Strona 5 z 10 < 1 2 3 4 5 6 7 9 10 >
Opcje tematu
#616019 - 11/07/2006 15:48 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

Meldunek: 30/05/2006
OKI SPOX tylko kiedy konczy sie dany ciag u Ciebie??? do jakiego poziomu to ciagniesz? tej jeden ciag np.? bo tego nie kapuje?

Do góry
Bonus: Unibet
#616020 - 11/07/2006 16:10 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

czasem nawet 7 jednocześnie !!!) i max. dojechałem do tej pory do 4-tego poziomu

Do góry
#616021 - 11/07/2006 16:11 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

o ta czesc zdania j.w chodzi mi!!!
P.S. to wszystko powinno byc w jednym poscie:/a nie w trzech

Do góry
#616022 - 11/07/2006 17:00 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Krisiun Offline
old hand

Meldunek: 31/03/2006
Quote:

mam takie pytanko do stosujacych tą metode (win w serii). jak dobieracie stawki? Czy to jest tak 1j, 2j, 4j. Czy moze 1j, 3j, 8j. Czy moze zakładacie ,że z całej progresji ma być taki a taki zysk i do tego dobieracie stawki do poszczególnych poziomów? czy moze wygrana z każdym etapem rośnie? tzn. trafiając na 1-szym zysk to +1j, trafiając na 2-gim pozimie czysty zysk wynosi +2j itd.???

co do pierwszej części-> stawki raczej wyglądają 1j, 3j, 8j.
gdybyśmy grali 1j, 2j, 4j to byśmy po prostu wtapiali- gra sie serie gdzie zazwyczaj faworyt nie może dostać sweep'a - więc kursy nie przekraczają tam zbyt często 2.00.
druga część- sam jesteś Panem swojego losu więc to jaki zysk chcesz osiągnąc zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. może on być z poziomu na poziom coraz większy, ale że zdecydowana większość tych progresji zamyka sie już na pierwszym (góra drugim) poziomie- najrozsądniej jest tak dopasować stawkowanie aby na każdym poziomie zarobić mniej więcej tyle samo.
ostatnimi czasy tylko St.Louis dojeżdżali do trzeciego poziomu (i na szcząście sie na nim zatrzymywali )

w MLB siedze już kilka lat i według mnie (a przede wszystkim niektórych ludzi zza oceanu- którzy mi ten sposób podsuneli) jest to jeden z lepszych sposobów na osiągnięcie zysku.
jest jednak jeden warunek który wielu eliminuje --> naprawde zadowalający zysk można osiągnąć zaczynając z dość dużymi środkami na koncie

pozdrawiam
----------------------------------------
Vivo- naprawde niewiele osób patrzy na siebie bardziej krytycznie niż ja . a co do reszty to uznajmy że masz racje rzeczywiście za bardzo sie poirytowałem, ale jak już nie raz mówiłem - nie przywykłem do takich temperatur jakie tutaj macie sorry

----------------------------------------
<-- an excellent album (10/10)

Do góry
#616023 - 11/07/2006 17:11 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2005
to co nieustannie sobie zarzucam to tak zwany rozpiździaj w typowaniu. U mnie niestety nic nie jest ustalone, nie gram wg. jakiegoś długoterminowego planu ,co sam uważam za bardzo złe. Chyba po prostu cały czas szukam najlepszego dla siebie sposobu, systemu. A to co obecnie gram tym d'Alambertem to w sumie nadal jest czym takim...hm... no jakby to powiedzieć... testowym?? to tak jak temat temat na stawianie na serie W-L. Ja sobie testuje tego Alamberta, no może z tą małą róznicą, ze ja jednocześnie testuje i stawiam na to kaske, choć też nie jakąś wielką. Jeśli sposób będzie się sprawdzał, to zacznę grać "na serio", z nastawieniem na konkretne zyski.

