Piłka nożna, Liga Mistrzów
29.04.2014 20:45
Bayern Monachium - Real Madryt
Typ: będzie rzut karny? tak
Kurs: 3.70
BetssonKażdy ma mniej więcej podobne zdanie na temat tego jak to rewanżowe spotkanie powinno wyglądać. Bayern powinien grać piłką, czyli to co robił w Madrycie, to co lubi robić. Pytanie czy to coś da, oczywiście to już nie jest tak proste, linie wystawione na posiadanie piłki na poziomie 68,5% wydają się trafne, podobnie ma się to z linią kartek i spalonych, chyba najlepiej z tego rodzaju zakładów wyglądają jednak te na over rożnych i rzut karny w meczu. Dlaczego? Bayern musi gonić wynik, do tego dobrze czuje się w ataku pozycyjnym, przez długi czas byli naprawdę w świetnej formie, jednak to szybkie zdobycie mistrzostwa kraju, spowodowało ostatnio pewną zniżkę formy i nie jestem pewien tego czy ich skuteczność będzie dziś na tyle dobrym poziomie by Real wyeliminować. Jednak na pewno znów będzie sporo gry pod bramką Realu, wjazdów w granice pola karnego, akcji z boków boiska. Real natomiast potrafi grać z kontry, są dobrze zorganizowani, potrafią szybko wyjść z piłką z własnej połowy. To wszystko wskazuje nam na to, że podobnie jak w pierwszym meczu rzuty rożne znów mogą być w dużej ilości, a możliwy i jest karny bo piłkarze ofensywni obu zespołów technicznie są wiadomo na jak wysokim poziomie a dziś mecz szykuje się żywy, nie ważne czy bramka padnie szybko czy nie. Jeśli jednak padnie szybko bramka do której przekonany nie jestem to i tak raczej nie wiele zmieni, Bayern powinien atakować dalej nie ważne czy będzie prowadził czy przegrywał. Tak czy siak rożnych nie powinno zabraknąć ale też ten karny chodzi mi po głowie, wydaje mi się bardzo realny,
Betsson ma fajny kurs na to, 3.70 wygląda solidnie.