pierdół - powinienym był przewidzieć twoją reakcje i w ogóle nic nie pisać--> i tu widze mój błąd, no ale trudo. stało sie.
tylko że ty dalej ciągniesz i ciągniesz te swoje niepotrzebne wywody.
patrz co zrobiłes. przez to że najpierw w wątpliwym tonie pisałeś o moim (nie tylko moim) sposobie gry, a że kultura w której sie obracam nie uznaje "włazidupstwa"- odpowiedziałem dosyć stanowczo choć nikogo nie obrazając. Ty jednak potem mnie wyśmialeś. w konsekwencji piszemy teraz głupoty które zaśmiecają dział. nie widzisz tego??
no ale to jest ta bezkompromisowaść, zawsze musisz wtrącić swoje 2 (choć zazwyczaj ludzie chyba mówią 3 )grosze

naprawde. spokojniej. wyśmiałeś mnie i co z tego teraz masz?? chyba nic...
na podawanie tutaj meczy tak czy owak nie miałbym czasu ale miałem powklejać chociaż arkusze z doborem ekip (bo sam mówiłeś że jesteś otwarty na wiedze i pytał o to również kris_nh)- więc nie żebym sie wywyższał ale ktoś by moze skorzystał.
i jak to często bywa- ludziom zazwyczaj nie warto pomagać bo jeszcze na początku mogą cie "zbesztać"
serio. na przyszłość nie traktuj postów gdzie ktoś Cie cytuje czy w ogóle zwraca sie do Ciebie, jako ataków na twoją osobe. w każdym bądź razie ja nie miałem takiego zamiaru.
zresztą z tego co zauważyłem to w tym kraju na ogół tylko blokerstwo = chamstwo, ale oni na szczęście są za głupi żeby skleić proste zdanie (dlatego zazwyczaj sie nie wypowiadają na forach publicznych).

mimo wszystko pozdrawiam bo ludzie są jacy są (czasmi to nawet nie ich wina że sobie nie radzą w pewnych sprawach) a mnie nikt nie może wyprowadzić z równowagi czy zdenerwować. Nie zwracam uwagi na to co o mnie mówią inni bo moje życie ma tylko jednego jedynego boga-> MNIE

Do góry
#616011 - 11/07/2006 08:54 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Vivo Offline
addict

Quote:

mimo wszystko pozdrawiam bo ludzie są jacy są (czasmi to nawet nie ich wina że sobie nie radzą w pewnych sprawach) a mnie nikt nie może wyprowadzić z równowagi czy zdenerwować. Nie zwracam uwagi na to co o mnie mówią inni bo moje życie ma tylko jednego jedynego boga-> MNIE

wow, naprawde niezle. Pewnie tez uznasz ze przyczepilem sei pierdol jak to sam okreslasz, trudno, ale skoro sam mozesz pokazywac swoje niezadowolenie to nic nie stoi na przeszkodzie zeby inni to robili, no i wlasnie chyba z tym nie mozesz sie pogodzic.
Mylisz sie jesli sadzisz ze chcialem Cie zaatakowac po twoim poscie, gdzie napisales ze sa dobre "systemy". Wtedy napisalem jak czlowiek zebys w jakis sposob to przedstawil, swoje wyniki, analize doboru serii. Natomiast Ty zaczeles wypisywac ze Ci nie zalezy, ze gowno Cie obchodzi. No spoko, tylko nie miej wtedy pretensji ze taki post kogos rozwala, bo wielu na tym forum pisze o milionach zysku miesiecznie.
Z tego postu az bije brakiem samokrytyki, gdzie paradoksalnie piszesz w nim "nie żebym sie wywyższał". Pokazujesz ze jestes jak najbardziej ok, natomiast do ludzi przyczepiasz mase negatywnych etykiet, jestem bezkompromisowy, ciagne swoje niepotrzebne wywody, itd (ze juz nie wspomne o watpliwej prawdziwosci takich okreslen, gdzie jeszcze tydzien temu zgodzilem sie aby grac typy podwojne w innym temacie, bo Ty przy tym nalegales, ale to jest ta chyba bezkompromisowosc Twoim zdaniem). Proponuje spojrzec na siebie troche bardziej krytycznie a bedzei ok.
Poza tym nie wiem po co ta prowokacja w stylu "pewnie teraz zacytujesz moj fragment", jesli chodzilo zebym postapil odwrotnie, to jak widzisz sie nie udalo.
Pozdro "bo ludzie są jacy są "

Do góry
#616012 - 11/07/2006 10:45 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2005
Quote:

Quote:

Jest to system stawkowania w ktorym skrocie chodzi o to ze po przegranej zwiekszamy stawke a po wygranej zmniejszamy

1$ wtopa
2$ wtopa
3$ wtopa
4$ wygrana
3$ wygrana
2$ wtopa
3$ .....