7 ciągów jednocześnie. Po prostu było tak, ze zainteresowało mnie jednej kolejki 7 spotkań, więc co miałem zrobić, skoro się pokrywały? dlatego odtwarłem 7 ciągów, ale nie jest to jakaś moja żelazna zasada, ze musi być aż 7 pootwieranych. Wszystko w zależności od potrzeb.

nie mam też ustalonego końcowego poziomu, ale do na 8-10 bez problemu kaski mi starczy, a jeśli zajade na jakiś 7-8 to dopiero zacznę się martwić i zastanawiać, czy dac sobie spokój. ALe podkreślam, ze w tej metodzie 7-my poziom to nieporywnywalnie niższa stawka niż przy zwykłej progresji.

a co jest podstawą? no oczywiście ,ze dobre typy! bez tego żadnym nawet najpiękniej wyglądającym systemem się nie sprawdzi. Obecnie po tych prawie dwóch tygodniach "pozamykane" praktycznie wszystko. Tylko w jednym ciągu jestem na 3-cim poziomie, a w drugim na 2-gim poziomie. tak więc jak dla to bajka

Do góry
#616024 - 12/07/2006 15:36 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
Vivo Offline
addict

Meldunek: 04/06/2006
Krisiun, dokladnie, nie ma sie co klocic. Rozumiem ze jestes zza oceanu?

ok, teraz mam pytanie do Rockemana. Napisales
Quote:

jeśli się dobrze przyjrzęć takiej serii, mając na uwadzę jacy startingpitcherzy będą w kolejnych meczach i wiele innych ważnych argumetnów

i wlasnie, jakie inne wazne argumenty masz na mysli, bo to tez bedzie sie swietnie nadawalo do tematu

potem piszesz jeszcze jak stawkujesz swoje typy
Quote:

jest właśnie tak 1j, 2j, 3j ,4j itd.

przeciez w taki sposob bys byl na minusie, co wczesniej napisal Krisiun
Quote:

stawki raczej wyglądają 1j, 3j, 8j.
gdybyśmy grali 1j, 2j, 4j to byśmy po prostu wtapiali

Skoro z Krisiunem zakopalem topor wojenny to tez mam kilka wyrwanych z kontekstu wypowiedzi.
Quote:

ale miałem powklejać chociaż arkusze z doborem ekip

to moze teraz je wklepiesz? Mysle ze tez byloby to warte uwagi
i na koniec jeszcze :
Quote:

jest to jeden z lepszych sposobów na osiągnięcie zysku.

Miales na mysli stawkowanie metoda d'Alamberta? Jesli tak to jak wygladaja u Ciebie etapy "cofania sie" stawek?

Pozdro i sorry ze tak wyrwalem te fragmenty ale przejrzalem wszystkie posty jeszcze raz i dopiero teraz nasunely mi sie propozycje na dyskusje zeby odswiezyc temat

Do góry
#616025 - 12/07/2006 18:56 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2005
inne argumenty. hm... no wiadomka, poza starting-picherami jeszcze m.in. bilans spotkań danych drużyn, jak grają u siebie jak na wyjeździe, jak się spisują ostatnimi czasy, jak często zdarza im się sweep i tak dalej i tak dalej... nie sposób tego wszystkiego wymienić.

jeśli chodzi o stawkowanie 1j, 2j, 3j, 4j to w tym wypadku mówiłem o stawkowaniu do tego d' Alamberta

jeśli chodzi o stawkowanie 1j, 2j, 4j, to tu mi chodziło własnie o stawkowanie przy grze na wygraną w serii. I nie tyle podawałem swoją propozycję, co pytalem graczy, którzy tą metodę stosują, czy oni właśnie w taki sposób stawkują. I właśnie Krisiun (dzięki za odpowiedź ) unaocznił mi, ze w niektórych przypadkach takie stawkowanie mija się z celem, zwłaszcza włąśnie jak grasz na zdecydowanego faworyta. Np. Takie st.Louis - kansas. W trzecim meczu seriii kursi na St.Louis wynosił chyba coś koło 1,50-1,55 i faktycznie zagranie tego meczu za "żelazną stawke" 4j sprawiłoby, ze na tej progresji bylibyśmy do tyłu ( (4j *1,50)-4j-2j-1j = -1j ), a chodzi przecież o to, aby na tym zarabiać. A ptyałem o to ponieważ sam dopiero zaczynam tym sposobem grać, i szukam najlepszego/sprawdzonego sposobu stawkowania.

