to co czila zagral w 2 ostatnich meczach to byl kosmos od razu mi sie delpo przypomnial
Kolejny talent? Talenty tenisowe posługują się jednorecznym bh.
Gasquet, Fed, Youzny, Dimitrov.
nie do konca rozumiem twoja ironie tak - dla mnie ktos kto wygrywa szlemy bijac po drodze fedow djokow czy nadalow jest talentem niewazne czy ma jednoreczny czy 2hbh
Bo takim jak ty to trzeba wszystko po dwa razy tłumaczyć. Cilic to twardy charakter z predyspozycjami fizycznymi, będzie ciężko zapierdalal to w końcu coś z tego wyjdzie. Jeśli nie widzisz tego na przykładzie Nadal-Gasquet czy Ferrer- Fed to porownaj Cristiano Ronaldo i Leo Messiego. Gdyby talent Leo zmieszac z pracowitością CR7 wyszedł by ideał.
Szlema zgarnął gość, który na to załużył bo grał mega tenis w ostatnich 3 spotkaniach. Ktoś powie, że przeciwnicy grali poniżej oczekiwań. A gra się tak jak przeciwnik pozwala, a Marin po prostu zniszczył swoich rywali. Koniec tematu.
Nawet nie oceniam samej postawy Cilica, bo polfinalow nie mialem jak obejrzec, a samego Marina w turnieju widzialem tutaj przez poltora seta z Berdychem. Uwazam, ze to krok wyzej, ale wydaje mi sie, ze to bedzie jednoturniejowy wyskok niz trwalsza tendencja polfinalowa w szlemach.
jesli tak, to kazdy zawodnik ma taka szanse aby wyskoczyc jak Cilic