Witam! 
Ostatni dzień roku wypadałoby zakończyć udanym typowaniem!
Więc zaczynam.
Detroit- 
Phoenix   1.6 
Hamilton  -Marion KL  1.6
San Antonio -Atlanta H(0-14) 1.9
Houston- 
Memphis   H(0-8)  1.9 
Phoenix  .Niestety forma DET nie zachwyca.Od kiedy odszedłem ( :p)to nie jest już ta sana ekipa.Jakby tego było mało zabraknie dziś NAJWAŻNIJSZEGO elementu układanki "Detroit Pistons", czyli Billupsa  :(.
W takiej sytuacji po prostu nie widzę innej opcji jak wygrana gości.
PS:niech ten grzech będzie mi odpuszczony   

PS(2):zapowiada się NIESAMOWITA masówka  
 Hamilton
 Hamilton  .Może wydawać się to trochę dziwne -gram przeciwko DET, ale stawiam na Hamiltona.Chyba jednak nie takie dziwne wobec absencji Billupsa.Hamilton będzie praktycznie jedyną opcją w ofensywie, bo Rasheed i Prince grają poniżej oczekiwań.Marion jest natomiast w swojej ekipie jednym z wielu-Stoudemire,Nash,Bell,Barbosa i (ostatnio w mniejszym stopniu)Diaw.Jest komu rzucać.Oby "Matrix" nie był dziś strzelcem nr 1  
 San Antonio
 San Antonio  .Co tu dużo pisać.Powinna być MASAKRA!Handi 14 spokojnie do przeskoczenia.Jeśli końcówka nie będzie całkiem odpuszczona, to według mnie +20 dla SAS to minimum   
 Memphis
 Memphis .Dla wielu może będzie to sensacja ale napewno nie dla mnie !Jeśli będzie czysta "2" to też się nie zdziwię  

MEM ostatnio zaczęło cokolwiek grać(choć i tak nie są zbyt mocni delikatnie mówiąc).Więc czemu tak typuję?Otóż drużyny te grały ze sobą w tym sezonie dwukrotnie:
MEM-HOU  80-86 (Yao 19pkt)
HOU-MEM  85-76 (Yao 28pkt)
Specjalnie zwracam uwagę na dokonania Chińczyka gdyż jak wiadomo ten dziś nie wystąpi.Ponadto wówczas MEM grało niezłą "padakę".Teraz jest już o wiele lepiej, wrócił Gasol(i gra coraz dłużej), dobrze dysponowany rzutowo jest Mike Miller(jego ostatnie dokonania za 3pkt musza budzić szacunk),Swift pomoże pod koszem,Atkins i Gay dorzucą swoje i...naprawdę fajnie to wygląda.  

To narazie tyle ode mnie.
Czekam na wasze opinie i typy.
Powodzenia 
pzdr   

PS:a i jeszcze wszystkiego dobrego w nowym roku(gdybyśmy mieli się już nie "zobaczyć")