Do góry
#616026 - 12/07/2006 19:05 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

Gdzie moge sprawdzic ile dana druzyna miala SWEEP w tym sezonie ??? jest jakas tabela podsumowaujaca ? jesli tak to na jakiej stronie i prosze o dokladny namiar dzieki

Do góry
#616027 - 12/07/2006 19:07 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

aha jesli ktos ma ochote to moze napisac jakie serie 3-4 meczowe zaczyna grac od jutra na WIN danej druzyny:)jesli ktos nie chce to oki- zrozumiala sprawa....

Do góry
#616028 - 12/07/2006 19:08 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
simple23 Offline
newbie

Meldunek: 12/07/2006
Quote:

aha jesli ktos ma ochote to moze napisac jakie serie 3-4 meczowe zaczyna grac od jutra na WIN danej druzyny:)jesli ktos nie chce to oki- zrozumiala sprawa....

zadziwiaja ca jest naiwnosc ludzka czy Ty naprawde sądzisz ze ze ktos ci tu powie jak wygrywać? pomyśl chłopie!!!

Do góry
#616029 - 12/07/2006 19:11 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

chlopie mi nie musi nikt nic mowic tylko jestem ciekaw czy ktos z typerow zagra na podobne druzyny!!! ty jestes kur... naiwny buraku, nie wiesz o co chodzi to wypier....

Do góry
#616030 - 12/07/2006 19:12 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

Quote:

nie sposób tego wszystkiego wymienić.

hmnn... a wlasnie tu chodzi o to ze VIVO prosil o wszystko:) heh

Do góry
#616031 - 12/07/2006 19:14 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
simple23 Offline
newbie

Quote:

chlopie mi nie musi nikt nic mowic tylko jestem ciekaw czy ktos z typerow zagra na podobne druzyny!!! ty jestes kur... naiwny buraku, nie wiesz o co chodzi to wypier....

o i taie głąby zaniżają poziom tego forum, moze ci powiedziec jak grac i jeszcze kupony ci wysłać, zenada!!

Do góry
#616032 - 12/07/2006 19:16 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
simple a napisz, ze swojego nicku co ?

Do góry
#616033 - 12/07/2006 19:17 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

buelehehe ty nie musisz wysylac bo nie masz pojecia o tej dyscyplinie a pozatym skoncz to biadolenie bo mi slabo sie robi!!! znalazl sie znawca MLB...porazka

Do góry
#616034 - 12/07/2006 19:22 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
simple23 Offline
newbie

zeby wygrywac na mlb trzeba miec ogromne doswiadczenie i kierowac sie przede wszystkim 4 kryteriami, jakimi to tego nie powiem bo wiedza kosztuje a ja jej nie sprzedam za zadne pieniadze

Do góry
#616035 - 12/07/2006 19:27 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

no i dobreeeeeee jeeeeest a bo nawet nikt by nie kupil od Ciebie hehehe, a tak pozatym wcale nie trzeba miec ogromnego doswiadczenia zeby wygrywac na MLB....a odnosnie sie podzielenia tzw.wiedza twoja to to sie nazywa pospolite zurowanie-cecha charakteryzujaca polakow...:)

Do góry
#616036 - 12/07/2006 19:35 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Quote:

wiedza kosztuje a ja jej nie sprzedam za zadne pieniadze

Prosimy !!

Do góry
#616037 - 12/07/2006 19:38 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
kris_nh Offline
veteran

no cos Ty donic nie pros sie go - on leje wode:) jego "wiedza" jest znikoma-- hehe

Do góry
#616038 - 12/07/2006 19:38 Re: Czym sie kierujecze przede wszystkim przy wyborze meczy MLB do typowania???
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Simple ale czemu nie piszesz ze swojego nicku, napewno takowy masz, tylko piszesz z jakiegos nowego
Nie chcesz sie ujawnic a moze bana miales?

Zdradz nam swa tajemnice, bo po postach widze, ze bywasz/bywlaes tu

Do góry
Strona 5 z 10 < 1 2 3 4 5 6 7 9 10 >