Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5
Opcje tematu
#7805328 - 25/09/2025 10:52 Re: Podróżuję po to, by dobrze zjeść [Re: burbon]
latajaca_holenderka Offline


Meldunek: 01/01/2005
Postów: 25992
Skąd: KRAKAGRÓD
a nad czym jest ten port że zapytam ponownie

nad Radomką która jest mniejsza od przyrodzenia Pululu i dlatego wczoraj ten spalony

Do góry
Bonus: Unibet
#7805353 - 25/09/2025 18:53 Re: Podróżuję po to, by dobrze zjeść [Re: burbon]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 57708
Nad niczym jest ten port..to port, po prostu P O R T..
Dużo cięzarówek tam sie zatrzymuje, jest jakiś servis, hotel też jest..taki kurwa port, dla..."statków" drogowych.
Mam nadzieję, że pomogłem toast

Do góry
#7805365 - 26/09/2025 09:22 Re: Podróżuję po to, by dobrze zjeść [Re: burbon]
latajaca_holenderka Offline


Meldunek: 01/01/2005
Postów: 25992
Skąd: KRAKAGRÓD
tak ale sensu w tym żadnego

Do góry
#7805866 - 02/10/2025 15:45 Re: Podróżuję po to, by dobrze zjeść [Re: burbon]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 57708
Dlaczego tam wcześniej nie trafiłem, choć przejeżdżam w pobliżu dwa razy w tygodniu od ponad 10 lat ???...i nie tłumaczy tego nawet fakt, że otworzyli sie dopiero 9 miesięcy temu..
Cóż, ważne jednak to, że wreszcie trafiłem - dwa tygodnie temu i w dwa kolejne piątki, przetestowałem kilka pozycji z karty..
Jak będziecie jechać 2 lub starą 92, odwiedziny to must be.
Na zewnątrz piękny smokerek, wypełniony żeberkami i brisketem..bajka.
w razie pytań, dzwońcie

Do góry
#7806253 - Wczoraj o 16:37 Re: Podróżuję po to, by dobrze zjeść [Re: burbon]
burbon Offline
Smakosz jedzenia i alko

Meldunek: 09/04/2014
Postów: 57708
Trzy lokale, Łódż, Kalisz, Pabianice..

Odwiedziłem ostatnio ten trzeci.
Śmiesznie..ale potrawy kuchni indyjsko-nepalskiej, najlepsze jakie jadłem od bardzo dawna-czyli od czasu mojej pracy z "ortodoksyjnymi" kucharzami, prosto z Indii..
Z przystawek : samosa veg - chrupiące z przepysznym farszem, mix veg pakora - najlepsze różyczki kalafiora i kawałki paneera, chicken chilli - fajne i wcale nie takie hot.
Zupa: Dal - to dla mnie numer 1 - czosnek i świeża kolendra, robia robotę
Główne: pierożki mo mo w miksie - gotowane na parze coś w stylu dim sum, no bardzo dobre, delikatne ciasto, dobre wyraziste farsze..
Sekuwa chicken - ciekawe, bardzo ciekawe połączenia przypraw, dużo kawałków piersi z kurczaka, zdecydowanie polecam..
I na koniec absolutny hit - lamb sizzlers serwowany w..liściach kapusty jako rodzaj jadalnego talerza - wszystko jeszcze skwierczało, pachniało..uczta dla wszystkich zmysłów..
Wszystko zagryzane przepysznym nannem wypiekanym w Tandoorze.
Na koniec mango lassi - no tego nie można spierdo..ć
A dlaczego śmiesznie..bo śmiesznie próbują mówić w naszym języku wink

Do góry
Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5

Moderator:  Biszop, rafal08 

Kto jest online
4 zarejestrowanych użytkowników (Akhu, alfa, ANZELMO, Dave151), 2349 gości oraz 11 wyszukiwarek jest obecnie online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
24784 Użytkowników
105 For i subfor
51111 Tematów
5806157 Postów

Najwięcej online: 13128 @ 24/09/2025 03:14