sorka, ze dopiero teraz odpisuje, ale wcześniej nie miałem możliwości.
Otóż z tym d'ALambertem (choć znalazłem gdzieś wersje De Lambertem ) jest dokłądnie tak, jak to przedstawił logan347 oczywiście podobnie jak i zwykłą progresje każdy może to modyfikować "pod siebie". ja gram singlami, o kursie ok.2, choć jeśli jest typek o 1,7 to też go "wepchne" w ten sposób. Jednak co do "cofania się" to podchodze do tego bardziej elastycznie, gdyż nie zawsze cofam się o jeden poziom, czasem wycofuję się o 2. najczęściej wygląda to tak, ze 2x cofam się o 1 po trafionym typku, a przy trzecim trafionym o 2, przy czwartym i piatym trafionym cofam się o 1, a przy szóstym o 2. po to to stosuje, zeby za bardzo nie wywindować sie na zbyt wysokie poziomy. Próbuję sobie tego od niespełna 2 tygodni (prowadzę wiele ciągów, czasem nawet 7 jednocześnie !!!) i max. dojechałem do tej pory do 4-tego poziomu. Na razie baaaaardzo fajnie mi to wygląda, ale to jeszcze za krótki okres ,aby wyciągać jakieś poważne wnioski. Jednak tak na logike to ten sposób jest zajebisty. Bo przykłądowo jeśli grajac płaską stawką kursy 2 ktoś ma skuteczność 50% to wyjdzie na 0, a obstawiając tym sposóbem o którym wspomniałem będzie + i to chyba nie taki znikomy. Oczywiście istnieje ryzyko zwiazane z tym, ze ktoś nie trafi 30 typów pod rząd, no ale... takiej osobie to bym poradził, aby dala sobie spokój z bukmacherką zupełnie
Fajne w tej progresji d'Alamberta dla mnie jest to, ze jest ona względnie bezpieczna, bo staki na kolejne etapy nie rosną tak dramatycznie szybko, dzięki czemu przy 6-tym poziomie nie zaczyan się wielka nerówka, tylko nadal można z zimną głową podejść do wyboru meczu na następny etap.

i ja właśnie zamierzam grać tym właśnie sposobem, "używając" do niego meczy ktore mi się podobają danego dnia, a oprócz tego chcę wystartować z progresjami na wygraną danej drużyny w serii, bo to napradę sympatycznie wygląda. A jeśli do tego dodać, ze ludzie to stosują i dobrze na tym wychodzą, to juz nie pozostaje nic innego, jak tylko zakasać rękawy i samemu sprawdzić czy to dziala W sumie fajnie ,ze teraz są te 3 dni "wolnego". Ze spokojem można sobie wszystko przemyśleć, rozpisać te serie, i coś dobrego dla siebie wybrać

mam takie pytanko do stosujacych tą metode (win w serii). jak dobieracie stawki? Czy to jest tak 1j, 2j, 4j. Czy moze 1j, 3j, 8j. Czy moze zakładacie ,że z całej progresji ma być taki a taki zysk i do tego dobieracie stawki do poszczególnych poziomów? czy moze wygrana z każdym etapem rośnie? tzn. trafiając na 1-szym zysk to +1j, trafiając na 2-gim pozimie czysty zysk wynosi +2j itd.???

Krisiun ,Vivo - nie kłócić się

Do góry
#616013 - 11/07/2006 13:00 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

Wlasnie jak dobierac te stawki grajac metoda "win w serii" ??? Kolega bcn1899 mi mowil ze on dobiera stawki tak ze: okresla jaki bedzie sredni kurs i pozniej wpisuje jak dluga jest seria (3 lub 4 mecze) i wrzuca to do "maszyny" ( ten arkusz specjalny w Excelu) i przeznacza np. na dana progresje 200zl zalozmy i mu maszyna mieli i pokazuje jakie stawki:) a Wy jak gracie Pany???:)

Do góry
#616014 - 11/07/2006 13:03 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

Rockeman, ale ta: "De'ALamberta" to tam grasz np. jedna druzyne czy kazdego dnia szukasz jakiegos meczu o kursie kolo 2,0 np? odpisz bo nie wiem:/

