I już po drugiej kolejce Lega A
Jedyną niespodzianką okazała się porażka Benettonu z Biellą , w Palaverde.
Komplet wyników :
Upea C. d'Orlando-Climamio BO 80-68
Lottomatica RM-Snaidero UD 73-60
Benetton TV-Angelico BI 61-71
Montepaschi SI-Siviglia Wear TE 86-83
VidiVici BO-Pall. Cantu 71-59
TDShop.it Livorno-Air AV 78-75
Legea Scafati-Bipop Carire RE 87-70
Eldo Napoli-Premiata Montegr. 83-80
Whirlpool VA-Armani J. MI 87-95
Orlando zagrało dobry mecz , pokonało
Climamio , gromiąc je w pierwszej kwarcie 22-7
Tak jak mówiłem , Clima to jeszcze nie 'to' , jeszcze nie jest dograna. Kluczem do sukcesu gospodarzy była agresywna obrona i przewaga w 'dechach' 36-24. Kolejny kapitalny mecz Alvina Younga dla Orlando, którego śmiało można nazwać ojcem sobotniego zwycięstwa
Roma łatwo zwyciężyła słabe
Udinese , nie pozostawiając gościom żadnych szans. Po beznadziejnym meczu w Montegranaro , lekko zrehabilitował się Dejan Bodiroga , notując dobrą skuteczność , 18 puntków i 4 zbiórki. Jednak key playerem okazał się Lucca Garri (19 punktów i 5 zbiórek).
Benetton nie sprostał
Bielli na własnym parkiecie. Oczywiście spora niespodzianka , bo w zeszłym sezonie gracze z Treviso u siebie polegli tylko 2 razy, niespodziewanie z Livorno i z Ceramiką. David Blatt , coach Benków ma spory problem do rozwiązania. Benetton cechuje fatalna skuteczność , a i obrona nie jest taka jak w zeszłym sezonie. Erik Daniels 20 punktów i 11 zbiórek dla gości.
Siena długo starała się 'odskoczyć'
Teramo na kilkanaście punktów , jednak mecz był niezwykle zacięty , zadecydowała trójka '11/11' Terrela Mc Intyre'a. Obydwie ekipy odnotowały znakomitą skuteczność rzutów zza 6.25 , po 50%.
Dość długo problemy z
Cantu , a właściwie Michaelem Jordanem
miała druga ekipa z
Bolonii. Travis Best , lider VidiVici szybko złapał 3 faule , a jego drużyna przegrywała po 1. kwarcie 12-21. Jednak bardzo szybko udało się odrobić straty i ostateznie wysoka wygrana Bolonii. Znakomity mecz Jordana (23 punkty , 5 asyst)
Livorno nie bez problemów odprawiło z 1 punktem Avellino.
Scafati nie dało szans Emilii i powoli wyrasta na miano rewelacji ligi
13 zbiórek i 15 punktów Jacka Martineza.
Świetna gra Premiaty
Montegranaro sprawiła sporo kłopotów
Napoli , które ostatecznie jednak zwyciężyło. Dobra gra Tierre'a Brown'a który powoli zaczyna godnie zastępować Greera. 18 punktów i 14 zbiórek Ron'a Slay'a.
Varese mimo niezłej gry w pierwszej połowie, przegrało z Armanim
Milano 87-95. 61 punktów w ostatniej kwarcie meczu
Perfekcyjna gra Blair'a , który mecz zakończył z dorobkiem 26 punktów (11/12 za 2 , 4/4 osobiste) i 8 zbiórek.
bursztyk vs lega basket :
4W 2L | +7.1 Pary 3 kolejki , która zostanie rozegrana w czwartek , 19. października :
Benetton TV-Whirlpool VA 20:30
Snaidero UD-Premiata Montegr. 20:30
Armani J. MI-Legea Scafati 20:30
Angelico BI-Climamio BO 20:30
VidiVici BO-Upea C. d'Orlando 20:30
Bipop Carire RE-Eldo Napoli 20:30
TDShop.it Livorno-Lottomatica RM 20:30
Siviglia Wear TE-Pall. Cantů 20:30
Air AV-Montepaschi SI 20:30
Nos podpowiada mi wygrane Sieny i Teramo, jednak później zobaczymy jakie newsy przyniesie nam świat włoskiej koszykówki.
Zachęcam do dyskusji!