Do góry
#616015 - 11/07/2006 13:30 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
rockeman Offline
Carpal Tunnel

kris_nh ja to robie tak:
mam przykładowo przed daną kolejka mlb jeden ciąg na 4-tym poziomie i przykładowo 2 ciągi na drugim. Analizuje sobie meczyki danej kolejki, i ze względu na tego jak mi one się podobają (czyli mój subiektywny stopień pewności co do trafienia typku w połączeniu z opłacalnym kursem, bo oczywiście mogę byc zachwycony typkiem, ze CWS wygra z Pittsburghiem, ale jeśli kurs na takie zdarzenie wyniesie 1,20 to oczywiście tego nie zagram!) I tak wlaśnie najlepszy typek dnia moim zdaniem właduje jako 4-ty poziom, czyli ten którym najbardziej teraz chciałbym zjechać "w dół". Nastpnie mam jakieś typki które calkiem mi się podobają, to dam je na te 2-gie poziomy, a mecze którymi może się nie zachwycam, ale uwazam je za warte zagrania, damna 1-szy poziom rozpoczynając tym samym kolejny ciąg. Oczywiście przy tym nie zmuszałbym się do zagrania takiego 4-tego poziomu!!! To nie jest tak, ze w każdej kolejce musze obstawiać!! Już przy tych wyższych poziomach mam zamiar obstawiać tylko te spotkania, które naprawdę będą mi się podobały - nic na siłe! w sumie od niedawna ten sposób wypróbowywuje, więc na pewno za wcześnie aby wyciągać jakieś większe wnioski. Po prostu na logike to mi dobrze wygląda, matematycznie też sprawia pozytywne wrażnie ,więc... warto przynjamniej popróbować jak to będzie wychodziło, a ja jestem co do efektów tego sposobu akurat baaaaaardzo dobrej myśli

i własnie nie gram na jakąś drużyne, tylko na najlepszy typek dnia, którego będę umieszczał w ciągach, w których zajade na wyższy poziom. Co do kursu to nie jest on dla mnie jakimś ślepym kryteriu. Nie musi to być 2.0. Tak jak pisałem w jednej ze wcześniejszych wypowiedzi - jeśli mnie zachwyci mecz o kursie 1,7 to też zagram.

Do góry
#616016 - 11/07/2006 14:10 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

rockeman ale tym sposobem grasz MLB tylko mam rozumiec? aha i jesli mialbym zaczac sobie np.taki ciag od tego czwartku to zalozmy wybieram druzyne jakas i stawiam na nia a na drugi dzien zalozmy stawiam na inna jesli zalozmy jestem jej pewny i to podchodzi pod jeden ciag??? itd itp ...a pozniej co? kiedy konczysz jakis tam ciag??? a stawkoanie? jak stawki dobierasz np? np 1 poziom 1j, drugi poziom 2j a trzeci poziom 3j???

Do góry
#616017 - 11/07/2006 14:15 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

rockeman napisz tez jak mozesz jak to jest z tym cofaniem sie o dana ilosc poziomow po nietrafionym typie i o ile sie podnosi poziom po trafionym! kurcze troche to przykrecone ale ciekawie wyglada wiec moze bym sprobowal! ogolnie to trzeba dobre miec typy zeby to gralo a przeciez w bajsbalu te kursy czasemsa tak smiesznie male ze az glowa boli!!!

Do góry
#616018 - 11/07/2006 14:38 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
rockeman Offline
Carpal Tunnel

no wiadomka , ze dobre typy to podstawa, a sam system/sposób gry, to rzecz dopiero drugorzędna. ktoś kiedyś fajnie napisał, ze jesli ma się złe typy, to żaden sytem nie pomoże nam wygrywac, a jeśli ma się dobre typy, to grając każdym sposoboem bedziemy wygrywali coś w tym jest, no nie?

o stawkowaniu napisałem w jednej z wcześniejszych wypowiedzi. jest właśnie tak 1j, 2j, 3j ,4j itd. przy czym ile wynosi 1j, to juz indywidulana sprawa każdego gracza. Każdy wie jaką ma pule i sam musi wypośrodkowąć stawki tak, aby jednocześnie gra przynosiła zadawalające rezultaty, a jednocześnie byla w miare bezpieczna. jeden będzie stwkowął (w zł) 5,10,15,20.. a inny 20,40,60,80... ja naprawdę dopiero zaczynam to stosować, więc jakoś nie uważam, zebym miał podstawy do tego, aby w tym temacie się "mądrować". Jeśli chociaż za 2 miesiące będe mógł powiedzieć, że ładnie na tym zarobiłem, to dopiero wtedy będe się czuł choć troszkę bardziej upoważniony, aby komukolwiek coś w tej kwestii doradzać. Wygląda ten sposób dla mnie naprawde ładnie, ale dopiero zaczynam "badać sprawę". Często jest tak, ze początki są piękne, ale ostateczne rozstrzygnięcie juz niewesołe

tak jak opisał to na przykładzie logan347 Trafisz - schodzisz poziom "w dół", nie trafiasz- przechodzisz do wyższego poziomu. przy czym ja to bardziej elastycznie traktuje, i czasem nie cofam się tylko o 1 poziom, tylko np. o 2. (pisałem już o tym)

Do góry
Strona 4 z 10 < 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 >